İçeriğe Yönlendir

Fiesta'da Merkezi Kilit Sorunu

Fevzi Gülergün

Recommended Posts

Fevzi Gülergün

Merhaba Arkadaşlar

Bir kaç yıldır, sizlerden çok şey öğrendim, işim gereği fazla katılımcı olamasamda, bir çok konuda bilgi sahibi oluyorum.

Teşekkürler...

GELELİM SORUNUMA...

Geçen akşam eve geldiğimde merkezi kilit açılmayınca (iftara yetişmek için defalarca denemeyi göze almadım) kapıyı anahtarla kapatmak zorunda kaldım.

Sabah aracı açmak istediğimdeyse yine kumandadan açılmadı. Anahtarla açtım. Motor çalışıyor anahtarda bir sorun olmamış.

Bir iki gündür durum böyle, forumdan takip ettiğim kadarıyla kadranda kilit ışığı yanıp sönüyor. Yani çift kilit sistemi de devrede.

Hem açma, hemde kapama düğmesine aynı anda basarak tüm fnksiyonları da iptal etmeyi denemiş olsamda değişen bişi olmadı.

Muhtemelen anahtarın pili bitti diyorum ama bu yorumu %100 yapmadan, size bir sorayım dedim...

Bilgi verebilirseniz çok makbule geçer...

Selamlar, İyi ramazanlar

Fevzi Gülergün

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Gördüğünüz ışık, immo ışığıdır, kilit ile ilgisi yoktur. Kumandanın pili bitmiştir.

Yorum bağlantısı
Fevzi Gülergün
Gördüğünüz ışık, immo ışığıdır, kilit ile ilgisi yoktur. Kumandanın pili bitmiştir.

Merhaba yanıtınıza teşekkürler fakat sanırım başka birşey var, Çünkü pilini değiştiridiğim halde sonuç aynı...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Merhaba yanıtınıza teşekkürler fakat sanırım başka birşey var, Çünkü pilini değiştiridiğim halde sonuç aynı...

O zaman torpidoda merkezi kilidin sigortasını bulun onu çıkarın 1-2 dk bekleyip takın, yine düzelmez ise, kullanım kitabında yazdığı üzre anahtar kilit kodlama işlemini uygulayın, düzelmesi gerekir, bendede birkere oldu bu iki işlemi yaptım hangisinde düzeldiğini hatırlamıyorum ama düzeldi, birdaha tekrar etmedi, belki pil bittiği için opel de oluğu gibi hafıza siliniyordur.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Anahtar kodlama şöyle: esas anahtarı kontağa takın, 6 sn içinde 4 kez 0 dan 2 konumuna getirip tekrar 0 a getireceksiniz, bunu 4 kez yapın, kontağı sonuncuda kapatınca bip sesi duyacaksınız (anahtarı çıkarmayın), bu durumda kumandalı anahtarın herhangi bir tuşuna basın, bir bip sesi daha duyacaksınız, kodlama oldu, şimdi esas anahtarı 2 ye getirin ve 10 sn bekleyin kod öğrenme fonksiyonu kapansın ve kontağı kapatın, bu kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi Gülergün
Anahtar kodlama şöyle: esas anahtarı kontağa takın, 6 sn içinde 4 kez 0 dan 2 konumuna getirip tekrar 0 a getireceksiniz, bunu 4 kez yapın, kontağı sonuncuda kapatınca bip sesi duyacaksınız (anahtarı çıkarmayın), bu durumda kumandalı anahtarın herhangi bir tuşuna basın, bir bip sesi daha duyacaksınız, kodlama oldu, şimdi esas anahtarı 2 ye getirin ve 10 sn bekleyin kod öğrenme fonksiyonu kapansın ve kontağı kapatın, bu kadar.
Yorum bağlantısı
Fevzi Gülergün

Pil değişiminden sonra kodlama yapmam gerektiğini düşünmemiştim, insanın başına gelmeyince bilmiyor. Çok teşekkürler...

Eğer buda başarılı olmazsa sigortayı da deneyeceğim.

Tekrar teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Emrullah Cihangir

Ali bey merhaba bilgi için teşekkür ederim ancak ben sizin dediklerinizi yaptım aracımın yedek anahtarının sadece kumanda özelliği çalışmıyordu sizin dediklerinizi yaptığımda kontakta takılı olanı unutuyor diğeri devreye giriyor yani kısacası kontakta takılı olanı unutuyor diğerini tanımlıyor bununla ilgili bilginiz varmıdır.teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali bey merhaba bilgi için teşekkür ederim ancak ben sizin dediklerinizi yaptım aracımın yedek anahtarının sadece kumanda özelliği çalışmıyordu sizin dediklerinizi yaptığımda kontakta takılı olanı unutuyor diğeri devreye giriyor yani kısacası kontakta takılı olanı unutuyor diğerini tanımlıyor bununla ilgili bilginiz varmıdır.teşekkür ederim.

Merhaba, kontağa takılı olan kumandasız düz anahtar olacak, ilk bunu takacaksın, üstte yazanları yapacaksın, kumandalı anahtarı hiç kontağa takmıyorsun yani, bip sesinden sonra sadece üstündeki tuşlardan birine bas yeter, bu şekilde 8 taneue kadar yedek anahtar kodlarsın... 

kontağa hangi anahtarı taktığın önemli, esas kumandasız anahtar olmalı, onun sadece immo kodu var zaten, onunda unutumaz sistem...

istersen kitaba bak, şuradan kendi aracının kitapçığına bakarakta rahatça yapabilirsin :)

http://www.ford.com.tr/ford-servis/tanitma-ve-kullanma-kilavuzlari

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrullah Cihangir

Merhaba, kontağa takılı olan kumandasız düz anahtar olacak, ilk bunu takacaksın, üstte yazanları yapacaksın, kumandalı anahtarı hiç kontağa takmıyorsun yani, bip sesinden sonra sadece üstündeki tuşlardan birine bas yeter, bu şekilde 8 taneue kadar yedek anahtar kodlarsın... 

kontağa hangi anahtarı taktığın önemli, esas kumandasız anahtar olmalı, onun sadece immo kodu var zaten, onunda unutumaz sistem...

istersen kitaba bak, şuradan kendi aracının kitapçığına bakarakta rahatça yapabilirsin :)

http://www.ford.com.tr/ford-servis/tanitma-ve-kullanma-kilavuzlari

teşekkür ederim ancak benim iki anahtarım da aynı yani kumandalı kumandasız anahtar yok bunu çözemedim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

teşekkür ederim ancak benim iki anahtarım da aynı yani kumandalı kumandasız anahtar yok bunu çözemedim.

Aaa bak o durumda yapamazsın diye biliyorum, arabayı 2. elmi aldın acaba? bu o anahtar yoksa immo kodlamayıda yapamazsın...

Yorum bağlantısı
Emrullah Cihangir

Aaa bak o durumda yapamazsın diye biliyorum, arabayı 2. elmi aldın acaba? bu o anahtar yoksa immo kodlamayıda yapamazsın...

evet 2. el aldım yedek anahtarı verdiğinde normal anahtarda yedekte aynı idi başkalarına sordum aynı aracı olanlara fiesta 2011 titanium hep aynı dediler herşeyi çalışıyo sadece uzaktan kumandası çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

evet 2. el aldım yedek anahtarı verdiğinde normal anahtarda yedekte aynı idi başkalarına sordum aynı aracı olanlara fiesta 2011 titanium hep aynı dediler herşeyi çalışıyo sadece uzaktan kumandası çalışmıyor.

Çok pardon, bende senin arabayı bizimkilerden sandım, 2011 miş :) onlarda tamam, sizin arabada prosedürü bilmiyorum, kitapçığa bakmak lazım, belki aynıdır, dediğim gibi kitapçığa bir bak sen...

Yorum bağlantısı
Emrullah Cihangir

Çok pardon, bende senin arabayı bizimkilerden sandım, 2011 miş :) onlarda tamam, sizin arabada prosedürü bilmiyorum, kitapçığa bakmak lazım, belki aynıdır, dediğim gibi kitapçığa bir bak sen...

İlginiz için teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Orhan Kayalak

Slm 2008 fiesta anahtara basiyorum isiklar yaniyor ama kilitlenme olmuyor kumanda gorev yapiyor  bu arada sinyalleri yakinca sag yada solu hizli yaniyor 4 lu leri yakinca yavas yanmasi sekilde yaniyor ama sorun neden olur.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Orhan Kayalak yazdı:

Slm 2008 fiesta anahtara basiyorum isiklar yaniyor ama kilitlenme olmuyor kumanda gorev yapiyor  bu arada sinyalleri yakinca sag yada solu hizli yaniyor 4 lu leri yakinca yavas yanmasi sekilde yaniyor ama sorun neden olur.

Sinyaller için lambaları muhtemelen LED ile değiştirilmiştir kontrol ediniz led ise normale çevirin veya uygun direnç ile halojen değerine getirin.

Kilit kısmı ise genelde bagaj kapağı kilidi bozulur kontrol etmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Orhan Kayalak

Sinyaller led degil normal ampul sorun kapilari kitlemiyor manuel sadece sofor kapisi kitleniyor ddigerleri icerden manuel kapatinca kitleniyor beyin mi arizaya gecti aceba 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Dörtlü ikaz ışıklarının yanıp sönmesi sinyallere göre daha yavaştır. Diğer arıza için Merkezi kilit sigortasını kontrol etmelisiniz..

Yorum bağlantısı
Orhan Kayalak

O sigorta torpido arkasinda baktim klid isareti olan sigortayi degistirdim sonuc alamadim baska bir yerde sigorta varsa bilemiyorumm

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...