Fahri Gürsoy 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 Herkese merhaba 3 ay önce 2010 Connect 110 GLX aldım kim be derse desin araçtan çok memnunum. Yanlız kalkışta eksozdan siyah duman atıyor ama devamında kesiyor. İki ayrı servise götürdüm ikiside aracın yeni olduğunu ve kilometresi arttığında (arabam 3000 km de) siyah duman atmayı keseceğini söyledi. Trafikte 2010 model 110 beygirlik diğer connectlere bakıyorum ama hiç biri kalkışta siyah duman atmıyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Yorum bağlantısı
Furkan Esgin 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun..Benim bildiğim kadarıyla bütün dizel araçlar egzosttan siyah duman atar.Bir de kalkışlarda , vites değişikliklerinde falan gaza köklenirse hatırı sayılı bir siyah duman göreceğinizden emin olabilirsiniz.İçiniz rahat olsun bence her hangi bir problem yok. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 Benim Cnnect de siyah duman atıyor. Bunun bir sorun olduğunu şu ana dek düşünmedim . Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 rahat olun sorun yok normal 2010 lar için Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 turbo diesel zamane motorlarında ilk hızlanma başında duman atması normal, devamlı duman atması anormaldir. Yorum bağlantısı
Fahri Gürsoy 8 Ocak 2010 Yazar Paylaş 8 Ocak 2010 İlginize teşekkür ederim. Diğer dizel araçlarda özellikle connetlerden bu kadar koyu siyah duman çıktığını gözlemlemedim acaba 2010 connect 110 glx araçların bir hastalığımı acaba Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 Zamnında servise sormuştum , bana normal olduğunu söylediler.Model fark etmeksizin bunların hepsi yaparmış. Yorum bağlantısı
Ahmet Oktay 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 Benimde dikkatimi çekmişti. Neyse normal olduğunu öğrendik. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 siyah duman atma olayı connectlere özgü malesef. connectlerde katalitik konvertör yok olması buna sebep olabilir mi ? 170 bg diesel passat kalkışta duman çıkarmıyor, ara hızlarda anlık tam gazda az duman çıktığını gözlemledim. üstelik connect kadar kötü egzost gazı kokusu yayan yeni nesil diesel araçta malesef yok. Yorum bağlantısı
Emre Özen 9 Ocak 2010 Paylaş 9 Ocak 2010 Nitekim kullandığımız araç dizel motora sahip kalkışlarda, bazen vites geçişlerinde ve rampalarda zorlanma durumunda siyah duman atması normaldir. İçiniz rahat olsun Uğur abi kötü kokulu egzos dumanına katılıyorum +1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 10 Ocak 2010 Paylaş 10 Ocak 2010 duman hepsinde var.sorun yok.gazlamaya devam Yorum bağlantısı
Fahri Gürsoy 11 Ocak 2010 Yazar Paylaş 11 Ocak 2010 Arkadaşlar foruma yeni üye olmuştum ve bu kadar ilgileneceğinizi düşünmemiştim. Hepinizin ilgisine teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Guest Yusuf 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 merhaba.. aynı sorun bendede vardı. servise gidip EGR yi iptal ettirdim sorun çözüldü. servis ile samimi olduğumdan dolayı aracın EGR sini garantiden değiştirelim, normaldede bu dumanı atmaması lazım dediler bende ok dedim.. sonuçta EGR değiştirdim ve siyah duman atma olayı kalmadı.. ARTI olarak şunu belirtmek isterim, ben tekrardan EGR yi iptal ettim, daha önceki forumlardada bunun bahsi geçmişti, bayağı bi değişiyor araç.. neler değişiyor derseniz.. kalkışlardaki o hindi sesine benzeyen ses tamamı ile kesiliyor, siyah duman olayı kalmıyor, ve aracın gaz pedalına hassasiyeti baya artıyor.. daha seri oluyor.. bu çok net bir şekilde farkediliyor kalkışlarda.. saygılarımla.. Yorum bağlantısı
Naci Özkan 15 Ocak 2010 Paylaş 15 Ocak 2010 merhaba.. aynı sorun bendede vardı. servise gidip EGR yi iptal ettirdim sorun çözüldü. servis ile samimi olduğumdan dolayı aracın EGR sini garantiden değiştirelim, normaldede bu dumanı atmaması lazım dediler bende ok dedim.. sonuçta EGR değiştirdim ve siyah duman atma olayı kalmadı.. ARTI olarak şunu belirtmek isterim, ben tekrardan EGR yi iptal ettim, daha önceki forumlardada bunun bahsi geçmişti, bayağı bi değişiyor araç.. neler değişiyor derseniz.. kalkışlardaki o hindi sesine benzeyen ses tamamı ile kesiliyor, siyah duman olayı kalmıyor, ve aracın gaz pedalına hassasiyeti baya artıyor.. daha seri oluyor.. bu çok net bir şekilde farkediliyor kalkışlarda.. saygılarımla.. yusuf bey bu egr iptal işlemi nası oluyo zararlımı çok kısa açıklarsanız svinirim... Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 15 Ocak 2010 Paylaş 15 Ocak 2010 EGR iptali demek çevreyi düşünmemek demek.. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 17 Ocak 2010 Paylaş 17 Ocak 2010 (düzenlendi) Makina toplarken parça vida vs artırmaya bayılırız! .bunları gereksiz koymuşlar ,üstelik bunsuz daha iyi çalışır der olmuşuz. çünkü eksik bilgimizi ve dikkatsizliğimizi örtbas ederiz. egr iptali uzun vadede size zarar olarak geri dönecektir,bu konu hakkında yabancı ve türk forumlarını araştırdım,bizler hep egr valfinin egzost gazlarının zararının azaltıldığı yönünde düşüncemiz var,diyoruzki yahu dünyayı benmi kurtaracağım,varsın aracım iyi olsun batsın bu dünya malesaef öyle değil ,egzost manifoldundan çıkan gazların bir kısmı egr ile emme manifolduna gönderilirken aşırı ısınan piston kafalarının soğutulmasına katkı sağlıyormuş,egr iptali ile bu durum oluşmayacağı için uzun vadede piston kafaları eriyebilmekteymiş. hani deriz ya ,gavurun bir bildiği var ,ha işte öyle. elektrikli lokomotif bozulup yerine diesel lokomotif bağlayıp ,fren sistemleri birbirinden farklı olduğunu bilmeden ( veya bilerek ) vagonlara bağlarsak ,iki tren kafa kafa çarpıştığı zaman yahu bu tren hiçmi fren yapamamış deriz ,suçu makiniste atarız. adamlar üzerine basabasa derki tdci motorlar için kesinlikle euro diesel kullanın ,biz hala motorin kullanmaya devam edersek ,ileride yakıt pompasını elimize aldıktan sonra yahuu bu connectin yakıt pompaları hep sorunlu der dururuz. edit : imla hatası ,hatasız kul olmaz ... 17 Ocak 2010 tarihinde U?ur Aksoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Barıs Akıncı 18 Ocak 2010 Paylaş 18 Ocak 2010 Makina toplarken parça vida vs artırmaya bayılırız! .bunları gereksiz koymuşlar ,üstelik bunsuz daha iyi çalışır der olmuşuz.çünkü eksik bilgimizi ve dikkatsizliğimizi örtbas ederiz. egr iptali uzun vadede size zarar olarak geri dönecektir,bu konu hakkında yabancı ve türk forumlarını araştırdım,bizler hep egr valfinin egzost gazlarının zararının azaltıldığı yönünde düşüncemiz var,diyoruzki yahu dünyayı benmi kurtaracağım,varsın aracım iyi olsun batsın bu dünya malesaef öyle değil ,egzost manifoldundan çıkan gazların bir kısmı egr ile emme manifolduna gönderilirken aşırı ısınan piston kafalarının soğutulmasına katkı sağlıyormuş,egr iptali ile bu durum oluşmayacağı için uzun vadede piston kafaları eriyebilmekteymiş. hani deriz ya ,gavurun bir bildiği var ,ha işte öyle. elektrikli lokomotif bozulup yerine diesel lokomotif bağlayıp ,fren sistemleri birbirinden farklı olduğunu bilmeden ( veya bilerek ) vagonlara bağlarsak ,iki tren kafa kafa çarpıştığı zaman yahu bu tren hiçmi fren yapamamış deriz ,suçu makiniste atarız. adamlar üzerine basabasa derki tdci motorlar için kesinlikle euro diesel kullanın ,biz hala motorin kullanmaya devam edersek ,ileride yakıt pompasını elimize aldıktan sonra yahuu bu connectin yakıt pompaları hep sorunlu der dururuz. edit : imla hatası ,hatasız kul olmaz ... +1 Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 18 Ocak 2010 Paylaş 18 Ocak 2010 EGR iptali 2009 model üstü için resmi olarak yasak 2009 öncesi için sorun yok 110 ps connectler için yeni yazılım mevcut serviste yüklettirirseniz farkı farkedeceksiniz Yorum bağlantısı
Naci Özkan 19 Ocak 2010 Paylaş 19 Ocak 2010 Makina toplarken parça vida vs artırmaya bayılırız! .bunları gereksiz koymuşlar ,üstelik bunsuz daha iyi çalışır der olmuşuz.çünkü eksik bilgimizi ve dikkatsizliğimizi örtbas ederiz. egr iptali uzun vadede size zarar olarak geri dönecektir,bu konu hakkında yabancı ve türk forumlarını araştırdım,bizler hep egr valfinin egzost gazlarının zararının azaltıldığı yönünde düşüncemiz var,diyoruzki yahu dünyayı benmi kurtaracağım,varsın aracım iyi olsun batsın bu dünya malesaef öyle değil ,egzost manifoldundan çıkan gazların bir kısmı egr ile emme manifolduna gönderilirken aşırı ısınan piston kafalarının soğutulmasına katkı sağlıyormuş,egr iptali ile bu durum oluşmayacağı için uzun vadede piston kafaları eriyebilmekteymiş. hani deriz ya ,gavurun bir bildiği var ,ha işte öyle. elektrikli lokomotif bozulup yerine diesel lokomotif bağlayıp ,fren sistemleri birbirinden farklı olduğunu bilmeden ( veya bilerek ) vagonlara bağlarsak ,iki tren kafa kafa çarpıştığı zaman yahu bu tren hiçmi fren yapamamış deriz ,suçu makiniste atarız. adamlar üzerine basabasa derki tdci motorlar için kesinlikle euro diesel kullanın ,biz hala motorin kullanmaya devam edersek ,ileride yakıt pompasını elimize aldıktan sonra yahuu bu connectin yakıt pompaları hep sorunlu der dururuz. pistonları elime almak istemem...varsın atsın siyah duman! Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 19 Ocak 2010 Paylaş 19 Ocak 2010 Arkadaşlar bende de 110 luk connect var ve 22.000 km'de chip tuning yaptım ve hemen EGR valfini kör conta ile iptal ettirdim.Şu anda aracım 95.000 km'de ve hala elime alamadım pistonları...İnternete girin ve iyice okuyun.EGR valfi türkiyedeki yakıt kalitesinden dolayı sık sık arıza yapan bir parça...Ben bi kere iptal ettim ve artık sıkıntısı ile uğraşmıyorum.İptal edilince aracın kalkışı ve gidişi çok değişiyor.Kara duman atma olayı tamamen kesiliyor.Bilginize... Yorum bağlantısı
Fahri Gürsoy 9 Nisan 2010 Yazar Paylaş 9 Nisan 2010 Arkadaşlar 2010 Connect 110 GLX 'in Egzosundan kalkışta çıkan siyah duman için Ford Otosana müraacat ettim. Hemen ilgilenip iki gün sonra bana döndüler ve bu sorunla ilgili şikayetlerin arttığını ve bunun için kalibrasyonla ilgili yeni bir yazılım yaptıklarını söylediler. Önümüzdeki hafta servise gidip yeni yazılımı yükleteceğim. Sonucu tekrar sizlerle paylaşırım. Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 merhaba.. aynı sorun bendede vardı. servise gidip EGR yi iptal ettirdim sorun çözüldü. servis ile samimi olduğumdan dolayı aracın EGR sini garantiden değiştirelim, normaldede bu dumanı atmaması lazım dediler bende ok dedim.. sonuçta EGR değiştirdim ve siyah duman atma olayı kalmadı.. ARTI olarak şunu belirtmek isterim, ben tekrardan EGR yi iptal ettim, daha önceki forumlardada bunun bahsi geçmişti, bayağı bi değişiyor araç.. neler değişiyor derseniz.. kalkışlardaki o hindi sesine benzeyen ses tamamı ile kesiliyor, siyah duman olayı kalmıyor, ve aracın gaz pedalına hassasiyeti baya artıyor.. daha seri oluyor.. bu çok net bir şekilde farkediliyor kalkışlarda.. saygılarımla.. Yusuf bey'in sölediklerini ben zamanında yapmıştım ve burayada paylaşmıştım... EGR valfini en azından kör conta ile iptal edin aracın çekişinin değişeceğini çok rahat anlıyorsunuz.... Kazasız günler... Yorum bağlantısı
Fahri Gürsoy 12 Nisan 2010 Yazar Paylaş 12 Nisan 2010 EGR iptali 2009 model üstü için resmi olarak yasak 2009 öncesi için sorun yok110 ps connectler için yeni yazılım mevcut serviste yüklettirirseniz farkı farkedeceksiniz Mustafa Bey yazılım yazılım yenilenirse siyah dumanı kesermi diyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Fahri Gürsoy 15 Nisan 2010 Yazar Paylaş 15 Nisan 2010 Arkadaşlar 2010 Connect 110 GLX 'in Egzosundan kalkışta çıkan siyah duman için Ford Otosana müraacat ettim. Hemen ilgilenip iki gün sonra bana döndüler ve bu sorunla ilgili şikayetlerin arttığını ve bunun için kalibrasyonla ilgili yeni bir yazılım yaptıklarını söylediler. Önümüzdeki hafta servise gidip yeni yazılımı yükleteceğim. Sonucu tekrar sizlerle paylaşırım. Yazılımı yüklettim. Egzosdan çıkan siyah duman tamamen kesildi ayrıca araba farkedilir derecede serileşti. Gaz pedalına dokununca veya vites değiştirirken seriliği hissediyorum. EGR iptaline gerek kalmıyor herkese tavsiye ederim bir an önce yeni versiyonu yükletin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts