Ercan Erokyar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 2008 Cmax TDCI sabah çalıştırmada ısıtma lambası testte ok olmasına rağmen ısıtma yapmıyor basınca motor derhal çalışıyor?Bu lamba bildiğimiz gibi soğuk havalarda devreye girip 5-10 saniye ısıtmadan sonra söndüğünde marşa basmamız gerekmiyormu?Yoksa daha soğuk havamı gerekiyor ? Gerçekten Cmaxta nasıl çalışıyor bilen varsa lütfen yazsın .TŞK Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Daha soğuk havalarda en çok 3 saniye yandığını görebilirsiniz. Gerek yoksa çalışmıyor. Örneğin benim arabada sadece sabahları 1-2 saniye görüyorum ışığını, gündüz en soğuk durumda bile nadir olarak çalışıyor. Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Daha soğuk havalarda en çok 3 saniye yandığını görebilirsiniz. Gerek yoksa çalışmıyor. Örneğin benim arabada sadece sabahları 1-2 saniye görüyorum ışığını, gündüz en soğuk durumda bile nadir olarak çalışıyor. Serkan Bey; Benim aracımda kızdırma bujisi ikazı hiç olmadı yok zannedersem.Gerçi kitapçıkta var yazıyor.(2010 focus tdci titanium) Bilginiz varmı yeni modellerde olmama ihtimali gibi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Tam bir bilgim yok ama ısıtma bujisi olmayan dizel düşünemiyorum. Emin olmak için daha soğuk havaları bekleyeceksiniz galiba.. Senin arabanin alti surekli sicak oldugu icin hem kizdirma bujisi calismiyor hem de kedi yuvasi oluyormus diye bir rivayet var Sn. Toker, dogru mu bu ? Ben mazot ısıtıcı kullanıyorum sıcak şehirin moderatörü, Sn. Öztürk.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Fatih Güngör 25 Aralık 2009 Paylaş 25 Aralık 2009 Altı yedi aylık aracımda bende görmedim buji ısıtma lambasını fakat geçenlerde buradan öğrendiğim yol bilgisayarı test menüsüne girince gördüm yandığını. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 26 Aralık 2009 Paylaş 26 Aralık 2009 Arkadaşlar benim aracımda da yanmıyor, sadece geçen hafta 0 derecede 2-3 sn kadar yandığını gördüm, bence normal korkacak birşey yok...Man kamyon değil altımızdakiler.. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Peki sıcaklık kaç dereceye düşünce yanacak? Erzurumlu dostlar söyleseler? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Benim arabada sabahları anlık yanıp sönüyor bir kaç gündür.. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Benim arabada sabahları anlık yanıp sönüyor bir kaç gündür.. Kontağı açınca anlık yanıp sönme benim araçta da oluyor. Bu sabah -4 derece idi, bir süre yanacağını düşünmüştüm ama yine aynısı oldu. Demekki daha soğukları bekliyor. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Doğrumudur bilmiyorum fakat kapı açma işlemi ile kızdırma bujisi devreye girip önden bu işi yapıyormuş Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Doğrumudur bilmiyorum fakat kapı açma işlemi ile kızdırma bujisi devreye girip önden bu işi yapıyormuş Yok artık, hiç sanmıyorum. Kapıyı açmamızla kontağı açmamız arasında kaç sn. geçiyor ki? Ben çok soğuklarda devreye gireceğini ve 15-20 sn. (soğuğun derecesine göre) süreceğini tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Kumandadan açınca kastettiğim..Çünkü anahtarı takıp çevirme anlık bir durum neredeyse. Bence mümkün fakat dediğim gibi doğruluğunu teyit edemem Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 Sabah hava sıcaklığı -7 idi. Isıtma bujisi 7-8 saniye kadar devrede kaldı. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 1 saniyeden fazla yandığını görmedim 5 seneden beri. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Lokman bey bu gün de aynısı oldu, siz bolca Kayseriye gidiyorsunuz oranın da hatırı sayılır ayazı olur. Hiç -10 derecelerde kalmadınız mı? Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 7 senedir kullanıyorum bir kışta 1 kere yandığını görmüştüm sanırım İstanbul gibi ılıman yerlerde ihtiyaç olmuyor... 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Lokman bey bu gün de aynısı oldu, siz bolca Kayseriye gidiyorsunuz oranın da hatırı sayılır ayazı olur. Hiç -10 derecelerde kalmadınız mı? Mükremin bey genelde yazın gidiyoruz. bu yüzden görmedim. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Kizdirma bujileri iki ay once degistirdim. Serviste bujilerin performansi da etkiledigini soylediler, seyir halindeykende arada devreye girip cikiyirmus. Motor arizasi verdi koda baktigimizda bujilerin hatasini veriyordu. Turbo devre disi kalip motor korumaya aliyor kendisini. Ama bujilerin lambasi ariza halindeykende yanmiyor. Eskisehir de sabahlari -7 derece oluyor fakat buji lambalari yanmadan cok kisa bir surede calisiyor. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 geçtiğimiz yazın benimde 4 dü birden değişti, Yorum bağlantısı
Volkan Savım 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 -4 de bile lambasi yanmadi.acaba sorun mu var Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 3 yıllık konuymuş Ben 2004 cmax aracımda yanmadığını farkedince foruma bakayım dediydim Şimdi konu neye bağlandı burada? Yanmaması normal mi? Kaç dereceye düşünce yanıyor? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 çok soğuk ise kontak ile yanar sönmez. ısınınca söner. kendisi hallediyor. Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 çok soğuk ise kontak ile yanar sönmez. ısınınca söner. kendisi hallediyor. ışığın hiç yanmaması normal yani. Teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Göksu 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Kızdırma buji lambası göstergede anlık olarak yanıp sönüyor, bu gösterge lambasındaki anlık yanıp sönme konusu daha önce çok kafama takıldı, acaba ısıtmayı yapmıyor mu, acaba çalışmıyor mu diye ve en sonunda kendim bujilere kaç saniye boyunca akım gelecek diye test ettim. Test aşamasında ise çakmaklığa takılan seyyar lambamın ucuna iki kablo ekledim ve kaput açıkken kaput üstünden şoför tarafından görülecek şeklinde sarkıttım, kablonun bir ucunu akünün - kutbuna diğer ucunu ise sırasıyla kızdırma bujilerinin uçlarına bağladım, her buji için bu işlemi tekrarladım. Her kontağı açışımda gösterge lambası anlık yandı söndü fakat bujiye bağlı seyyar lamba 7 saniye boyunca yandı ve söndü. O yüzden göstergeye bakmayın, eski renault aracımda gösterge daha uzun yanardı ben kızdırma yaptığını anlardım fakat nedense bizim araçlarda böyle anlıp yanıp sönme gibi saçma bir durum söz konusu. Eğer verimli bir kızdırma isterseniz kontağı çevirmeden önce 7 saniye kadar bekleyebilirsiniz. Ben testi +1 derecede yerde kar varken ve dışarıda gerçekleştirdim, öncesinde 2 gün aracı hiç çalıştırmamıştım. Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Bu videoyu bugün çektim -8 derecede ışığın durumu. İlk defa bu kadar yandığını gördüm. Yorum bağlantısı
Recommended Posts