İçeriğe Yönlendir

Adaptif far

Enis Sever

Recommended Posts

Enis Sever

2008-2009 model Titanyum donanımlı arabası olup ta sonradan adaptif far taktıran var mı? Az önce Ford yetkili servislerine telefon ettiğimde elinde x pakette olan farlardan bulunduğunu ancak merceklerin virajda dönmediğini belirttiler. Farların virajda dönmesi için ne yapılması gerektiğini de bilmiyorlar. 1-2 ay içinde bu farlardan taktırmayı planlıyorum.Bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Levent Eksen
2008-2009 model Titanyum donanımlı arabası olup ta sonradan adaptif far taktıran var mı? Az önce Ford yetkili servislerine telefon ettiğimde elinde x pakette olan farlardan bulunduğunu ancak merceklerin virajda dönmediğini belirttiler. Farların virajda dönmesi için ne yapılması gerektiğini de bilmiyorlar. 1-2 ay içinde bu farlardan taktırmayı planlıyorum.Bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim.

Farların virajda dönmesi için Titaniumu satıp Titanium X almanız gerek.. Çok daha kolay olur.. ;)

Siz yinede o farlardan isterseniz takın, AFL çalışmaz, mercekli farınız olmuş olur o kadar..

Yorum bağlantısı
Enis Sever

İstanbul Eresinlerde tanesine 300+KDV dediler. Sahibinden.com da bu farın bir çiftini Fatihte 700 milyona satıyorlar ve farların virajda döndüğünü de söyledi ilanı veren kişi.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
İstanbul Eresinlerde tanesine 300+KDV dediler. Sahibinden.com da bu farın bir çiftini Fatihte 700 milyona satıyorlar ve farların virajda döndüğünü de söyledi ilanı veren kişi.

Farlarda bu özellik var evet doğru , yanlız sizin aracınızda yok malesef . Kendi focusum için sormuştum bu özelliği servise ve olabileceğini ama maliyetin çok yüksek olacağını söylemişlerdi. 1 sene önce 3 bin tl fiyat almıştım servisten , e doğal olarak yaptırmamıştım .

Yorum bağlantısı
Levent Eksen

Şöyle izah edelim, Titanium X'te o farların sağa sola dönebilmesi için, direksiyon açısını ölçen zımbırtılardan tutun elektrik tesisatına kadar dünya kadar farklı malzeme var.. Yani öyle tak-kullan bir durum değil, keşke o kadar kolay olsa, ama malesef.. Satan kişide durumdan bihaber, belli.. 700 lira dedikleri çıkmadır kesin, servistede çifti 1.500 tl gibi bi rakam diye hatırlıyorum..

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Farlar dönmese bile mercekli far lazım çünkü monza xenon taktıracam. 700 milyona satılan xenon çıkma değil 0 sıfır parça isterseniz sizde inceleyin.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Abi bu rakkam hemen benim içinde sipariş verelim derim ben ben adaptifini kullanmasamda olur sorun değil.. Çağlar abi lütfen bi bakalım eğer uygun bişeyler olursa ben talibim ama bidiğim kadarıyla tanesi 680lira :(:(

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Çağlar Bey inş araştırmanızdan olumlu sonuçlar çıkar.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bildiğim kadarıyla trend'lerde alt yapı mevcut değil. Titaniumlar da ise alt yapı olduğunu farları takıp adaptif olarak kullanılabiliceği söyleniyor. X paket li vers. da sadece fark far ise olabilir. Mantığım sanki x paket'in sadece far'dan ibaret olmadığı ecu dan sensöre kadar fark olduğunu söylüyor. En kesin sonuç çağlar abi araştırdıktan sonra ortaya çıkacaktır.

tarihinde Burak Erdin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Enis Sever

o farlar iyi çıkmadı diye okumuştum bu forumda eğer yanlış hatırlamıyorsam. Kargo ile gönderilse bile farın başına bişey gelebilir. Ankaraya gidip gelseniz değmez diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Ama sağlam değil arkadaşlar bu farları alan kişi benim ve aldığım gibi geri gönderdim.. dediğiniz gibi sağlam olsaydı fiyat uygundu ama ne yazık ki sağlam değillerdi.. trendlere uyuyor ama adaptifleri çalışmıyor bunu uygulayan Deniz arkadaşımız var onun aracıda trend ve adaptif farlar uygulamış ve gayet memnun adaptifler çalışmıyor sadece o kadar..

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
(düzenlendi)
Ama sağlam değil arkadaşlar bu farları alan kişi benim ve aldığım gibi geri gönderdim.. dediğiniz gibi sağlam olsaydı fiyat uygundu ama ne yazık ki sağlam değillerdi.. trendlere uyuyor ama adaptifleri çalışmıyor bunu uygulayan Deniz arkadaşımız var onun aracıda trend ve adaptif farlar uygulamış ve gayet memnun adaptifler çalışmıyor sadece o kadar..

++++ http://www.otoclubturkiye.com/forum/2009-Focus....html&st=20

http://www.otoclubturkiye.com/forum/2009-Hb-Fo...html&st=120

tarihinde Deniz Tayan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Enis Sever

İçimdeki bir ses bu farların iyi çıkacağını söylüyor. Ayrıca geçen gün Ford Eresinler servise mercekli far fiyatı sorduğumda 300+KDV dediler. Ben inanamadım bu fiyatı çünkü bir başka yetkili servise sorduğumda 650 tl dediler. Bu işte bir bit yeniği mi var anlamadım

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
İçimdeki bir ses bu farların iyi çıkacağını söylüyor. Ayrıca geçen gün Ford Eresinler servise mercekli far fiyatı sorduğumda 300+KDV dediler. Ben inanamadım bu fiyatı çünkü bir başka yetkili servise sorduğumda 650 tl dediler. Bu işte bir bit yeniği mi var anlamadım

Şimdi eresinleri aradım bende ve söyledikleri rakkam 650+kdv size bence size eski kasanın yani 2008 öncesinin far fiyatını vermişler..

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Şuana kadar yaklaışık 10 farklı yetkili servisi aradım ve hepsinin verdiği rakkam aynıydı 600-700 arası + kdv adet rakkamı..

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Eğer fiyat sadece tek far içinse çok pahalı. İnş Çağlar Abi'nin araştırmasından olumlu sonuç alırız.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Evet bunların tane fiyatı bu ama servislerin bişey yapabiliceğini düşünmüyorum çünkü geliş fiyatı yüsek her halde veya da çok fazla üzerine kar koymaktalar..

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Focus 2 2005-2008 arası araçlarına angel eyes far arayan arkadaşlar varsa www.parcatreni.com'dan bakabilirler. Fiyat çifti için 454,80 lira ama kalitesine emin olamadım ve fiyat sizce uygun mu?

Maalesef 2008 sonrası olan araçlar için olanını göremedim. İnş en kısa sürede olur tabii 700 liradan ucuz olur mu? O da ayrı soru.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

454 lira yüksek bir fiyat . 300 lira civarı piyasada mevcut ,biraz dolaşmak yeterli olacaktır .

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arkadaşlar boşuna uğraşmayın, bu tür zımbırtılar genelde esp gibi sonradan takılması çoook zor olan şeyler, siz alın bu farı takın adaptif falan o kadar önemli değil çokta farketmiyor zaten, bu gibi donanımları baştan alacaksınız, sonradan olmuyor, alın o farı takın adaptifde olmayı versin. İlle viraj aydınlatması derseniz hellanın kiti var, sis farlarına takılıyor virajda yada sinyal verdiğinizde o tarafı aydınlatıyor, bu adaptifede 10 basar, onu alın takın süper olsun.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Fatih Ada
Arkadaşlar boşuna uğraşmayın, bu tür zımbırtılar genelde esp gibi sonradan takılması çoook zor olan şeyler, siz alın bu farı takın adaptif falan o kadar önemli değil çokta farketmiyor zaten, bu gibi donanımları baştan alacaksınız, sonradan olmuyor, alın o farı takın adaptifde olmayı versin. İlle viraj aydınlatması derseniz hellanın kiti var, sis farlarına takılıyor virajda yada sinyal verdiğinizde o tarafı aydınlatıyor, bu adaptifede 10 basar, onu alın takın süper olsun.

adaptif olabilmesi için direksiyon kutusununda değişmesi gerekiyor sanırım..

sis adaptiften iyi aydınlatır kısmı ise şehir efsanesi.. kullandım biliyorum :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...