İçeriğe Yönlendir

Pandizotu mu kestirsek ?

Süha Demirtaş

Recommended Posts

Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba;

Fiesta tarzı arabalara ( 5 Kapı) ses sistemi kurulduğunda malum bagajda hiç yer kalmıyor.Sadece yer kalmasa oda iyi stepneyi çıkartmak başka bir ızdırap oluyor.Bu durumu engellemek için arka pandizotu istediğimiz hopalçr boyutlarında kestirip kullansak kazancımız ve kaybımız ne olur sizce.

Benim elimde olan sistem;

2 adet 30 cm jbl 1000w sub. bunların kabinleri var lakin bagaja koydummu yukarda anlattığım sıkıntı.Acaba mdf den bir pandizot yaptırsam performans kaybım olur mu ? Olursa ne kadar bir kayıp olur ?

Sizce hangisi mantıklı ?

tarihinde S tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

İkisi ayrı kabindeyse hemen mdfden hazır ikilik olan kabinler var. Veyahut fiberden hemencik litresi aşırı tutmasa da birşeyler yaptırman lazım yarıadaşcım :flowers: Ben şuan beklemedeyim, fiberden birşeyler yaptırtacağım ama vakti var.

Yorum bağlantısı
Utku Çay

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum

aynı şeyi bende yapmayı düşünüyorum ama kullanacağım woofer free air olacak, muhtemelen pioneer ın ikinci elini alırım gibi

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
(düzenlendi)

Free air'ı ters koyup güzel bi fiber yanına kapasitörle amfiyi koyduk mu olay tamamdır :lol:

a5.jpg

Buldum buldum ben de böyle yapacağım büyük bir ihtimalle :D)))

tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Suntadan yaptır, iç duvarlara elyaf döşet, dışını pandizot kaplat. Daha güzel bass alırsın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mondeo Hb de, arka pandizoda 2x30 cm sub denemiştim. Ses olarak 30-50Hz alt frekansa ilave olarak 100-150Hz lik bas sesleri de ilave oldu yani benim hoşuma gitmişti, ama ana problem: yapılan pandizoda 3-4 tane ayak yapılmadıktan sonra, ağırlığa dayanamıyor ve esniyor. 18 lik mdf bile dayanmadı, daha da kalını yapılmaz zaten.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

yani sonuç olarak kayıp varsa bile çok çok az belkide kayıpdan ziyade daha bi kazanç olacak.

Ayhan bey mdf suntadan daha iyi bir çözüm olmaz mı ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Kaya

Bende bu sorunun cevabını sabırsızlıkla bekliyorum.Bakalım nasıl fikirler çıkacak ortaya.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Ali bey ;

Benim elimde olan sub. lar kabin için üretilen seri olduğundan ötürü araştırmalarım sonucu, bagaj boşluğu kadar bir alanda çalışmayacağını (yeterli bas sesi vermemeyeceğini) öğrendim.Ve bu sebepten ötürü kabinli olarak aracıma monte ettim.

Yapılması gereken "freeair" diye adlandırılan geniş hacimde güzel bas sesi veren sub. ların tercih edilmesidir.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Ali bey ;

Benim elimde olan sub. lar kabin için üretilen seri olduğundan ötürü araştırmalarım sonucu, bagaj boşluğu kadar bir alanda çalışmayacağını (yeterli bas sesi vermemeyeceğini) öğrendim.Ve bu sebepten ötürü kabinli olarak aracıma monte ettim.

Yapılması gereken "freeair" diye adlandırılan geniş hacimde güzel bas sesi veren sub. ların tercih edilmesidir.

Çok teşekkür ederim Süha bey,tecrübelerinizi paylaştığınız için.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...