Mustafa Tüfekçi 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 araç otobanda yada düzgün yolda da şehir içinde kalitesiz yolda da arka tarafından sanki süspansiyon sisteminden gibi algıladığım VİK VİK diye bir sese sahip oldu. haziranda amortisörleri değişmiştim zamanla gevşeyebilecek bir vidası varmı ses ilk gölcük toplantısından dönerken duymuştum ama bagajda bir şeyden geliyor olabilir dedim. sonra bir iki hafta duymadım ama şimdi sıklığı arttı. bagajı tamamen boşalttım ama ses yine devam ediyor. arka süspansiyon elemanlarından hangisi VİK VİK diye ses yapabilir.genelde araç esneyince oluyor ama her esnemede değil. yağlanması gereken nereler olabilir. hayırlı bayramlar Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Arka koltuklarin kilitlerine gres yagi sur. Birde bagaj kilidine sur. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Eylül 2009 Yazar Paylaş 20 Eylül 2009 kilit sesi değil o sesi biliyorum. bu sanki arka tekerler esnedikçe geliyor. viarj lastiği ve salıncak var sanırım helezondan gelebilir mi. yağmursuz bir günde yağlamayı düşünüyorum ama nerelere sürmek gerek başka Yorum bağlantısı
Akif Özkan 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Bu ses gelen tarafı dışarda bırakan virajlara girince artıyormu? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Eylül 2009 Yazar Paylaş 20 Eylül 2009 ses virajlarda değil düz yolda oluyor. araçta 1 kişiden fazl olunca sesin sıkılığı artıyor tek kişiyken çok nadir geliyor Yorum bağlantısı
Akif Özkan 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Benimde bir ay oldu değişeli ama amortisör değişcek diyor usta. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 mustafa aşağdaki mesajıma bir bak belki aynısıdır. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Max-ve-Fus...749#entry746749 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Önce arka koltuk sırtlığı inik durumda test et, ses devam ediyorsa önce amortisör sıkılığı kontrol sonra araç altı kontrol. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Eylül 2009 Yazar Paylaş 20 Eylül 2009 Önce arka koltuk sırtlığı inik durumda test et, ses devam ediyorsa önce amortisör sıkılığı kontrol sonra araç altı kontrol. abi amortisör sıkılığı dediğin vidalarının yapmış olabileceği gevşeme mi üstte bağlantı yerlerinden. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 25 Eylül 2009 Paylaş 25 Eylül 2009 Bu ses bende de bazen sağ arkada oluyor bazen de hiç ses yapmıyor.Önemsemiyorum açıkcası. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Eylül 2009 Yazar Paylaş 26 Eylül 2009 sanayiye gittim. ustayla bindik aracın çıtı çıkmıyor ben kötü yol düz yol hepsine giriyorum yok. tam rezil olduk dedim son virajda öttü sonra ötmeleri devam etti. lifte kaldırıldı her yerine bakıldı her şey sağlam gözüküyor. iki eleman aracı iyice salladılar ses ufak ufak gelmeye başladı. sonra usta şu doktorlar takarya ciğer dinlemk için ondan taktı kulağına aracı sallattı ve sorunu buldu. salıncağın bir parçası var dikey bir parça onu söktü temizledi yağladı okstilenme varmış. şimdi ses kesildi ama ben yine pek uzun zaman sessiz kalacağını sanmıyorum ileride arka salıncakları komple değiştirmek daha iyi olacak gibi. ama şimdilik iyi VİK VİK kuşu sesini kesti Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 26 Eylül 2009 Paylaş 26 Eylül 2009 sanayiye gittim. ustayla bindik aracın çıtı çıkmıyor ben kötü yol düz yol hepsine giriyorum yok. tam rezil olduk dedim son virajda öttü sonra ötmeleri devam etti. lifte kaldırıldı her yerine bakıldı her şey sağlam gözüküyor. iki eleman aracı iyice salladılar ses ufak ufak gelmeye başladı. sonra usta şu doktorlar takarya ciğer dinlemk için ondan taktı kulağına aracı sallattı ve sorunu buldu. salıncağın bir parçası var dikey bir parça onu söktü temizledi yağladı okstilenme varmış. şimdi ses kesildi ama ben yine pek uzun zaman sessiz kalacağını sanmıyorum ileride arka salıncakları komple değiştirmek daha iyi olacak gibi. ama şimdilik iyi VİK VİK kuşu sesini kesti kısmı olarakta olsa sese çözüm bulunması sevindirici.hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Eylül 2009 Yazar Paylaş 26 Eylül 2009 genelde viraj lastiği amortisör takozu dediler ama salıncala alakalı bir parça olduğun tahmin ediyordum. http://www.otoclubturkiye.com/forum/post-a10331-.html linkteki 3 numaralı parça sorunluymuş link için tekrardan teşekkürler rıdvan bey Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 26 Eylül 2009 Paylaş 26 Eylül 2009 Ses bagaj içindeki amortisör kulesinden geliyor. Ses büyük ihtimalle bagaj içindeki amortisör kulesinden geliyor. Yağlanması lazım sanırım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Eylül 2009 Yazar Paylaş 26 Eylül 2009 amortisör kulesinde sorun yok denildi. dediğim parça temizlenip yağlandı şimdilik ses yok. Yorum bağlantısı
Sedat Can 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 Aynı ses bendede oluyor, tam sağ arka taraftan vik vik vik kuş gibi ses geliyor Arka koltukta ağırlık olunca ses kesiliyor. Ben de ilk etapta tüp kazanı gevşedi sanıyordum, kontrol ettim herhangi bir gevşeme yok. Şu aralar kesti sesi ama sebebini ben de bulamadım??? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 benim arabada da tuhaf sesler peydah olmaya başladı. örneğin arabaya binince yani koltuğa oturunca oluşan anlık ağırlıktan dolayı arka taraftan gıcır gıcır sesler geliyor. sebebi ne olabilir? amartisörler yeni değişti. Aynı ses bendede oluyor, tam sağ arka taraftan vik vik vik kuş gibi ses geliyor Arka koltukta ağırlık olunca ses kesiliyor. Ben de ilk etapta tüp kazanı gevşedi sanıyordum, kontrol ettim herhangi bir gevşeme yok. Şu aralar kesti sesi ama sebebini ben de bulamadım??? Arkadaşlar arka fren merkezini kontrol ettirin.Muhtemelen yağ kaçırıyor.Bu yüzden o ses çıkıyor.Eğer fren hidroliğiniz de eksiliyorsa %90 bu yüzden el freni çekiliyken veya ayağınız fren pedalındayken araca inen binen olunca gacır gucur arkadan ses yapıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Ekim 2009 Yazar Paylaş 11 Ekim 2009 ünlü sesi bugün yine duymaya başladım. yağlamak uzun süre gitmiyormuş zaten kulağım hep ordaydı değişmek şart yada ses seviyesi 20 de gezecez birde oynak şarkı koyunca araçtan hiç ses gelmiyor Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 16 Ekim 2009 Paylaş 16 Ekim 2009 İyi akşamlar arkadaşlar.Benim aracımdada benzer şekilde arka taraftan, (özellikle kaymak gibi olan) yolda giderken 70-80 km hızı aşınca tık,tık tık sürekli bir ses geliyordu,Bir kaç ustaya göstermeme rağmen sesin kaynağını bulamadılar(bazende aracım gıcıklık yapıyor sanayiye gidene kadar var ,ustanın yanında yok ) Bir defa da yaşar usta baktı o zamanda taş varmış lastikte ,gezdi baktı taştandır dedi.Göreve başlamam nedeniyşe tekrar gösteremedim.. Ama bazen sık sık bazen arada bir yine yapıyor özellikle aracı durdurup taş kontrolü yapıyorum ve artık kesinlikle taştan olmadığına eminim ve artı olarak şimdi amortisorden galiba , hız kesici bariyerden geçerken arkada malzeme kutusu zıplıyormuş gibi( bağaj boş halinde de denendi) torkk gibi acaip bir ses geliyor. Sesin kaynağı neler olabilir? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ekim 2009 Yazar Paylaş 16 Ekim 2009 bu ses şikayetleri, kaynakları ve çözüm önerileri tis de mevcut ama çeviri gerekiyor. bir iki ses sorunu ve çözümünü okudum ama benim sorunlarıma daha gelemedim benim deneyimlerime göre arkadan gelen sesler için ısı kalkanı (tık tık sesi yapıyor) gıcırtılar yayların ucu yuvasında ses yapıyor ve arka taşıyıcı oksitlenince ses yapıyor, ayrıca arka koltuk kilitleride tıkırtı yapabiliyor . birde arka amortisör üstünde plastik bir parça var onun da zamanla deforme olunca ses yaptığını söyleyenler var. birde viraj lastiği ses yapabiliyormuş ona sıra gelmedi sanıeım diğer seslerden şimdiye kadar Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 16 Ekim 2009 Paylaş 16 Ekim 2009 Bende ki sorun galiba amortisor kısımdan bir yerden. Çünki yagmurda ,cukur,tümsek gibi yerden geçerken arkadan gacır,gucur sesler geliyor bu her yağmurda oluyor ve gittikçede yagmurlu havalarda atrıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ekim 2009 Yazar Paylaş 16 Ekim 2009 helezon uçlarını yağlayın derim ilk önce Yorum bağlantısı
Recommended Posts