İçeriğe Yönlendir

Esp sorunu

Tolga Karakan

Recommended Posts

Erkan Kıyak
  Yaşar Demirci yazdı:
QUOTE(Yaşar Demirci @ 27.10.09 - 00:08) *

bu arıza bazen direksiyon adaptasyonuyla giderilebiliyor.

+ 40

Yaşar ustam bir daha böyle bir arızayla karşılaşırsam direksiyon adaptasyonu nasıl yapılmalıdır? Burda ustalara direksiyon adaptasyonu ile arıza giderilebiliyormuş dediğimde ilk defa duyduklarını söylediler de..

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Cihat Gümüş
  Erkan Kıyak yazdı:
yok tam tersi, 2002 öncesinde sensör var, 2002 sonrasında sensör direksiyon kutusunun içerisin mi yerleştirilmiş neymiş, öyle bişey diyordu galiba TIS.

Evet direksiyonun içindedir açı sensörü 219 + kdv

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Emre Aslan

Merhabalar,foruma ilk defa katılıyorum.

2006 model c max 1.6 TDCİ Trend'in,önce direksiyon kutusunda yağ kaçağı oldu ve direksiyon sertleşti.Aracın ön takımları ve tavers sökülerek yağ sızıntısı giderildi.Rot balans ayarı yapıldı(sağ ön rot başı değişti) Yaklaşık 20 km. yol

gittikten sonra aracın yol bilgisayarında 'elekt. hidrolik direksiyon arızası ' verdi. Şimdilk direksiyonda bir anormallik yok.Bilgisayarlı sistem ile kontroller yapıldı ve herhangi bir arıza bulunamadı.Ama hala ikaz lambası yanıyor ve elektrikli hidrolik direksyon arızası yazısı yazıyor bunun sebebi ne olabir?Ustam ise direksiyon açı sensöründen şüpheleniyor.Uzman görüşü ile bilgi verirseniz sevinirim...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Nadir Köksoy
  Tolga Karakan yazdı:
kullandığım 2001 model focus ghia otomatik vites arabamda son 2 aydır esp lambası aralıklı olarak yanıp sönüyordu. aslında sorun araba oto kuaföre girdikten sonra oldu. son zamanlarda ise ışık sürekli yanıyor yani esp devre dışı kaldı.

aracı bir servise götürdüm ve bana 3000 tl gibi bir maliyet çıkardılar. bilgisayar testinde yanal ivme algılayıcı hatası diye bir hata verdi. bende tabi yaptırmadım sonra arabanın motor kısmındaki fişleri söküp pas sökücü ile temizledim ancak düzelme olmadı. ankara şaşmaz oto sanyiye götürdüm ancak oradaki ustalar esp modülü ve yanal hız sensörlerinin arabanın neresinde olduğunu bilmediklerini söylediler bu yüzdende arabaya müdahale edemedim

konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum

birsey soracagım benimde aracım 2001 ghia ama esp yok sanırsam ya da olup olmadıgını nerden anlarım benim aracım virajlarda cok savuruyor..

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Vitesin sağında düğmesi var, ayrıca espli focus 1lerin arka frenleri disk, kampana değil..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Nadir Köksoy yazdı:
birsey soracagım benimde aracım 2001 ghia ama esp yok sanırsam ya da olup olmadıgını nerden anlarım benim aracım virajlarda cok savuruyor..

Lastik havalarını kontrol edin, eskiyse değiştirin..

Yorum bağlantısı
Nadir Köksoy
  Mehmet Özyürek yazdı:
Lastik havalarını kontrol edin, eskiyse değiştirin..

lastiklerimin dördünüde 1 ay oldu değiştireli öncesindede vardı zaten bu olay sanki araba tekerleri tam yere basmıyor gibi his veriyor heran kayacakmış gibi ama kaymıyor.

birdefa deneme amaçlı trafiğe kapalı alanda hızla viraja girdim savurttum arabayı ama ya benim direksiyon hakimiyetimden ya da arabadan hemen topladı..

ama normal virajlı yolda giderken sürekli araba savuracakmış hissi uyandırıyor..

rot ayarı veya amartisörlere baktırsam fayda olur mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

araba viraj içlerinde esniyorsa amortisörler yumuşamış olabilir. yada lastik ebadın yanlış yanak ölçüsünde olabilir. 60 yanak yerine 65 yanak takmış olmayasınız.

Yorum bağlantısı
Nadir Köksoy
  Mustafa Tüfekçi yazdı:
araba viraj içlerinde esniyorsa amortisörler yumuşamış olabilir. yada lastik ebadın yanlış yanak ölçüsünde olabilir. 60 yanak yerine 65 yanak takmış olmayasınız.

195 60 15

amartisör olayı aklıma yattı baktıracagım çünkü kasislerde ses cıkarıyor sanki takozlar ölü gibi

benim sorunum sanki araba virajda heran kıç atacakmış hissi veriyor ama şuana kadar benim isteğim harici atmadı işin garibi inşallah anlatabilmişimdir sorunu :fiuw::angry:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...