İçeriğe Yönlendir

Benzin ışığı lütfen yardım.

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Alkın Yılmaz

Merhabalar arkadaşlar bu gece başımdan şöyle bir olay geçti açıkcası ilk defa böyle bişeyle karşılaştım bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Biryere gitmek için yola çıktım 10 km snra bnzin ışığım yandı yaklaşık bi 20 km daha gittim ve arabayı stop ettim benzin almadım. Daha sonra eve dönmek üzere yola cıktım ve bi 30 km daha gittim. Benzinciye girdim. Maksat benzin lambası sönsün 20 liralık benzin aldım. İbrelere ışıklara hiç dikkat etmedim. çarşıya ugradım arabayı park ettim. Eve dönmek için arabaya bndm tekrar calıstırdım. bir baktımki benzin ışığı yaniyor ve kalan mesafe 47 km gösteriyor. hemen benzinciye gittim olayı anlattım. ama benzinci bizde yanlıslık olmaz biz koyduk falan dedi, snn arabada bieyş var dedi denemek amaclı bi 20 liralık benzin daha koyduk gösterge ceyrek depoyu gösteriyor ama bnzin ısıgı ve 47 kmlik uyarı yazısı hala cıkıyor. reset tusuna bastım kalan mesafe yazısı söndü ama benzin ışığı yanıyordu sizce neden olabilir.? Yardım edin.

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Benzin uyarı ışığı Focus'larda son 80 km boyunca yanar, hatta benimki sırayla 80 ve 40 km kaldığında sesli uyarı veriyor, merak etmeyin aracınızda sorun yok...

Yorum bağlantısı
Gürkan Erik
Benzin uyarı ışığı Focus'larda son 80 km boyunca yanar, hatta benimki sırayla 80 ve 40 km kaldığında sesli uyarı veriyor, merak etmeyin aracınızda sorun yok...

adem beyin de dediği gibi ilk 80 sonrada 40 km kala olmak üzere 2 kere sesli uyarı yapar vede 80 km aşağıda ışık sönmez

buna yakın bir olayda benim başıma geldi o zaman muhtamelen depodaki müşür takılı kaldı sanırım 2 benzin alışımda hattinden fazla kalktı bu tip olaylarda biraz dikkat etsek yeter arkadaşlar derim daima aldığınız yerden almaya vede kartla dahil alsak bile kart çektirmeye benzin depoya girdikten sonra çektirmeye gidelim ki içimizde depomuzda rahat olsun şuanki sistemde bütün benzinliklerde dışardaki pompalar içerden takip ediliyor anca gece geç saatlerde vede şehirler arası benziklerde bu tür olaylar olabilir

Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz

depo çeyrek dolu ışığın sönmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sizin araçta hem yol bilgisyarı hem benzin ışığı mı var..

F2'ler böylemi..

Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz

evet hem yol bilgisayarı hemde benzin ışığı var.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizdeki C-max tam dolu depoda bile ışığı yakabiliyor. Yazılımla alakalı dediler sonra yapamadılar hala öyle duruyor. İbreye bakın birkaç km. sonra kendiliğinden söner bence... :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
İlk defa böyle oldu :)

Araba ne zamandır sizde ? Belki öncesinde de vardır diye soruyorum, çünkü bizdeki araba bazen 3-4 ay yapmıyor, mazot alıyoruz ışık yanıyor. Zamanını kestirmek mümkün olmuyor yani.. :)

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Depo sensöründe problem vardır belki.. ya da benzin ışığında kısa devre olabilir.. yol b.syrının kafası arada bir karışabiliyor..

Yorum bağlantısı
Gürkan Erik
Bizdeki C-max tam dolu depoda bile ışığı yakabiliyor. Yazılımla alakalı dediler sonra yapamadılar hala öyle duruyor. İbreye bakın birkaç km. sonra kendiliğinden söner bence... :)

arkadaşlar bu bahsettikleriniz normal değil ama arada bir yanıyor da ne demek depo belirli seviyenin altına düştüğünde yanar başka türlü yanması normal değildir önceki arabalarda bile ne bileyim doğan şahin bunlarda bile belirli seviyeden sonra yanar vede o seviyenin üstüne çıkıncaya kadar da sönmez

bendeki c maxı alalı daha 3 ay anca oldu ama aldım alalı çeyrekle 0 arasında ki yere gelene kadar ışık yanmıyor bilgisayara görede 80 km kalana kadar ikisi aynı esnada oluyor

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
arkadaşlar bu bahsettikleriniz normal değil ama arada bir yanıyor da ne demek depo belirli seviyenin altına düştüğünde yanar başka türlü yanması normal değildir önceki arabalarda bile ne bileyim doğan şahin bunlarda bile belirli seviyeden sonra yanar vede o seviyenin üstüne çıkıncaya kadar da sönmez

bendeki c maxı alalı daha 3 ay anca oldu ama aldım alalı çeyrekle 0 arasında ki yere gelene kadar ışık yanmıyor bilgisayara görede 80 km kalana kadar ikisi aynı esnada oluyor

Bizde ilk başımıza geldiğinde depo tam doluydu ve ışık yandı benzinlikten çıkmadan...Ekranda da düşük yakıt seviyesi diyordu. Herhalde pompacı bizim depodaki mazotuda vakumladı pompayla dedik. :) Çünkü öncesinde çeyrek depo mazot vardı. Servis her zamanki gibi görmemiz lazım dedi. Sanki görünce arızayıda görecekler. Lamba yanıyor işte bu kadar basit dedim. Ne yakıyorsa bunu onda problem var. Sanki lamba yanınca koşa koşa servise gidecez. Eminim kapıdan girerken söner.. :good1: Hala arasıra aklına esince yanar ama biz alıştık. Şahin doğan araba değil sizinkilerde uzay mekiği değil. Onlarında kendilerine göre bir teknolojileri var. Az kablo az sensör az arızadır bana göre. :wub:

Yorum bağlantısı
Gürkan Erik
Bizde ilk başımıza geldiğinde depo tam doluydu ve ışık yandı benzinlikten çıkmadan...Ekranda da düşük yakıt seviyesi diyordu. Herhalde pompacı bizim depodaki mazotuda vakumladı pompayla dedik. :D Çünkü öncesinde çeyrek depo mazot vardı. Servis her zamanki gibi görmemiz lazım dedi. Sanki görünce arızayıda görecekler. Lamba yanıyor işte bu kadar basit dedim. Ne yakıyorsa bunu onda problem var. Sanki lamba yanınca koşa koşa servise gidecez. Eminim kapıdan girerken söner.. :lol2: Hala arasıra aklına esince yanar ama biz alıştık. Şahin doğan araba değil sizinkilerde uzay mekiği değil. Onlarında kendilerine göre bir teknolojileri var. Az kablo az sensör az arızadır bana göre. :good1:

sana bir konuda katıldım hemde hattinden fazla dediğin gibi görmemiz lazım acaba ışığın yandığını görünce ne olacak acaba bende çok merak ettim acaba şikayeti olan kişi yalan söylüyor mu sanıyor yada bu adamları yanımızda mı gezdirmeliyiz :)

Yorum bağlantısı
Mesut Yalçın
Bizdeki C-max tam dolu depoda bile ışığı yakabiliyor. Yazılımla alakalı dediler sonra yapamadılar hala öyle duruyor. İbreye bakın birkaç km. sonra kendiliğinden söner bence... :D

benim aracta da 3/4 depoda, yarım depoda bile ilk açışta benzin ışığı ve ikazı geliyor. sonra sönüyor. sanırım yazılımdan???

Yorum bağlantısı
Rıza Murat Gökkaya

aynı sorun bendede var yarım depo benzin varken düşük yakıt seviyesi diyor önceleri çok taktım ama şimdi gaz pedalına iki kere basınca hemen sönüyor yazılımda güncelledim ama değişen bir şey olmadı.bence hiç takılmayın bu konuya eminim servise gidip söylesem depo şamandrası çoktan değişmiş olurdu yaklaşik bir senedir böyle kullanıyorum.bazen sık sık oluyor bazen bir iki ayda bir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...