Mehmet Kaplan_2 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 98 mondeo Ghia arabam var. Anahtar üzerindeki kumandadan kapıları açıp-kapatamıyorum. Pillerinin bitmiş olacağını düşünerek aynı pillerden taktım fakat hala çalışmıyor. Forumdan öğrendiğim bilgiyle kapıyı kilitlerken anahtarı sağa çevirip 2-3 sn bekleyince kapılar kilitleniyor ve alarm kuruluyor. Ama anahtardan neden çalışmıyor, fikri olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Arızalanması normaldir ,sinyal yollamıyor olabilir oto alarm cı sorununuzu çözer eger garanti kapsamındaysa servisine gösterin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 98 ve daha eskilerin kumandaları pil değişince yeniden programlama istiyordu diye hatırlıyorum.. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 uzaktan kumanda modülünün soketlerini çıkarın biraz bekledikten sonra takın düzelir. modülün yeri torpidonun arkasında Yorum bağlantısı
Emrah Gökgöl 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 benim kumandam farklı ama sizinkilerde öyle sanırım kumandanın pilini 15 sn den uzun sürüde değiştirirseniz anahtarı arabaya yeniden tanıtmak gerekiyor sizin aracınızdaki kumandada bunu istiyor olabilir Yorum bağlantısı
Mehmet Kaplan_2 11 Eylül 2009 Yazar Paylaş 11 Eylül 2009 Eğer tamirciye gitseydim muhtemelen bana 1 saat içinde yaparız, bir saat sonra gel diyeceklerdi ve min 40-50 TL para ödeyecektim. Ama forumu karıştırırken bulduğum bir şeyi yaptım aynen aşağıdaki işlem ve oldu şu an çalışıyor. 1. kontağı 6 saniye içinde en az dört kere aç kapa yap (1 ve 2 konumları arasında) bu arada bir konumu anahtarı takıp çevirince ilk tıkladığı yer 2 konumu ise ondan iki sonra olan gösterge lambalarının yandığı konum . 2. anahtarı 1 konumunda bırak. immo lambası yanacak. (bir süre sonra sönüyor) sönmeden kapılar kapalıyken anahtarı kontaktan çıkarıp arabadan çıkmadan camdan uzatarak kapı koluna doğru tut ve dugmelerden birine bas ve basılı tutarken bırakmadan diğer dugmeyede 5 kez bas ve bırak 5.basışın sonunda iki düğmeyi aynı anda bırak 3. arabayı çalıştır ve 10 saniye bekle gule gule kullan..... aynen yaptım ve u.k. artık çalışıyor. (Forumdaki bilgileri verenlere teşekkürler) Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 11 Eylül 2009 Paylaş 11 Eylül 2009 gözünüz aydın, bu forumu çok seviyorum Yorum bağlantısı
İbrahim Uğurer 1 Ekim 2009 Paylaş 1 Ekim 2009 aynı sorun bende de oluştu şu an cıkıp deneyeceğim inşallah olur...... Yorum bağlantısı
İbrahim Uğurer 1 Ekim 2009 Paylaş 1 Ekim 2009 Ya arkadaş saf gibi bende oraya yazdığınız konuya inandım koşarak gidip denedim harbi safım....... çocukluğumda ateri oynu olurdu üç kere şu tuşa beşkere bu tuşa falan filan diye oyun oynardık....bugün aklıma o geldi dediğinizi yaptım ne saçma olay......belki 100 defa ya gerçekten hem kızıyorum size hemde utanıyorum...küçük yiğenim bile dalga geçti dayı bune ya böle olurmu diye..... Yorum bağlantısı
Arzu Gürkan 1 Ekim 2009 Paylaş 1 Ekim 2009 İbrahim Bey sakin Muhtemelen farklı birşey yapmışsınızdır. Çalıştırdığını söyleyen arkadaşlar size tekrar anlatırlar, bir kaçak vardır mutlaka. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ekim 2009 Paylaş 1 Ekim 2009 çocukluğumda ateri oynu olurdu üç kere şu tuşa beşkere bu tuşa falan filan diye oyun oynardık....bugün aklıma o geldi dediğinizi yaptım ne saçma olay......belki 100 defa ya gerçekten hem kızıyorum size hemde utanıyorum...küçük yiğenim bile dalga geçti dayı bune ya böle olurmu diye..... Yazılanlar doğrudur... Siz bir yerde hata yapmışsınızdır... Ford'da buna benzer çok uygulama var.. Kontağı aç kapa.. (bir kaç kez) kapıyı aç kapa (bir kaç kez gibi) Yorum bağlantısı
İbrahim Uğurer 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 98 mondeo glx benim araç...... bana yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Sait Ertürk 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 Ya arkadaş saf gibi bende oraya yazdığınız konuya inandım koşarak gidip denedim harbi safım.......çocukluğumda ateri oynu olurdu üç kere şu tuşa beşkere bu tuşa falan filan diye oyun oynardık....bugün aklıma o geldi dediğinizi yaptım ne saçma olay......belki 100 defa ya gerçekten hem kızıyorum size hemde utanıyorum...küçük yiğenim bile dalga geçti dayı bune ya böle olurmu diye..... Öncelikle bir oto kilitçiye gidin ve kumandanızı yeniden kursun. bu iş oluyor ama bizim arabalarda olmuyor, yada biz beceremedik. bende de yanı problem oldu şanslıydım 10 tl verip 5 dk. içinde halledildi. Kütahya ya işniz düşerse bana ulaşın sizin arabanın kumanda sorununu çözelim Yorum bağlantısı
Mehmet Kaplan_2 2 Ekim 2009 Yazar Paylaş 2 Ekim 2009 Ya arkadaş saf gibi bende oraya yazdığınız konuya inandım koşarak gidip denedim harbi safım.......çocukluğumda ateri oynu olurdu üç kere şu tuşa beşkere bu tuşa falan filan diye oyun oynardık....bugün aklıma o geldi dediğinizi yaptım ne saçma olay......belki 100 defa ya gerçekten hem kızıyorum size hemde utanıyorum...küçük yiğenim bile dalga geçti dayı bune ya böle olurmu diye..... Arkadaş, kimseyi saflıkla falan itham etmiyoruz... ben de forumda bulduğum-üstteki işlemler- aynen yaptım oldu. Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 bende de aynı sorun var ama sorun olarak görmüyorum.. bu akşam deneyeceğim.. Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 Denedim olmadi! Çİft kilitleme çalışıyor.. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 (düzenlendi) GLX Mondeo larda 2 tip uzaktan kumanda vardır..Kızıl ötesi ve radyo frekanslı..Eğer kızıl ötesi çalışan kumandaya sahip iseniz,kumandanız dörtköşe olandır ve kapı kolunun dışında algılayıcı bir göz vardır..Şayet radyo frekanslı kumandanız varsa, o da bombeli yuvarlak tip olandır..İkisininde kodlanması farklıdır...Kızıl ötesi kumanda için,kontağı 4 kez 2 ve 1 konumuna getirmeniz şeklinde immobilizer lambasını direk yanık konumda bırakacak ve kodlama için modül hazır olacaktır..Bu durumda dışarıdan kapı kolundaki göze doğru iki tuşada basılı tutup,alttakine 3 kere basıp bırakmanız kumandayı modüle programlıyacaktır,bunuda immobilizer lambasının 3 kere yanıp sönmesi ile anlayabilirsiniz...Radyo frekanslı olanları ise...Kontağı 4 kez açıp kapadığınızda,kodlama hazır diye bir gonk sesi duyarsınız Veya immobilizer ışığı yanık kalır,bu durumda da kumandanın kilitleme tuşuna basılı tuttuğunuzda,algılandığı zaman karşı bir gong veya immobilizer ışığı üç kere yanıp söner..Şayet bunlar olmuyorsa,iki tip araç içinde torpido gözünün arkasındaki modülün fişlerini 10 dk kadar sökülü bırakıp tekrar takarsanız ve aynı işlemleri yaparsanız durum düzelecektir..Ve yine olmuyorsa,sağ ve sol taraf taban halılarının altından geçen tesisatta kopukluk vardır... 3 Ekim 2009 tarihinde Osman Dumanl? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Uğurer 5 Ekim 2009 Paylaş 5 Ekim 2009 denedim ama torpido gözündeki modulu bulamadım yardımcı olurmusunuz..... Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 5 Ekim 2009 Paylaş 5 Ekim 2009 Torpido gözünü kendinize doğru düz bir şekilde dikkatlice çekerek çıkartın veya altından bakarak ta soketlere erişebilirsiniz... Yorum bağlantısı
İbrahim Uğurer 6 Ekim 2009 Paylaş 6 Ekim 2009 yaptım sağoöun ama nasıl yaptım modülü çıardım yerine taktım şu an kumandam çalışıyor...... Yorum bağlantısı
Mesut Çınar 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Eğer tamirciye gitseydim muhtemelen bana 1 saat içinde yaparız, bir saat sonra gel diyeceklerdi ve min 40-50 TL para ödeyecektim. Ama forumu karıştırırken bulduğum bir şeyi yaptım aynen aşağıdaki işlem ve oldu şu an çalışıyor.1. kontağı 6 saniye içinde en az dört kere aç kapa yap (1 ve 2 konumları arasında) bu arada bir konumu anahtarı takıp çevirince ilk tıkladığı yer 2 konumu ise ondan iki sonra olan gösterge lambalarının yandığı konum . 2. anahtarı 1 konumunda bırak. immo lambası yanacak. (bir süre sonra sönüyor) sönmeden kapılar kapalıyken anahtarı kontaktan çıkarıp arabadan çıkmadan camdan uzatarak kapı koluna doğru tut ve dugmelerden birine bas ve basılı tutarken bırakmadan diğer dugmeyede 5 kez bas ve bırak 5.basışın sonunda iki düğmeyi aynı anda bırak 3. arabayı çalıştır ve 10 saniye bekle gule gule kullan..... aynen yaptım ve u.k. artık çalışıyor. (Forumdaki bilgileri verenlere teşekkürler) aynı sorun Bendede vardı 96 model mondeo chia denedim olmadı servise gösterdim yapamadılar Yorum bağlantısı
Mesut Çınar 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 bu gün anlayan bi adam buldum yaptırdım aynen bu şekilde yaptı. Ben yaparken hataam ben arabanın içinden arkadaşın dediği gibi camdan kolumu uzatarak yapıyordum. Eleman kapıyı kapatıp dışardan kapı kolunun dibine kumandayı tutarak 5 kere yaptı o sırada arabada immo lambası kırmızı yanıyodu. Sonrada sağ kapıyada aynısını yaptı oldu. deneyin oluyo Yorum bağlantısı
Recommended Posts