Hakan Baha 14 Eylül 2009 Paylaş 14 Eylül 2009 Geçen hafta aracımı otokoç istinye temsilciliğine ön tampon boyanması için bıraktım. Tampon halloldu ama arabayı almaya gittiğimde sol ön cam tamamen düşmüş vaziyette ve motoru çalışmaz haldeydi. Gerçi adamlara da suç atamadım çünkü cam krikosunda gerçekten arıza vardı ve cam zorlukla kapanıyordu. Camı geçici olarak sıkıştırıp kapattık. Bu arada hazır oradayken krikonun ücretini sordum 760 TL + KDV + işçilik dediler. Ancak orada çalışan bir usta "git ikitelli sanayiye 100 liraya çıkma krikoyu söküp takarlar arabana" dedi. Şu an sol cam iptal acaba bunun tamiri mümkün olur mu yoksa çıkma mı taktırayım ve acaba istanbulda iyi bir çıkmacı bilen var mı bu parçayı bulabileceğim? Diğer yandan acaba bu tamiratı bir şekilde kaskonun karşılama ihtimali var mı? Mesela sol kapı camı zorlanarak aşağı indirilmiş diye beyan yazsam veya rapor tuttursam kasko bunu öder mi? Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 krikonun sorunlu parçası neresi baktılar mı peki. plastik aksam yada halat mı yoksa motor mu? Yorum bağlantısı
İsa Tuncer 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 kasko ödemem diyor ödemem -------ödemem----- Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 Bu bir arızadır, kasko karşılamaz.. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 Geçen hafta aracımı otokoç istinye temsilciliğine ön tampon boyanması için bıraktım. Tampon halloldu ama arabayı almaya gittiğimde sol ön cam tamamen düşmüş vaziyette ve motoru çalışmaz haldeydi. Gerçi adamlara da suç atamadım çünkü cam krikosunda gerçekten arıza vardı ve cam zorlukla kapanıyordu. Camı geçici olarak sıkıştırıp kapattık. Bu arada hazır oradayken krikonun ücretini sordum 760 TL + KDV + işçilik dediler.Ancak orada çalışan bir usta "git ikitelli sanayiye 100 liraya çıkma krikoyu söküp takarlar arabana" dedi. Şu an sol cam iptal acaba bunun tamiri mümkün olur mu yoksa çıkma mı taktırayım ve acaba istanbulda iyi bir çıkmacı bilen var mı bu parçayı bulabileceğim? Diğer yandan acaba bu tamiratı bir şekilde kaskonun karşılama ihtimali var mı? Mesela sol kapı camı zorlanarak aşağı indirilmiş diye beyan yazsam veya rapor tuttursam kasko bunu öder mi? Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler. servisteyken serviste olmuştur gibi bi tutanak tutulsaydı kaskonun ödemesi mümkün bence ama ne kadar etik ona siz karar verin Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 (düzenlendi) Eğer motor ise problem bende var. mekanizma gitmişti benim. motor sağlam. Tabi 2002 model focusunki seninkine uyarmı bilemem. 15 Eylül 2009 tarihinde Yakup Ba?aran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Baha 16 Eylül 2009 Yazar Paylaş 16 Eylül 2009 Eğer motor ise problem bende var. mekanizma gitmişti benim. motor sağlam. Tabi 2002 model focusunki seninkine uyarmı bilemem. Teşekkürler ama sordum olmuyormuş. 1999-2001 arası oluyormuş. Çıkma olarak 140 liraya buldum alıp onu taktıracağım. Zaten araba 10 yaşında artık böyle sorunlarla uğraşacağız satana kadar. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Teşekkürler ama sordum olmuyormuş. 1999-2001 arası oluyormuş. Çıkma olarak 140 liraya buldum alıp onu taktıracağım. Zaten araba 10 yaşında artık böyle sorunlarla uğraşacağız satana kadar. geçen pazar günü muzurluk yapıp sol ön camda yer alan arka camları kitleyen tuş çalışıyormu diye kontrol ederken sağ arka camım çatırdılar içinde düştü.haftasonu ve yağmurlu olması nedeyle o gün yaptırmak istedim.şans eseri şaşmazda açık bir camcı buldum.ne olduğunu anlattım.adam işinin ehliymiş.hemen cam krikosunu kapıdan söktü.baktık krikonun göbeğinde yer alan polyamid malzemeden yapılmış olan ve halatların sarıldığı göbekler ile krikonun yükselip alçalma hareketini yaptığı mekanizmayı üzerinde bulunduran yuvanın(gene polyamid malzeme) tırnağı kırılmış.elinde o malzemelerden vardı ve yaklaşık 30dk içinde tamir etti.güzelce yağladı ve sonrasında camı tekrar programladı.maaliyet olaraksa 2 adet kriko teli 25tl,diğer göbeklerde (2 adet) 25tl olmak üzer 50tl verdim.eskisi gibi çalışır oldu.isterseniz sizde önce bir camcıya gidin belki aynı sorunları yaşamış olabiliriz. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Ben bu 760 tl olayına takıldım. Kapının herşeyiyle yenisi kaç paraymış ki? Aslında araba alırken aynısından bir tane daha almak lazım, sorun çıkaran parçayı diğerinden söküp kullanıdığına takarsın. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Ben bu 760 tl olayına takıldım. Kapının herşeyiyle yenisi kaç paraymış ki?Aslında araba alırken aynısından bir tane daha almak lazım, sorun çıkaran parçayı diğerinden söküp kullanıdığına takarsın. 760tl gerçekten sadece kriko içinse servis herhalde başka mesleğe bürünmüş diye düşünürüm.ben araştırdığımda 450 tl gibi bir fiyata çıkıyordu.760 tl gerçekten çok pahalı dediğiniz gibi kapıyı falanda verecekler herhalde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts