İçeriğe Yönlendir

VosVos kullandım


Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Maslak'tan Nişantaşı'ndaki evime kadar kullandım. Müthiş bir motor sesi keyfiyle eve geldim. Hala yüzümde gülümseme mevcut.

Çalışma arkadaşım kendisine aldı çok istiyordum kullanmak ve kullandım :nazar:

Gözüme çarpanlar;

Yerden pedal, 4 vites (bizdeki 1-2,5-R konumundalar), rahat koltuklar, makaslı sistem sayesinde yumuşak süspansiyon, kampana fren sistemi sayesinde son anda durabilme, geniş iç hacim, yol sesi yok (muhtemelen motor bastırıyor :D ) camlar kapandığında motor sesi çok azalıyor.

Çok trafik olduğu için ayaklarım kas yaptı, yerden pedal olduğu için dik durmak zorunda kaldı ayaklarım sürekli. çekişi çok kuvvetli, 1600cc motor, 45 ya da 55hp olmalı. yolda herkes bize baktı.

4.levent-2. köprü ayrımında arkadan bi minibüs (yeni kasa ducato'lardan) vurdu. ben dedim motor kapağı içeri girmiştir ama bizim tampona bindirmiş onun plaka ve plakalık aşağı indi ;)

tam bir hobi, illaki herkes bi defa yapmalı. o motor sesi hiç bi şeye değişilmiyor. 1600cc araçta sanki 5000cc chevrolet camaro var :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

zamanında babamda vardı çok az kullanma şansın olmuştu...bildiğim kadarıyla zamanında dünya satış rekoru kırmış bir araçtır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Süper alet değilmi go kart gibi gidiyor, sizinkilerin frenler ayarsızmış herhalde yoksa kampana fren diskten daha iyi tutar, tabii ısınmadığı sürece, imkan olsa bende alıp hobi olarak kullanmak isterdim, parça sorunu var biraz o kadar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

aksaray'da her parçası varmış. sadece biraz pahalı. tüm parçalar brezilya meksika üretimi şu anda çünkü 2002 yılında son tospaa çıkmış fabrikadan. enjeksiyonlu falan tabi :nazar:

go kart gibi pek gidemedim ama cidden yere yakın.

yaylanması ile daha da güzel oluyor :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yakın zamanda üretiliyormuş demek vay be, amma hakkaten apayrı bişey çok hoşuma gitmişti benimde :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vosvos kimin? Frenleri berbattır, ayak gücüne ilave yapmadan tutar, yani tutmaz. Sesi, ilk kalkışı nefistir, zaten son dişli oranı yüksek hız yapamadan , hızlanabilmek için tasarlanmıştır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

vosvos şirkette çalışma arkadaşımın. aynı odada çalışıyoruz.

araç arkadan çekişli, karbüratörü temizletmişler şimdi kalkarkan kıç atıyormuş :D süper bi sesi var çağlar bey, acaip keyif aldım :D

frenler sonuna kadar basmadan tutmuyor, disk yapılsa kurtarmaz mı?

araç boştayken gaz veriyorum, ne sallıyor arabayı :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

sanırım 72 model öncesi arkadaşının makine. Ön kampanaları disk e çeviriyorlar öneririm.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
sanırım 72 model öncesi arkadaşının makine. Ön kampanaları disk e çeviriyorlar öneririm.

72 olduğunu nasıl anladınız? önde torpido var, bunlar galiba 73 veya 74 müş

5000cc Camaro kadar da yakıyor zaten :rolleyes:

20tl'ye 50km anca yapabiliyormuş. ben 25tl ye 110km yapıyorum :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vosvos ta Westinghouse yoktur, yani disk-kampana fark etmez, fren tutmaz. Ayak gücünüz kaç kg ise, o kadar hidrolik sıkışır, takviyesiz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

el freninin ayak altında olanı yani...

yapılamaz mı, çok mu maliyeti olur?

arkadaş ayarlatmadan evvel frenlerini muayeneden geçememiş bile frenler tutmuyor diye...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
72 olduğunu nasıl anladınız? önde torpido var, bunlar galiba 73 veya 74 müş

şöle oluyor 73-1303s disk fren, 74-1303s disk fren, 73-1303 kampana, 74-1303 kampana. 72 yi yanlış yazmışım 73 yazaktım

burda 1303 demek 1600cc olduğu anlamına geliyor. birde 1400 cc ler var bunların. Duyduğuma göre 2000cc olanları varmış artık onlar modlumu bilmiyorum. :rolleyes: Mühendislik harikası bir motoru vardır büyük klasik değeri taşır herhalde ilk derneği, fan kulüpleri vb... şeyleri olan arabadır :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

74 1303 big modelidir sanırım, sıcak havadan hoşlanmaz, çekişi, egsoz sesi ve tasarımı benimde çok hoşuma gider. Pedallar iğrençtir, içine L şeklinde koltuk takılanını görmüştüm, enteresan olmuştu...

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Benim de beyaz bir tane 1303 - 1300 cc var Ankara'da. Babam el koydu vermiyor bana :)

Kalkışta çok güçlü ancak km saati 90 km/sa civarına gelince ne 4 vites yetiyor ne de depodaki benzin :rolleyes: Yaklaşık 11 senedir bizde ve şimdiye kadar 1 defa hafif kaporta işlemi ve komple boya yapıldı. Takometre hala ilk günkü gibi çalışıyor. Sinyal kolu dönüşlerden sonra otomatik olarak atıyor (epey şaşırmıştım ilk aldığımda). Araçta orjinal olmayanlar 4 adet amerikan krom jant, siyah renk camlar, ve sonradan takıldığını düşündüğüm su fisyikesi motoru. Bildiğim kadarıyla orjinal su fiskiyesi stepneden gelen hava basıncı ile çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Nurullah Demir

bende baya bi kullandım arkadasın vardı eskiden.bence bu zevki herkes bir kez olsun tatmalı :rolleyes: çırçır sesi yetiyo zaten mest oluyosun. boştayken gaza basınca zangır zangır sallıyo arabayı. yağını koy suyuna bakma bile(susuz motordu sanırım) bas gaza.. bu aracın hastaları çok göztepede erdoğan abi var vosvos klübü yönetiminde hemde mesela elinizde orjinal vosvosunuz varsa ucuza alıyor yurtısından gelen parcalarla onu çiçek gibi yapıyor. sonra 10.000 - 15.000 $ fiyatlarla satıyor. biz orda takılırken bi adam geldi yepyeni bir Fiat Panda ile dediki ben vosvos hayranıyım bu arabayı eşime vericem kendime vosvos alıcam ordan bi tane beğendi aldı. tam 12000$ mı ne o civar bi fiyata anlaştı. dumura uğradık resmen. ben olsam vermem tabi ama adam hastası normaldir...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bu araçta da otomatik sinyal topluyor(du). direksiyon dönerken çıt sesini veriyor ama kapamıyor sinyalı.

aynı şekildi su fiskiyesi motorluydu.

motordan iç kabine doğru havalandırma boşlukları varmış içeri püfür püfür sıcak hava esiyordu bu arada :baby:

bu araçla 140km'yi görmüşler ama arkadaşın söylediğine göre artık direksiyon kendini kaybetmiş :D

o motor sesi süper yaa

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
(düzenlendi)

türkiyede vosa bakış açısı biraz farklı.bizde en son model en yeni model tutuluyor,en yeninin en iyi olacagı görüşü :lol2: aslında pre67 diye tabir edilen 67 öncesi modeller kıymetlidir.ülkemizde yeni modellerin tutulması sebebi ile eski modeller para etmemiş ve çoğu hurda haline gelmiştir.yavaş yavaş kıymeti anlaşılıyor ama artık biraz geç oldu.sayıları oldukça azaldı çünkü...

bende 63 model var bir tane,foruma foroğraflarını koydum mu bilmiyorum ama boş bir zamanımda birkaç fotosunu,ilginç alım satım hikayesini içeren bir konu açayım ;)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/1963-volks...-m-t165461.html linkini buldum şimdi,daha önce koymuşum fotoğraflarını...

tarihinde Malik Alt?ndi? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

64 model hurda, lacivert, 1200'üne, hiç unutamam 65 model, kemik rengi, zonguldak plakalı, hayatımda gördüğüm en güzel kaplumbağaydı, 1200'üne, 73 model turuncu, malatya plakalı, 1303s'ine (1600 değil 1300 motordu ama bombe camdı) ve son olarakta 75 model, brezilya yapımı, krem rengi düz cam, 1300'e sahip olmuştuk tabi o zamanlar çok küçüktüm ve araba kullanmaktan çok uzaktım. Çok anılarım vardır tosbaa ile içinde "piknik tüpü lüx" yaktığını unutamam babamın, üşümeyelim diye :D

Ahdım var iki araba toplayacağım param olursa; birisi 71 model tek kapı 20m makaslı ford taunus, bir diğeri de 73-74 bombe cam 1303big kaplumbağa. Nerde görsem iki arabayada hayran kalırım ama ille de kaplumbağa ve şır şır çır çır eden boxer motor sesine.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

geçenlerde sirkete bi tane coupe geldi. Kestirmis falan. Arac almanya uretimi koldan otomatik vites. Adam almanya da toplatmis vitesi orta konsola tasitmis falan. Superdi. Bayagi emek harcamis belliki.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Babamda vardı. Enişteye 1992 de sattı. Halen eniştede duruyor, yürüyor. 1303 LS 1973 modeldi. En üst versiyon olduğundan, deri direksiyon simidi, analog saat, vw radyo,üç noktalı makaralı emniyet kemerleri ve porche tipi koltuklar standartdı. :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...