Mehmet Varankaya 5 Ekim 2009 Paylaş 5 Ekim 2009 turbonun kendine has bi sesi varmıdır. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 5 Ekim 2009 Paylaş 5 Ekim 2009 normalde yoktur.anormalde ses yapması normal bir durum degildir Yorum bağlantısı
Mehmet Varankaya 5 Ekim 2009 Yazar Paylaş 5 Ekim 2009 aslında benim söylemek istediğim şu, motor sesinin haricinde nasıl anlatsam demirin yere sürtünme sesi gibi bir ses. ama sadece vitesdeyken var boşa atınca ses gidiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Can Çimir 6 Ekim 2009 Paylaş 6 Ekim 2009 aslında benim söylemek istediğim şu, motor sesinin haricinde nasıl anlatsam demirin yere sürtünme sesi gibi bir ses. ama sadece vitesdeyken var boşa atınca ses gidiyor. doğrudur. trbonun kendine has bir sesi vardır, hafif ıslık çalar gibi (blow off sesini kasdetmiyorum). supercharger'ın da sesi vardır. turbo sesi için bir link veriyorum, vites aralarında çıkan ses blow off sesidir karıştırmayın. araç ivmelenirken çıkan rüzgar sesi gibi ya da ıslık sesi gibi bir sestir turbonun sesi. aşağıdaki örnekte belirgin. bu da supercharger'a bir örnek http://www.youtube.com/watch?v=2VwWXdFP6ZA Yorum bağlantısı
Mehmet Varankaya 15 Ekim 2009 Yazar Paylaş 15 Ekim 2009 (düzenlendi) bahsettiğim ses, araç vitesteyken ayağını gazdan çektiğin zaman oluyor (çekirge sesi gibi). boşa atıyorum ses kesiliyor. bu nedir acaba değerli ford connect kullanıcılarının cevabını bekliyorum! 15 Ekim 2009 tarihinde Mehmet Varankaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 15 Ekim 2009 Paylaş 15 Ekim 2009 aynı sesi bende duyuyorum ama o kadar cok degil sanki bir yere surtuyo gibi genelde ikinci vites daha belirgin sanki bilya gicirtsı gibi mi Yorum bağlantısı
Hakan C. Canbulat 22 Ekim 2009 Paylaş 22 Ekim 2009 turbonun kendine has bi sesi varmıdır. Bende aynı sesten muzdaripim. Hatta konu açtım bu sesle ilgili servise falanda gittim hiç bir sonuç alamadım.. Yorum bağlantısı
Cem Sezgin 30 Ekim 2009 Paylaş 30 Ekim 2009 benm connectte bi ses var ama turbomu deilmi bilmiyorum 2000 i geçince bi sesçıkyor mopyot sesine benzer motor sesi duyulmuyor o çıkınca sonra kesiliyor muhtemelen turbodur Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 31 Ekim 2009 Paylaş 31 Ekim 2009 Arkadaşlar bu videoyu izleyin...Çıkan ses bu mu?....Ona göre yorum yazacağım....Videoda vites değiştirirken ve gazdan ayağını çekerken sese dikkat edin...Kazasız günler... Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 31 Ekim 2009 Paylaş 31 Ekim 2009 (düzenlendi) Arkadaşlar bu videoyu izleyin...Çıkan ses bu mu?....Ona göre yorum yazacağım....Videoda vites değiştirirken ve gazdan ayağını çekerken sese dikkat edin...Kazasız günler... linkteki video blow off 'lu araç sesi,connectte blow off yok. sesi dinlemeden karar vermek yanlış olur,hafif bir üfleme sesi normaldir,connectin turbosu avuç içi kadar aşırı besleme sesi yapacak kadar değil. hortumları, plastik boruları ,intercooleri gözden geçirmek lazım,turbo milindende gelebilir. başka connectleri deniyerek anormal bir durum olup olmadığı tespit edebilirsiniz. bazı sesler o model araçlara özeldir. 31 Ekim 2009 tarihinde U?ur Aksoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 22 Ağustos 2010 Paylaş 22 Ağustos 2010 Ali bey merak etmeyin gayet normal bir durum Motor yağı normal ısısına ulaştığı zaman turbo daha iyi yağlandığından sesi otomatikman kesilecek. Turbolu araçları zaten soğuk motorda tam gaz verilmemesi ve yavaş yavaş ısıtılması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Ferhat Yol 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 turbonun kendine has bi sesi varmıdır. Evet kendine has bir sesi vardır. Benim connecte 3 viteste arava ivmelenirken 3000 rpm ile 3500 rpm arasında çok iyi sesi geliyor. Biraz ıslık sesine benziyor. Çok seviyorum turbo sesini :lol2: Yorum bağlantısı
Emin Onat 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 (düzenlendi) evet turboların kendine has bir sesi mevcuttur. özellikle büyük motorlu ve büyük hacimli araçlarda turbo sesini daha net ayırt etmek mümkün özellikle otobüslerde ve kamyonlarda. bizim kullandığımız connect gibi araçlarda turbolarda bi sıkıntı yoksa çok fazla bi ses yapacağını, dışarı aşırı bir ses vereceğini zannetmiyorum. ben connect tarzı bi çok araca bindim ama hiç birinde turbo sesi duymadım. iyi günler. 21 Aralık 2010 tarihinde Emin Onat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts