İçeriğe Yönlendir

Gaza basınca titreme?

Guest Mert Akyel

Recommended Posts

Guest Mert Akyel

Merhabalar,

2000 Model Focus 1.6 aracımın çok ilginç bir sorunu var daha doğrusu koca izmirde bu sorunu bir türlü çözümleyemediler.

Aracım da iki kişiden fazla şahıs bulunursa 3 veya 4.cü kişiler ile seyahat ederken gaza bastığımda sağ ön tarafta ağır bir titreme yapıyor. Direksiyondan da hissedebiliyorum bu titremeyi. Ancak iki kişi sürüş halindeyken bu titreme olmuyor. Tamamen ağırlıktan öne gelen bir sorun.

Ustalara götürdüm önce aks dediler ön sağ aksları değiştirdiler banamısın demedi. Lastik balansları rot balans, röt başları vs herşey kontrol edildi ama sorunun kaynağı bulunamadı.

İzmir içinde önerebileceğiniz bir usta varmı :rolleyes: Ford servisine gidersem kampanadan başlar adamlar amortisoru bile değiştirtir Otokoç çok kötü :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
Merhabalar,

2000 Model Focus 1.6 aracımın çok ilginç bir sorunu var daha doğrusu koca izmirde bu sorunu bir türlü çözümleyemediler.

Aracım da iki kişiden fazla şahıs bulunursa 3 veya 4.cü kişiler ile seyahat ederken gaza bastığımda sağ ön tarafta ağır bir titreme yapıyor. Direksiyondan da hissedebiliyorum bu titremeyi. Ancak iki kişi sürüş halindeyken bu titreme olmuyor. Tamamen ağırlıktan öne gelen bir sorun.

Ustalara götürdüm önce aks dediler ön sağ aksları değiştirdiler banamısın demedi. Lastik balansları rot balans, röt başları vs herşey kontrol edildi ama sorunun kaynağı bulunamadı.

İzmir içinde önerebileceğiniz bir usta varmı :blush: Ford servisine gidersem kampanadan başlar adamlar amortisoru bile değiştirtir Otokoç çok kötü :lol2:

Motor kulakçığına bir baktırın :lol2:

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
kaçıran baskı balata olabilir mi?

Benimde aklıma bu geldi.

Baskı-balata kaç km de?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

araçta orjinal olmayan helezon yada amortisör varmı. yada aracın yüksekligi ile oynanmışmı

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Bahad?r Atay

aynı sorunu bende yaşamaktayım bende baskı balatayı değiştirmeyi düşünüyorum sizin bir çözümünüz oldu mu cevap verirseniz sevinirim benim baskı balata 125000 i devirdi

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı
(düzenlendi)

Sorun tamamen akslardan kaynaklanıyor..Ön sağ aksları değiştirdiler demek aks değişimi değildir...Aks değişimi demek(eğer iki tarafsa) 1000 TL gib bir para demektir, bu kadar rahat telaffuz bile edemezsiniz..Dış aks kafasını değiştirmiş olabilirler,ancak titreme yapan bölüm şanzumana geçen aks laleri kısmıdır,ya deforme olmuşlardır yada lale içine geçen üç köşe ıstavroz bilyaların bir veya birden fazlası dağılmıştır...Bilyaların değişimi mümkündür,aks lalerinin değişimi veya tamiri mümkündür+körük vs...

tarihinde Osman Dumanl? tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Bahad?r Atay
Sorun tamamen akslardan kaynaklanıyor..Ön sağ aksları değiştirdiler demek aks değişimi değildir...Aks değişimi demek(eğer iki tarafsa) 1000 TL gib bir para demektir, bu kadar rahat telaffuz bile edemezsiniz..Dış aks kafasını değiştirmiş olabilirler,ancak titreme yapan bölüm şanzumana geçen aks laleri kısmıdır,ya deforme olmuşlardır yada lale içine geçen üç köşe ıstavroz bilyaların bir veya birden fazlası dağılmıştır...Bilyaların değişimi mümkündür,aks lalerinin değişimi veya tamiri mümkündür+körük vs...

peki bu titreme neden yüksek hızlarda(120+) veya düşük hızda araba yüklüyken oluyor ve gaz vermeyi kesince bu titreme bitiyor

_bunun kesinlikle baskı balatayla alakası yok mu yok ise baskı balata zamanın ne zaman olduğu ne şekilde test edildiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim bir hız testinden bahsediliyor forumlarda 5. vites 3000 devir 118 km hız bu bende tutyor başka testi var mı? aks dan olduğunu bi testi de varsa onuda yazarsanız çok sevirim

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Debriyaj durumu testi farklı bir şey..Bunu herkes kulaktan duyma yapmaya kalkarsa, mevcut iyi olan debriyajın ömrünü alıverirler..Araçlara yapılan mekanik testler bile bilgi gerektirir...Her neyse...Şu an sizin debriyajla bir sorununuz yok,sorun akslarda...Zaten aks sistemindeki en ufak bir balans problemi,kendini araca yüklenildiği zaman meydan çıkartır..Arızalı bir aks, dönerken yapmış olduğu salgı hareketini,tekerlek ve şanzuman vasıtası ile aracın kendisine yani kasaya aktarır..Sizde bu salgı hareketini her gaza bastığınızda titreme olarak hissedersiniz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Bahad?r Atay

osman abi ilgine ayrıca teşekkür ederim baskı balatayı değiştirmiyim(balatayı nasıl anlayacağım kötü süprizden korkuyorum yolda kalıpta çekiciye 400 tl vereceğime ustaya veririm daha hayırlı) ben en iyisi şu aks işine eğileyim dua ediyorumda 1000 tl yi bulan bi problem olmasın:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Keşke önce özel mesaja değil buraya baksaymışım :)

Büyük ihtimalle titremenin sebebi aks kafalarıdır..

Ben tamir ettirmiştim düzelmişti..

Yorum bağlantısı
Guest Bahad?r Atay

çok teşekkür ederim abilerim gerçekten fordclup harika bi site siz değerli abilerim benim gibi tecrübesiz kullanıcıları bilinçlendiriyosunuz ilginize çok teşekkür ederim hepinizin araçlarınızla hayırlı kazasız seyehaatler geçirmenizi dilerim

_mehmet abi benim ne zaman sticker ım olacak?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
mehmet abi benim ne zaman sticker ım olacak?

Talep etmişmiydin..

:p

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Gökhan Bilge Aldırmaz

aynı sorun bende de var..gaza yüklenince 4 ve 5. viteste araç titriyor..kaymak asfaltta belli ediyor kendini..dişli asfaltta anlamak zor..sordugum usta aksta kuruyan yağ kalıntısı yapabiliyor temizlenmesi gerek gibi garip bir çözüm önerdi..birde değiişmesi gereken dediğiniz aks kafası dediğiniz şey aks lalesi mi oluyor??parçayla ilgili bir link verirseniz çok sevinirim..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Gökhan Bilge Aldırmaz

bu sorunla ilgili ankarada önerebileceğiniz bir usta var mıdır..araba gaza bastığımda ivmelenirken resmen hopluyor..iyice çekilmez bir hal aldı..

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Yasin Saygılı

merhaba,

bende de bazen 110-120 km hızda bazen de 90-100 km hızda gaza yüklendiğimde titreme sorunu oluyor. araçta tek başıma giderken çok hissedilmiyor fakat araç yüklü olduğunda 100 km de bile titreme yapıyor. yokuş aşağı inerken veya düz yolda gaz kestiğimde titreme olmuyor.

usta sağ akstan dedi. orjinali değiştirmeyelim torna yaptıralım dedi ve titreme gitmedi. şimdi de iyice gitmiştir o zaman değiştirelim aksı diyor. birşey daha farkettim titreme yaptığı anda ayağımı debriyaja götürüyorum ve senkronize olarak debriyaj da titriyor. ustaya söyledim usta "debriyajdan titreme yapmaz" diyor.

acaba sorun aks değil de debriyaj olabilir mi? forumda okuduğum gibi ustaya aks lalesinden bahsettim "tamam onun içindeki bilyelerden yada yataklarından yapıyor" dedi. bir arkadaşın sol akstan çıkmış sorun dedim "sol aks çıkması imkansız sağ taraf daha uzun o zamanla aşınıyor" dedi ve sadece sağ aks işlem gördü.

sorunum 6 aydır devam ediyor.

şimdi ne yapmalıyım sayın abilerim?

aks mı değiştirmeliyim, baskı-balata mı değiştirmeliyim, usta mı değiştirmeliyim, çok sevdiğim aracımı mı değiştirmeliyim?

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ersin Özkaya

Ayni sorun bende de var.özellikle 80-90 ile giderken gaza yuklenince araba titriyor debreyaca basinca kesiyor.usta aks laleleri dedi.henüz işlem yaptirmadim.aceba gerçekten aks lalesi midir sorun?

Yorum bağlantısı
Alpay Baybaş

Tuncay ustaya gidin kendisi sizinle ilgilenecek ve sorununuzu çözecektir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ersin Özkaya

Daha öncede yazdım ama cevap yazan olmadı.sorunu daha ayrıntılı yazacağım.fikirlerinizi bekliyorum.aracın dururken vites boşta iken gaza basınca 200o ile 2200 devir civarı titreme yapıyor. Ayrıca bütün viteslerde 80 km hıza gelene kadar hiçbir titreme yok ama 80 e gelince gaza basınca araç fena şekilde titreme yapıyor.gazdan kesince yada yokuş aşağı inerken gaza bassam bile titreme yapmıyor.sadece düz yolda ve rampada gaza yuklenince 80 km hızdan sonra bariz titreme var.aks diyen var motor takozu diyen.bu hafta ustaya gidecem ama fikir sahibi olmak iyi dusunuyorum.yardımcı olabilecek olan var mi?

Yorum bağlantısı
Misafir

Dururken boşta silkelenmesi aracın yürüyeni ile ilgili değil, takozlarda bir sorun olması ihtimalini güçlendiriyor.

Hareket halindeyken Gaza yüklenmelerde başlayan ve güç kesince direk kesilen sarsılmalar, aks veya iç kafalarla ilgilidir. İç kafalar değişerek çözülürse ucuz atlatılmış denilebilir. Ancak sorun aksta ise ucuz çözüm olarak doldurma işlemi yapılacak ama geçici çözüm olacak. Aks oldukça pahalı bir parça, değişimi kolay değil.

Ancak arac duruken titreme şiddeti aynı ise ucuz olandan yani takozlardan çözüm aramak en iyisi.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Yürürken titreme hareket halindeki titremeden az.6 ay önce 80-90 arası bu titreme çok hafif iken simdi 80 sonrası ve baya kotu.gaza basmaya korkulacak derecede.akslar sokuldugunde anlaşılabilir mi ? Sok tak işlemi için 30 liraya yaparız demişti bi usta.direk söktürüp bakılması eğer anlaşılıyor ise daha mantıklı değil mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...