Engin Özarı 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Ben Eskişehirdeki otokoç temsilciliğinden şahsım adına memnunum. Bakımlara gittiğimde , periyodik bakımın haricinde ücrete tabi olan pekçok ayar ve kontrolleri faturaya yansıtmıyorlar. KDV indirimi yapıyorlar. Arızalıp değişen bazı parçaları faturaya yansıtmıyorlar. Kendimde Otomotiv teknolojisininin içinde olduğum için yapılan, hizmetleri takip ediyorum. Memnunum. Yorum bağlantısı
Günay Yıldırım 5 Ocak 2010 Yazar Paylaş 5 Ocak 2010 Ben Eskişehirdeki otokoç temsilciliğinden şahsım adına memnunum. Bakımlara gittiğimde , periyodik bakımın haricinde ücrete tabi olan pekçok ayar ve kontrolleri faturaya yansıtmıyorlar. KDV indirimi yapıyorlar. Arızalıp değişen bazı parçaları faturaya yansıtmıyorlar. Kendimde Otomotiv teknolojisininin içinde olduğum için yapılan, hizmetleri takip ediyorum. Memnunum. inanamıyorum memnun bir müşteri ile karşılaştım çok sağolun engin bey beni kara düşüncelerden kurtardınız yoksa krizler geçirecektim Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Cavit bey böyle giderse eğer çıkacam zaten üyelikten Yok, yok çıkmayın..Forumun Güzin ablası odunuz Yarın gelirken bir top A4 kağıdı alın, bütün bu yazılanların ikişer adet kopyasını çekin, bir nüshasını bizim Çağlara verin. Haa verirken fırça atmayı unutmayın niye bu milleti hiç dinlemiyorsunuz diye.. Diğer kopyasınıda üst mercilerden birine verin.. Yorum bağlantısı
Günay Yıldırım 5 Ocak 2010 Yazar Paylaş 5 Ocak 2010 Yok, yok çıkmayın..Forumun Güzin ablası odunuz Yarın gelirken bir top A4 kağıdı alın, bütün bu yazılanların ikişer adet kopyasını çekin, bir nüshasını bizim Çağlara verin. Haa verirken fırça atmayı unutmayın niye bu milleti hiç dinlemiyorsunuz diye.. Diğer kopyasınıda üst mercilerden birine verin.. tamam kesinlikle yapacam ama çağlar beyden bütün müşterilerimiz çok memnunlar bence çağlar bey bunu dumasın güzel bir tavsiye Yorum bağlantısı
Engin Özarı 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 inanamıyorum memnun bir müşteri ile karşılaştım çok sağolun engin bey beni kara düşüncelerden kurtardınız yoksa krizler geçirecektim Günay Hanım; Zamanında eski arabalarımda, sanayi ve usta kültüründen çok çekmiş bir insanım. inanın her hafta cumartesi günlerini sanayide geçirirdim. arabamın bir tarafındaki arızayı yaptırdığımda, birkaç gün sonra başka bir mekaniğin bozulduğuna çok şahit oldum. Sinyal kolunu değitiriyorum, iki gün sonra yağmur yağdığında , silecekler çalışmıyordu. Kalorifer peteğini değiştirtiyorum, toppido lambası yanmıyor. şarj dinamosunun kömürlerini değiştirtiyorum , marş basmaz oluyordu. motor yaptırttım. adam soğutma fanını uçlarını ters bağlamış, fan radyotör önündeki havayı vakum yapacağına , üfleyip hava perdesi oluşturakak hararetin artmasına neden oluyordu. Depoyu temizlenmesi için söktürdüm, Adam mazotla temizlemiş depo dibinde mazot kalmış , bütün karbüratörü söküp sistemi temizletmek zorunda kaldım. Şu anki ford aracımı almadan önce servisle konuştum. Bu yaşadığım olayları anlattım. Bunları serviste yaşadığım taktirde, yaşanılan sorunları internet ortamında belirteceğimi söyledim. 5 senedir, servisten başka bir yere gitmiyorum. Memnuniyetimide otokoç' un internet sitesinde belirtiyorum. Onlarda bana estra ilgi gösteriyorlar. Bu bir hizmet olup; karşılıklı güven meselesidir. Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 bütün servis mağdurlarına sesleniyorum müşteri memnuniyetinde türkiye birincisi olan servisimize bekliyorum o zaman hepinizi Bu kadar çok mağdur olduğunuzu bilmiyordum Neresi bu servis acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Çağlar çarpık arabalara bakıyor... O arabanın sağını solunu elledikten sonra elini siler o kağıtlara... Neresi bu servis acaba? Cevizli Ford... Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 servisin içinde iş kazaları olma olasılığı çok yüksek araçların başında müşterilerimizi bekletmek bizler içinde sıkıntı oluyor allah korusu başlarına bir şey gelebilir Servislerde çalışma yerlerinin bazı kısımlarına kamera konulup müşterilerin ekrandan izlenmesi sağlanmalı bence, hem müşteri yapılan işi kısmen görür, hem usta işini daha titiz yapar, hem müşterinin başına kaza gelme riski ortadan kalkar.. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Bende Otokoç İzmir'den memnunum. Servisin tarzını da yadırgamıyorum. Aracımı danışmana teslim edip, işi bittikten sonra da danışmandan teslim alıyorum. Küçük - büyük, önemli - önemsiz demeden tüm sorunlarımla ilgileniyorlar. Bu yüzden İzmir'de başka bir yetkili servisi düşünmüyorum. Aracımın garantisi bittikten sonra da gideceğim yer belli zaten Yorum bağlantısı
Engin Özarı 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Bende Otokoç İzmir'den memnunum. Servisin tarzını da yadırgamıyorum. Aracımı danışmana teslim edip, işi bittikten sonra da danışmandan teslim alıyorum. Küçük - büyük, önemli - önemsiz demeden tüm sorunlarımla ilgileniyorlar. Bu yüzden İzmir'de başka bir yetkili servisi düşünmüyorum. Aracımın garantisi bittikten sonra da gideceğim yer belli zaten Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 İşi yapan o işin gerçekten hakkını versinde. Bir yeri yapacam deyip başka yerleri bozmasın. Kaskonun parasını verdiği parçayı değişmeyip eski parçayı yerine takmasın. Araca kendi aracı gibi davransın narin davransın. Öyle ustalar gördümkü şu "Esoto'da" hiç biri uzun süre durmadı, hepsi sanayide kendi yerini açtı.Yetkili servisteykenki haliyle kendi yerindeki çok farklı. Yetkili servisten mumnun kalınsa sanayiye iş kalmazdı. Serviste yapılan her işin garantisi olması lazım bu garanti araç garantisi dışında işcilik ve parça garantisi olması lazım. Uzmanına araç teslim edildiğinde bazen servise fazladan veriliyor gibi gözüken paranın aslında öyle olmadığını hissetmek lazım. Yorum bağlantısı
Tuna Aksu 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 bence servise gelen müşteriler sigortalanmalı Allah muhafaza bir kazaya maruz kalmayalım ustaya birşeyler söyleriz sinirlenip kafamıza ingiliz anahtarıyla 2 tane çakar Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 özdemir bey çok güzel şeyler söylüyorsunuz kabul ediyorum söylediklerinizi ben bir servis çalışanı ve müşteri ilişkileri sorumlusu olarak tabikide her şeyden önce müşteriyi güleryüzlü karşılamak ve çalışanların işini zevkle yapması gerekiyor ki müşteri memnuniyeti daha fazla oluyor.Bizler müşterini çok fazla aracını başında durmasını doğru bulmuyoruz çünkü daha önceki yıllarda kötü olaylar yaşandı ama müşteri ısrarla aracını başında durmak istediğini ve çalışan ustanın işine sürekli müdahale ettiği için ve herkes sizin kadar biliçli bir müşteri olsa sorun değil bu arada zaten araçlarda değişen parçalrı müşteriye gösterilmesi gerekiyorUnutma dan hiçte kıl bir müşteriye benzemiyorsunuz emin olabilirsiniz teşekkür ederim. bilgisi olmayan adamı zaten araba başında tutmaya gerek yok. durursa da egzos dişlisi arızalı diye uzaklaştırmalı bütün servis mağdurlarına sesleniyorum müşteri memnuniyetinde türkiye birincisi olan servisimize bekliyorum o zaman hepinizi Bu kadar çok mağdur olduğunuzu bilmiyordum Ben geldim de Çağlar Abi almadı servise . Bu tarz bir davranış biçimine rağmen birincilik kayda değer bir başarı bence Yorum bağlantısı
Ahmet Özdemir 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 arabam varken tatlı dil, güleryüzle çok kazıklandığım oldu. işini iyi yapsın, makul fiyata yapsın, müşteri seçmeden insan gibi davransın yeter. tatlı dilli güleryüzlülerden geldi başımıza ne geldiyse... Yorum bağlantısı
Engin Özarı 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 arabam varken tatlı dil, güleryüzle çok kazıklandığım oldu.işini iyi yapsın, makul fiyata yapsın, müşteri seçmeden insan gibi davransın yeter. tatlı dilli güleryüzlülerden geldi başımıza ne geldiyse... Forma iletiler geldikce, servis memnuniyetleride artmaya başladı. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Bence en önemlisi ilgidir aracımın basında neler yapıldıgını görmek gerekli acıklamaların yapılması cok önemlidir +1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 (düzenlendi) Şahsuvaroğlu'nda interaktif servis denilen bişey var. Bence arabanın yanında durmak ve bilgi almak istemek, ayrıca tarifeye tabi olmalı mesela ekstra 50 tl. buna kask ve çelik takviyeli ayakkabı, elbise vs dahil olmalı. Çok soru sormaması ve baymaması konusunda da uyarılmalı. Umarım bir süre sonra bu tip uzman servisler türer. bkz interaktif servis: http://www.gedizler.com.tr/mersin/Ford/fordinteraktif.html Servislerin en önemli eksiği bilgisizlik, çoğu servis elemanı hatta ustası yeterince bilgiye sahip değil, bazı şeyleri biliyorlar ama gerisi boş, satılan tüm modellerin tüm detaylarını bilmek zorundalar, aslında esas sorumlu ana firma, teknisyenleri adam gibi eğitmeli doğru düzgün kurslar olmalı, hatta bunları toplu olarak yurt dışına göndermeli, bir uçak teknisyeni nasıl düzenli olarak yurt dışı kurslar görüyorsa onlarada bu şekilde eğitim verilmeli, ayrıca insan ilişkileride çok önemli. Birde servisler ne kadar etkili olur bilemem ama esas üreticiye baskı yapmaları lazım, Türkiyede satılan araçların avrupadakilere nazaran resmen daha dandik olduğuna inanıyorum, adamlar bize uyduruk yada tam denenmemiş araçları yolluyor (örneğin asm şanzıman gibi) ve bu durum bizim otosan gibi firmalarımızın umrunda değil, .. Ali Hocam yurtdışını öyle abartma. Onlar da bizim gibi adam oğulları. tek farkı fazla akıllılık etmezler bizim gibi. Benim en sevmediğim olay cam suyu olayı. Bundan niye para alınır? Para alıyorsan 5 litrelik kutuyu boşalt, artanını bagaja koy. Benim cam suyu dolu her zaman. her servise gitiğimde cam suyu koymayın demek zorunda mıyım? 2 lira ile ben zengin olmam. Servis de zengin olmaz. tamamen gereksiz sinir. 5 Ocak 2010 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Olgu Temurtürkan 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 servislere fazla tutmayacak masraflar için başvuranlara saçmasapan bahanelerle başlarından sağmamaları. geçenlerde önünden geçerken istanbul yolundaki tan otoya uğrayıp silecekleri değiştireyim dedim 3 kişi birbirine yönlendirdikten sonra birisi "bugün envanter sayımı var satış yapamıyoruz" dedi, servisteki araçlara nasıl malzeme temin ediyorsunuz deyince onları eksik saydık gibi kendice çok zekice ama bence çok saçma sapan bir bahane üzerine "müşteri memnuniyeti bu olsa gerek" deyip ayrıldım... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Müşteri, kapısından girip-çıkana kadar; kendi arabasını danışmana devretmiş gibi hissedebildiği anda mutlu olur. Yorum bağlantısı
Yusuf Esin 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 insan servise mecbur değilse (garanti durumu) işin uzmanına arabasını teslim etmek için gidiyor, uzman bir bakım alacağı, sorununa kesin bir çözüm bulacağı, gereksiz yere kazıklanmayacağı, bilgisiz ve ilgisiz insanlarla karşılaşıp ağzının tadının bozulmayacağını ve herşeyden önemlisi ilgi alaka görerek sorduğu sorulara muntazam cevaplar alacağını umarak, nispeten daha yüksek ücret ödemeyi de kabul ederek, servisleri ziyaret ediyor. (amma uzun oldu cümle ) Yukarda saydıklarımdan biri eksik oluncada başlıyoruz söylenmeye tabii... Yorum bağlantısı
Can Karacaer 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Servise aracı bakım yapılacak diye bıraktığımızda, yağ filtre değiştirmek bakım değildir. O kadarını parçayı tedarik edersek babaannem bile yapar. Arabayı yarım gün alıkoyuyorlarsa, bir zahmet direksiyona geçip kullansınlar. Belki benim binici olarak anlamayacağım anormallik var. Balansı bozuk arabayı servise bıraktım, balansı bozuk geri teslim ettiler. Hala bunun balansı bozuk deyince, biz ona bakmadık. Yarım gündür ne halt ettin be adam, neresine baktın? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 Patlak ampülü değiştirirken ampulu parmağı ile tutmaması gereken yerden tutup, bir de far içi reflektörü eğen ve bunu yaparken acele eden elemana ben ne diyim? Pek çok serviste arabalara eşek muamelesi yapıyorlar diyeceğim ama eşeğe de o muamele yapılmaz. Aracın burnunu el freni ile yanaştırıyorlar vs vs. Bunlar olan vakalar. Herkes değil ama bazıları öyle olabiliyor. vidaları torkmetre ile sıkmıyorlar. Servis formundaki okey işaretli yerleri kontrol etmeden okeyliyorlar. Bir arkadaşın stepnesiz aracının stepne havasını 32 diye yazmışlardı. Servise aracı bakım yapılacak diye bıraktığımızda, yağ filtre değiştirmek bakım değildir. O kadarını parçayı tedarik edersek babaannem bile yapar.Arabayı yarım gün alıkoyuyorlarsa, bir zahmet direksiyona geçip kullansınlar. Belki benim binici olarak anlamayacağım anormallik var. Balansı bozuk arabayı servise bıraktım, balansı bozuk geri teslim ettiler. Hala bunun balansı bozuk deyince, biz ona bakmadık. Yarım gündür ne halt ettin be adam, neresine baktın? cam suyuna Yorum bağlantısı
Günay Yıldırım 6 Ocak 2010 Yazar Paylaş 6 Ocak 2010 teşekkür ederim. bilgisi olmayan adamı zaten araba başında tutmaya gerek yok. durursa da egzos dişlisi arızalı diye uzaklaştırmalı Ben geldim de Çağlar Abi almadı servise . Bu tarz bir davranış biçimine rağmen birincilik kayda değer bir başarı bence olmadı ama şimdi özdemir bey bu servisin bir bmis i var bu arada çağlar asla böyle bir şey yapmaz o müşterileri yolda karşıla servisin kapısında bile değil yola çıkar Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 teşekkür ederim. bilgisi olmayan adamı zaten araba başında tutmaya gerek yok. durursa da egzos dişlisi arızalı diye uzaklaştırmalı Ben geldim de Çağlar Abi almadı servise . Bu tarz bir davranış biçimine rağmen birincilik kayda değer bir başarı bence Egzost dişlisi :good1: Yorum bağlantısı
Recommended Posts