İçeriğe Yönlendir

Motor sesi

Necip Teker

Recommended Posts

Necip Teker

Merhaba arkadaşlar, 2000 model ford focus aracımın içinde hem motor sesi hemde yoldaki sesler bariz bir şekilde giriyor. Aracımı ilk aldığımda ve lpgyi ilk taktırdığımda bu kadar ses gelmiyordu içeriye. Bilhassa gaza dokunup hızı arttırdığımda motor sesi artıyor, sabit hızda normal sayılır. Şimdiden yardımlarınız için sağolun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar
Merhaba arkadaşlar, 2000 model ford focus aracımın içinde hem motor sesi hemde yoldaki sesler bariz bir şekilde giriyor. Aracımı ilk aldığımda ve lpgyi ilk taktırdığımda bu kadar ses gelmiyordu içeriye. Bilhassa gaza dokunup hızı arttırdığımda motor sesi artıyor, sabit hızda normal sayılır. Şimdiden yardımlarınız için sağolun.

Focuslar zaten sesli arabalardır. Yol sesini içeri alma konusunda bence toyota corolla ile yarışırlar. Motor sesine gelince; onun kaynağı da lpg enjektörleridir. Atiker ve brc nin enjektörleri çok ses yapıyor.

Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz

Ford zaten izolasyonu iyi yapamıyor bide LPG de motor biraz daha sesli çalışır. Gayet normal.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Necip Teker

ama araçta ilk başlarda bu kadar çok ses yoktu. Ben onun için bu soruyu sordum. İlk başlarda da böyle olsaydı sorun yoktu ama bu durum sonradan artan bir olay.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
ama araçta ilk başlarda bu kadar çok ses yoktu. Ben onun için bu soruyu sordum. İlk başlarda da böyle olsaydı sorun yoktu ama bu durum sonradan artan bir olay.

Lastik değişimi falan yaptınız mı? Lastikler yol sesinin içeri girmesinde en byük etkendir..Eğer hala yazlık lastik kullanıyorsanız sertleşen lastik sesi artırır.

Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz

Babamın passatı LPG de daha uğultulu çalışıyor.

Benzinle LPG yi karşılaştırın.

Yorum bağlantısı
Hakan Baha

Çok benzer bir sorun bende de var. Ustaya sordum motora 250 ytl sıkışmış onu çıkarırsak ses kesilir dedi. :nazar:

Şaka bi yana ustaya sordum subap mubap bütün parçalara temizlik uygulanacak dedi. Daha yaptırmadım ama yaptırınca göreceğiz.

Ya bu 2000 model araçları bakıma sokuyorsun her yerini yaptırıyorsun tam "şimdi arabayı rahat rahat kullanırım" derken başka bir yerden bir sorun çıkıyor. :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar
Çok benzer bir sorun bende de var. Ustaya sordum motora 250 ytl sıkışmış onu çıkarırsak ses kesilir dedi. :nazar:

Şaka bi yana ustaya sordum subap mubap bütün parçalara temizlik uygulanacak dedi. Daha yaptırmadım ama yaptırınca göreceğiz.

Ya bu 2000 model araçları bakıma sokuyorsun her yerini yaptırıyorsun tam "şimdi arabayı rahat rahat kullanırım" derken başka bir yerden bir sorun çıkıyor. :lol2:

Aynen, her ay yeni bir şey çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Necip Teker

Lastik değişimini yeni yaptım michelin 4 lastik takıldı. Bu arada benzindede aynı ses sorunu yaşıyorum.

Yorum bağlantısı
Necip Teker

Aracıma hep opet aygaz lpg alıyorum farklı bir lpg kullanmıyorum o da katkılı lpg. Katkısız lpg mi kullanayım?

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Yeni 1,5 - 2 ay önce bizim arkadaş Corolla ile katkılı aygazda baya bir sorun yaşamıştı. katkısız aldığından beri(hangi marka bilmiyorum) sorunların düzeldiğini söylemişti.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Lastik değişimini yeni yaptım michelin 4 lastik takıldı. Bu arada benzindede aynı ses sorunu yaşıyorum.

Tamam işte lastiklerle ilgili bir ses değişimi yaşıyorsunuz.Bence lastiklere alışınca sesleri duymayacaksınız.

Yorum bağlantısı
Necip Teker

ayhan bey kusura bakmayın ben pek bu konuları anlamıyorum, sorduğum soru abest kaçabilir. Lastiklerin motor sesiyle alakası bu kadar fazlamıdır, bir de lastikler değişmeden öncede ses geliyordu bunu da belirteyim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Necip bey maalesef forumlarda sesle alakalı şikayetlere çözüm bulmakta zorlanıyoruz.Hala bunun için bir teknik geliştiremedik.Sesi duyamadığımız için cevaplarımızda dolayısıyla teşhiş ve tedaviden uzaklaşıyor..Duyduğunuz ses belkide çok normal belkide anormal.Bunu yakınlarda bir focus ile kıyaslayarak ölçebilirsiniz.LPG motor sesini artırmaz.Zaten benzinde de ses fazla demişsiniz.Ozaman başka bişeyler olabilir.Lastiklerde normal diyorsanız benim aklıma motorun gürültülü çalışması için sadece Sente atlamış olması ihtimali geliyor.Bu durumda gürültü artar ve titreşim çoğalır.

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin

Kimse kusura bakmasın lafım meclisten dışarı bu raçlardaki ses sorunlarını bu forumda ve başka başka forumlarda da ve sadece ford araç değil başka marka araçlarda da olduğunu ve araç sahiplerinin bu konuda şikayetlerine çok denk geldim

Arkadaşlar benim anlamadığım araç içerisine gelen bu SES Yada rahatsız olunan motor sesi yada lastik sesi kaç desibel gerçektende merak ediyorum yani bu gelen sesler insanları bu kadar rahatsız edecek kadar mı yada şikayet edecek kadarmı yada kafayı takacak kadar mı bu ses gerçektende bende kullanıyorum ford araç insaf bence gerçektende insaf arkadaşlar netice itibarıyla mekanik bir araç ve yer ile temas eden 4 adet lastiği mevcur bu uçmadığına göre

Çok ses geliyor diyen arkadaşlar acaba eski model reanult tofaş lada ve bu tür eski araba kullanıp hiç yola gittilermi acaba

Bindiğimiz araçlar süper ama süper ötesi teknoloji ile çalışmıyıor dolayısıyla bazı şeyleri görmez ve duymaz isek daha mutlu olacağımız kanatindeyim. :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Etem Gök

tofaşta bütün sesler(lastik,motor,çıtalardan uğultu,takırtı.tukurtu) aynı anda ahenk içerisinde geldiği için pek kafaya takılmıyo ondan olabilir :)

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Guest Mustafa Sinano?lu

bende 2003 focus var.vitesi yükseltirken ses çok geliyordu ama o zaman 4 bin devire kadar buluyordu.şimdi 3 bin deviri geçirmeden vitesi degiştiriyorum ses çok çıkmıyor, rahatsızda etmiyor.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Eskiyen eksoz susturucularıda motor sesini yükseltir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...