İçeriğe Yönlendir

Yeni Fiesta otomatik kilitleme

Necat Samuk

Recommended Posts

Necat Samuk

Yeni fiestalarda aracın hızına ya da farklı parametrelere bağlı olarak kapıları kilitleme özelliği var mı? Varsa nasıl aktif hale getirebiliyoruz?

2007 kasalarda bu özellik mevcuttu ama o zaman kullandığım araç şirket için kiralanmıştı ve bu özellik önceden ayarlanmış olduğundan nasıl aktif ya da pasif yapıldığı ile ilgilenmemiştim.

Ayrıca yeni fiesta için gizli kod bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Gizli kodu bilinmiyor henüz, zaten kod mod süper özellik falan olmuyor merak etmeyin, bu arabada kilitleme yok Ford güvenlik amaçlı iptal ettirdi, mk6 makyajlı fiestaların ilk gelenlerinde vardı sonrasında kaldırıldı, gerçektende tehlikeli bir özellik bencede.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
Gizli kodu bilinmiyor henüz, zaten kod mod süper özellik falan olmuyor merak etmeyin, bu arabada kilitleme yok Ford güvenlik amaçlı iptal ettirdi, mk6 makyajlı fiestaların ilk gelenlerinde vardı sonrasında kaldırıldı, gerçektende tehlikeli bir özellik bencede.

Tehlikeli özellik olduğuna katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Eser Çekiç
Neden tehlikeli?

bir kaza halınde dısarıdan yardım etmek ısteyenler sıstemın agrızası sonucunda kazazedelere mudahele edmıyorlar ne yazıkkı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Sezer

İçindeki insanları yardıma muhtaç hale getiren bir kazada aracın camlarının sağlam kalma olasılığı nedir? Bu kadar şiddetli bir çarpışmada kapılar zaten sıkışacağından kapı kilitliymiş değilmiş ne önemi var? Hadi kapılar sıkışmadı, zaten camları kırılmış bir arabada kapı kilidi kimi ne şekilde engelliyor? (:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İçindeki insanları yardıma muhtaç hale getiren bir kazada aracın camlarının sağlam kalma olasılığı nedir? Bu kadar şiddetli bir çarpışmada kapılar zaten sıkışacağından kapı kilitliymiş değilmiş ne önemi var? Hadi kapılar sıkışmadı, zaten camları kırılmış bir arabada kapı kilidi kimi ne şekilde engelliyor? (:

Arka camların elle açılmasının sebebi, araç denize falan uçtuğunda elektrik sisteminin çökeceği için, bu gayet mantıklı, kapılarsa kritik durumlar için kilitlenmesi tehlikeli olabilir, örneğin kalp krizi geçirdiniz, yada bir kazada önden darbe aldı araç fakat camlar sağlam siz baygınsınız, e nasıl hemen açıcaklar kapıyı, tamam camı kırarlar ama camlar göze gelebilir vs. neyse bunun gibi sebebler olabilir yoksa firmaya ek bir maliyet getirmiyor, yazılım sonuçta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Sezer
Arka camların elle açılmasının sebebi, araç denize falan uçtuğunda elektrik sisteminin çökeceği için, bu gayet mantıklı, kapılarsa kritik durumlar için kilitlenmesi tehlikeli olabilir, örneğin kalp krizi geçirdiniz, yada bir kazada önden darbe aldı araç fakat camlar sağlam siz baygınsınız, e nasıl hemen açıcaklar kapıyı, tamam camı kırarlar ama camlar göze gelebilir vs. neyse bunun gibi sebebler olabilir yoksa firmaya ek bir maliyet getirmiyor, yazılım sonuçta.

O zaman asla üst sınıf araba almamalıyız, denize düşünce ölürüz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Eser Çekiç

yandan darbe almadıkca kolay kolay kırılmıyor o yan camlar euro ncap vıdeolarını ızleyın lutfen.kaza sonrası şoktakı bırıne mudahele etmek ısyorsunuz ve bu gerızekalı sıstem yuzunden kapıyı acamıyorsunuz yerden sert bır cısımle camı kırmak hemde bu cam kazazedenın yuzunun 30 cm uzagında ıken ne kadar kolay olabılırkı.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...

Herkese iyi gunler. Aracimda belirli hizin uzerine cikinca kapilarin kilitlenmesini istiyorum biliyorum kaza aninda disardan acilmakta zorluk cekiliyor fakat kendimi guvende hissetmis oluyorum ki genelde ust klasman araclarda hatta benim 2004 model focus'umda bile bu ozellik vardi yazilim ile serviste actirabiliyorduk. Acaba bu sekilde bir yazilim yada bir uygulama yokmudur fiesta icin ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Herkese iyi gunler. Aracimda belirli hizin uzerine cikinca kapilarin kilitlenmesini istiyorum biliyorum kaza aninda disardan acilmakta zorluk cekiliyor fakat kendimi guvende hissetmis oluyorum ki genelde ust klasman araclarda hatta benim 2004 model focus'umda bile bu ozellik vardi yazilim ile serviste actirabiliyorduk. Acaba bu sekilde bir yazilim yada bir uygulama yokmudur fiesta icin ?

Beken Bey konunuzu buraya taşıdım. Buradan devam edelim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

kapıları kilitlemek 4 lünün altındaki tuş ile çok kolay...

kontak çevirmek kadar kolay bişey...

ben de güvenlik meselesine katılıp otomatik kilitlenmemeisini seviyorum...

kazanın nerde ne şekilde olacağını kimse tahmin edemez..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Konu taşınınca cevabı almış oldum zaten teşekkür ederim :)

Bu yüzden araçtırma yapılmasını istiyoruz :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 yıl sonra...
Ercan SARIKÖSE

peki arkadaşlar bişi sormak istiyorum. Diyelimki güvenlik, kaza vs. nedeniyle iptal ettiler özelliği ve sizde olmaması taraftarısınız onada tamam. peki aranızda arabayı çalıştırınca kapı kilitleme tuşuna basıp kapıları kilitlemeyen kaç kişi var. Madem bu özellik kalp krizi, kaza vs durumunda dışardan açılmayacaksa neden kapı kilitleme butonu var. herkes kaza durumunu düşünüyor ya kaza dışındaki durumlarda ne yapıcaz. trafikte ışıklarda veya dururken ne olacağı bellimi. Bence gerekli bir özellik, Beken Ultav arkadaşın dediği gibi kendini sürüşte güvenli hisetmek için bu özellik şart. Ayrıca cam kırma olayına gelince 4 tane kapı camı var şöför olmayan taraftan kırıp kapılar açılabilir.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Eğer bir mark dört kapıyı içerden kilitlemek için merkezi kilit koyuyorsa, otomatik kilitlemeyi güvenlik nedeni ile kaldırdım demesi hata. Eğer güvenlik sebepse baştan bu güvenliği tehlikeye atacak, kullanıcının düğmeye basmasıyla oluşacak zaaf ortadan kaldırılır.

Ya da şöyle söylemek lazım. Bir airbag saniyenin kaçta birinde açılıyor? Yani kazayı algılayıp, şişmesi arasındaki milisaniyede peki ala kapı kilidini de otomatik açabilir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...