Onur Demir 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 (düzenlendi) Şimdi arkadaşlar benim sorunum biraz karışık. 1adet Airties rt-205 wireless modemim. 2adet Notebook 1 adet masaüstü PC'm var. Modem ve 1 tane notebook 5. katta Annemde Masaüstü ve 1 tane notebookta 2. katta yani bizim evde. Şuan sadece notebookları kullanabiliyorum. 5. katta kullanılacak olan sadece kardeşimin notebooku ama, Kendisi biraz kapı zili gibidir ;istediği olmayınca çikçikçikçik ötmeye başlıyor Modemi aşağı alırsam yani 2. kata, 5.katta sadece salonda ve mutfakta çekiyor, Diğer odalarda kullanamıyorsunuz(Şuan bendede öyle ben sesimi çıkarmıyorum) ve KArdeşimde öyle olmasını istemiyor. İlla heryerde çekicekmiş. Modemi aşağı indiremiyorum o yüzden. Benim birşekilde; Aşağıdaki notebook'u ve Masaüstüne(kablo ile) internet vermem lazım. şimdi Wireless accespoint alıp 2. kata salsam, Masaüstüne sinyal alıcı koymam lazım, iki kere masraf demek. Yukardaki modeme giren telefon kablosunu değilde, Modemden çıkıp bilgisayardaki ethernete takılan LAN kablosunu, 30metre uzun tutsam birşey farkeder mi? Eğer; Yukardaki modemin normal ethernet çıkışından bir lan kablosunu(30mt) aşağı uzatıp masaüstüne bağladığımda sıkıntı biticekse birazdan gidip kablo alıcam ve akşam o işi bitircem. CEvap arkadaşlar Acilll 12 Eylül 2009 tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 30 mt uzun olur diyemi düşünyorsun eğer öyle ise hiç düşünme Yorum bağlantısı
Ubade Koçak 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 (düzenlendi) Onur'cum kablo uzadıkça veri kaybı olur diye biliyorum. Tabii ki bu 30 mt. ve üzeri için. 30 metreye kadar hiçbir bağlantı yavaşlaması, bağlantı kopması, download ve upload hızı vb. sorun olmaz. Aşağıdaki sayfayı bir incele istersin. Ama Acces pointi düşün derim. Ben senin yerine olsam modemi 2. kata koyardım dolayısıyla masaüstüne direk bağlardım. Acces pointi 3.veya 4. kata koyarak 5. katta da rahatlıkla sinyal yakalar. (Loptopta en az 2 seviye olsa bağlantın kopmaz bu arada.) Acces pointlerden 100 tl.ye bulabilirsin. http://mysystem.org/network/networktr/homenetwork.htm 12 Eylül 2009 tarihinde Ubade Ko tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 100mt'ye kadar kesintisiz veri iletişimi yapabilirsin onur. ben senin yerinde olsam; wireless modem çok portlu ise bi kablo masaüstüne, bi kablo da yukarı çekerim. yukarıda bi access point ayarlarım böylelikle üst katta evin her yerinde internete girebilir. wireless modem tek port ise bi ucunu yukarı çeker yine access point koyarım. yukarıda herkes istediği gibi girer. ayrıca pc'ye de bi wireless usb bağlarım. ardından değmeyin keyfine. hem alt hem üst kat heryerde kablosuz dolaşırsınız. sonuçta illa iki kat arası kablo gerekecek. Yorum bağlantısı
Ömer Aydogan 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 (düzenlendi) 100 metreye kadar sorun olmaz, rahatlıkla çekebilirsin. Hiç bir başka masrafa gerek kalmadan koblo çek işini hallet kardeş. 12 Eylül 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 En güzeli 30mt kablo alıp (metresi 30-50kuruş) çekmek, sorunsuz kullanırsın. Kablosuzda sorun yaşarsın. Çünkü normalde wi-fi adaptörler(misal Airties wus-300) kapalı alan 100mt diye geçer ama her duvar 20mt eksiltir bu mesafeyi.Laptopun wi-fi kartları (modeline göre değişir) daha az kapsama alanına sahiptir. Wireless access point biraz pahalı... Yorum bağlantısı
Onur Demir 12 Eylül 2009 Yazar Paylaş 12 Eylül 2009 Ubade Hocam Bütün katlar bizim değil Aradaki katlarda komşular oturuyor. 2. katta bilgisayarın olduğu odada wireless bağlantı var. Sorun yok yani Az önce bu yağmurda çıktım 30mt kablo aldım geldim (uçlarınıda çaktırdım) modem 5. katta kalcak, aşağı kablo çekip PC ye bağlıcam. Böylelikle Sorun hallolcak. SAni 2. önerin güzel ama maliyet çok 10tl verdim kablo aldım olay çözücek kısmetse yarın tadilata başlarım artık Teşekkürler öneriler için... Yorum bağlantısı
Ubade Koçak 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 Ubade Hocam Bütün katlar bizim değil Aradaki katlarda komşular oturuyor. Onur'cum çıkartırız o komşuları Şaka bir yana inşaallah gönlüne göre olur sıkıntı yaşamazsın Kardeşim... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 CAT6 kablo alın. 100 metre hatta 150 metre (kaliteli ise) çalışır. Uçlarını yanlış bağlamayın. CAT6 renklerini wikipedia dan öğrenip ona göre çakın ya da çaktırın. (aparat lazım) Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 kablo çekip köprü koyulabilir.. yada yüksek kapasiteli anten alınır.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 CAT6 kablo alın. 100 metre hatta 150 metre (kaliteli ise) çalışır. Uçlarını yanlış bağlamayın. CAT6 renklerini wikipedia dan öğrenip ona göre çakın ya da çaktırın. (aparat lazım) mehmet bey, cat6 ile cat5e arasında hız/mesafe farkı yoktur. her ikiside 100m sorunsuz iletişim sağlar, 100'den sonra ping'te kopmalar yaşanır. cat6'larında çakılması 5'le aynıdır. fiziki olarak tek fark cat6'ların ortasından klavuz plastik geçer. böylelikle tellerin içeriden kırılması önlenmiş olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 farklı dedim mi? kalınlık farklı olabilir. emin değilim. empedans daha düşük. Yorum bağlantısı
Guest Fevzi G 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 80 mt. çekmişliğim var.hiçbir şey olmadan 1 sene kullandık.kabloda sıradan bilgisayarcılarda satılan kablo idi. yanlış hatırlamıyorsam ek bile yapmıştık. Yorum bağlantısı
Kemalettin Karatum 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 80 mt. çekmişliğim var.hiçbir şey olmadan 1 sene kullandık.kabloda sıradan bilgisayarcılarda satılan kablo idi. yanlış hatırlamıyorsam ek bile yapmıştık. +07 Benim de 130 mt çekip 5 sene boyunca kullanmışlığım var. Herhangi bir sorun yaşamadım. Yorum bağlantısı
Onur Demir 13 Eylül 2009 Yazar Paylaş 13 Eylül 2009 İşte arkadaşlar kablo çekme işlemi başarıyla tamamlanmıştır. Masaüstünü daha kurmadım, wirelessi kapattım Notebookta deniyorum şimdilik kablo ile. Testte yaptırdım. Buda wirelessle olan hızım. Arada fark yok. hatta Kablo ile olduğu için uploadta hız artışı bile mevcut Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 farklı dedim mi? kalınlık farklı olabilir. emin değilim. empedans daha düşük. 150mt yazınca cat5'ten farklıdır demek istediğinizi anladım. sonuçta ikiside 100mt. garantisi veriyor. yanlış anlaşılma varsa kusuruma bakmayın lütfen. Yorum bağlantısı
Recommended Posts