Alpaslan Göktaş 1 Ocak 2010 Paylaş 1 Ocak 2010 Siz kablo modem ile beraber mi kullanıyorsunuz? Hayır. Evimde adsl modem(kablolu + kablosuz) olarak kullanıyorum. İşyerinde de kullandığımız bir tane var evimde kullandığım ile aynı. Hastanenin ağını kablosuza çevirmek için kullanıyoruz,kalan diğer 3 ethernet portunuda kullanabiliyoruz sıkıntısız bir şekilde. Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 1 Ocak 2010 Paylaş 1 Ocak 2010 O dediklerinizi modemin switch özelliği üstleniyor. Modemin router özelliği WAN ile LAN arasında geçişi sağlıyor. Yorum bağlantısı
Alpaslan Göktaş 1 Ocak 2010 Paylaş 1 Ocak 2010 Kablo internet uzerinde maalesef modem ustunden paylasim mumkun olmuyor. Kablo'da sistem ADSL'den farkli, DSLAM cihazinda bant genisligi sinirlamasi yapmak yerine, modem'i ag'dan acip, konfigurasyon dosyasini ag uzerinden yukledikleri icin, modemler uzerinde genelde NAT olmuyor.Modem arkasina NAT yapabilecek herhangi bir cihazi takmaniz durumunda, gayet guzel paylastirirsiniz. İyi de,zaten arkadaşın kablonet modemi var. Ona access point veya router lazımmış. Anlatmaya çalıştığım da elindeki kablosuz modemin router özelliğini kullanması,en azından denemesi... Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 1 Ocak 2010 Paylaş 1 Ocak 2010 İyi de,zaten arkadaşın kablonet modemi var. Ona access point veya router lazımmış. Anlatmaya çalıştığım da elindeki kablosuz modemin router özelliğini kullanması,en azından denemesi... Kablosuz modemin router işlevi sadece ethernet+kablosuz ile ADSL hattı arasında çalışıyor. Yani işine yaramaz. Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan 2 Ocak 2010 Yazar Paylaş 2 Ocak 2010 Sonuç itibariyle benim router a ihtiyacım var yani şuanki kullanım şeklim kablonet modemden kablosuz adsl modemin ilk portuna kabloyu taktım dhcp yi kapattım ve modemin kablosuz özelliğini kullanabiliyorum ama sadece 1 bilgisayar bağlantı yapabiliyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Ocak 2010 Paylaş 2 Ocak 2010 Acaba öncelikle İp sharer alsan oradan adsl wriless modeme çıkış yapsan daha sonra ne olur? ip sharer ben internet cafede kullanıyordum ancak ozaman kablosuz değil kablolu bağlanıyorduk 30 makine vardı. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 20 Kasım 2010 Paylaş 20 Kasım 2010 (düzenlendi) Bu sorun uzun zamandır bende de mevcuttu, ancak evde sadece ben neti kullandığım için sorun olmuyordu, şuanda evde sürekli interneti kullananlar çoğaldı tek portlu kablonet modeminin çıkışına usrobotics 9111 bağlı, üstünde router yazıyor ama sadece bir bilgisayar nete bağlanabiliyor.. şimdi kablonet modeminin çıkışına hangi cihazı bağlıyım? cihaz türü değilde direk cihaz önerirseniz iyi olur edit:uygun fiyatlı 20 Kasım 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 (düzenlendi) En basitinden switch kullanırsanız istediğiniz kadar pc bağlayabilirsiniz. Kablosuz olsun derseniz wireless router lazım. 2 Aralık 2010 tarihinde Tansel Yavuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 En basitinden switch kullanırsanız istediğiniz kadar pc bağlayabilirsiniz.Kablosuz olsun derseniz wireless router lazım. evde adsl modemim var üstnde wireless router yazıyor ama sadece tek pc bağlanabiliyor.. Bana direk şu ürünü al sorun olmaz diyebilirseniz sevinirim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 evde adsl modemim var üstnde wireless router yazıyor ama sadece tek pc bağlanabiliyor..Bana direk şu ürünü al sorun olmaz diyebilirseniz sevinirim.. Elindeki modemi router olarak kullanabilirsin... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 (düzenlendi) Elindeki modemi router olarak kullanabilirsin... +1 Diger pc lerde wriless var ise sorunsuz olarak şifreyi girip baglanırsınız.Başka ürün almanıza gerek yok. 3 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 En basitinden switch kullanırsanız istediğiniz kadar pc bağlayabilirsiniz.Kablosuz olsun derseniz wireless router lazım. Kablonet'te switch'le mümkün değil maalesef... Muhlis'in dediği gibi ayrı bi aparat alınması gerekiyor. Hiç ilgilenme şansım olamadan adsl e geçmiştim. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Elindeki modemi router olarak kullanabilirsin... +1 Diger pc lerde wriless var ise sorunsuz olarak şifreyi girip baglanırsınız.Başka ürün almanıza gerek yok. Yok olmuyor malesef sadece tek bilgisayar bağlanıyor ikincisi ip alamıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Yok olmuyor malesef sadece tek bilgisayar bağlanıyor ikincisi ip alamıyor Modemin wireless... Böyle bir şey olmaması gerekir.. Eğer oluyorsa Mac şifrelemeyi aktif etmiş olabilirsin... Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Modemin wireless...Böyle bir şey olmaması gerekir.. Eğer oluyorsa Mac şifrelemeyi aktif etmiş olabilirsin... Abi çok şeyi denedim olmuyor ip çoğaltamıyor modem.. usr 9111 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Abi çok şeyi denedim olmuyor ip çoğaltamıyor modem..usr 9111 Bu sadece ADSL hizmeti sunuyor, kablonet'i sunmuyor ki? Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 (düzenlendi) Bu sadece ADSL hizmeti sunuyor, kablonet'i sunmuyor ki? Evet, bende tek portlu kablonet modem var onun ethernet portundan çıkıp bunun ethernet portuna giriyorum wireless olarak dağıtıyorum ama sadece tek bilgisayar bağlanabiliyor.. 3 Aralık 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Evet,bende tek portlu kablonet modem var onun ethernet portundan çıkıp bunun ethernet portuna giriyorum wireless olarak dağıtıyorum ama sadece tek bilgisayar bağlanabiliyor.. Bu sebeple mümkün değil çünkü. Kablonet desteği yok aletin... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 (düzenlendi) Ethernet kablosu olarak kullandığın kablo krosmu ne diyorlar farklı ise ip vermez.Normal baglantıdan farklı internette bu kabloların farklı baglantı anlatımı vardı.Bilgisayarcıya kabloyu yaptır tak kullanırsın.Kablo net ile alakalı olmaması gerekiyor.Senin yapmak istediğin hub gibi kullanım.olur bence. Şundan emin degilim yanlız.Wriless tel hattında sinyal yoksa bu bağlantıyı açarmı?Bunu bilmiyorum.Yoksa ethernet girişini kullanabildiğin gibi wrilesta kullanılabilirmi? Yinede kablo net ile alakalı durum değil bu. 3 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Kablonet'te switch'le mümkün değil maalesef... Muhlis'in dediği gibi ayrı bi aparat alınması gerekiyor. Hiç ilgilenme şansım olamadan adsl e geçmiştim. Ben şu anda kablonet kullanıyorum ve switch ile ağ bağlantısı kurdum 3 pc kullanıyorum. Adsl modemin wireless'i ile sadece 1 adet pc bağlanabiliyor,kablo için ayrıca w. router almanız gerekli Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Ben şu anda kablonet kullanıyorum ve switch ile ağ bağlantısı kurdum 3 pc kullanıyorum.Adsl modemin wireless'i ile sadece 1 adet pc bağlanabiliyor,kablo için ayrıca w. router almanız gerekli Sizin şu anki modem, muhtemelen yeni modellerden. ADSL modemlerin wireless'larından 254 adede kadar bağlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Sizin şu anki modem, muhtemelen yeni modellerden. ADSL modemlerin wireless'larından 254 adede kadar bağlayabilirsiniz. İyide ben şu anki konudan bahsediyorum siz farklı konulardan bahsediyorsunuz,arkadaş diyor ki; kabloneti nasıl paylaştırırım,bende diyorum ki;switch ile ağ bağlantısı kuruluyor ben kullanıyorum,siz diyorsunuz ki;switch ile olmaz. Biz diyoruz ki;adsl modemin wireless'i ile kabloneti kullanırsak 1 pc den fazlası bağlanmıyor,siz diyorsunuz ki;254 adet adsl bağlantısı kuruluyor, fakat konu bu değil. Kısaca kablonet adsl wireless ile sadece 1 pc bağlanmasına izin veriyor,daha fazlası için koblonete uygun wireless router gerekiyor,yada switch ile ağ kablosu kullanarak dağıtılabilir. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 İyide ben şu anki konudan bahsediyorum siz farklı konulardan bahsediyorsunuz,arkadaş diyor ki; kabloneti nasıl paylaştırırım,bende diyorum ki;switch ile ağ bağlantısı kuruluyor ben kullanıyorum,siz diyorsunuz ki;switch ile olmaz.Biz diyoruz ki;adsl modemin wireless'i ile kabloneti kullanırsak 1 pc den fazlası bağlanmıyor,siz diyorsunuz ki;254 adet adsl bağlantısı kuruluyor, fakat konu bu değil. Kısaca kablonet adsl wireless ile sadece 1 pc bağlanmasına izin veriyor,daha fazlası için koblonete uygun wireless router gerekiyor,yada switch ile ağ kablosu kullanarak dağıtılabilir. Aynen böyle Tansel bey, ben sadece wireless router almam gerekiyor sanırım herhangi bir marka model olur.. (Bu arkasında ayrıca WAN girişi olan cihazlar dimi?) Yorum bağlantısı
Recommended Posts