İçeriğe Yönlendir

Hava filtresi yağlanmış

Eray Sireli

Recommended Posts

Eray Sireli

Merhaba arkadaşlar, hava filtresini temizleme amacıyla söktüğümde filitrede çok yoğun bir yağlanma olduğunu gördüm. Bu neden kaynaklanır? Servis arabayı çok sıkıştırınca bunu yapabilir diyor fakat bu saçma değil mi, örneğin herzaman sürat yaptıktan sonra gidip hava filtresini mi değişecen. Yağ seviyesi fazla değil, olması gerektiği gibi. Araç daha 20binde... kafama takıldı şimdi bu. 4 yıl doblo kullandım rutin bakım dışında 1 tornavida bile değmedi arabaya

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bildiğim kadarı ile motordan çıkan yağ buharı hava filtresine veriliyor ve motora geri çekiliyor. Filtrede kendince süzmüş. Çok tıkanmışsa değiştirin gitsin, araç rahatlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Turbodan akiyor o yag. Babamin C-max inda da vardi. Arac garanti icindeyken servisler normal diyordu, garanti bitince turbonuz ariza demeye basladilar. Ama bence normal.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Filredeki yağ fazlaysa sorun var demektir, önce fitreyi değişin yine aynı şeyi yaparsa; yağınız tamam herhalde fazla olursa yapabilir, uygun yağ değilse yapabilir araç yeni o yüzden bunlar tam olmalı yinede kendiniz bir bakın, bu durumda esas sorun turbo olabilir, normalde filtreye hiç yağ gelmemelidir, özellikle turbo dizelde masraf yaklaşıyor demektir, servise çekin arabayı ve bu konuyu halletmeden çıkmayın, ikinci olarak arıza kaydı açtırın ısrar edin ve belgeyi saklayın, yapamazlarsa yaptık deyip yollarlarsa ve yine aynı şey olursa iade prosedürünü başlatın, önce servisi uyarın tınmazlarsa tüketici haklarına direk verin uğraşmayın onlar düşünsün.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

filitreyi değiştim kontrol edecem yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Eray Sireli

Bu mesajı yazdıktan 1 gün sonra yağ değişimi yaptık. CASTROL MAGNATEC 5W-30 yağ kullandık, beraberinde hava filitresinide değiştik, filitrede 1 damla yağlanma bile olmadı. Hernekadar yağ seviyesi fazla değil desemde demekki fazlaymış :)

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Yücel Varol

arkadaşlar kolay gelsin hepinize 2007 ford focus 2 tdci bugun hava filtresini söküp temizeyip takıyım diye söktüm hava filtresinin altı yağ kaplamış o da tozu tutmuş bildiğin çamur olmuş işin garibi hava filtresinin üst kısmın da hiç birşey yok sıfır gibi ama altın da var hava filtresinin oturduğu kutuda  da birşey yok ne yag ne ıslaklık hava filtresiden çıkıp turboya giren boruda yag vardı turbo girişinde de terleme dediğimiz kadar. başına böyle bir şey gelmiş olan varmı yada neden olur şimdiden teşekürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...