İçeriğe Yönlendir

Focus beyin problemi

Tahir İlter

Recommended Posts

Tahir İlter

Arkadaşlar öncelikle yeni üyeyim herkese merhaba. benim problemim yaklaşık 2 hafta önce aracımla bir yere gitmiştim giderken ve daha öncesinde aracımla ilgili en ufak bir problem yaşamadım. bakımlarını yetkili servise zamanında yaptırdım.o gün aracımı park edip işimi bitirip geri döndüğümde aracımı çalıştıramadım. kontağı çevirdim en ufak bi sorun yok bütün elektrik aksamı çalışıyo yalnız marşa bastığımda hiç bir hayat belirtisi göstermedi. km saatinde (-----) sadece bu cizgiler vardı. imboyu kontrol ettim çlışıyo fakat kontak açıkdıktan sonra yaklaşık 3 saniye yanıp daha sonra sönmesi gerekirken hiç yanmıyordu. kontağı kapattığımda ise normal çalışmaya devam ediyordu. kullanma kılavuzunda ise imbo hatalarında ışığın aralıksız yandığını okudum. neyse kısaca sayın ford tutkunları nedir benim aracımın derdi lütfen bir fikri plan nasıl düzelebilceğini bana maliyetinin ne kadar olacağını bilen varsa yardımcı olsun. aracım şuan tamirde ama tamircim km saatinde ki problemin çözülemediğini bu yüzden aracın hala çalışmadığını söylüyor. aracım 2000 model ford focus 2004te 50000km olarak aldım.ama bu olaydan sonra aracımda fiziksel bi belirti olmamasına rağmen kmsiyle oynanmış olabilceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
pcm sıkıntısına benziyor. ya tamir olacak, ya çıkma yada yenisi takılacak

teşekkür ederim.problemi biraz açabilirmisiniz. tamir olma ve randıman alma şansım nedir

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

randıman şekli pcmnin arızasına yapan ustanın becerisine takılan parçanın kalitesine göre degişkenlik gösterir. ben bazılarından randıman aldım bazılarından almadım. genelde çıkma takıyorum

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
randıman şekli pcmnin arızasına yapan ustanın becerisine takılan parçanın kalitesine göre degişkenlik gösterir. ben bazılarından randıman aldım bazılarından almadım. genelde çıkma takıyorum

ustam çok teşekkür ederim umarım düzelir yoksa cinsimdir araçtan soğurum ki şuan bile yeterince soğudum

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı
Arkadaşlar öncelikle yeni üyeyim herkese merhaba. benim problemim yaklaşık 2 hafta önce aracımla bir yere gitmiştim giderken ve daha öncesinde aracımla ilgili en ufak bir problem yaşamadım. bakımlarını yetkili servise zamanında yaptırdım.o gün aracımı park edip işimi bitirip geri döndüğümde aracımı çalıştıramadım. kontağı çevirdim en ufak bi sorun yok bütün elektrik aksamı çalışıyo yalnız marşa bastığımda hiç bir hayat belirtisi göstermedi. km saatinde (-----) sadece bu cizgiler vardı. imboyu kontrol ettim çlışıyo fakat kontak açıkdıktan sonra yaklaşık 3 saniye yanıp daha sonra sönmesi gerekirken hiç yanmıyordu. kontağı kapattığımda ise normal çalışmaya devam ediyordu. kullanma kılavuzunda ise imbo hatalarında ışığın aralıksız yandığını okudum. neyse kısaca sayın ford tutkunları nedir benim aracımın derdi lütfen bir fikri plan nasıl düzelebilceğini bana maliyetinin ne kadar olacağını bilen varsa yardımcı olsun. aracım şuan tamirde ama tamircim km saatinde ki problemin çözülemediğini bu yüzden aracın hala çalışmadığını söylüyor. aracım 2000 model ford focus 2004te 50000km olarak aldım.ama bu olaydan sonra aracımda fiziksel bi belirti olmamasına rağmen kmsiyle oynanmış olabilceğini düşünüyorum.

Tamircinizin Focus larla arası iyimidir?

Yorum bağlantısı
Emrah Çatal

Öncelikle geçmiş olsun. Üzüntünüzü anlayabiliyorum, çünkü geçen sene yine ramazan ayında benimde PCM bozulmuştu. Tam sabah işe gelirken marşa bastım araç çalışır gibi oldu, ama sonra tık yok. Sonra PCM'nin arızalı olduğu tesbit edildi. Yaklaşık 2500 tl.'ye yenisi ile değişti ve yetkili serviste IDS ile programlandı. Bu işlemler de yaklaşık 2 hafta sürdü. Daha sonra başka bir yetkili servise gittiğimde, bir şok daha yaşadım. Çünkü aracıma 1.6 yerine 1.4 programı atılmış olduğunu öğrendim. (Servise gidiş nedenim bakım değil,bir türlü çözülemeyen rölanti sorunumdu.). Soluğu doğruca PCM programlamasını yapan diğer yetkili serviste aldım. Durumu anlattım. Aldığım cevap ise, bize hangi PCM'yi getirirseniz biz onu programlarız. siz bize 1.4 beyin getirdiyseniz,bizde onu programlamışızdır, şeklinde cevap oldu. Sonra beyini aldığımyedek parça firması ile görüştüm. Verdiğim parça kodu ve onların bana verdiği parça doğruymuş. 1.4 ve 1.6 focuslarda aynı PCM kullanılıyormuş, sadece içindeki prg. farklı oluyormuş. Malzeme satıcısından aldığım bu bilgiyi yetkili servisin malzeme ambarında görevli arkadaşa da teyit ettirdim, sonra tekrar servis danışmamını gördüm ve olayı anlattım. Hatalarını kabul edip yeniden program attılar.

Aslında arbamı çok seviyorum. Aracım gerçekten çok güzel, ama bu olay beni araçtan ve servisten çok soğuttu. İzmir gibi bir büyük şehirde ve en eski yetkili servis bunu yaparsa biz nasıl güvenip aracımızı teslim edeceğiz. Yada beyin yine bozulursa? Çünkü neden bozulduğu anlaşılamadı.

Uzun lafın kısası, bir müddet daha aracıma binmeye devam edeceğim. Daha sonra aracımı değiştireceğim. Ama yeni aracım kesinlikle Ford olmayacak. Muhtemelen de Japon arabalarından biri olacak.

Tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

teşekkür ederim sanırım aynı sıkıntı ikimizinkide focuslar normalde kendi segmentindeki elektirononik arıza çıkarmayan tek araç bildiğim ve araştırdığım kadarıyla bu tip problemler sadece kmleriyle oynandığı zaman yapıyormuş. araçtan bende soğudum ama arızasından dolayı değil km siyle oynanmış olmasından dolayı bu tam bir karaktersizlik örneği bunu yapan insanın benim gözümde dağda askerimizi şehit eden vatan hainlerinden hiç bir farkı yok. çok araştırdım hala araştırıyorum ama focusumu satıpta binebilceğim aynı sınıf bi araç bulamadım o yüzden bu aracımı sattığımda yine focus alcam sanırım ama f1 olcak oda. yalnız sizin probleminizden yola çıkarak yarın tamircimi uyarcam aynı sıkıntıyla karşılaşmamak için tekrar teşekkürler

Tamircinizin Focus larla arası iyimidir?

tamircimin focuslarla arası iyi bildiğim kadarıyla ama burda çözemedi problemi sorunlu olan parçaları başka yere göndermiş yarın kesin sonuç belli olcak ama anladığım kadarıyla çıkma parça yöntemine baş vurcaz

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Tahir İlter

Hoooopppp hortingen :D Vay be ilk üye olduğum zamandı bari çözümü yazayım.

O zaman beyin tamir edilmişti iyi bir paraya sonuç değişmedi yanlız yaklaşık 5 ay önce tekrar beyin problemi yaşadım 3000 liraya yetkili servisten beyin aldım.Şimdilik sorun yok bakalım İnşallah ta çıkmaz....

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

bide derler beyin bedavaaaa :p

eee Mustafa bedava tabi 3000 lira beyne para veren adamın ki bedava :D:p

Ha bu arada arabadan çıkan beyin duruyor isteyen olursa göndereyim.Ben içini açtım ısı tabancasıyla tamirat izleri var ama neyini tamir etmişler zamanında anlamadım.

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

beyinin ölüsü 1000 tl eder o zaman :p yolla bana abi :D satarız :p nasılsa adımız ölücüye satıcıya çıktı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

ooo fiyat arttı şimdi bak 1000 lira ile kapıyı açtın :p:D

ahh ah kimsezikler yardım etmemiş zamanında görüyor musun.Ben bu forum uğruna saçlarımı döktüm halbuki :D:p

Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız

Malesef konudan anlamayınca yardım gelmiyo...bende bilgi olsun diye okudum yazdıklarınızı paylaşım için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ya şu konuyu güncellemeyin.. Adamın aklına geldikçe morali bozuluyordur.. :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tahir o değilde, İMBO olayını çözmüşsün, ona sevindim :D

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Tahir İlter

Benim elimden bu kadar geldi der ve :vroom:

Ayça hanım 3000 lira acısı ile normal :D:p

Hatta az bile :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

O zaman mod olsan, o acıyla tüm forumu edit'lerdin sanıyorum ki :D

Yok daha pratiği var bütün konuları seçip sil diyorsun o kadar :D :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Deli para :D Hiç mi acımadın o kadar para verirken.Hiç mi sormadın kimseye.Kaç kutu wd40 almıştın o gün.3000 acısı nasıl çıkar yahu.

Yaterince acı oldumu acaba :D Biryere gittim yazmışsın neresiydi orası :p

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bu arada hazır konu buraya gelmişken arıza ile ilgili bilgilendirme yapayım.Aslında ben acemi ustaların gazabına uğradım büyük ihtimalle ilk beyin sağlamdı ama onaracağız diye uğraşırken iyice bozdular ve idareten yaptılar. Benim asıl sıfır beyin almamın altında yatan sebep bu bıktırdılar ayrıca araç öylece yatarken insanın gözü para pul görmüyor.

Bu forumdan edindiğim tecrübelere dayanarak bu tip arızalarda çıkma parça araştırın tamir vs yoluna gitmeyin hele ki iş bilmeyen ustalara sakın aracınızı teslim etmeyin.

Deli para :D Hiç mi acımadın o kadar para verirken.Hiç mi sormadın kimseye.Kaç kutu wd40 almıştın o gün.3000 acısı nasıl çıkar yahu.

Yaterince acı oldumu acaba :D Biryere gittim yazmışsın neresiydi orası :p

Abi aklımda o an sadece olmadık bir yerde bozulsa veya seyir halinde bir arıza çıksa düşüncesi vardı. Ayrıca hakikaten sinirlenmiştim serviste test beynini taktılar araca git onaran adamla konuş ya paranı iste ya da ücretsiz bir çaresine baksın dediler ben o beyinle gittim adamın dükkanına ama bulamadım o sinirle döndüm sıfır takılsın dedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...