İçeriğe Yönlendir

Unutulan yakıt deposu kapağı..

Nuri Başer

Recommended Posts

Nuri Başer

Selamlar.. bugün yaıt almak için sürekli gittiğim istasyona uğradım.. meblağı belirtip kart çektirmeye gidip geldiğimde pompadaki arkadaş bana "abi senin deponun kapağı yok" deyince bir afalladım.. neyse ben olmaz öyle şey sürekli sizden alıyorum var bir iş bunda felan derken adamın kafa şarj etti ve içeri gidip üzerinde ismim yazılı bir kağıt bulunan kapağı getirdi ve "Geçen mazot aldığınızda arkadaş unutmuş" deyince ben de refleks olarak "hay o arkadaşın ben...." şeklinde tepkimi ortaya koydum.. :rolleyes: uzatmayayım sorum şu olacak: şimdi bu 600 km ve yaklaşık 2 hafta boyunca kapaksız gezme sonucu depoya toz-su v.b. (yağmur çok yağdı ve araç 2 kez yıkandı) girmişmidir?? girmişse zararı nedir?? bu pompacıyı sizce oymalımıyım.. (not: aslında bilinçli bir tüketici olaraktan benim de kontrol etmem gerekirdi diye bir öz eleştiri de yaptım..)

şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

birşey olmamıştır bence....olsa bile yakıt filitresi falan dolmuştur en kötü...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Ben vaktiyle pompacılık yaptım yurtdışında. Her gün yaklaşık 10 kadar kapak kalırdı. Birşey olmaz çünkü bir kapak daha var. Ama basınç sensörü problemi bazı araçlarda oluyor. VW de böyle bir durumda motor hata kodu yaratıyor. Ekranda işaret çıkıyor mu bilmiyorum.

not: Yeri gelmişken yurtdışı (ABD) pompacı zorunlu olan eyaletlerde pompacılık çok zordu. Birincisi kredi kartını adamlar arabadan inmeden verirler, ofise koşarak gidersin, kredi kartını makinadan çekersin, sonra imza için geri koşarsın. O arada diğer müşterinin deposu dolmuş sana hırlıyordur. Kredi kartı slibini imzalatıp hayırlı günler dedikten sonra (tabi camları silmek zorunlu) diğer araca koşarsın. Onun takılmış deposunu yeniden tetiklersin, diğer adadaki müşterinin 5 dolarlık benzin istediğini görünce koşarak pompayı durdurursun. Çünkü pompa otomatik değil. (5 liralık denemiyor). O arada biraz öncekinin parası çıkmaz. napayım der, telefon vs almaya kalkarsın. Arkasından LPG tüpü doldurtmaya müşteri gelir, hadi koş onu doldur. İşçi ücreti çok olduğundan çoğu zaman istasyonda iki kişi olur, biri yazıhanede büfede, diğeri de pompada. Koş koş koş.

Akşama ayaklarını havaya verir uyursun. sabah 7 de yine başlar. Bizim pompacılar burda kıral. "lutfen" cam siliyorlar.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
(düzenlendi)

Geçmiş olsun abi :D

Adamlar yinede umursamaz değilmiş, saklamışlar sen gelene kadar.. :rolleyes::nazar:

Hangi istasyon bu?

tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Ben vaktiyle pompacılık yaptım yurtdışında. Her gün yaklaşık 10 kadar kapak kalırdı. Birşey olmaz çünkü bir kapak daha var. Ama basınç sensörü problemi bazı araçlarda oluyor. VW de böyle bir durumda motor hata kodu yaratıyor. Ekranda işaret çıkıyor mu bilmiyorum.

Mehmet hocam 600 km gezdim kapaksız bi sıkıntı çıkmadı ama kurt düştü birkere.. şimdi ne olsa benzinliktendir diyeceğim.. :)

Geçmiş olsun abi :D

Adamlar yinede umursamaz değilmiş, saklamışlar sen gelene kadar.. :nazar::D

Hangi istasyon bu?

Eyvallah Ersencim.. Hüzmen Shell.. adamlar kart dekontundan ismimi bulup yazmışlar üstüne.. ahh dedim biraz daha araştırıp numaramıda bulsaydınız :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bence önlem olarak mazot filitresini değiştirsen iyi olur. :D

Mehmet hocam 600 km gezdim kapaksız bi sıkıntı çıkmadı ama kurt düştü birkere.. şimdi ne olsa benzinliktendir diyeceğim.. :nazar:

Eyvallah Ersencim.. Hüzmen Shell.. adamlar kart dekontundan ismimi bulup yazmışlar üstüne.. ahh dedim biraz daha araştırıp numaramıda bulsaydınız :rolleyes:

Bankaya haber verselerdi hemen ulaşırlardı aslında ..

Yorum bağlantısı

Yurtdisindayim biz benzinimizi kendimiz doldurdugumuz icin kapagi unutma sansimiz yok ama kafam dalmis yanlislikla bir kez arabama benzin diye mazot tabancasini takmaya ugrastim Allahtan girisi ayni degilmis 20 kurusluk koydum yinede :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yeri gelmişken yurtdışı (ABD) pompacı zorunlu olan eyaletlerde pompacılık çok zordu. Birincisi kredi kartını adamlar arabadan inmeden verirler, ofise koşarak gidersin, kredi kartını makinadan çekersin, sonra imza için geri koşarsın. O arada diğer müşterinin deposu dolmuş sana hırlıyordur. Kredi kartı slibini imzalatıp hayırlı günler dedikten sonra (tabi camları silmek zorunlu) diğer araca koşarsın. Onun takılmış deposunu yeniden tetiklersin, diğer adadaki müşterinin 5 dolarlık benzin istediğini görünce koşarak pompayı durdurursun. Çünkü pompa otomatik değil. (5 liralık denemiyor). O arada biraz öncekinin parası çıkmaz. napayım der, telefon vs almaya kalkarsın. Arkasından LPG tüpü doldurtmaya müşteri gelir, hadi koş onu doldur. İşçi ücreti çok olduğundan çoğu zaman istasyonda iki kişi olur, biri yazıhanede büfede, diğeri de pompada. Koş koş koş.

Akşama ayaklarını havaya verir uyursun. sabah 7 de yine başlar.

Geçmiş olsun Hocam :nazar:

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Geçmiş olsun...Bence tek sıkıntı arabayı yıkatmış olmanız...Su girmişse o zaman girmiş olabilir...Benzinliler için satılan suyu depodan uzaklaştıran kimyasallar var...Dizel için bilmiyorum...Varsa ondan koyun depoya bir şişe...Yine de bence bir sorun olmamıştır.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Geçmiş olsun...Bence tek sıkıntı arabayı yıkatmış olmanız...Su girmişse o zaman girmiş olabilir...Benzinliler için satılan suyu depodan uzaklaştıran kimyasallar var...Dizel için bilmiyorum...Varsa ondan koyun depoya bir şişe...Yine de bence bir sorun olmamıştır.

Sami hocam bizim bu depo dış kapaklarıda pek iş gören cinsten değil.. çerçeve contası falan yok.. rahaylıkla suyu içeri alıyor.. yıkamadan geçtim geçen gün sağlam bir tufan koptu Bursada yağmurla beraber.. o ara almadıysa daha da almaz.. ama dediğim gibi kapak çok dandik..

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Geçmiş olsun gerçekten insanı barut yapan bir durum. Kapak depoya bağlı değilmi, unutulması mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Geçmiş olsun gerçekten insanı barut yapan bir durum. Kapak depoya bağlı değilmi, unutulması mümkün değil.

Haklısınız Sadettin bey.. bendeki o plastik bağlantı aparatı kopmuştu.. yapmaya üşenince kaldı öyle.. ondan söküp kenara koymuş..

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Su girmişse bile sizin filtre görevini yaptıysa suyu ayrıştırmıştır ,ayrıştıramamışsa mazotla birlikte suyuda yakmışsınız geçmiş olsun.Fena mı fazladan 1_2lt yakıtınız olmuş. :D:D

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Su girmişse bile sizin filtre görevini yaptıysa suyu ayrıştırmıştır ,ayrıştıramamışsa mazotla birlikte suyuda yakmışsınız geçmiş olsun.Fena mı fazladan 1_2lt yakıtınız olmuş. :fiuw::D

Geçmiş olsun.Yeni focuslarda bu sorun yok Çünkü depo kapağı zaten yok. :D

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Geçmiş olsun.Yeni focuslarda bu sorun yok Çünkü depo kapağı zaten yok. :D

Sağolun.. Ford nereden çalacağını şaşırdı artık.. yakında kaputsuz, farsız fordlar çıkarsa şaşırmayın.. :D

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Selamlar.. bugün yaıt almak için sürekli gittiğim istasyona uğradım.. meblağı belirtip kart çektirmeye gidip geldiğimde pompadaki arkadaş bana "abi senin deponun kapağı yok" deyince bir afalladım.. neyse ben olmaz öyle şey sürekli sizden alıyorum var bir iş bunda felan derken adamın kafa şarj etti ve içeri gidip üzerinde ismim yazılı bir kağıt bulunan kapağı getirdi ve "Geçen mazot aldığınızda arkadaş unutmuş" deyince ben de refleks olarak "hay o arkadaşın ben...." şeklinde tepkimi ortaya koydum.. :unknw: uzatmayayım sorum şu olacak: şimdi bu 600 km ve yaklaşık 2 hafta boyunca kapaksız gezme sonucu depoya toz-su v.b. (yağmur çok yağdı ve araç 2 kez yıkandı) girmişmidir?? girmişse zararı nedir?? bu pompacıyı sizce oymalımıyım.. (not: aslında bilinçli bir tüketici olaraktan benim de kontrol etmem gerekirdi diye bir öz eleştiri de yaptım..)

şimdiden teşekkürler..

Kapakta düşmesin diye yaylanabilen ip şeklinde bir pilastik var, (Unutulmasın diye :) ) Nuri senin araban tırtmıki bu yok.? :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...