İlter Karaçay 23 Ekim 2009 Paylaş 23 Ekim 2009 Merhaba, foruma yeni katıldım, benim de bir sorum olacak, 2001 model 97 000 km de ford focus aracim var, bozuk yolda yavas giderken ufak cukurlardan gecerken direksiyon kendiliğinden sola donuyor. 3-4 kere rot balans yaptirdim bir iki kere ozel bir servise goturdum fakat bulamadilar. Bu sorun insani cok sinir ediyor ve tedirgin oluyorum. Ayrica direksiyon normalde sol tarafa daha kolay donuyor bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler Yorum bağlantısı
Sedat Can 23 Ekim 2009 Paylaş 23 Ekim 2009 İlk aklıma gelen direksiyon pompası oldu. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ekim 2009 Paylaş 23 Ekim 2009 Bence direksiyon kutusu olabilir.Boşluk vardır. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 23 Ekim 2009 Paylaş 23 Ekim 2009 Direksiyon kutusunun üzerinde bulunan yağ sirküle rekorunun eğilmiş yada bükülmüş olması,benzer sorunlar çıkartır... Yorum bağlantısı
İlter Karaçay 24 Ekim 2009 Yazar Paylaş 24 Ekim 2009 öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, bu problem yaklaşık 4 aydır var ve ben 2 ay önce istanbul'da bostancı da özel bir servise götürdüğümde direksiyon kutusunda boşluk olduğunu ve değişmesini gerektiğini söylemişlerdi fakat direksiyon kutusu için 1500 TL +kdv fiyat istediler bende ozaman yaptırmamıştım fakat tamir edebileceklerini soylediler bende tamir ettirdim 150 milyona fakat 2-3 hafta sonra sorun tekrar basladı ve şu anda eskisi gibi, kullanırken insanı çok rahatsız ediyor, direksiyon kutusu gerçekten bu kadar pahalı bir şey midir? tamir edildi dendi fakat sanırım sorun tekrarladı bu tür şeyleri yetkili serviste mi yaptırmak gerekir yoksa özel serviste de yaptırmak mümkün mü? teşekkürler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2009 Paylaş 24 Ekim 2009 Direksiyonun, hidrolik kısmında sorun varsa, yani yağ kaçırma vs. gibi tamir edilebilir, boşluk, yamukluk tamir edilemez. 150 TL nize yazık olmuş. Aracınzın şase numarısını bana mesaj atarsanız,parça rakamlarına bakabilirim. Yorum bağlantısı
İlter Karaçay 27 Ekim 2009 Yazar Paylaş 27 Ekim 2009 Direksiyonun, hidrolik kısmında sorun varsa, yani yağ kaçırma vs. gibi tamir edilebilir, boşluk, yamukluk tamir edilemez. 150 TL nize yazık olmuş. Aracınzın şase numarısını bana mesaj atarsanız,parça rakamlarına bakabilirim. dün farketttim, direksiyonu bıraktığımda araba baya bi sola çekiyor. Son 6 ayda 3. rot balans yaptirisim yaptigim km de 4000 filan, cok bir km de olmadi daha. Zaten Rot ayarı yaptırıyorum, bir iki hafta sonra gene bozuluyor. Direksiyon kutusu bu probleme yol açabilir mi? Düzgün rot ayarı yapılmıyor diye düşünüyorum. Ne yapabilirim? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 27 Ekim 2009 Paylaş 27 Ekim 2009 Sizin ön lastiklerinizin her ikiside aynı tip lastik değilmi?? Yorum bağlantısı
İlter Karaçay 27 Ekim 2009 Yazar Paylaş 27 Ekim 2009 Sizin ön lastiklerinizin her ikiside aynı tip lastik değilmi?? Evet yaklasik 4-5 ay once 4 lastik bridgestone turanza er300 taktım. Lastiklerin hepsi aynı. Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 27 Ekim 2009 Paylaş 27 Ekim 2009 Benzer problem bende de var, sizin probleme ilave olarak araçta sürekli bir sola çekme var. Rot balans yaptırdım 2 defa ama çözüm olmadı. Sorun direksiyon ise yandık. Sonucu merakla bekliyorum. Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 28 Ekim 2009 Paylaş 28 Ekim 2009 Direksiyon kutusunun bozuk olduğu hangi durumlarda kendini belli eder? Bununla ilgili yararlanabileceğim bir kaynak var mı? Yani şu varsa direksiyon kutusu bozuktur diyebilirmiyiz? Usta nasıl anlar? Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 28 Ekim 2009 Paylaş 28 Ekim 2009 ÜRÜN İSMİ : FOCUS HİDROLİK DİREKSİYON KUTUSU 1998-2005 STOK KODU : XS4C 3550 AC FİYAT : 1936 TL ÖZEL FİYAT : 572,04 TL KDV ORANI : 18 % KDV'Lİ FİYAT : 2.284,48 TL KDV'Lİ ÖZEL FİYAT : 675,01 TL - 675,00 TL GARANTİ (Ay) : 0 STOK DURUMU : Ürün Stoklarımızda Mevcut kirazcıoğlu diye bir sitede var böyle bir parça. tanıyan bilen varmı acaba bu kirazcıoğlunu. izmir de EVS diye bir firmada direksiyon kutusunu tamir ediyoruz diyor. yarın sanayiye gidip bir baktırmak istiyorum direksiyon kutusuna. ama önce bilgi edinmek istiyorum. yukarıdaki ve bir önceki mesajımı cevaplayabilecek bir site sakini yokmu acaba. Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 1 Kasım 2009 Paylaş 1 Kasım 2009 Paraya kıyıp cumartesi tekrar rot balans için başka bir ustaya gittim. 4 ayda 3. defa rot balans yaptırmış olacaktım ama, ustadan ustaya fark vardır deyip gözümü kararttım. Rot ve balansa baktı düzeltti kendince. Ama anladımki artık benim problemim rotbalanstan değil. Araba yüksek hızlarda eskisi gibi titremiyor. Ancak direksiyonda bir sola çekme varki eski durumunu bildiğim için bariz belli ediyor kendisini. Şöyleki, test ettim, direksiyonu sağa sürekli kırarak boş bir yolda direksiyonun kendisini toplamasına baktım. Bir de sola kırarak kendini toplamasına baktım. Direksiyon sağa biraz daha sert, sol yumuşa ama araç sola döndükten sonra kendisini sağdaki kadar güzel toplamıyor, el kuvveti gerekiyor. Şimdi ne yapmalıyım. Alan bulursam satayımmı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts