Ferhat Genç 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 nalburda satılıyor mu hortum yoksa özel bi yeri falan mı var abi? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 ben pratikerden almıştım, sanırım nalburlardada olur, şeffaf olanlardan. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 Kapılardaki fitilleri ek yerlerinden açıp içinde hortumu sokuyoruz. Olay bundan mı ibaret yoksa dikkat edeceğim püf noktaları var mı Lokman abi? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 ek yerlerinin aynı yerden tekrar takmaya dikkat et bunun haricinde bişi yok. zaten senin fitilin içinde çok ince hortum çıkacak 2 parça halinde. hortumu takarken sıvı sabun kullanmayı unutma. bukadar. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 içinden çıkan hortumu atıyormuyum abi? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 belki başka bişeye kullanırsın at bir kenara lazım olur belki. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 abi niye kalın hortum koymazlar da bizleri uğraştırırla yaa ford sayesinde usta oldum yaa Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 abi çok teşekkür ediyorum yarın açık nalbur bulursam benim buralarda sıcak falan dinlemeyeceğim hemen yapacağım.. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 Ya Lokman abi sen anlarsın benim ön tekerlerden yol bozuk olduğu zaman lakırtı geliyo süspansiyon patlakmış gibi. lakır lukur yapıyo. ses aynı bu şekilde. sanki lastik yok jant taşa vuruyormuş gibi. ön takıma baktırdım hiçbir şey çıkmadı. Hastalık mı bu C-Max ların? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 Lastik havalarını kontrol ettin mi, fazla olmasın... Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 Ya zaten hidrojen var lastiklerde. zaten düşük durumda şu an fazla hava vurmayı sevmem lastiklere. Ama sinir bozuyo. Özellikle yoldaki reflektörlerin üstünden geçerken çok yapıyor. Sanki ön düzende hiç bir parça sıkı değilmiş gibi. Bi bozuk, çukurlu yolda takır tukur ediyo. Çözemedim ya. Başka C-Max'a da binmedim ki hiç. Yorum bağlantısı
Bilgin Uluoğlu 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Aynı sorun bende de var bende ön düzene baktırdım amortisörler sağlam z-rotlar vs.zaten değişmişti lastik havaları ne fazla ne az bakımı yaptırdığım ustadan hariç C.C. yaptırırken de baktırdım,herhangi bir arıza yok, çok abartı bir ses değil ama dediğiniz gibi bozuk çukurlu yolda çıkıyo C-Max lerde olan birşeymi bende dediğiniz gibi başka C-Max e binmedim hiç...? Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Aynı sorun bende de var bende ön düzene baktırdım amortisörler sağlam z-rotlar vs.zaten değişmişti lastik havaları ne fazla ne az bakımı yaptırdığım ustadan hariç C.C. yaptırırken de baktırdım,herhangi bir arıza yok, çok abartı bir ses değil ama dediğiniz gibi bozuk çukurlu yolda çıkıyo C-Max lerde olan birşeymi bende dediğiniz gibi başka C-Max e binmedim hiç...? lak luk yapıyo dimi tekerler sizin de Bilgin Bey? Yorum bağlantısı
Bilgin Uluoğlu 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Evet aynen öyle tekerler boşta sallanıyor gibi? Yorum bağlantısı
Adnan Salcı 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 amortisörler sağlam ise amortisör çanak ve rulmanlarına (amortisörün üst kısmında olan 2 parça) baktırmakta fayda var. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 amortisörler sağlam ise amortisör çanak ve rulmanlarına (amortisörün üst kısmında olan 2 parça) baktırmakta fayda var. onlar da neymiş ya. Ozaman ondandır heralde. Amortisörler sağlam çünkü. teşekkürler Adnan Bey Yorum bağlantısı
Adnan Salcı 3 Ağustos 2010 Paylaş 3 Ağustos 2010 onlar da neymiş ya. Ozaman ondandır heralde. Amortisörler sağlam çünkü. teşekkürler Adnan Bey Amortisörler daha önce değiştimi acaba ? görünüş olarak sağlam gözüküyor olabilir gaz kaçağı da olmayabilir ama amortisörler özelliğini yitirmiş olabilir. kit olarak amortisör değişimi isteğinizi karşılıyabilir Ferhat Bey, Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 3 Ağustos 2010 Paylaş 3 Ağustos 2010 Amortisörler daha önce değiştimi acaba ? görünüş olarak sağlam gözüküyor olabilir gaz kaçağı da olmayabilir ama amortisörler özelliğini yitirmiş olabilir. kit olarak amortisör değişimi isteğinizi karşılıyabilir Ferhat Bey, kit derken Adnan Bey? Yorum bağlantısı
Adnan Salcı 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 kit derken Adnan Bey? Amortisör + Amortisör Rulmanı + Amortisör Çanağı = Kit sadece helezon yayları değişmiyor anlıyacağınız. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 Amortisör + Amortisör Rulmanı + Amortisör Çanağı = Kit sadece helezon yayları değişmiyor anlıyacağınız. valla böyle kullanıcam. sadece ses yapıyo titreme sallanma falan yapmıyor araba şimdilik. yolda bırakcak değil ya :lol: Yorum bağlantısı
Adnan Salcı 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 valla böyle kullanıcam. sadece ses yapıyo titreme sallanma falan yapmıyor araba şimdilik. yolda bırakcak değil ya evet sadece ses yapar şimdilik izmir'de olsanız bakmak isterdim açıkçası ama yolunuz düşerse beklerim tabi bi çayımı içmeye Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 evet sadece ses yapar şimdilik izmir'de olsanız bakmak isterdim açıkçası ama yolunuz düşerse beklerim tabi bi çayımı içmeye sağolun teşekkür ederim ben de beklerim İstanbul'a yolunuz düşerse Yorum bağlantısı
Ahmet Manay 20 Ağustos 2010 Paylaş 20 Ağustos 2010 merhaba, benim arabada rom level 422, arkadasima 424 yükleyelim dedim "ne degisecek"? dedi "bilmiyorum" dedim, "ögren, gel yapayIm" dedi. sormak istedigim; 422 olunca ne oluyor? 424 olunca ne olacak? bahsederseniz hem ben hemde ford teknisyeni arkadasim ögrenmis olacak (kendiside neyin fark edecegini bilmiyor). Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 Şenlikten sonra yaptığım tatilde çok kötü yola düşmüşüm :lol: Sı-maz ın sağ ön amortisör patlamış, yaptığım araştırmanın sonucunu paylaşayım istedim. Sağ ön amortisör yetkili servis değişimi kdv ve işçilik dahil iskontosuz hali 350tl civarı Ford parçacı orijinal fomoco amortisör (aslında monroe) 150 tl tanesi, Monroe 120 tl tanesi Lastikçide Monroe reflex ön çift amortisör 270 tl+rot ayatı 40tl+ işçilik 90tl Araştırmam şu şekilde önce dingilizce sayfasından monroe amortisörler kontrol edildi. Sonra Türkiye sayfasından Distürbütörüne ve sahibine ulaşılıp arandı, kendisi son tüketiciye satış yapamayacağı için bayi telefonu elındı ve selam eklendi , bayi arandı ve 330 tl fiyatla 4 adet monroe reflex amortisör alındı. Sonuç: en kısa zamanda montajı yapılacak(uygun fiyat bulununca). Ön amortisör değişimi servis için önler (2,4 saat arkalar 1,5 saat işçilik + kdv)*.9 (iskonto) yaklaşık 264 tl Lastikçi 200 tl. Not: Amortisörlerle ilgili yazılı bilgi istedim, geldiğinde paylaşacağım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts