Hüseyin Aydın 12 Aralık 2009 Paylaş 12 Aralık 2009 değerli arkadaşlarım benim focusun gaz pedalı araca ilk bindiğimde ilk basma anında sanki bir yere sıkışmış gibi biraz zorlanıyor ve sonra kurtulup normale dönüyor. yolculuk bitene kadar bir defa daha ya yapıyor yada yapmıyor ama uzun süreli stopdan sonra yine aynı durumu yaşıyorum. gaz kelebeğini elimle çevirdin yine aynı durum söz konusu idi acaba gaz teli yıprandı takılmamı yapıyor diye test için yapmıştım ama kelebekdede aynı zorlama olunca bir karara varamadım. gaz kelebeğini sökmek ve bakmak istiyorum acaba sorun burada mı diye sizler böyle durumla karşılaştınızmı bir yol gösterebilirmisiniz herkese bol tneşeli tatiller dilerim. hüseyin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2009 Paylaş 12 Aralık 2009 Gaz teli yıpranmıştır... Yağlamak ne kadar işe yarar söküp yağlayıp denemek lazım ama bence çözüm değişmektir... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Aralık 2009 Paylaş 12 Aralık 2009 peki araç sıfırken gaz pedalında geri çekince bir boşlık var mı normalde. bizimkinde de o takılma oluyor bazen birde ayağımla geri çekebiliyorum pedalı nerdeyse yarısı kadar boşluk var. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 peki araç sıfırken gaz pedalında geri çekince bir boşlık var mı normalde. bizimkinde de o takılma oluyor bazen birde ayağımla geri çekebiliyorum pedalı nerdeyse yarısı kadar boşluk var. Boşluk benim araçta da var..Sanki gaz pedalı kırık gibi..Başka bir focusta bakmıştım onda da aynıydı.Alttan yukarı doğru kaldırınca kalkıyor. değerli arkadaşlarım benim focusun gaz pedalı araca ilk bindiğimde ilk basma anında sanki bir yere sıkışmış gibi biraz zorlanıyor ve sonra kurtulup normale dönüyor. yolculuk bitene kadar bir defa daha ya yapıyor yada yapmıyor ama uzun süreli stopdan sonra yine aynı durumu yaşıyorum. gaz kelebeğini elimle çevirdin yine aynı durum söz konusu idi acaba gaz teli yıprandı takılmamı yapıyor diye test için yapmıştım ama kelebekdede aynı zorlama olunca bir karara varamadım. gaz kelebeğini sökmek ve bakmak istiyorum acaba sorun burada mı diye sizler böyle durumla karşılaştınızmı bir yol gösterebilirmisiniz herkese bol tneşeli tatiller dilerim. hüseyin Gaz teliyle falan uğraşmayın sorun boğaz kelebeğinde.Boğaz kelebeğini temizleyin veya temizletin.Boğaz kelebeğinin kanadı yapışıyor.. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 Aynı sorun tüm focuslarda oluyor,sebebi gaz kelebeğinin kurumlanması. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 gaz pedalının alttar kaldırınca geri gelmesi tüm focuslarda var. pedalda sanki gaz teli takılı değilmişde boşta hareket ediyormuş gibi... Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 Pedala eğilip bakın, neden öyle olduğunu anlarsınız. Yorum bağlantısı
Erkan Aslan 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 aynı sorun benim arabadada var sanki bir yere yapışıyormuş gibi! Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 Arkadaşlar pedaldaki boşluk normal.Ancak takılmanın sebebi gaz kelebeğinin kurumlanmış olmasıdır. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 Pedalın altında bir yay var bu boşluğu ben onun esnekliğini kaybetmesine bağlamıştım. Geneli öylemiş Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 13 Aralık 2009 Yazar Paylaş 13 Aralık 2009 değerli arkadaşlarım cevaplarınız için teşekkür ederim. evet sözettiğiniz boşluk bende de var bu anlaşıldığı kadarıyla normal. tel yıpranması sanırım cevaplara göre çok az ihtimal. bu durumda kelebeği temizlemek kalıyor. yarın pazartesi eğer işlerimi bitirirsem yaptırırım olmasa sakı günü tamam olur. herkese güzel günler dilerim. hüseyin Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 değerli arkadaşlarım benim focusun gaz pedalı araca ilk bindiğimde ilk basma anında sanki bir yere sıkışmış gibi biraz zorlanıyor ve sonra kurtulup normale dönüyor. yolculuk bitene kadar bir defa daha ya yapıyor yada yapmıyor ama uzun süreli stopdan sonra yine aynı durumu yaşıyorum. gaz kelebeğini elimle çevirdin yine aynı durum söz konusu idi acaba gaz teli yıprandı takılmamı yapıyor diye test için yapmıştım ama kelebekdede aynı zorlama olunca bir karara varamadım. gaz kelebeğini sökmek ve bakmak istiyorum acaba sorun burada mı diye sizler böyle durumla karşılaştınızmı bir yol gösterebilirmisiniz herkese bol tneşeli tatiller dilerim. hüseyin Anlatmaya çalıştığınız durum bendede oluyor. Bazen ilk çalıştırıp yürürken gaz pedalı hissedilir derecede sert oluyor, bazen okadar yumuşak oluyor dokunduğunuz anda motor tepki veriyor. Bu durum bence herhangi bir tel arızasından değil, o an düzgün çalışmayan birşeylerden kaynaklanıyor motor çalışmasıyla alakalı veya beyinin sensörlerden eksik bilgi almasından kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Anlatmaya çalıştığınız durum bendede oluyor. Bazen ilk çalıştırıp yürürken gaz pedalı hissedilir derecede sert oluyor, bazen okadar yumuşak oluyor dokunduğunuz anda motor tepki veriyor. Bu durum bence herhangi bir tel arızasından değil, o an düzgün çalışmayan birşeylerden kaynaklanıyor motor çalışmasıyla alakalı veya beyinin sensörlerden eksik bilgi almasından kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum. O kısmın sensör veya elektikli birşeyle ilgisi yok,tamamen mekanik çalışan bir parça,sorun sadece kelebeğin kurumlanması. Yorum bağlantısı
İbrahim Etem Gök 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 yeni konu açmak istemedim benim mondeonunda gaz pedalı çok sert takılma felan yok ama diğer araçlara göre biraz sert ,uzun yolda iyi birşey ama normalmidir acaba ? başka mondeoda denemedim Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 O kısmın sensör veya elektikli birşeyle ilgisi yok,tamamen mekanik çalışan bir parça,sorun sadece kelebeğin kurumlanması. Ben söktürdüm tertemiz çıktı yinede temizlettim değişen bir şey olmadı durum aynı. Motorla alakalı diye düşünüyorum. bazen çalıştığında o kadar mükemmel oluyorki arabayı stop edesim gelmiyor, gaz okadar yumuşak dokunduğun anda sanki araba 150 bg anında tepki veriyor. hızlanması çekişi mükemmel, direksiyon yumuşacık fren sert değil yumuşak ve mükemmel tutuyor motordan neredeyse ses gelmiyor. stop et tekrar çalıştır o durum kayboluyor. basıyosun bağırıyor hızlanıyor ama o mükemmel durum olmuyor. Durumu serviste anlattım beyin sensörlerden eksik bilgi alıyor tam aldığında söylediğiniz mükemmel durum oluyor diye geçiştirme bir cevap, bu durum neden oluyor bir bilgisi olan varmı. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Gaz tepkisi O2 sensörüyle de alakalı sanırım. Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 İlk çalıştırmada gaz pedalındaki sertlik benim araçta da mevcut, ancak sadece kış aylarında oluyor, yazın olmuyor. Yorum bağlantısı
Murat Basma 15 Aralık 2009 Paylaş 15 Aralık 2009 bende de ayni sorun vardi, gaz kelebeğini temizlettim sorun halloldu Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 17 Aralık 2009 Yazar Paylaş 17 Aralık 2009 değerli arkadaşlarım selamlar, gaz kelebeği kurumlanmıştır problem ondandır diyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. bu gün gaz kelebeğini söktük yuvarlak kasa ve kelebek görevi gören klepe acayip kurumlanmıştı kurumları kazıyarak çıkartmak zorunda kaldık. kasanın kenarına yapışan kurum ve klepeye yapışan kurum kaspanma esnasında yayında etkisiyle sıkışma yapıyordu temizlik sonrası aynen eskisi gibi oldu ve ne bir sıkışma nede zorluk hissettim. herkese çok yeşekkür ederim. güzel günler dileğiyle hüseyin Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Aralık 2009 Paylaş 17 Aralık 2009 değerli arkadaşlarım selamlar,gaz kelebeği kurumlanmıştır problem ondandır diyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. bu gün gaz kelebeğini söktük yuvarlak kasa ve kelebek görevi gören klepe acayip kurumlanmıştı kurumları kazıyarak çıkartmak zorunda kaldık. kasanın kenarına yapışan kurum ve klepeye yapışan kurum kaspanma esnasında yayında etkisiyle sıkışma yapıyordu temizlik sonrası aynen eskisi gibi oldu ve ne bir sıkışma nede zorluk hissettim. herkese çok yeşekkür ederim. güzel günler dileğiyle hüseyin Geçmiş olsun..Kelebek kanadının yapıştığını söylemiştim..Bu tip şeylerde öncelik temizlik. Temizlik imandan gelir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts