İçeriğe Yönlendir

Işıklı vites topuzu (resimli)

Toprak Ağaoğlu

Recommended Posts

Toprak Ağaoğlu

ne zamandır aklımdaydı anca yapabildim. bilyorum forumda yapan arkadaşlar vardı daha önceden bende onlara özendim :)

resimler çok kaliteli degil cep telle çektim kusuruma bakmayın.

57207421.jpg

topzun kendi senbolünü çıkartıp içini oydum.

16726905.jpg

vites koluna sılılan plastik parçayı çıkartıp kobloyu geçirdim ( beyaz parca çok ama çok zor çıkıyor yerinden haberiniz olsun arkadaşlar )

51439525.jpg

buda çıkmış hali

95352330.jpg

kabloyu geçirdikten sonra tekrar yerine oturtuyoruz.

99867237.jpg

53807039.jpg

içine 8 adet led yerleştirdim içe ve dışa dogru yanacacak çekilde.

28833998.jpg

bilgisayarda hazırladıgım taslagı koli bandı ve maket bıçagı ve sprey boya ile yuvarlak olarak kestigim sert plastigin üzerine çıkarttım. en zoruda bu oldu reklamcılar ufak iş diye pek ugraşmak istemiyor mecbur kendim yapmak zorunda kaldım.

86568497.jpg

işık'ı düzgün dagıtsın diye altına A4 kagıt'tan bir parça koydum.

15363578.jpg

80686359.jpg

bütün incik boncuk isler bitince kestigim yerledeki boşlukları ve orjinalmiş gibi olması için ovalimsi şekli vermek için boyacıların kullandıgı çelik macunu ile şekil verdim.

85268690.jpg

97789937.jpg

38264564.jpg

macunun üstüne iki kat boya attım süper oldu ama boya zamanla atar diye korktugumdan siyah renk' birde kaplatma yaptım arkadaşlar ve ortaya böyle birşey çıktı.

( 8 adet led kullandım ledler birbiriyle paralel baglı 470ohm direç kullanıldı +12v'tu parklardan alındı. )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bu da çok güzel olmuş elinize sağlık.. Güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz

El emeği göz nuru. Emek verilerek yapılan her iş gibi bu da çok güzel olmuş. Bizim araçlarında canı çeker şimdi :)

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu

çok güzel olmuş elinize saglık...ledlere direnç kullandınızmı, kaç ohm acaba ve elektrigi nerden aldınız...

Yorum bağlantısı
Murat Dere

küçük oğlumun adaşı, bu da süper olmuş. ama senin gibi bir elektronik teknikerinden kaçıncı viteste olduğunu gösteren led çalışması beklerdim. (pislik olsun diye söyledim, kıskandım da :p) ben hangi viteste olduğunu göstereninden yapacam. :p

şaka bir yana ellerine sağlık Toprak'çım, harika olmuş. ben beyaz led tercih ederdim o ayrı. senin zevkin mavi ışık, n'apalım; hatasız kul olmaz. :nazar:

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
küçük oğlumun adaşı, bu da süper olmuş. ama senin gibi bir elektronik teknikerinden kaçıncı viteste olduğunu gösteren led çalışması beklerdim. (pislik olsun diye söyledim, kıskandım da :p) ben hangi viteste olduğunu göstereninden yapacam. :)

şaka bir yana ellerine sağlık Toprak'çım, harika olmuş. ben beyaz led tercih ederdim o ayrı. senin zevkin mavi ışık, n'apalım; hatasız kul olmaz. :p

ah be murat abi her yaptıgımada bişi buluyon abi ya :nazar: abi dedigin dogru bende düşündüm kaçıncı viteste oldugunu gösteren bişi ama çalışma mantıgını bilmiyorum onun civalı bişi olabilir ama oda araç sarsıldıgında dogru vitesi göstermeyebilir swich lerle yapıcam desem olur ama bidünya kablo olucak bu seferde neyse abi mantıgını çözersem için yapıcam onuda. led olayıda aslında bende senin gibi beyazcılardanım ama vites çercevesi neon mavi oldugu için uyum saglasın diye ,mecburen mavi kullandım göze hoş gelsin diye abi. inşallah sen yaprsın abide gösteren vites topuzunu bende senden kopya çekerim abi.

çok güzel olmuş elinize saglık...ledlere direnç kullandınızmı, kaç ohm acaba ve elektrigi nerden aldınız...

( 8 adet led kullandım ledler birbiriyle paralel baglı 470ohm direç kullanıldı +12v'tu parklardan alındı. )

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu da çok güzel olmuş..

Anladım ki biz sadece havya tutmalı biliyoruz.. Yaratıcılık ayrı bişey...

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
Bu da çok güzel olmuş..

Anladım ki biz sadece havya tutmalı biliyoruz.. Yaratıcılık ayrı bişey...

olurmu mehmet abi ya ben senin yaptıgın projelerden esinlenerek yaptım bende bunları.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

vallahi bravo elinize sağlık sizi gördükçe imreniyorum.elektroniği bırakıp makineye niye geçtim diye soruyorum kendime. :nazar:

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

aslında uzun zamandır bende planıyorum bu tip bir çalışmayı ama orjinal topuza değil ahşaptan yapacağım bir topuza monte edeceğim.

senin çalışman ise mükemmel ötesi olmuş tebrik ederim.

Yorum bağlantısı
Levent Ayhan

bende kendi aracıma yaptım ama şu topuzdaki şeffaf rakamları düzgün biçimde ortaya çıkaramıyorum.ben bi tane geniş açılı led koydum,onunda ışığı fazla geldi,rakamlara eşit dağıtacağım diye baya uğraştım

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu
bende kendi aracıma yaptım ama şu topuzdaki şeffaf rakamları düzgün biçimde ortaya çıkaramıyorum.ben bi tane geniş açılı led koydum,onunda ışığı fazla geldi,rakamlara eşit dağıtacağım diye baya uğraştım

ışık dagılımı için 8 adet led 5mm'lik kullandım anca bu şekilde tam olarak dagılıyor birde arkasına mutlaka beyaz bir kagıt koyma gerekiyor yoksa ışık hem eşit dagılmıyor hemde çok göz alıyor.

Yorum bağlantısı
Korhan Orkun

Elinize sağlık çok güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

çok başarılı, tebrikler.

benim topuzu söküp yolluyorum :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
ah be murat abi her yaptıgımada bişi buluyon abi ya :p abi dedigin dogru bende düşündüm kaçıncı viteste oldugunu gösteren bişi ama çalışma mantıgını bilmiyorum onun civalı bişi olabilir ama oda araç sarsıldıgında dogru vitesi göstermeyebilir swich lerle yapıcam desem olur ama bidünya kablo olucak bu seferde neyse abi mantıgını çözersem için yapıcam onuda. led olayıda aslında bende senin gibi beyazcılardanım ama vites çercevesi neon mavi oldugu için uyum saglasın diye ,mecburen mavi kullandım göze hoş gelsin diye abi. inşallah sen yaprsın abide gösteren vites topuzunu bende senden kopya çekerim abi.

:p bir şey buldum sayılmaz be Toprak. kıskandığımdan dedim ya. yoksa gerçekten beğendim dedim ya. ;)

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Bu ne yaa.... :p

Süper olmuş eline sağlık...Bu işlerden emekli olmasam yapardım ben de... ;)

Tabi telif hakkkını verirsen... :p

Yapıştırdığın kağıdı üste değilde alta alabilsen daha orjinal görünür...

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

süper , eline sağlık . bence güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
Bahadır Urhan

Toprak, madem aynı İlde yaşıyoruz. Biz de istiyoruz ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
benim topuzu söküp yolluyorum ;)

Gönderir.. demedi demeyin..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...