Hakan Yağlı 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 arabam dik bir rampada durduğunda tekrar kalkması sıkıntı yaratıyor çünki arabada hafifden bir gaz yememe durumu var yani.. bastığn andan itibaren gaz sonradan geliyor buda arabayı geriye kaçırıyor.. yani basıyorsun anında yemiyor gazı.. acaba benim arabada mı bi sıkıntı var ..2001 focus 1 ... yorumlarınız benim için çok önemli... Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Büyük ihtimalle debriyaj gibi görünüyor.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Baskı balatanız kaçırıyor olabilir.. Normal şartlarda böyle bişey olmaması lazım.Ben yeni debriyaj balatası değiştirdim çok fark etti..Eskiden devir saati yükseliyor ama gitmiyorda.Sanki lastikler havada dönüyormuş gibi birşey oluyordu Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 filtreler buji ve buji kablosu değişimi ne zaman olmuştu ? , bujilerden başlayarak filtreleri kontrol ettirmenizi tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Hakan Baha 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Yarım debrijla daha rahat kalkıyorsanız muhtemelen balatadandır. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 filtreler buji ve buji kablosu değişimi ne zaman olmuştu ? , bujilerden başlayarak filtreleri kontrol ettirmenizi tavsiye ederim Buralarda bir sorun olsaydı eğer rampada değil normal yolda da mutlaka kendini belli ederdi.Sadece Rampada sıkıntı olması baskı balataya işaret ediyor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Ya gaz kelebeği pozisyon sensörü arızalı, ya oksijen sensörü arızalı.. Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı 9 Eylül 2009 Yazar Paylaş 9 Eylül 2009 arabanın baskı balalatasını yeni değiştirdim.. markası luk orjinalmi bilmiyorum.. can oto da yaptırdım.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Aynı şeyleri yaşadım biliyorum..Siz direk baskı balata kontrolü yaptırın.Diğer şeylere sonra bakarsınız.Rampada direk basınca gaz yememe gibi bir durum hafif fafif gaz yedire yedire basınca da bu seferde gaz yer ama yine isteksizlik hızlanmama sorunu yaşatır.Eğer bunları yaşıyorsanız suçlu belli. arabanın baskı balalatasını yeni değiştirdim.. markası luk orjinalmi bilmiyorum.. can oto da yaptırdım.. Evet orjinal..Peki neden değiştirme gereği hissettiniz? Bu yaşadıklarınız daha önce de varmıydı? Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı 9 Eylül 2009 Yazar Paylaş 9 Eylül 2009 arabayı satın aldığımda.. [2 ay olu bu arada].. arabanın debriyajı çok sertti va rampada bariz kalkış sorunu vardı zaten çok üstten kavrıyordu.. test sürüşü yaptık usta değişmesi gerektiğini söyledi araba 110 binde fabrika çıkış balatasıymış ama gerçekten bitmiş.. şimdi tabiki debriyaj pamuk gibi.. şimdi alttan kavrıyor ama gaz yememe sorunu halen var eskisi gibi olmasada halen var ..gaz ayarı olabilir belki ama bunu için şaşmaza tekrar gidecek vaktim yok bu şekilde kullanıyorum çok zor durumda kalırsam el freniyle kalkıyorum.. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Hakan Bey benim de baskı balatayı değiştireli 18000 km oldu. Gaz yememe olayının balatayla ilgisi yok bence de çünkü benim arabada kasıyor kalkışlarda. Ama Mehmet Beyin dediği sebepler olabilir. Yorum bağlantısı
Hakan Baha 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Ya gaz kelebeği pozisyon sensörü arızalı, ya oksijen sensörü arızalı.. Mehmet Bey bu dediğiniz arıza rölanti problemi de yapar mı? Öyleyse benim de gaz kelebeğine falan baktırmam lazım sanırım. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 şimdi aklıma takılan bişey var çoğu zaman bende elfireniyle kalkıyorum yokuş yukarıda.. bir yerden duydum ama aslı varmıdır focuslarda gaza geç tepki varmış araba birden irkilmesindiye_ şimdi gaza bastığımda araba sonradan gaz yiyor acaba bunun aslı varmıdır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Mehmet Bey bu dediğiniz arıza rölanti problemi de yapar mı?Öyleyse benim de gaz kelebeğine falan baktırmam lazım sanırım. Bu iki sorun farklı olabilir, aynı sorun da olabilir.. Rolanti için; maf, rolanti valfi, gaz kelebeği, bujiler, subaplar... şimdi aklıma takılan bişey var çoğu zaman bende elfireniyle kalkıyorum yokuş yukarıda..bir yerden duydum ama aslı varmıdır focuslarda gaza geç tepki varmış araba birden irkilmesindiye_ şimdi gaza bastığımda araba sonradan gaz yiyor acaba bunun aslı varmıdır. Geç tepki var abi de.. Bu milisaniyeler derecesinde.. Yani bir karbüratörlü araç gibi değil.. Ama bu da sadece focusa özgü bişey değil.. enjektörlü tüm araçlar böyle.. Muhtemelen seninki de bozuk... Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Valla benimki de öyle aldığımızdan beri. Aldığımızda 6bin km'de idi araç.Dik yokuşlarda el frensiz kalkmak zor. Kesin geri kaçar bir türlü anında gaz yemez. Bunu düz yolda giderken anında gaza basınca anlamak da mümkün. Gazı basar basmaz almıyor, alsa sarsıntı olacak. Konfor amaçlı ve bilinçli yapılan bir şey olduğunu düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Bu anında gaz yememe olayı sadece rampalara mı özgü bişey..Normal yolda da aynı şey olmuyor mu.?Oksijen sensörü arızalı ise araç sadece rampada mı gaz yemiyor?Bana bu biraz saçma gibi geldi.Biraz gaz tepkisi geç ama bu aracı geriye kaçıracak kadar değil.En azından bende öyle değil.Hergün nenehatun caddesi ışıklarında rampada durup kalkıyorum.El frenide kullanmıyorum bir sıkıntı yok.Eğer geriye kaçacak kadar araç kalkmıyorsa o araçta bir sorun vardır.Genelde bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Düz yolda da yapıyor Ayhan. Mesela 1. vitesten 2.vitese hızlı bir şekilde atıp dene. Ne kadar sert yaparsan yap sarsılmıyor hiç araba. Benim makyajlıda durum öyle. Makyajdan öncekilerde farklı olabilir. Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Focus 1 için normal bir durum..Dik yokuşta diğer arabalara göre daha zor kalkar.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Benim araba bi değişik herhalde.Çünkü ben vites geçişlerinde gaza ani basarsam araçta sarsıntı oluyor.özellikle 1 den 2 ye geçişlerde..Belkide başka bi yerde sorun vardır.. Yorum bağlantısı
Abdullah Ercan 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 Aynı şeyleri yaşadım biliyorum..Siz direk baskı balata kontrolü yaptırın.Diğer şeylere sonra bakarsınız.Rampada direk basınca gaz yememe gibi bir durum hafif fafif gaz yedire yedire basınca da bu seferde gaz yer ama yine isteksizlik hızlanmama sorunu yaşatır.Eğer bunları yaşıyorsanız suçlu belli.Evet orjinal..Peki neden değiştirme gereği hissettiniz? Bu yaşadıklarınız daha önce de varmıydı? Ojinal olduğuna emin misiniz? Bana da orjinal demişlerdi ama Cin malını takmışlar nasıl mı? Arkadaşlar, sakın ha Sakın Can Otoya GİTMEYİN ben gittim bin pişmanım sahtekarlık yaparak insanları kandırıyorlar veya kandırdıklarının zannediyorlar. Kanıtları da elimde çıkan tüm parçaları atmadım. Bundan 8-9 ay önce Triger değişimi ve devir daim pompası için clubden baya araştırma yaptım ve bunun üzerine Can otoya gitmeye karar verdim ve Gittim Onlara klub tavsiyesi ile geldiğimi triger ve devirdaim değişimi ne kadaar olacağını sordum. Bir kaç kere bastıra bastıra da parçalarınız orjinalmi diye sormama rağmen benim aracıma PRC çin malı triger seti takmışlar. Şimdi diyeceksiniz ki siz orada değilmiydiniz. Hata yaptım orada değildim. Çok önemli işlerim olduğundan arabayı bırakmak zorunda kaldım. Herneyse aradan kısa bir zaman sonra trigerden gırrrr gırrrr gıırrrr diye sesler gelmeye başladı. Can otoya tekrar gittim. Bu sesi gittiğimde tekrarlamadı. Bu yüzden bir işlem de yapmadılar. Trigeri değiştireli henüz 10K civarında bir kilometre oldu. Antepe gittiğimde ses iyice arttı ve orada bir ustaya gittim ve orada da triger setinin (Orjinal olmak üzere) değiştirdim. (Bana triger değişimini de 360 TL ye yapmışlardı. Ben Antepde orjinalini 140 aldım. 100 de işçilik verdim. Yetkili serviste yaptırsam bu kadar pahalıya gelmezdi herhalde)Çıkan parçaları da aldım. Bu gün yarın Can otoya gidip suratlarına atacağım. Bakalım ne diyecekler. Ayrıca bu yazımı da diğer tüm internet sitelerinde de paylaşacağım ki insanlar sahtekarlık yapmasınlar. Sakın Can otoya gitmeyin hem sahtekarlık yaptıkları gibi hem de insanların can güvenlikleri ile oynuyorlar. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 (düzenlendi) valla arabanın başında durmayınca herkes hesabı şişiriyo, can oto- özgür ford farketmiyor. forum tavsiyesi ile birkaç kez özgür ford a gittim. memnun kaldım, bir kez babamla gönderdim arabayı basit bi termostat değişimi için. aracın motor kulağını ve ısı müşürünü de değiştirmiş, 225tl masraf çıkarmışlardı. taktıkları motor kulağı da 2.el çıktı, 1 gün sonra dağıldı, gittim soru bile sormadan yenisi ile değiştirdiler. eskisi de sağlamdı zaten. ayrıca üstüne basa basa çıkan parçalarını vermelerini söyledim. değiştirdik dedikleri ısı müşürü ortada yok. şimdilerde arabanın hiçbir sorunu yok ancak, yeni bir yer bakıyorum, periyodik bakımlarını yaptırmak için. 27 Temmuz 2010 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 şimdilerde arabanın hiçbir sorunu yok ancak, yeni bir yer bakıyorum, periyodik bakımlarını yaptırmak için. Bende iyi bir özel servis arayışı içerisindeyim.Bulduğunuz zaman tavsiye edermisiniz Erhan bey. Yorum bağlantısı
İnan Karacan 29 Temmuz 2010 Paylaş 29 Temmuz 2010 Benim araçta da var aynı sorun. Gaza basınca yemiyo hemen. Geçenlerde tamamen kaldı gibiydi. Acaba bunun sebebini bilgisayara takınca anlaşılırmı? Servisemi götürmek gerek yoksa özel servisemi? Yorum bağlantısı
Umut Karataş 29 Temmuz 2010 Paylaş 29 Temmuz 2010 Aynı sorun bende de vardı geçen haftaya kadar. Düz yolda kalkarken de yokuşta da araba gaz yemiyor ve debriyajı da bırakmaya başladığım için titreme oluyordu. Klima açıkken tamamen sürünüyordu araba. MAF sensörünü çıkarıp temizledim çok fark etti. Şu an herşey yolunda. Çekiş ve performans ta arttı. Kayıtlarıma baktım da en son 12 bin km önce temizlemişim MAF'ı. Demekki her 10 bin de bir temizlemek gerek. Kalkışta sorun varsa, araç çekişten düştüyse, vites geçişlerinde beklenen tepkileri vermiyorsa MAF temizliğini öneririm. Zaten çok basit bir işlem... Yorum bağlantısı
İnan Karacan 30 Temmuz 2010 Paylaş 30 Temmuz 2010 Aynı sorun bende de vardı geçen haftaya kadar. Düz yolda kalkarken de yokuşta da araba gaz yemiyor ve debriyajı da bırakmaya başladığım için titreme oluyordu. Klima açıkken tamamen sürünüyordu araba. MAF sensörünü çıkarıp temizledim çok fark etti. Şu an herşey yolunda. Çekiş ve performans ta arttı. Kayıtlarıma baktım da en son 12 bin km önce temizlemişim MAF'ı. Demekki her 10 bin de bir temizlemek gerek. Kalkışta sorun varsa, araç çekişten düştüyse, vites geçişlerinde beklenen tepkileri vermiyorsa MAF temizliğini öneririm. Zaten çok basit bir işlem... Süre olarak çabukmu hallediliyor? Öğlen arası götürmem gerek aracıda. Fazla zamanım olmuyor bu aralar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts