İçeriğe Yönlendir

Dondurma Tarifleri


Tülin Keskin

Recommended Posts

Tülin Keskin

BADEMLİ DONDURMA

Malzemeler

1 Litre süt

300 gr tozşeker

200 gr badem

1 Paket vanilya

Hazırlanışı

Bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin.

Robottan geçirdiğiniz bademleri sütle karıştırıp seyrek elekten geçirin.

Eleğin üstünde kalan bademleri tekrar robottan geçirip sütün içine ilave edin.

Süte şekeri de koyarak hepsini ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirin.

Ateşten alıp vanilyasını ilave edin ve soğumaya bırakın.

Buz kalıplarına koyarak buzdolabın buzluğunda dondurun.

Ara sıra alıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun.

İstediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.

ÇİLEKLİ DONDURMA

Malzemeler

500 gr çilek

300 gr tozşeker

2 su bardağı su

1 adet limon suyu

Hazırlanışı

Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın.

Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin.

Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın.

Şurubu ateşten alıp soğutun.

Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın.

Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin.

Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın.

Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun.

İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.

NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz.

FISTIKLI DONDURMA

Malzemeler

1 Litre süt

250 gr tozşeker

5 gr salep

100 gr dövülmüş antep fıstığı

Hazırlanışı

Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın.

Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin.

Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun.

Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.

İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.

MUZLU DONDURMA

Malzemeler

500 gr muz

300 gr tozşeker

2 Su bardağı su

1 Adet limon suyu

Hazırlanışı

Muzları soyarak süzgaçten geçirin.

Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin.

Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun.

Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun.

Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin.

Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.

Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun.

İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.

NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz.

LİMONLU DONDURMA

Malzemeler

500 gr şeker

5 su bardağı su

5 Adet limon suyu

Hazırlanışı

Şekeri ve suyu ateşe koyup 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

Limonları, limon sıkacağında sıkarak bir kaba koyun.

Şurup soğuyunca limon suyunu koyup hepsini ince süzgeçten geçirin.

Buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.

Ara sıra buzluktan çıkararak iyice karıştırın ve buzlanmasını önleyin.

İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.

DONDURMALI KEK

Malzemeler

3 Adet yumurta

3 Kahve fincanı tozşeker

3 Kahve fincanı un

1 Çay kaşığı karbonat

Yarım çay kaşığı tuz

1 Paket vanilya

1 Çorba kaşığı tereyağı

Hamuru ıslatmak için

1 Çay bardağı süt

Üzerine ve İçine:

Yarım litre dondurma

Hazırlanışı

Öncelikle bir kase yumurta, tozşeker, un, karbonat, tuz, vanilya ve tereyağını bir kaba koyup çırpın. Bu karışımı yağlanmış baton kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.

Pişen hamuru Ilıkken ortadan ikiye bölün.

Her parçayı süt ile ıslatın.

Bu arada dondurmayı hafifçe eritin.

Baton kekin alt parçasının üzerine dondurmayı sürün.

Diğer parçayı üzerine kapatın.

Kalan dondurmayı kekin her tarafına sürün.

Buzlukta 15-20 dakika bekletin.

Buzluktan alınca dilimleyerek servis yapın.

DONDURMALI PROFİTEROL

Malzemeler

1 Kahve fincanı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

3 Yumurta

2 Yemek kaşığı su

1 Yemek kaşığı margarin

2 Yemek kaşığı un

1 Top vanilyalı dondurma

Sos malzemesi için

100 gr çikolata

1 Çay kaşığı tereyağı

1 Su bardağı süt

1 Çay bardağı tozşeker

2.5 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın.

Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice kaırştırın.

Soğuması için bir tepsiye yayın.

Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırkın.

Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.

Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin.

Servis tabağına alın.

Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün.

Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.

SUFLE DONDURMA

Malzemeler

4 Adet yumurta

Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker

1 Paket vanilya

200 gr çilek

1 Su bardağı krema

Yarım likör bardağı konyak

Süslemek için: Nane yaprakları

Hazırlanışı

2 Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.

Kabı en az yarısına gelecek kadar su dolu bir kaba oturtun.

Karıştırarak Koyulaşana dek pişirin.

Çileklerin yarısını püre haline getirin.

Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpın.

Çilek püresini, çırpılmış kremayı ve yumurta aklarını soğumuş diğer karışıma katın.

Konyağı ekleyin.

Konyaklı karışımı tek bir kaba veya tek kişilik sufle kaplarına aktarın.

Buzluğa koyarak bir gece bekletin.

Nane yaprakları ve çileklerle süsleyip, servis yapın.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Dondurmalar acayip ucuzladı 2-3 liraya 1 lt dondurma var..İstediğin çeşit.Uğraşmaya değmez.Hem maliyetide daha yuksek olur kanaatimce.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Ben izin dönüşünde Gaziatepten Kayseriye dönerken Maraştan almıştım gerçekte harika şimdi bide şokluyorlar istediğin yere götürüyorsun.kilosuda 8 lira.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Baklavanın kilosu bizim orda 15-20 tl. İstanbulda o tatlı 30-35 yüzde yüz kazanç tabi.

ya iftara daha çok var tatlılara doğru gitmeye başladık :)

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu
Bir Recep İvedik cevabı : "Yoh yeaaaa" :):) :lol2: Bi kesme tabağı kaç memur maaşı bilin mi sen?

Kayseri hesabı yaparız abi ayıp ettin. Maksat senin hoş sohbetinden istifade edelim.

Yorum bağlantısı
Tülin Keskin
tülin bize yapıcan di mi bu tariften sıcaklar bitmeden:)

istediğin dondurma olsun bacım :) her zaman :)

Yorum bağlantısı
Amaç Keskin
istediğin dondurma olsun bacım :) her zaman :)

atma, din kardeşiyiz :(

aksinin ispatını istersen buradayım ,afiyetle yerim, depo daha ful değil

Yorum bağlantısı
Huriye Ceritlioğlu

Dondurma en hafif tatlıların başında geliyor rahat yenilebilir :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Emre Gülşen
atma, din kardeşiyiz :)

aksinin ispatını istersen buradayım ,afiyetle yerim, depo daha ful değil

Bacıııımmmm bizide fullleeeee :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Tülin Keskin
atma, din kardeşiyiz :)

aksinin ispatını istersen buradayım ,afiyetle yerim, depo daha ful değil

senin depoyu görenler inanmaz bu söylediğine şekerim :) koca göbekli insan yok sana dondurma :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Hakan abi ağzının tadını biliyosun, benim de en sevdiğim Mado'nun kesme dondurmasıdır..

Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk

tülin kardeş, nasiplensin amaç adamda bize yaptığından:) gitme bu kadar üstüne:)

Yorum bağlantısı
Tülin Keskin
tülin kardeş, nasiplensin amaç adamda bize yaptığından:) gitme bu kadar üstüne:)

temam şekerim artarsa onada veririz :nazar:

Yorum bağlantısı
Kerim Bilgehan Arbek
(düzenlendi)

Gidin bi max alın yiyin ;)

ne uğraştırıyonuz ablamı ;) max = 70 krş xD

tarihinde Bilgehan Arbek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tülin Keskin
Gidin bi max alın yiyin :D

ne uğraştırıyonuz ablamı :p max = 70 krş xD

oyyy oyyy kıyamam ben sana...ablasını da düşünürmüş..aramızda kalsın marketten 3 liralık algidalardan alıp kaplara koyacağım zaten :D;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...