İçeriğe Yönlendir

Sağ arka kapıdan ses geliyor

Tuna Aksu

Recommended Posts

1 ağustos 2009 tarihinde sıfır focus hb trend aldım. benden 20 gün öncede aynı arabayı babam aldı. ama 2 aracında sağ arka kapının içinden tıkırtılar geliyor.öyle az felanda değil baya baya ses geliyor. bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmı? ayrıca bütün yol seside içeride bunun nasıl azaltabiliriz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

focuslarda yol sesi kronik, şirketteki araçlarımızın (focus olan) hepsinde mevcut.

sağ arka kapı için garantisi varken mutlaka servise gidin.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Bende aracımı yeni aldım hayatımda duymadığım yol seslerini duyuyorum.Aşırı derecede alıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Coşkun

sağ arka kapıdan benim aracımda da ses gelmeye başladı. sanki böyle içine bir vida düşmüşte yolda giderken sağa sola çarpıyormuş gibi. gaza basınca, frene basınca,dönerken sürekli bir tıkırtı geliyor. en kısa zamanda servise gidip gösterecem.

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Erdo?an
sağ arka kapıdan benim aracımda da ses gelmeye başladı. sanki böyle içine bir vida düşmüşte yolda giderken sağa sola çarpıyormuş gibi. gaza basınca, frene basınca,dönerken sürekli bir tıkırtı geliyor. en kısa zamanda servise gidip gösterecem.

Sesin arka kapıdan geldiğine emin misiniz? Arka koltuklardan geliyor olabilir mi (bu tarz şikayetleri olanalar vardı) :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Tuna Aksu

ben sorun çözüldü.arka kapının kilit noktası bir miktar yağlandı ve bir miktarda ayar yapıldı.sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Yücel Çekmez

normaldir..bende 2 ay önce aldım, 1000 km ye geldiğimde her iki arka kapıdan da sesler geliyordu, özellikle bozuk seslerde..aracım şuan 5500 km de...sesler evlere şenlik..15000 bakımına kadar kullanacağım böyle..ama alışıyor insan..fazla kulak asmayın...sinir bozmanıza gerek yok...başta normaldir dedim..normalidr çünkü ford tan bahsediyoruz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Coşkun

benim sorunum da çözüldü sağolsun usta bozulan kiliti değiştirdikten sonra vidaları sıkmamış tam olarak ve bir civata kapı kartonuna düşmüş gevşeyerek. Tekrar yerine takıp sıkıştırdık sorun çözüldü...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökhan Uçak

2006 model dizel ghia aldık arkadaşa onda da sağ arka kapıda aynı ses var. cam biraz açıkken ses çok azalıyor tam kapatınca artıyor.

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş

Valla bende de önden bozuk yıllarada böyle söylendiği gibi sanki civata düşmüşte sağa sola çarpıyor gibi tiz bir tıkırtı sesi geliyor bazen.Ama tam önden nerden geldiini anlayamadım henüz.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez
Benim arabada da arka sağ jantın kapağını sıkıştıran mekanizma gevşemiş cam açık yolculuklarda tıkır tıkır ses yapıyor var mı bunun bir çaresi?

Jant göbeğini diyorsunuz sanırım.Çıkartıp tırnaklarını biraz dışa doğru açın ses kesilecektir.Dha da olmazsa 10 liraya bir jant göbeği...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kaan Öztürk

benim de ön sol kapıdan geliyor bir tıkırtı sinirimi bozuyor..bunun için servise gidip gitmemekte kararsız kaldım...ama bakımı yaklaştı mutlaka göstereceğim...bundan önce Hyundai accent vardı 2004 4 yıl kullandım ama ses yoktu...herhalde diyorum Fordun aksamı fazla o yüzden ses yapıyor:) Ford mühendisleri yalıtım ve iki parçanın birbirine sürtünerek ses çıkartabilme riskini herhalde önemsememişler ....

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
İlhan Taşcı
1 ağustos 2009 tarihinde sıfır focus hb trend aldım. benden 20 gün öncede aynı arabayı babam aldı. ama 2 aracında sağ arka kapının içinden tıkırtılar geliyor.öyle az felanda değil baya baya ses geliyor. bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmı? ayrıca bütün yol seside içeride bunun nasıl azaltabiliriz.

bende de aynı sorun var..sağ arka kapıdan aracı aldığımdan beri ses geliyor..nasıl bir çözüm öneriyorsunuz...

Yorum bağlantısı
İlker Öztürk
Jant göbeğini diyorsunuz sanırım.Çıkartıp tırnaklarını biraz dışa doğru açın ses kesilecektir.Dha da olmazsa 10 liraya bir jant göbeği...

jant göbeğinin tanesi 50 tl, takımı 200 tl ,keske 10 olsaydı...

bendede arka sol kapıdan geliyor.perdeden geliyor ,biraz uğrastım ama olmadı.

Yorum bağlantısı
Okan Balcı

bende ön yolcu kapısı hariç hepsinde ses var heleki arkalar evlere şenlik.genelde muzigi basslı dinleyince kulak tırmalıyor.kapıları elle sıkıştırınca biraz kesiliyo gibi.acaba vidalarını biraz sıkıştırsak çare olurmu ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...