İçeriğe Yönlendir

Kablonet'te internet paylaşımı?

Fatih Dokcan

Recommended Posts

Fatih Dokcan

Adsl den vazgeçip kabloneti bağlattım yalnız bi sorunum var :) şimdi kablonet modemi tek portlu ve ben kablosuz bağlantı kuruyordum adsl de. adsl modemimin router özelliğide vardı şimdi kablonet modemin tek portundan çıkan kabloyu kablosuz modemin ilk portuna bağlayınca kablosuz olarak kullanabiliyorum ama sadece 1 bilgisayar bağlanabiliyor. 2. bilgisayar veya cep telefonu bağlantı yapmaya çalışınca bağlanamıyor. bunun için ne yapmam gerekiyor?

nette baktım çeşit çeşit şey yazıyor kimisi ayarlardan(wireless modemin) bişeyler anlatmış tam anlamadım, kimiside router veya switch bağlanmasıyla diğer bilgisayarlarında girebildiğini demiş. ne yapmam gerekiyor şimdi? bi an keşke bağlatmasamıydım dedim :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Kablonet' in verdiği modemlerin en bilinmiş ve en rezalet özelliği wan(internet) ip adresini direkt olarak pc ye veyahut bir sonraki cihaza iletmesidir. Hiçbir router görevi yapmaz. Arkasına route özelliği olan bir cihaz ve konfigürasyon yapmak lazım.

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan

işte adsl modemim router özellikliydi. dhcp modunu kapattım adsl modemin sonrada kablo modemden wireless modeme bağlantı yaptım. bu şekildede şuan sadece tek bilgisayar olarak nete girebiliyorum ama benim 2. yi nete girdirmem lazım yine wireless yoluyla :)

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan

peki bu router ı bağladığım zaman herhangi ekstra bi ayar vs yapmadan aynı anda bikaç laptop bağlanabilme imkanı var dimi?

şuanki durumda sadece bir laptop bağlanabiliyor wireless tan başka bilgisayar bağlanamıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Peki teşekkürler :) inşallah adsl i aratmaz bu kablonet :)

Bence aratır..Neden dersen Kablonette elektrik kesintileri olduğunda yayında kesiliyor.Aynı anda internet bağlantınız da kesilir.En azından ADSL telefon kesintilerinden etkilenmiyor.(Kablo falan kopmamışsa tabii)

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan

Kablonette bilmiyorum arada bi sadece yayında sorun oluyor. Kabloneti bağlatmadan önce kablolu tv kullanıyorduk ordan biliyorum o da çok uzun süreli gitmiyor zaten. tek öğrendiğim yayında sorun olduğunda nette gidiyormuş.Ama o da çok nadir oluyor.Bir de kablonet ttnet ten daha ucuz. ttnet 49 tl sınırsız, kablonet sınırsız 36 tl.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal

Wireless modeminiz aynı zamanda routerdır. Yeni bir router almanıza gerek yok.Modemin marka modelini yazarsanız daha detaylı bilgi verebilirim belki.

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan
Wireless modeminiz aynı zamanda routerdır. Yeni bir router almanıza gerek yok.Modemin marka modelini yazarsanız daha detaylı bilgi verebilirim belki.

Modemim Philips Sna 6500 Adsl2+ Wireless Router. Eğer bu imkan olursa çok daha iyi olur :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

sadece web için kullanılacaksa açık duran makinaya proxy kurun. daha kolay olabilir yeni birşey almaktansa.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Kablo modem router gerekli,öbürü olmaz.

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan
Aslında bir konuda emin değilim. Kablo modem kablodan gelen bağlantıyı direk bilgisayara aktarıyor. Yani herhangi bir maskeleme söz konusu değil. Ama sorun olmaması lazım. Modeminizin modeli neidr?

philips sna 6500. kablo modemin markasıda atlanta veya atlantic olması lazım. kablo modemi wireless modeme bağlayınca kablosuz router görevini yapıyor. yalnız 1 bilgisayar bağlanabiliyor. diğeri bağlanamıyor tek derdim bu :D

Yorum bağlantısı
Ömer Aydogan

Merhaba,

Öncelikle kablonetin hayırlı olsun. adsl yi aramayacağından emin olabilirsin. ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, 1 yada 2 kez kesinti oldu. onun dışında hiç kesinti olmadı, nerdeyse 24 saat download yapıyorum, hiçbir sorun yok. ayrıca bende aynı yapıyı kullanıyorum. önceden kullandığım kablosuz adsl modemi(airties rt 205) kablonet modeme bağlayıp kablosuz kullanıyorum. ancak interneti bu şekilde olduğunda da tek pc kullanabiliyor. birden çok pc kullanabilmek için ektra router swich almanız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan

cevaplar için herkese teşekkürler :) ne yapalım o zaman bir router alacağız o zaman, bu eski wireless modemimden bi fayda yok gibi bana 2.bilgisayar için :)

Yorum bağlantısı
Yusuf Esin

Bir "Access Point" yani erişim noktası alarak sorunu çözebilir. istediğiniz sayıda makinaya kadar ev içi dağıtım yapabilirsiniz. Bu cihazlar modemlerden daha ucuzdurlar. Kablonet modeminin arkasına bunu bağlıyorsunuz erişim noktasının WAN girişine bağlıyorsunuz. ondan sonra ister kablosuz olarak isterseniz üzerindeki 4 adet LAN portından çıkış alarak kablolu bağlantı yapabilirsiniz. uygun fiyatlı şu ürün işinizi görecektir.

Access Point

Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci

Kablo net sisteminde kablonet işletmecisi internet bağlantısını kontrol etmek amacı ile hatta bağlı olan modemin MAC adresini kullanır ve MAC adresi başına 1 adet IP tahsis eder.Piyasada satılan kablo modemler genelde tek portludur ve router özelliğine sahip değildirler.Roter bilmiyenler için anlatacak olursam iki farklı network id sine sahip ağı arasında paket geçişlerini yönlendiren cihazdır.Yani basitçe özetlersem internetteki bilgisayarlar Ağın birini oluştururken Modemin içtarafında kalanlar yani kendi bilgisayarlarımız ikinci ağı oluşturur.Router internete çıkması gereken paketleri 2 ağdan 1 ağa doğru yönlendirir.ADSL modemler genelde bu özelliği standart olarak bulundurur.Kablonet modemlerde yalnız kablosuz ve çok portlularda bulunur.Tek portlu kablo net modem kullanıcıları mutlaka bu özelliği sağlıyacak ilave router cihazına ihtiaçları olucaktır.Kablolu veya kablosuz Router kururken dikkat edilmesi gereken ilk ve temel şey kablo modemim router cihazının mutlaka WAN portuna bağlanması gerektiğidir.Doğru yapılandırmayı da yaparsanız sorunsuz internete çıkabilirsiniz.Bazan bağlanmış olduğunuz hatta router kurduğunuzda internete erişme sorunu olabiliyor bu durumda kablonet operatörünüzü arayıp IP adresinizi resetletmeniz gerekebilir.Çünkü modemeniz internete ilk bağlandığında MAC adresine bir IP tahsis ediliyordu router bağlandığında Asıda kalan Ip adresi yüzünden yeniz cihazınızın bağlantısı gerçekleşemiyebiliyor.

Yusuf beyin önerdiği cihaz bu işi yapabileceklerin en ucuzu ama iş görür.Ürün alırken yalnzı access point değil routerli acces point alınmalı.

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan
Bir "Access Point" yani erişim noktası alarak sorunu çözebilir. istediğiniz sayıda makinaya kadar ev içi dağıtım yapabilirsiniz. Bu cihazlar modemlerden daha ucuzdurlar. Kablonet modeminin arkasına bunu bağlıyorsunuz erişim noktasının WAN girişine bağlıyorsunuz. ondan sonra ister kablosuz olarak isterseniz üzerindeki 4 adet LAN portından çıkış alarak kablolu bağlantı yapabilirsiniz. uygun fiyatlı şu ürün işinizi görecektir.

Access Point

Teşekkürler Yusuf bey. kablonet in wireless modemide varda pahalı satıyorlar 190 tl dedi bağlamaya gelenler o yüzden ona gerek yok hiç router görür işi artık.

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan
Kablo net sisteminde kablonet işletmecisi internet bağlantısını kontrol etmek amacı ile hatta bağlı olan modemin MAC adresini kullanır ve MAC adresi başına 1 adet IP tahsis eder.Piyasada satılan kablo modemler genelde tek portludur ve router özelliğine sahip değildirler.Roter bilmiyenler için anlatacak olursam iki farklı network id sine sahip ağı arasında paket geçişlerini yönlendiren cihazdır.Yani basitçe özetlersem internetteki bilgisayarlar Ağın birini oluştururken Modemin içtarafında kalanlar yani kendi bilgisayarlarımız ikinci ağı oluşturur.Router internete çıkması gereken paketleri 2 ağdan 1 ağa doğru yönlendirir.ADSL modemler genelde bu özelliği standart olarak bulundurur.Kablonet modemlerde yalnız kablosuz ve çok portlularda bulunur.Tek portlu kablo net modem kullanıcıları mutlaka bu özelliği sağlıyacak ilave router cihazına ihtiaçları olucaktır.Kablolu veya kablosuz Router kururken dikkat edilmesi gereken ilk ve temel şey kablo modemim router cihazının mutlaka WAN portuna bağlanması gerektiğidir.Doğru yapılandırmayı da yaparsanız sorunsuz internete çıkabilirsiniz.Bazan bağlanmış olduğunuz hatta router kurduğunuzda internete erişme sorunu olabiliyor bu durumda kablonet operatörünüzü arayıp IP adresinizi resetletmeniz gerekebilir.Çünkü modemeniz internete ilk bağlandığında MAC adresine bir IP tahsis ediliyordu router bağlandığında Asıda kalan Ip adresi yüzünden yeniz cihazınızın bağlantısı gerçekleşemiyebiliyor.

Yusuf beyin önerdiği cihaz bu işi yapabileceklerin en ucuzu ama iş görür.Ürün alırken yalnzı access point değil routerli acces point alınmalı.

teşekkürler bilgiler için. bu kablonette keşke adsl gibi bi modemle işi görseydi daha güzel olacaktı :fotocek: aslında görebiliyorda adsl modem gibi seçenek yok ve pahalı satılıyor.

Yorum bağlantısı
Alpaslan Göktaş

Şöyle bir gezindim internette modeminizin router özelliği var gözüküyor. Router veya dağıtıcı almanıza gerek yok bence. Kablosuz ağ özelliğinden ve eğer birden fazla portlu ise başka bilgisayarlara bağlantı yapabilme özelliğini kullanabilirsiniz. Sadece yerel ip'leri modeminizden alırsınız ve ekstradan bir masrafa girmenize gerek kalmaz.Aşağıdaki resim söylediklerimi doğrulayan bir resimdir...

5.JPG

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal

Modemin router özelliği ADSL hattı ile LAN arasında. Hal böyle olunca modem işinizi görmüyor.

Yorum bağlantısı
Alpaslan Göktaş
Modemin router özelliği ADSL hattı ile LAN arasında. Hal böyle olunca modem işinizi görmüyor.

Neden? Bende linksys wag56gp2 var hem 4 port adsl+wireless modem vede router. Her iki özelliği de kullanılabiliyor ayrı ayrı...

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal

Siz kablo modem ile beraber mi kullanıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...