Ali Cihangiroğlu 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 (düzenlendi) Arkadaşlar şu yol sesinden kurtulamayacakmıyız, yokmu ses almayan araba, mondeo yu kullanmadım şu yeni kasalar çok sessiz diyorlar, acaba yol sesi bakımından focusa göre kıyaslayabilirmisiniz, birde yeni mondeo dizel ve auidi a4 2.0 tdi yol sesi bakımından nasıllar, bilgisi olan varmı acaba? 4 Ocak 2010 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Arkadaşlar şu yol sesinden kurtulamayacakmıyız, yokmu ses almayan araba, mondeo yu kullanmadım şu yeni kasalar çok sessiz diyorlar, acaba yol sesi bakımından focusa göre kıyaslayabilirmisiniz, birde yeni mondeo dizel ve auidi a4 2.0 tdi yol sesi bakımından nasıllar, bilgisi olan varmı acaba? Bizdeki yol da yol değilki kardeşim. Evliyasını yapsalar bu çukurlarda, anlamsız kasislerde zamanla ses yapmaya başlar. Servisler bile çarayi fabrikasının 32 ps dediği havayı 30 ps basarak bulmuş. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Mondeo 1.6 Benzinli aracın motor sesi ciddi şekilde içeriye sızıyor. Ayrıca tüm fordlar gibi, kabin içi çıtırtı, tıkırtı sesleri mevcut. Elbet focustan sessizdir ancak beklentilerinizi tam olarak karşılamayabilir. Bundan sonraki araç alımımda Can'ın dediği gibi aklımdaki araçları kiralayarak test edeceğim, akabinde karar vereceğim. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Mondeo 1.6 Benzinli aracın motor sesi ciddi şekilde içeriye sızıyor. Ayrıca tüm fordlar gibi, kabin içi çıtırtı, tıkırtı sesleri mevcut. Elbet focustan sessizdir ancak beklentilerinizi tam olarak karşılamayabilir. Bundan sonraki araç alımımda Can'ın dediği gibi aklımdaki araçları kiralayarak test edeceğim, akabinde karar vereceğim. Yalnız kiralık araçların yıpranmış halleri yanlış karara da sevk edebilir Bence mutlu olmanın yolu beklentimizi azıcık indirmek. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Kiralık araçla test yapmak iyi fikir, hem yıpranmış halinide görmüş oluruz, beni esas sinir eden şu sinir pütür asfalt, yoksa normal yolda fiestamda çır yok, gerçi pütürdede çıtırtı falan olmuyor, düzeltene kadar 4 sene geçti am sessiz şuan, birtek asfalt sesinden muzdaripim, bu sesi en az alacak araç benim için önemli, bunun içinde anladığım kadarıyla 70.000 tl. civarı araçlar anca kurtarıyor demekki, yani ses dinlemeye devam edicez anlaşılan Yorum bağlantısı
Ali Özgen 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Mondeo ve Focus arasında 1 değil 1.5 sınıf fark vardır. Konfor ve yol tutuş olarak Mondeo çok üstündür. 1.6 motor aracı seri kılmıyor ancak yetersiz de değil. 125 BG olduğuna bakmayın akselerasyonu 1. 6 Vectra'dan pek farklı değil. 1.6 Avensis ise daha seri. Çok seri araç kullanan biri değilseniz sizi üzmez. Yakıtı da makuldur. Ancak aracın çok büyük olduğunu gözönünde bulundurmanız gerekir. Şehiriçi kullanımda zorlanmak mümkün. Uzun yolda ise muhteşem. Ben kaydadeğer bir yol ya da süspansiyon gürültüsü duymadım. Malzeme kalitesi de sınıfına göre vasat. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Mrb arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Focus titanium, 1.6 mondeo gibi araçları çok beğeniyor ve almak istiyorum. 2010 1.5 dizel hyundai full(sunroof, dijital klima, rezistans aynalar...vs.) aracım var ve süspansiyonunun biraz gürültülü oluşundan memnun değilim o nedenle bu aracı satıp full focus ya da mondeo düşünüyorum ancak; bu gürültülü amortisör olayı hakkında araştırma yapınca gazlı tip teleskobik amortisörlerden kaynaklandığı ve tüm araçlar artık gazlı amortisör içerdiğinden hepsinin aynı sesleri yaptığı şeklinde bi duyum aldım. Focus ya da mondeo kullanan arkadaşların özellikle süspansiyon başta olmak üzere aracın genel sorunları, artı ya da eksileri hakkında yardımalrını rica ediyorum. 2010 model 1,5 dizel bir araç alınıp, süspansiyon gürültüsünden memnun kalınmayıp , değiştirilmesi yöntemi bana biraz garip geldi. Arabanız 2010 model olmayıp birkaç senelik olsaydı anlayağım. Pire için yorgan yakmaya benziyor bu iş. Zevk ve maddiyat meselesi Arkadaşlar şu yol sesinden kurtulamayacakmıyız, yokmu ses almayan araba, mondeo yu kullanmadım şu yeni kasalar çok sessiz diyorlar, acaba yol sesi bakımından focusa göre kıyaslayabilirmisiniz, birde yeni mondeo dizel ve auidi a4 2.0 tdi yol sesi bakımından nasıllar, bilgisi olan varmı acaba? Bizin sirketin yönetim kurulu başkanı ve üyelerinde, Volvo S serisi kiralık araçlar var. Bazen onlarla ford gölcüğe gidiyoruz. Arabanın içinde arka koltukta karasinek uçsa, sinek vızırtısını duyuyoruz. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Eveet Volvo uzun zamandır aklımda olan bir markaydı, yazıları okurken unutuvermişim, audi a4 dizellere para yetmeyeceğine göre, Volvo D40 dizellere bakmak daha iyi olucak sanırım, hem ford bayileri bakıyor hemde motoru focus motoru, serviste konuştuğum insanlar hem focusa hemde s40 binmişler, farkı soruduğumda focus kalite olarak geride kalıyor direk sınıf farkı var dediler, araba zaten belli ediyor kendini, birde kullananlara sormak lazım tabii... Bu araç hakkında düşünceleriniz nedir arkadaşlar, çok kuvvetli değil ama yeterince güçlü ve sessiz sanırım. Engin bey siz kullanmışsınız, focusa göre nasıl? Mondeo kadar iyimi yoksa daha iyimi? Yorum bağlantısı
Melih Özlem 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 İçeri ses almamasını istiyorsanız 2010 model Honda Civic öneririm. Arkadaşım ve fiestamın eski sahibi aldı içerde gram ses yok, çukura giriyor çıkıyor tık yok mahşallah. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 (düzenlendi) Başlık Focus mu Mondeo mu olunca cevap tabii ki Mondeo. Mondeo üst sınıf, işçiliğinden malzemesine kadar daha kaliteli ve büyük bir araç. Büyük şase, büyük teker demek hem konfor, hem güvenlik demek. bütçeden kaynaklanan engeller olmadıkça asla ve asla iki aracı birbiriyle kıyaslamam bile. Bu arada megane tavsiye eden arkadaşımız olmuş. Mondeonun yanında megane asla düşünülmemeli. Laguna derseniz, onu ayrıca konuşuruz. gerçekten de konfor ve sessizlik konusunda laguna daha başarılı bir model. Şu anki modelin durumunu bilmiyorum ama eski modellerinde (2004 öncesi) çok fazla arıza olduğunu duyuyorum. Volvo tabiiki kaliteli bir marka. Ama Volvo'nun 40 serisi Focus platformu üzerine yapılan bir araç. İhtiyaçlar ve zevkler farklıdır ama mondeo soran birisi 40 kasa Volvo almamalı. V 60 düşünmeli. Eğer bütçeniz uygunsa yakın emsaller arasında benim size asıl tavsiyem Volkswagen grubu olacakıtr. Alın bir Passat paşa paşa binin. Passat pahalı diye düşünüyorsanız, HYUNDAI sonata'nın dizel modelini incelemenizi tavsiye ederim. Şaşkınlık verecek kadar kaliteli ve keyifli bir araba. Tek sıkıntısı pazar derdi. Onun dışında fiyat-kalite-konfor ölçeğinde mükemmel bir araç olduğu kanaatindeyim 4 Ocak 2010 tarihinde R?dvan Erg tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Fuat 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Kendi markasını bu denli karalayan başka bir marka clubu yoktur bence. Focusu-Mondeoyu çok yakıyor diye eleştiririz az yakan (!) rodajdaki Benzinli astra şehir içi 12 litre yakıyor haberiniz olsun. Çıtırtısından bahsettiğiniz focusun selefi civic,corolla da da aynı şikayetler var. Yol sesi alıyor dediğimiz fordların yanı sıra c sınıfındaki diğerlerininde lastik sesi şikayetleri var.(megan ve jetta da duymadım) Civic ve corolla için söylenen boya sorunlarını da unutmayalım. Corollada yaşanan fren kaçırma sorunu forumlarda çarşaf çarşaf yazılıyor. Bence c sınıfında eksiksiz araç yok.Daha az eksiği olan var.Ford bu anlamda iyi fiyat politikası ile daha çok satıyor. Focus mu Mondeo mu? 2010 Era dan sonra focus sizin için yeterli olacaktır.Eğer çabuk sıkılıyorsanız mondeo alıp 2. el de daha çok zarar etme riskinizide düşünerek söylüyorum bunu. Yorum bağlantısı
Yusuf Esin 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Önce elinizdekiş aracı satmanız gerekeceği için ve elinizdeki aracıda ciddi kayıpla ancak satabileceğiniz için bunu bir daha düşünün derim. Eğer araçtan hiçte memnu değil ve bir an evvel değiştirmek istiyorsanız. takasa girerek yeni kasa bir Honda Civic öneririm size. gerçekten başarılı bir otomobil. Honda bildiğiniz üzre dizel motor üretmiyor ancak benzinli motorları ve araç içersinde kullandığı malzeme ve işçilik takdire değer. Ses yalıtımı konusunda üst sınıf araçlara gitmeden bu ayardaki arabalar içinde en sessizi diyebilirim. Yorum bağlantısı
Cemal Koçyiğit 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 megane2 bile focus1 tutmuyor.bence mondeo al.fordtan sonra reno iyi gelmez bence..herkes ön göğüslükten ses geliyo diyo benim araba da niye ses yok anlamadım. Yorum bağlantısı
Tuna Aksu 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Yalakalik mi yapsaydik ? Satis, servis ve ikinci el politikasi berbat olan bir sirketin ve dolayisiyla markanin yaptiklarina yanlis demek, ve insanlari bu yanlistan yapmadan dondurmek ne zaman kotulemek oldu ? Arastirin forumu, ayni aracin fiyatinda bindirmeler, servislerde yasanan rezaletler, ikinci elde yasanan fahis deger kaybi, binlerce ileti var bu konularda, ben mi yazdim hepsini Ford firmasini ve markasini kotulemek icin ? Yuzsuze, yuzsuz demek ne zamandir suc bu ulkede ?Arkadaslar bu forumun kendi adi gecen markayi ureten, pazarlayan, satan, servisini veren firmalarla uzaktan ve yakindan, organik veya inorganik hic bir bagi yoktur. Tamamen kullanicilar tarafindan olusturulmustur, yeri geldiginde aglama duvarina donusur, yeri geldiginde yardim noktasina. Insanlarin cebinden cikacak parayi, sanki kendi cebimizden cikiyormus gibi dusunerek yardimci olmaya calismakta suc oldu artik. Muhlis Bey Fuat hocama katılmamak elde değil çünkü bu forumda fordu habire eleştirip forda binen ve onu satınca yine ford alan onlarca arkadaş var. Bugün forumda focusla meganı kıyaslama yaparlarsa çok sinir olurum bu duruma.Focus dediğimiz araç herşeyden önce efsanedir, günümüz keskin hatlara sahip araçların öncülüğü gene focustadır, yol tutuşuyla markalaşmıştır ya megan? Ford sütten çıkmış akkaşık olmayabilir doğrudur ancak renault gibide kirli bulaşık değildir! Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 (düzenlendi) Muhlis Bey Fuat hocama katılmamak elde değil çünkü bu forumda fordu habire eleştirip forda binen ve onu satınca yine ford alan onlarca arkadaş var. Bugün forumda focusla meganı kıyaslama yaparlarsa çok sinir olurum bu duruma.Focus dediğimiz araç herşeyden önce efsanedir, günümüz keskin hatlara sahip araçların öncülüğü gene focustadır, yol tutuşuyla markalaşmıştır ya megan? Ford sütten çıkmış akkaşık olmayabilir doğrudur ancak renault gibide kirli bulaşık değildir! Bir hata yapıp Ford aldık ve 50 milyara aldığımız araba iki senede 30 milyara düştüğü için mecburen biniyoruz diye Ford'u övmek zorunda olmadığımızı düşünüyorum. 5 Ocak 2010 tarihinde R?dvan Erg tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Megane II HB arabam vardı, ev almak için sattım. Karşılaştırınca focus ile kullanımı focusun daha zevkli ama o kadar. Renault her ne kadar amele arabası olarak görünse de bence süperdi. Ha bunu satarsam da bu sefer japon deneyeceğim. Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Süspansiyon sesi nasıl oluyor? Ses yapıyorsa bu bir arıza anlamına gelir yani ''bu modellerde böyledir'' denecek bir durum değil...Servisi sıkıştırın garantiden değiştirsinler... Lık lık yada garç gurç şeklinde bariz bir ses değilse başka türlü süspansiyon sesi insanı nasıl rahatsız eder anlayamadım...Ki siz bu yüzden arabayı bile değiştirmeyi düşünüyorsunuz... Yorum bağlantısı
Tuna Aksu 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 (düzenlendi) Bir hata yapıp Ford aldık ve 50 milyara aldığımız araba iki senede 30 milyara düştüğü için mecburen biniyoruz diyeFord'u övmek zorunda olmadığımızı düşünüyorum. kimse hiçbirşeyi övmek zorunda değil bunu söyleyende yok zaten ama daha kötü araçları fordla kıyaslamanın ve tavsiye etmeninde çok yersiz olduğunu düşünüyorum.Kaldıki bir çok kişi övdüğü aracın direksiyonun başına bile geçmemiştir. Bence Megan ve focus kullanan çoğu kişi focus çok daha iyi der Ayrıca 50 milyara alınan çoğu araç 2 yıl sonra 30 lara düşer 5 Ocak 2010 tarihinde Tuna Aksu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 kimse hiçbirşeyi övmek zorunda değil bunu söyleyende yok zaten ama daha kötü araçları fordla kıyaslamanın ve tavsiye etmeninde çok yersiz olduğunu düşünüyorum.Kaldıki bir çok kişi övdüğü aracın direksiyonun başına bile geçmemiştir. Bence Megan ve focus kullanan çoğu kişi focus çok daha iyi der Tuna Bey emin olun megane daha iyidir diyen de azımsanmayacak kadar çok insan var. Bunlar tartışılabilecek şeyler, bilimsel gerçek değiller. Farklı kriterlerde, önceliklerde farklı araçlar ön plana çıkar. Bu işin içinde kişisel beğeni ve zevk de söz konusu olduğunda iyi-kötü gibi net ayrımlar yapmak bana doğru gelmiyor. Yorum bağlantısı
Tuna Aksu 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 doğrudur Saygın Bey, güzel yorumunuz teşekkürler. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 Mrb, ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ses derken ben sadece amortisör vuruntu sesini, özellikle arkadan gelenden şikayetçiyim. Focus ve mondeo'da arka süspansiyon tam bağımsız olduğu için vuruntu sesi normal düzeydedir ve daha konforludur diye tahmin ediyorum. Test sürüşüne gelince tabiki test yapmadan alınmaz ancak aldığım aracın(1.5 crdi era style sports) test sürüşünü yapmış hem sesinden hem de süspansiyonundan memnun kalarak almıştım ancak bi süre sonra ve de havaların soğumasıyla özellikle arkadan teneke gibi tangırdayan bi amortisör sesiyle geziyorum ve son derece moralimi bozuyor. Ayrıca defalarca servise gittim ama başından savmaktan başka bişey yapmıyorlar. Yani kısa bi test sürüşü uzun süreli bi kullanım için bence yeterli bi fikir vermiyor. Bunun dışında her araçta bi takım artılar ve eksiler oluyor ki örneğin era'nın süspansiyonu gürültü açısından bir eksi ama diğer özellikleri gayet güzel ve kullanışlı bence ama sunroof gibi özellikleri olan bi aracta teneke sesi duyan birileri buna mı para verdin diye içinden geçiriyordur ki ben de hem bunu dinlemek hem de arkadaşlarımdan bu eleştiriyi almaktansa 3-5 daha verip daha ii bi arabaya binmek istiyorum açıkçası. o yüzden bu bahsettiğim araçları bi süre kullanıp artı ve eksileri hakkında görüş ve yardım almak istedim. Örneğin 1.6 monde 125 bg olmasına rağmen tahminimce bayırda çekmeyebilir ve ağır olduğu için çok yakabilir veya focusta genel olarak rastlanan bi takım sorunlar olabilir. Bu konularda yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.. Konunun tamamını okudum . Polemiğe girmek istemediğim için fazla yorum yapmayacağım . Yanlız şunu söylemeden de geçemeyeceğim ; Yaklaşık 8 yıl bir ilaç firmasında Tıbbi mümessillik yaptım ve işimin getirmiş olduğu avantajla Mercedes ve Bmw hariç C segmentte gerek benzinli olsun gerekse dizel kullanmadığım marka kalmadı . Hepsini şimdi burada tek tek anlatmanın manası yok . Başka bir platformda elbette merak edenlerle tecrübelerimi paylaşabilirim . Yanlız şunu belirtmeliyimki kusursuz marka ve model yok . Her markanın kendine özgü bir takım problemleri , artıları , eksileri mevcut . Sizin sorunuza gelirsek ; Focusun benzinli ve dizel versiyonlarını ( Hem F1 hem de F2) uzun yıllar kullanmış biri olarak Hyundaiden çok daha sağlam ve güvenli bir araç olduğunu söyleyebilirim . Kullanım zevki olarak size çok daha keyif vereceğini düşünmekteyim . Ancak forumda da çok kez dile getirildiği üzere maalesef kabin içinde teker ve rüzgar sesi uzun yolculuklarda biraz kafa şişirebiliyor. Otomatik vites takıntınız yok ise (Benim gibi) kesinlikle Tdci motor 109 Ps olanını tercih edin , gerçekten çok zevkli bir sürüş yaşatıyor sahibine . Yol tutuş konusuna değinmeye bile gerek görmüyorum . Mondeo ise tamamen farklı bir sınıf . Gerek malzeme kalitesi gerek kabin içi genişlik gerekse konfor anlamında Focus ile kıyaslamak haksızlık olur . Yol tutuş anlamında aralarında bariz farklar yok . Sonuçta her iki araçta kendi segmentinde bu konuda önder. Ses konusuna gelecek olursak Mondeo gerçekten hissedilir derecede daha sessiz ve konforlu bir araç . Sessizlik derken yol , rüzgar ve motor sesini kastediyorum . Yoksa zaman zaman Mondeo kabininden de bir takım anlamsız tıkırtı ve çıtırtılar geliyor. Gelmiyor diyenler emin olun pek samimi değillerdir. Eğer Mondeo almaya karar verirseniz 125 Ps'lik benzinli versiyonu ben pek önermem . Araç gerçekten kasasının ağırlığından ötürü oldukça hantal . Gitmiyormu gidiyor ama 4000 devirin altına pek inmezseniz ancak sizi tatmin eder hele halihazırda dizel bir araç kullandığınızı düşünücek olursak ? Arabayı herdaim maksimum tork gücünü ürettiği devir bandı aralığında kullanmak size kabarık bir benzin faturası olarak geri dönecektir . Dizelini düşünün diyecem ama oda çok tuzlu kaçacaktır diye düşünüyorum . Eğer maddi kaygınız yoksa dizel Mondeo , tuzlu kaçar diyor iseniz dizel Focus . Saygılar... Daha ayrıntılı bilgi isterseniz mail yolu ile ulaşabilirsiniz , bildiğim yakın çevremden araçlar var... Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 (düzenlendi) Renault dediginiz sirketin, servisi oturmustur, satis fiyatlari aynidir, arabayi teslim ederken, biz paspaslari sirket politikasi olarak teslim etmiyoruz diyen salak saticilarla ugrasmazsiniz veya ayni model ayni araba iki sehir arasinda 2 milyar fiyat farki yapmaz o firmada. Firma imaji farkli sey, firmanin urettigi aracin teknik standartlari ve surusu farkli sey.Kimse kalkip bu forumda Mondeo veya Focus, Megane'dan teknik olarak kotudur demez, o kadar degil, ama alirsaniz, Ford camiasi icine gireceksiniz ve bu hic hos bir camia degil diye uyarmak boynumuzun borcu. Eger ustaeller olmasaydi, ben simdiye Mondeo'yu 40 kere satip Passat almistim. Muhlis abi harfiyen katılıyorum. Polemiğe girmeden bir kaç bişey söylemek yorum getirmek isterim. Uzun yıllar renault kullandık. Ailemizde 3 renault vardı gerek servis olsun, gerek satış olsun ford'dan daha iyiydi. Müşteri memnuniyetini firma olarak daha bir ön planda tutuyorlardı. Aracı servisten aldıktan 2 gün sonra maisten ararlar yetkili servisinizden memnunmusunuz aracınız istediğiniz gibi yapılıp sorununuz giderildimi arac size teslim edilmeden yıkandımı gibi basit ama insanın hoşuna giden uygulamaları vardı. Bunların bir çoğu malesef ford'da yok. Amacım markayı kötülemek değil C sınıfı sonuçta yapabilicekleri belli ama bende enayi değilim. 35-40 milyar para verip de bir sorun olduğunda kullanıcı hatası lafını dinlemek için ford tercih etmelimiyim? Arz talep meselesi kişiye göre değişir aldığı marka model gelelim megane focus tartışmasına ben tartışırım nedeni çok basit aynı segmentteki araçlar aşa yukarı satış fiyatları da aynı seviyelerde, bu focus'un kötü olduğu anlamına gelmez evet focus daha iyi yol tutar evet focus bir nebze daha sağlamdır. Kült tasarımıyla gönlümüze taht kurmuştur. Ama megane içinde doğan şahin muamelesi yapmayalım lütfen. Sonuçta TR'nin en çok satılan sedanı ünvanını aldı. İyi yada kötü insanlar tercih etti. Bu satan ve alanın sorunudur. Para veriyorsam C sınıfında tüm modelleri karşılaştırırım. Sadece özellik olarak değil ikinci eli bulunduğum ilde yetkili servisi parça fiyatları yakıt ekonomisi vb. gibi. Burası ford club diye eksiklerini görmezden gelmek yada benim kendi aracım diye çok mükemmel sorunsuz gibi gösterip kendimizi kandırmanın aldatmanın anlamı yok diye düşünüyorum. Zaten fctr'nin en büyük özelliği tarafsız olması, adı ford diye körü körüne fanatizm yok olmasında zaten diğerlerinden bir farkı olmalı diye düşünüyorum. 8 Ocak 2010 tarihinde Burak Erdin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts