İçeriğe Yönlendir

Jant boyama

Hasan Kerik

Recommended Posts

Hasan Kerik

Selamlar,

Benim 2006 focus ghianın jantların göbeğe yakın olan kısımlarının vernikleri kalkmış ve çok çirkin duruyor. 4 janttada aynı problem var. Sanırım benden önceki sahibi şu spider denen kar aparatlarından kullanmış ve buraların vernikleri yada boyaları çıkmış. Şimdi bu jantları zımparalatıp orjinal rengine boyatmak mantıklı bi çözüm olur mu? nasıl durur ? ve nerede ne kadara yapılır? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben 25 liraya bir tanesini boyatmıştım. Gayette güzel olmuştu...

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
Ben 25 liraya bir tanesini boyatmıştım. Gayette güzel olmuştu...

Bir tanesini boyattığınıza göre diğerleri ile arada bir fark oluşmadı demektir , yanılıyormuyum ? Tabi Ankarada olduğunuz için nerede boyattınız diye soramıyorum :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tanesi 25 liradan 4 tanesini boyatmıştım.. Çok güzel olmuştu...

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

jant sökülmeden araba üzerindemi boyattınız?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Bir tanesini boyattığınıza göre diğerleri ile arada bir fark oluşmadı demektir , yanılıyormuyum ? Tabi Ankarada olduğunuz için nerede boyattınız diye soramıyorum :(

Aslında tam öyle olmadı, boyattığım jant çatlaktı ve kaynak yapılmıştı. Şimdi tertemiz evde dolapta duruyor...Ama rengi birebir aynı oldu..

jant sökülmeden araba üzerindemi boyattınız?

Hayır, lastiği söktürüp boyacıya teslim ediyorsun. Ertesi gün sıfır gibi geri veriyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hayır, lastiği söktürüp boyacıya teslim ediyorsun. Ertesi gün sıfır gibi geri veriyor.

+1

Ama benimki 3 ay sürmüştü... Adamın eli baya bi yavaş ama işçiliği süperdi.. Süper bir sedef boya yapmıştı... :)

Yorum bağlantısı
Guest Serdar Kaya
+1

Ama benimki 3 ay sürmüştü... Adamın eli baya bi yavaş ama işçiliği süperdi.. Süper bir sedef boya yapmıştı... :s

Hattat falan mıydı abi sizin jantı boyayan?

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam
(düzenlendi)

:s:rofl::rofl:

ciddi mehmet abi 3 ay uzun değil mi?

tarihinde Erkan Sa?lam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hattat gibi iş çıkarmıştı ama :s

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Demekki istanbulda boyatan yok :lol2: o zaman kendi boyacımı kendim bulacağım , cevaplar için çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Demekki istanbulda boyatan yok :) o zaman kendi boyacımı kendim bulacağım , cevaplar için çok teşekkürler.

Her oto boyacısı boyayabilir. Önemli olan üzerindeki balata tozu birikintilerinin iyi temizlenmesi. Üstüne boyayı atıp geçerse pek güzel olmaz. Tuz ruhunu basıyoruz janta, pırıl pırıl gibi tertemiz çıkıyor, sonra boya.. :good1:

Yorum bağlantısı
Misafir

Serkan abi:

Bu tür kimyasallar jant' a zarar vermez mi ? Dayanıklılık yada yapısında bozulma gibi? Sonra tehlikeli olmasın.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Serkan abi:

Bu tür kimyasallar jant' a zarar vermez mi ? Dayanıklılık yada yapısında bozulma gibi? Sonra tehlikeli olmasın.

İçine yatırıp bir gün bekletirsen verir tabi. ;) Ama lekeleri çıkaran bütün kimyasallar az biraz zarar verir ama yolsa eriyip gitmez arabanın altından..Jant temizleyicilerin üzerinde ne yazıyor. Sıkın, beş dakika bekleyin bol suyla yıkayın, ki jant elinizde kalmasın üstünde çukurlar oluşmasın... :D

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç

Ankara Şaşmazda bir arkadaşım, satmadan önce mercedesinin Jantlarını boyatmıştı 4 jant 200 TL.Kumla temizlenip sonrasında boyanmıştı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hasan Kerik

İstanbulda Jantlarımı boyatabileceğim bir yer arıyorum. Bilen varsa yönlendirebilirse sevinirim. Ancak öyle jantları sök getir bana boyayım vereyim git tak demesin alsın aracı söksün lastiği boyasın taksın versin :) çok şeymi istiyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Çok şey istemişsin :)

2. Bir defa boyandı mı, yıl periyodunda tekrar tekrar boyanmak ister, yani jantların durumu çok kötü değil ise öncelikle Arexons gibi markalı bir jant temizleyici denemenizi tavsiye ederim.

3. Jant spreyi satın alınır, jant pres işi yapan bir yer ile anlaşılır, jantlar sökülür (varsa eğriliği düzeltiilir), torna makinasında jant dönerken spreylenir. 10 numara olmaz ama maliyeti 70-100 TL civarında kalır.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
1. Çok şey istemişsin :)

2. Bir defa boyandı mı, yıl periyodunda tekrar tekrar boyanmak ister, yani jantların durumu çok kötü değil ise öncelikle Arexons gibi markalı bir jant temizleyici denemenizi tavsiye ederim.

3. Jant spreyi satın alınır, jant pres işi yapan bir yer ile anlaşılır, jantlar sökülür (varsa eğriliği düzeltiilir), torna makinasında jant dönerken spreylenir. 10 numara olmaz ama maliyeti 70-100 TL civarında kalır.

Keşke spreyle kurtarılabilecek durumda olsa. Maalesef benden önceki sahibi su spider diye tabir edilen dandik kar paletlerinden kullanmış ve bunu 4 janttada kullanmış (ön-arka değişimi yaparak) dolayısıyla jantların bijon etrafındaki epey bir kısmın cila + boyası yok . Komple taşlanıp boyanması lazım. Jada jantları değiştircem ama onuda istemiyorum.ç Dolayısıyla istanbulda jant boyayan , yakınlarında da lastikçi olan bir boyacı arıyorum .

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Yok canım ne çıkması yahu. Boyayaın gitsin. Hiç bişey olmaz.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
İstanbulda Jantlarımı boyatabileceğim bir yer arıyorum. Bilen varsa yönlendirebilirse sevinirim. Ancak öyle jantları sök getir bana boyayım vereyim git tak demesin alsın aracı söksün lastiği boyasın taksın versin :D çok şeymi istiyorum.

Bildiğiniz güvendiğiniz sanayiden birini bulun ve aracı oraya teslim edin onlarında kesin jant işlerini hallettiği biri vardır 4 jant lastik sökülüp oraya gönderilsin ordanda işlemler yapıldıktan sonra aracınıza takılsın ve aracınızı teslim alın bence isteklerinize karşılık verebilecek kombinasyon budur her halde..

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Ghia jantlarının boyası yanar dönerli bir cins. Boyattıktan sonra bu özelliği bulamayabilirsiniz ama...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Burak Hatipoğlu
Tanesi 25 liradan 4 tanesini boyatmıştım.. Çok güzel olmuştu...

mehmet abi nerde boyattın bunları sen nevşehir de mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...