İçeriğe Yönlendir

Gaza basınca titreme?

Guest Mert Akyel

Recommended Posts

Misafir

Yürürken titreme hareket halindeki titremeden az.6 ay önce 80-90 arası bu titreme çok hafif iken simdi 80 sonrası ve baya kotu.gaza basmaya korkulacak derecede.akslar sokuldugunde anlaşılabilir mi ? Sok tak işlemi için 30 liraya yaparız demişti bi usta.direk söktürüp bakılması eğer anlaşılıyor ise daha mantıklı değil mi?

30TL aks sökmek için çok ucuz bir işçilik. Aks işçiliğini şaseciler yapar ve ağırdır. Ancak dış kafalara bakılır o fiyata diye düşünüyorum ki o da sizin titremeyle alakalı değil.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Yasin Çalışkan

sorun hala devam ediyorsa izmir 3. sanayide bi usta önerebilirim.öntakım ses titreme sorununu çekme problemimi halleden tecrübeli bir usta buldum.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

sorun hala devam ediyorsa izmir 3. sanayide bi usta önerebilirim.öntakım ses titreme sorununu çekme problemimi halleden tecrübeli bir usta buldum.

Tesekkur ederim. Fakat orası bana çok uzak.kayseri de yaptıracağım hafta sonu.

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

3.viteste 3000 devirde giderken birden tam gaz yapın akstansa araç baya titrer , aksın şanzımana geçen kısmında boşluk oluyor aynı sorunu bende yaşamıştım orayı doldurmuşlardı düzeldi ama en iyisi o parçayı değiştirmek .

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

3.viteste 3000 devirde giderken birden tam gaz yapın akstansa araç baya titrer , aksın şanzımana geçen kısmında boşluk oluyor aynı sorunu bende yaşamıştım orayı doldurmuşlardı düzeldi ama en iyisi o parçayı değiştirmek .

Cumartesi günü gideceğim ustaya.benim sorunum yüzde 90 akslardan. Ama iç aks kafasını dış aks kafasını yada aksin kendisimi sokulunce anlaşılacak.inşallah fazla masraf açmaz...

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Cumartesi günü gideceğim ustaya.benim sorunum yüzde 90 akslardan. Ama iç aks kafasını dış aks kafasını yada aksin kendisimi sokulunce anlaşılacak.inşallah fazla masraf açmaz...

Sanmam aşırı bir masraf çıkacağını ben 50 tl verdim doldurdular boşluk yapan yeri düzelmişti 2 senedir kullanıyorum bir sıkıntı yok, focus 2 farklıysa bilemem tabi  .

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Şimdi okurken gördüm boşta da titriyor demişsiniz araç benzinliyse buji buji kablosu bobine bakmanızı tavsiye ederim ustanıza söyleyin bence kontrol etsin elinde varsa bujileri bobini kabloyu değiştirip taksın denesin eğer araç düzelirse değiştirirsiniz .Bu parçalarda sıkıntı olduğu zaman araç bayır yukarı titrer dediniz gibi boşta gaza bastığınız zamanda titreyebilir . Motor takozu zaten kolayca bakılabicek bir parça kaput acılır araca gaz verilir takozda bir sıkıntı varsa motor sallanır ileri geri şeklinde ayrıca gözlede kontrol edilir . 

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Şimdi okurken gördüm boşta da titriyor demişsiniz araç benzinliyse buji buji kablosu bobine bakmanızı tavsiye ederim ustanıza söyleyin bence kontrol etsin elinde varsa bujileri bobini kabloyu değiştirip taksın denesin eğer araç düzelirse değiştirirsiniz .Bu parçalarda sıkıntı olduğu zaman araç bayır yukarı titrer dediniz gibi boşta gaza bastığınız zamanda titreyebilir . Motor takozu zaten kolayca bakılabicek bir parça kaput acılır araca gaz verilir takozda bir sıkıntı varsa motor sallanır ileri geri şeklinde ayrıca gözlede kontrol edilir .

Bujileri değiştirince boşta titreme yok oldu.simdi sadece gaza yuklenince yapıyor.inşallah dediğimiz gibidir.sizin aracınız neydi?

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Bujileri değiştirince boşta titreme yok oldu.simdi sadece gaza yuklenince yapıyor.inşallah dediğimiz gibidir.sizin aracınız neydi?

2000 focus 1 ghia benim aracım , boşta titremenin düzeldiğine sevindim . O zaman bende bunu zor çözmüştüm jantlarda yamukluk var dendi onları bile düzelttirdim nafile aksı doldurdular %80 araba düzeldi , sonrada buji kablosu bobin değiştirdik denedik araç tamamen düzeldini görünce onlarda değişti araç tamamen düzeldi . En önemli nokta iyi bir usta bulmak yoksa ufak masraflar bile daha çok oluyor .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

2000 focus 1 ghia benim aracım , boşta titremenin düzeldiğine sevindim . O zaman bende bunu zor çözmüştüm jantlarda yamukluk var dendi onları bile düzelttirdim nafile aksı doldurdular %80 araba düzeldi , sonrada buji kablosu bobin değiştirdik denedik araç tamamen düzeldini görünce onlarda değişti araç tamamen düzeldi . En önemli nokta iyi bir usta bulmak yoksa ufak masraflar bile daha çok oluyor .

Bu aks doldurma her ikisine de mi yapılmıştı yoksa sadece arızalı olanami? Birde bu boşluk gözle görülebiliyor mu?

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Bu aks doldurma her ikisine de mi yapılmıştı yoksa sadece arızalı olanami? Birde bu boşluk gözle görülebiliyor mu?

Bu işlem yapılırken ben aracın yanında değildim o yüzden şimdi ne desem yalan olur ama benim bildiğim sadece bir taraf için yapıldığı .

Yorum bağlantısı
Talip Eren

Aracın hızlanırken veya yük altına girdiğinde silkelemesi aks kafalarından oluyor,özellikle iç aks kafaları.80 km/h hızdan sonra çok belli oluyor.titreşimden çok silkeleme şeklinde,neredeyse hopluyor araba.

Önceki aracımda oluşmuştu,iç aks kafaları söküldü ve resmen gözle görülür oyuk vardı,ustam orjinali atmayalım,kaynakla doldurup tamir edelim demişti.Öyle de yaptık,keşke yeni alsaymışım,faydası olmadı.Aslında dolgu yapıldıktan sonra artık o aks kafasının orjinalliği kalmamış oluyor,şahsi fikrim tabi,ustalarımız daha iyi bilir ama göz kararı kaynakla doldurulup el frezesi ile yine göz kararı düzeltilen bölge ne kadar dayanıklı ve sağlıklı olur bilmiyorum.

Şu anki arabamda aynı durum vardı,sağ iç aks kafasında boşluk tesbit edildi,parça fiyatı sordum,kaliteli muadil kompla kafa 110 TL olunca sağ-sol aldım ve yeniledim.Tamir işine girseydim,körük alınacak,20-25 TL,yağ konulacak,dolgu yapan usta alacak en az 40 - 50 TL,yine sıfır fiyatına gelecekti,yeniledim kurtuldum.

Yine ustalarımız daha iyi bilir ama şahsen tamir yerine yenileme taraftarıyım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Aracın hızlanırken veya yük altına girdiğinde silkelemesi aks kafalarından oluyor,özellikle iç aks kafaları.80 km/h hızdan sonra çok belli oluyor.titreşimden çok silkeleme şeklinde,neredeyse hopluyor araba.

Önceki aracımda oluşmuştu,iç aks kafaları söküldü ve resmen gözle görülür oyuk vardı,ustam orjinali atmayalım,kaynakla doldurup tamir edelim demişti.Öyle de yaptık,keşke yeni alsaymışım,faydası olmadı.Aslında dolgu yapıldıktan sonra artık o aks kafasının orjinalliği kalmamış oluyor,şahsi fikrim tabi,ustalarımız daha iyi bilir ama göz kararı kaynakla doldurulup el frezesi ile yine göz kararı düzeltilen bölge ne kadar dayanıklı ve sağlıklı olur bilmiyorum.

Şu anki arabamda aynı durum vardı,sağ iç aks kafasında boşluk tesbit edildi,parça fiyatı sordum,kaliteli muadil kompla kafa 110 TL olunca sağ-sol aldım ve yeniledim.Tamir işine girseydim,körük alınacak,20-25 TL,yağ konulacak,dolgu yapan usta alacak en az 40 - 50 TL,yine sıfır fiyatına gelecekti,yeniledim kurtuldum.

Yine ustalarımız daha iyi bilir ama şahsen tamir yerine yenileme taraftarıyım.

Bu kaliteli muadil dediğimiz parçanın markası neydi aceba?

Yorum bağlantısı
Talip Eren

Bu kaliteli muadil dediğimiz parçanın markası neydi aceba?

Arabam Honda,parça markasını hatırlamıyorum.Yerli üretimdi 110 TL olan.90 TL ye Çin malı da var demişti aldığım parçaçı,tavsiye etmedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Bugün sorunu cozdum şükür.iyi durumda olan çıkma iç aks kafasını taktik.titreme gitti.parçaya 70 TL verdim.ayrıca arka iki tane z rotalarda değişti.parca parası dahil 200 TL de işçilik aldı.ama işçilik fazla gibi geldi.bu iki z rot kaç tldir ki bu işleme 200 TL aldı.ama sunuda belirteyim usta baya benimle parca aradı.baya zaman aldı hayliyle.sonuç olarak az yada fazla sorunum halledildi.bundan dolayı fazlada gozum görmüyor açıkçası işçilik ücretini.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Yılmaz

aks ve aks istavrozundan olsa bunu yavaş sağa veya sola dönüşlerde hissedersiniz. Tıkırdı yapar. Muhtemeldir ki arka tekerlerin balansından yapar 120+ titreme arka, 80+ titreme ön tekerlerin balansından yapar.(cantlara da baktırın) Debriyaj baskı balata kaydırma yapar.Yüksek hızda giderken araba gaz yer ama gitmez.Yüksek hızda giderken ayağınızı debriyaja basın hemen çekin.Araba hamle yapıyorsa debriyajınızda bir problem yoktur.

Diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

aks ve aks istavrozundan olsa bunu yavaş sağa veya sola dönüşlerde hissedersiniz. Tıkırdı yapar. Muhtemeldir ki arka tekerlerin balansından yapar 120+ titreme arka, 80+ titreme ön tekerlerin balansından yapar.(cantlara da baktırın) Debriyaj baskı balata kaydırma yapar.Yüksek hızda giderken araba gaz yer ama gitmez.Yüksek hızda giderken ayağınızı debriyaja basın hemen çekin.Araba hamle yapıyorsa debriyajınızda bir problem yoktur.Diye düşünüyorum.

Benim sıkıntım iç aks kafasından imiş.değişti ve düzeldi.

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...