Nuri Başer 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 Selam arkadaşlar.. dün 500 GB lık çok önemli dosyalarımın bulunduğu harici HDD içerisinde virüs olduğunu farkettim.. virüsü temizledikten sonra ilginç birşey oldu.. HDD içerisindeki (ana dizindeki) tüm dosya ve klasörlerin ikizleri çıkıverdi.. yani aynı isimde iki klasör (duplicate exe değil) peyda oldu.. ikisi de aynı boyutlarda gözüküyor ve ikisi de tıklayınca açılıyor.. Başına gelen yada çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.. şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 20 Ekim 2009 Yazar Paylaş 20 Ekim 2009 Aklıma linuxte açıp içindeki yabancı maddeleri silmek geliyor. Aslında yabancı madde yok Yavuz.. klonları bir nevi kısayol gibi düşün.. ama işin kötü yanı klonlardan herhangi birini silince diğerininde içeriği siliniyor ve sadece bir adet boş klasör kalıyor.. Yorum bağlantısı
Gökhun Lekesiz 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 (düzenlendi) Aklıma linuxte açıp içindeki yabancı maddeleri silmek geliyor. Arkadaşa katılıyorum. Pardus Live CD'den makinayı açıp external diske bi bakın. Muhakkak anormal bişeyler vardır. Ayrıca ExpolerXP isimli program ile de diski bi didikleyin. Anormal dosya vs çıkabilir. Ama en garantilisi linux üzerinden bakmak. Son mesajı şimdi gördüm. Explorer XP ile bi bakın. Büyük ihtimalle autorun.inf isimli bi dosya çıkacaktır external diskten. Gereksiz abuk bi programcığı çalıştırdığından böyle olabilir. Yabancı bişeyler varsa bu program ile shift + delete ile silin. Ondan sonra external diski çıkarıp tekrar takıp bi bakın. 20 Ekim 2009 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 Linuxla falan yapılacak bişey yok.En güzeli yedekleyip format atın.. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 21 Ekim 2009 Yazar Paylaş 21 Ekim 2009 Ctrl + A ile yapıp boyuta baktığımda iki katı, disk üzerinden özelliklere baktığımda normal boyut gözüküyor.. dosyalarda problem ve kayıp yok.. yabancı dosya kontrolünü defalarca yaptım.. programlarla da tarattım.. gereksiz exe, com, bat ve inf göremedim.. sanırım dediğiniz gibi en güzeli yedekleyip format.. bu arada file system: FAT32 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 Fat32 kullanmanız zaten başlıca hata olmuş..xp ve vista ile kullanılacak büyük boyutlu disklerde ntfs şarttır.Fat32 ile değişik sorunlarla karşılaşmak olasıdır. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 21 Ekim 2009 Yazar Paylaş 21 Ekim 2009 Formatı atınca NTFS e çevireyim bari.. zaten 4 GB üstü image dosyalarınıda almıyordu FAT32 diye.. geldiği gibi doldurduğum için FAT32 kalmıştı, çevirmeye de uğraşmamıştım.. vesile oldu.. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 21 Ekim 2009 Yazar Paylaş 21 Ekim 2009 nasil bir resimdir ki o oyle ? resimmi?? "image" yada "disk imajı" diyoruz ya Yorum bağlantısı
Arkın Argun 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 sorun büyük ihtimalle autorun virüsü iyi bir antivirüs yazılımı temizler Yorum bağlantısı
Nuri Başer 21 Ekim 2009 Yazar Paylaş 21 Ekim 2009 500 GB'ı yedekleyecek biryer bulursam format atıcam.. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 (düzenlendi) 500 GB'ı yedekleyecek biryer bulursam format atıcam.. System mechanic ya da advantege system care gibi bir proğramla çift dosyalar silinebilir mi acaba ? 21 Ekim 2009 tarihinde Engin Karadayan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 sistem virüslüyken bu tip programları önermem. en iyi ihtimalle diski sökün, başka güvendiğiniz bi sistemde (ben nod32'li sistem öneririm) takın ve bırakın antivir onu tarasın... Yorum bağlantısı
Nuri Başer 21 Ekim 2009 Yazar Paylaş 21 Ekim 2009 diskte şuan itibariyle virüs yok yada zararlı exe yok.. klon dosya olayı farklı, farklı dizinlerdeki klon dosyalar için birçok program mevcut.. benim problemim resimde görüldüğü gibi aynı dizindeki aynı isimli ikiz klasörler.. ikiz diyorum çünkü birisinde yapılan işlem diğerini de etkiliyor format atıp ntfs ye çevirmeyi düşünüyorum.. bu arada diskle uğraşırken wireless adaptor de gitti WUS-300.. bağlandığı anda kopuveriyor.. iki ayrı PC de denedim aynı.. laptopa bağladımçalışıyor.. hatta şuan mesajı aynı WUS-300 den atıyorum.. kafayı yemek üzereyim.. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 Nuri Bey size 100 adet dvd lazım Geçmiş olsun.İlginç bir sorun Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ekim 2009 Paylaş 21 Ekim 2009 DVD ile olmaz bu iş.. Emanet hardisk bulun... Yorum bağlantısı
Nuri Başer 25 Ekim 2009 Yazar Paylaş 25 Ekim 2009 Sorun Formatsız çözüldü arkadaşlar.. önce FAT32 olan diski NTFS e convert etmeya çalıştım ve dizin hatası buldu daha sonra CHKDSK /F ile tarattım ve tekrar convert edince hem ikizler kayboldu hem de FileSystem NTFS oldu.. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Ekim 2009 Paylaş 25 Ekim 2009 ben olsam back-up'ını alır ve yinede format atardım. bi kere kurtuldu diye bi daha kurtulacaklar diye bi olay yok Yorum bağlantısı
Engin Özarı 25 Ekim 2009 Paylaş 25 Ekim 2009 uğraşmaya değmez. bence harici dik kopyalama ve format kısa çözüm. Demo virüs proğramı kullanıyormusunuz. Yani netten downloplu virüs proğramı. Bunlarda yapabiliyor. Update sonucunda böyle yeni yazılımlar sistem 32 ye yapışıyor. Bir sitede okumuştum. Demo proğramlar temizlemek için lisanslı proğrama sizi yönlendiriyor. Yani bilinçli yapılmış reklam oyunu olablir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts