Sedat Can 3 Kasım 2009 Paylaş 3 Kasım 2009 (düzenlendi) Aracım benzinde rampada (özellikle çeyrek depo benzin ve altında) gaz yememe ve sabahları ilk çalıştırmada zor çalışma problemi var. Burda tanıdık ustaya gösterdik, söküp bakmaya gerek duymadan benzin deposu içindeki pompa şamandıra ile birlikte değişmesi gerektiğini söyledi. Şamandıra ile ilgili herhangi bir sıkıntım yok, komple değişmesindeki mantığı anlamadım. Ustanın dediğine göre sadece benzin pompası randıman vermiyormuş. Daha önce buna benzer durumla karşılaşan var mı? Sadece benzin pompası değişimi yeterlimi dir? 3 Kasım 2009 tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Kasım 2009 Paylaş 3 Kasım 2009 sitede hep konuşuldu, ikisi beraber değişim öneriyorlar. aynı problemden yakınan bi arkadaş daha vardı, depo temizliği ile sorunu çözmüştü. deposunu söktürmüştü. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 3 Kasım 2009 Paylaş 3 Kasım 2009 Sadece motoru değiştirmenin randıman vermemesini anlayamadım ben,Şamandranın görevi sadece ibreyi hareket ettirmek yakıt ile ilgisi yok,hatta motor ve şamandra ayrı parçalar sadece yanyana duruyorlar o kadar.Kaliteli bir motor(mesela bosch)takılırsa sorun olacağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Sedat Can 3 Kasım 2009 Yazar Paylaş 3 Kasım 2009 (düzenlendi) Ben de aynen böyle düşünüyorum. Orjinal benzin pompası 100 Tl. Komple şamandıra + benzin pompası 250 Tl. Serviste 600 Tl. Yalnız benzin pompası değişiminden randıman alabilirmiyim? Önerileriniz nedir? Aslında sökmeden birşey demek yanlış diye düşünüyorum, ama malasef ustalar ilk etapta parça değişimine gidiyor. Belki de pompa veya benzin deposu kirlenmiştir. 3 Kasım 2009 tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Kasım 2009 Paylaş 3 Kasım 2009 Piyasadaki tekiil benzin pompa kalitesi düşük olduğundan, tek pompa değişimi sonrası kısa sürede tekrarlayan arıza çoktur, maalesef komple değişim gerekir (tüm markalarda hemen hemen aynı) Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 3 Kasım 2009 Paylaş 3 Kasım 2009 Pompanın yan sanayisi ile orjinali arasında dağlar kadar fark yoktur.Bildiğimiz motordan tek farkı içerisindeki benzini pompalayan türbin dir sadece motordan ibaret bir parçadır.Tamamen Orijinalite Kompleksidir başka bir açıklaması olamaz. Komple şamandıra ile değiştirelim diyen usta usta değil USTACIK tır. Yorum bağlantısı
Sedat Can 3 Kasım 2009 Yazar Paylaş 3 Kasım 2009 (düzenlendi) Çağlar Bey daha önce aşağıdaki yorumu Mondeo için yapmış, burdaki usta da aynı şeyleri söyledi. Anlamadığım konu şamandıra ile benzin pompası arasındaki ilişki? Madem şamandıra ve motor komple bir parça, benzin pompası neden tek satılıyor? Bosch marka benzin pompası sorunu halledermi acaba? "Maalesef sadece motor değişimi işe yaramayan yani en pahalı seçimdir. Ustalar bunu bilir ama müşteriye anlık olarak şirin gözükmek için söylemezler. Bu arada yazdıklarınızdan; size yanlış bilgiler veirlmiş olduğu belli. 1. Enjektörler benzinsiz çalışırsa zarar görür diyenlere sorun, lpg ye geçince zaten enjektörlere benzin gitmez, yani lpg takanlar bilerek aracınıza zarar mı veriyor? 2. Motor ısınana kadar benzinde çalışması her lpg sisteminde gereklidir yani siz ilk marş dahil hep lpg ile kullanırsanız günlük yeni kuruş kazancı için bir süre sonra 2000-3000 ytl lik motor rektifiyesine ihtiyaç duyarsınız. 3. Şamadıra komplesini değişmekten başka çareniz maalesef yok. Not: Pompa ve şamandıra komple bir adet parçadır." 3 Kasım 2009 tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 3 Kasım 2009 Paylaş 3 Kasım 2009 Çağlar Bey daha önce aşağıdaki yorumu Mondeo için yapmış, burdaki usta da aynı şeyleri söyledi. Anlamadığım konu şamandıra ile benzin pompası arasındaki ilişki? Madem şamandıra ve motor komple bir parça, benzin pompası neden tek satılıyor? Bosch marka benzin pompası sorunu halledermi acaba?"Maalesef sadece motor değişimi işe yaramayan yani en pahalı seçimdir. Ustalar bunu bilir ama müşteriye anlık olarak şirin gözükmek için söylemezler. Bu arada yazdıklarınızdan; size yanlış bilgiler veirlmiş olduğu belli. 1. Enjektörler benzinsiz çalışırsa zarar görür diyenlere sorun, lpg ye geçince zaten enjektörlere benzin gitmez, yani lpg takanlar bilerek aracınıza zarar mı veriyor? 2. Motor ısınana kadar benzinde çalışması her lpg sisteminde gereklidir yani siz ilk marş dahil hep lpg ile kullanırsanız günlük yeni kuruş kazancı için bir süre sonra 2000-3000 ytl lik motor rektifiyesine ihtiyaç duyarsınız. 3. Şamadıra komplesini değişmekten başka çareniz maalesef yok. Not: Pompa ve şamandıra komple bir adet parçadır." Ustaların pompayı komple şamandıra ile birlikte değiştirme isteği söktükleri sistemi toplayamama korkusundan veya yeterince özenli toplamayacaklarından tekrar sizin tamirat için geri dönmenizden imtina etmelerindendir. LPG de Benzin Pompası susturulsa bile Enjektör Kütüğünde Benzin olacağından enjektörlere birşey olmayacaktır kuru kalsa bile yine bir şey olmayacaktır enjektörler direk motora bağlı olmadığı için ve çoğu aracın emme manifoldu plastik olduğundan motor sıcaklığı enjektörlere zarar veremez. Aracı direk LPG ile çalıştırsanız yine bir zararı olmayacaktır olmadığına dair bir çok kanıtlanmış örnek mevcuttur Benzinde İlk çalıştırmanın LPG Buharlaştırıcısının Regülatörün kısa zamanda LPG yi buhar haline getirmesi amacı ile faydası vardır özellikle yaz aylarında bir çok yerli araç markasında araç sahipleri ve Taksiciler direk LPG ile marş yapıyor ve daha önceki aracımdada sürekli LPG ile ilk çalıştırma yapardım bir problemle karşılaşmadım LPG ile 450000 km devirmiş taksiden çıkma ve motoru açılmamış palio bilirim ve daha nice örnekler verebilirim. Eski aracımda benzin pompasını kendim değiştirdim 3 yıl kullandım yine bir problem görmedim. Kişi yada Usta işini hakkıyla yapamıyorsa yapacak yorum da olmayacaktır.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Kasım 2009 Paylaş 4 Kasım 2009 Ustaların pompayı komple şamandıra ile birlikte değiştirme isteği söktükleri sistemi toplayamama korkusundan veya yeterince özenli toplamayacaklarından tekrar sizin tamirat için geri dönmenizden imtina etmelerindendir. +1 aynen durum bundan ibaret. Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 4 Kasım 2009 Paylaş 4 Kasım 2009 gecen hafta aynı durum başıma geldi, yeterince açıklama yapmıştım sadece pompayı degiştirdim... Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 4 Kasım 2009 Paylaş 4 Kasım 2009 bence pompayı söküp takmak kolayda...şamandıraya bağlanan benzin hortumlarının oringlerine zararvermeden söküp takması zor....en ufak bir zadelenmede su gibi benzin fışkırıyo depodan.... Yorum bağlantısı
Sedat Can 4 Kasım 2009 Yazar Paylaş 4 Kasım 2009 gecen hafta aynı durum başıma geldi, yeterince açıklama yapmıştım sadece pompayı degiştirdim... Bahtiyar bey, yalnız pompa değişimi ile randıman alabildiniz mi? Pompa ne marka? Otosan veya Bosch ikisi arasındayım. Gerçi daha benzin deposunu söktürmedim. Başka birkaç yerden fikir aldım, edindiğim kanaat sökmeden birşey demek yanlış, ustalar genelde sadece benzin pompasını değiştiriyor veya motor filtresinin temizlenmesi gerekiyor. Uygun zamanda söktürücem. Nedendir bilinmez bazı ustalar daha sökmeden şu parça komple değişecek diyorlar, ben de buna kıl oluyorum. Bir sök bak, belki basit bir müdahale ile giderilebilecek bir sorundur. Çoğumuzun başına bu tarz şeyler gelmiştir. Fikir alışverişinde bulunan arkadaşlara teşekkürler. Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 4 Kasım 2009 Paylaş 4 Kasım 2009 Nedendir bilinmez bazı ustalar daha sökmeden şu parça komple değişecek diyorlar, ben de buna kıl oluyorum. Bir sök bak, belki basit bir müdahale ile giderilebilecek bir sorundur. Çoğumuzun başına bu tarz şeyler gelmiştir. Fikir alışverişinde bulunan arkadaşlara teşekkürler. İşte o kişiler Usta değil USTACIK tır sen ustasın be mübarek servis'misin sana adam onarım için geliyor direk şubu değişecek diye gelmiyor önce bir tespit yaparsın ondan sonra değişecek parçaları söylersin onarım imkanı varsa onarırsın YUH diyorum o şahıslara.Valla bir liftim olsa size yardım ederdim ama lift im yok. Yorum bağlantısı
Sedat Can 4 Kasım 2009 Yazar Paylaş 4 Kasım 2009 Yetkin bey ilginiz için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 5 Kasım 2009 Paylaş 5 Kasım 2009 Bahtiyar bey, yalnız pompa değişimi ile randıman alabildiniz mi? Pompa ne marka? Otosan veya Bosch ikisi arasındayım. Gerçi daha benzin deposunu söktürmedim. Başka birkaç yerden fikir aldım, edindiğim kanaat sökmeden birşey demek yanlış, ustalar genelde sadece benzin pompasını değiştiriyor veya motor filtresinin temizlenmesi gerekiyor. Uygun zamanda söktürücem. Nedendir bilinmez bazı ustalar daha sökmeden şu parça komple değişecek diyorlar, ben de buna kıl oluyorum. Bir sök bak, belki basit bir müdahale ile giderilebilecek bir sorundur. Çoğumuzun başına bu tarz şeyler gelmiştir. Fikir alışverişinde bulunan arkadaşlara teşekkürler. ford orjinal dedi bana parça'cı demekki otosan, çin malı vardı 30 tl daha ucuz onu almadım şimdilik sorunsuz çalışıyor ibre'dede sorun yok oda çalışıyor,pomba için 70 tl işçilik içinde 50 tl ödedim ben,umarım sizde kısa zamanda çözersiniz sorununuzu yalnız anlamadıgım konu benim araç yolda kaldı çalışmıyordu,pompa çalışmadıgından dolayı sizinki çalışıyormu... Yorum bağlantısı
Sedat Can 5 Kasım 2009 Yazar Paylaş 5 Kasım 2009 (düzenlendi) ford orjinal dedi bana parça'cı demekki otosan, çin malı vardı 30 tl daha ucuz onu almadım şimdilik sorunsuz çalışıyor ibre'dede sorun yok oda çalışıyor,pomba için 70 tl işçilik içinde 50 tl ödedim ben,umarım sizde kısa zamanda çözersiniz sorununuzu yalnız anlamadıgım konu benim araç yolda kaldı çalışmıyordu,pompa çalışmadıgından dolayı sizinki çalışıyormu... Benim problemim aracı sabahları veya aracı park ettikten 7-8 saat sonraki ilk çalıştırmada ilk marşta uzun sürede veya ikinci marşta çalışıyor. Bir de benzinde rampa çıkarken özellikle çeyrek depo veya biraz altında gaz yemiyor, Lpg' de iken hiçbir sorun yok. Bunun harici düz yolda benzinde de bir sorun yok. Depo pisliğinden de olabileceği aklıma geliyor. Müsait bir anımda depoyu söktüreceğim, benzin filitresi ile gerekirse pompayı değiştiricem, bosch öneriyorlar. Daha sökmeden komple şamandıra ve benzin motoru değişecek diyen ustaya kıl oluyorum. 5 Kasım 2009 tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 5 Kasım 2009 Paylaş 5 Kasım 2009 Benim problemim aracı sabahları veya aracı park ettikten 7-8 saat sonraki ilk çalıştırmada ilk marşta uzun sürede veya ikinci marşta çalışıyor. Bir de benzinde rampa çıkarken özellikle çeyrek depo veya biraz altında gaz yemiyor, Lpg' de iken hiçbir sorun yok. Bunun harici düz yolda benzinde de bir sorun yok. Depo pisliğinden de olabileceği aklıma geliyor. Müsait bir anımda depoyu söktüreceğim, benzin filitresi ile gerekirse pompayı değiştiricem, bosch öneriyorlar. Daha sökmeden komple şamandıra ve benzin motoru değişecek diyen ustaya kıl oluyorum. anladım bosch için fiyat ne diyolar peki, bence araç lpg'li oldugu için o kadar para vermeye degmez hatta röle takdırmayı düşünüyorum ben bu pompaya, forumda takdıran arkadaşlar var araç lpg'ye geçtiginde pompa çalışmıyacak şekilde..... Yorum bağlantısı
Sedat Can 5 Kasım 2009 Yazar Paylaş 5 Kasım 2009 Otosan ve bosch ortalama 100 Tl. civarı. Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 slm bende size katılayım dedim. benzer konuda şikayetim var. 3. kez pompa değiştirdim 1 ayda hepside çeyrek depo civarı çekmiyor. bir türlü anlayamadım o kadar söktük usta ile beraber. anlayamadığım şamandıra ile benzin pompasının ilişkisi. zira şamandıra çalışıyor. pompada (çeyrek üstü depoda) ama elime alıp baktığımda şamandıranın siyah takozu pompanın benzin çeken yerinden çok aşağıda. bir sorun var anlayamadım. ebaydan baktım ingilteredeki pompaların benzin çeken filtre kısımları kocaman deponun altına kadar uzanıyor. benimkisin küçücük. üstelikte orjin bosh marka kutusunu ben açtım 2 kere.. bu cuma birdaha açtıracım. olmaz ise hep yarım depo benzin ile gezeriz ne yapalım 300tl komple sistem almaktan iyidir. görüşleriniz nedir. çağlar abi nedin komple sistem??? Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 slm bende size katılayım dedim. benzer konuda şikayetim var. 3. kez pompa değiştirdim 1 ayda hepside çeyrek depo civarı çekmiyor. bir türlü anlayamadım o kadar söktük usta ile beraber. anlayamadığım şamandıra ile benzin pompasının ilişkisi. zira şamandıra çalışıyor. pompada (çeyrek üstü depoda) ama elime alıp baktığımda şamandıranın siyah takozu pompanın benzin çeken yerinden çok aşağıda. bir sorun var anlayamadım. ebaydan baktım ingilteredeki pompaların benzin çeken filtre kısımları kocaman deponun altına kadar uzanıyor. benimkisin küçücük. üstelikte orjin bosh marka kutusunu ben açtım 2 kere.. bu cuma birdaha açtıracım. olmaz ise hep yarım depo benzin ile gezeriz ne yapalım 300tl komple sistem almaktan iyidir. görüşleriniz nedir. çağlar abi nedin komple sistem??? Pompa uç kısmına uygun Boru,Hortum yada Emiş hattını daha aşağı çekecek bir çözüm uygulanarak çözüm sağlanabilir.. Yorum bağlantısı
Servet Korgan 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 Arkadaşlar konular arsında dolaşırken denk geldim .bir sorum olacaktı. Yaklaşık bir sene önce yalnış teşisten dolayı benzim pompamı değiştirdirdim. Şimdi bir yıldır eski ve sağlam pompam evde duruyor. Pompa dışarıda bir zarar görmüşmüdür. yani taktığımda çalışırmı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts