İçeriğe Yönlendir

Abs devredemi değilmi?


Soner Özduran

Recommended Posts

Soner Özduran
(düzenlendi)

Herkese iyi günler...Aracım 2 ay önce talihsiz bir şekilde takla attı..Daha doğrusu ben attım.Kazadan sonra aracı yaptırıp aldığımızda ilk başta hiç bir şey yokdu.Fakat sonraları frene her basışımda araç abs de olduğu gibi bir pompalama yapıyor fakat abs lambası felan yanmıyor..sanki ayağnız bir yere sürtüyormuş gibi bir his oluyor...en ufak bir fren hamlesinde mesela 2'de 50 ile giderken bile araç artık hep böyle yapıyor...Daha sonraları Abs lambası yanmaya basladı bizde servise götürdük..Servise götürdümüzde lamba yanmıyordu servisteki abi deneme sürüşündede bir şey bulamadı fakat geri geldiğimizde arabayı yıkadım ve tekrar yola çıktığımda yine aynı şeyler oldu hem abs lambası yandı hemde frene bastığımda yine aynı his..Bunun nedenini birde siz forum üyeleriyle paylaşmak istedim umarım yardımcı olursunuz..Hepinize kazasız belasız günler dilerim... :lol2:

tarihinde Soner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Özellikle kaza anında, tekerlek okuyucu kabloları kesilebiliyor, araya sıkışıyor vs. Kablo gözle sağlam bile gözükse, ezilmiş oluyor veya içten kopuyor. Abs lambası yanmışsa, arıza kodunu kayıt etmiştir. Öncelikle buna baktırın, fazla uğraşmaya başlamadan...

Yorum bağlantısı
Soner Özduran

Kaza anında aracın sağ akis i bükülmüştü sanırım sonra düzeltildi(araç kazadan sonra babamdaydı)acaba abs kabloları aracın hangı tarafında bulunuyor?fakat abs lambası herzaman yanmıyor bazen yanıyor bazen yanmıyor ama frene bastığımda aldığım tepki hep aynı oluyor..Birde aracın dısını komple yıkadımda daha çok bu olayla karşılaştım sizce bir alakası varmıdır? :yes:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vardır, özellikle aks-amortisür hasarında kabloda kesik oluşur, yıkanınca da araya su girer vs. yani ön sensör kablosu kontrol.

Yorum bağlantısı
Nurullah Demir
(düzenlendi)

çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin :rolleyes:

tarihinde Nurullah Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Abs sensörleri 4 tekerlekte de var. Disk, kampana arkasında tırtıklı silindir vardır. Sensör bu tırtıkların arasındaki boşluklara göre kızaklamayı ve hızı ölçüp karar verir. Silindire çok yakındır fakat temas etmez.

Yorum bağlantısı
Soner Özduran
(düzenlendi)

Fakat benim anlayamadığım birşey var Ford servisine gittimizde aracı denemek için yola çıktık ordakı abi 150 ile abs yi kitledi hiç birşey olmadı ve araç durdu...hatta abs çalştında frenden motor sesine benzer bir seste geldi..neyse sonra araçtada bir şey bulamadılar eve geldik ben arabayı yıkadım yıne abs lambası yandı yıne aynı sorun...bellı bır suresı yok bazen oluyor bazen kesiliyor şimdi son kez nelere baktırmam gerektiği hakkında son yorumu yaparmısınız abilerim...inanın ole frene bastınızdaki aldıgınız his kadar sizi araba sürmekden soğutan başka bir şey bilmiyorum ben şuan... :unsure:

tarihinde Soner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Aracı servise teslim edin onlarda bi yıkama yapıp teste çıksın bakalım.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Bilgisayara bağlatıp eski arızayı sildirdiniz mi?

Ben sol arka sensörü değiştirdim, değişim sonrası ilk gün bir iki kez yandı.

Akabinde bilgisayara bağlatıp arızaları sildirdim ve artık yanmıyor.

Yorum bağlantısı
Soner Özduran

Bilgisayardan bir şey yapmadılar sadece aracı kaldırıp baktılar altına fakat birşey yapmadılar sadece kazada tampon altında olan ufak tefek sorunları yaptılar o kadar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...