Özgür Arslan Can 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Dün aracımın motor su deposuna baktım ve suyun kapağa kadar dokunduğunu gördüm. Maks. seviyesinin çok çok üstüne gelmiş su. Tabi ilk doldurulduğunda normal seviyede miydi bilmiyorum. El kitapçığında motor sıcakken genleşmeden dolayı seviye yükselebilir diyor ama ben motor buz gibi iken baktım ve su tortuluydu ve sarı kahverengi hatta tupturuncu idi. Seviyeyi kendim düşürebilir miyim , ayrıca rengi normal mi acaba? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Turuncu olması normal.İçinde Kırmızı antifriz olduğunu gösterir.Ancak seviye çok yukarıda.Bunu hortumla veya büyük şırınga ile kendiniz çekebilirsiniz.Soğukken seviyeyi max hizasına getirin. Yorum bağlantısı
Özgür Arslan Can 14 Aralık 2009 Yazar Paylaş 14 Aralık 2009 Turuncu olması normal.İçinde Kırmızı antifriz olduğunu gösterir.Ancak seviye çok yukarıda.Bunu hortumla veya büyük şırınga ile kendiniz çekebilirsiniz.Soğukken seviyeyi max hizasına getirin. Hemen davranıyorum , sağolun varolun! Yorum bağlantısı
Hilmi Kuş 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 suyun o renkte ve tortulu olmasının sebebi büyük ihtimalle suya yağ karışmasındandır.bence tamircine göstermelisin... Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Peki suyun seviyesi yüksek diyorsun en son ne zaman su eklediniz cok dolu gördügünüzde araç düz bir yerdemiydi egimli yerde mesela yokuş aşşagı şekilde oldumu fazla dolu gibi gözüke bilir motor yagı ve motor suyu araç düz zeminde dururken ölçülmelidir önemli noktadır fazla suyu yedek su kabının yanındaki hortumu çıkararak max hizasına gelene kadar akıtabilirsiniz.suyun rengine koyurenk olması normaldir. Yorum bağlantısı
Serkan Öz 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Araç 10 yaşına gelmiş.. Motor yağını kontrol edin, ona su karışmış mı? eksilme var mı? Turuncu renk iki şekilde olabilir biri antifrizden, diğeri ise paslı gibi içinde tortular olur.. 2.si ise porblem var.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts