İçeriğe Yönlendir

Araç çalışırken gelen cik cik cik sesi

Nuri Atasever

Recommended Posts

Nuri Atasever

2 3 gün önce araç rolantide çalışırken direksyonu sağ sol yapınca cik cik cik sesi geldiğini farkettim motordan kayış sesi gibiydi V kayış değişti usta toz pislik girince yapar dedi sonra aracı çalıştırdım sağ sol yaptım ses yoktu düzeldi diyip çıktım gitim. dün akşam aracı kullandım ama bu seferde araç sürekli cik cik cik sesi yapıyordu özellikle vites e atınca acaba soğuk tan filan mı yoksa başka bir sıkıntımı var ?? sanayiye gidin baktırın demeyin nedense bilmiyorum artık ustalar a pek güvenim kalmadı burdan bir kaç çözüm önerisi bekliyorum veya herhangi bir izmir de oturan arkadaşla aracı inceleyebiliriz

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever
Sanıyorum benim zamanında duymuş olduğum ses ile aynı bir ses... Enjektörlerde komprasör kaçağı (mazot kaçağı) var,olabilir. Temizlenmesiyle , o-ring lerin değişimiyle problem giderilebilir diye düşünüyorum. Aşağıdaki konuyu incelersenz belki bir fikir sahibi olabiirsniz. Geçen sene 100-150 ytl arasına Afyon Budan Ford servisinde temizlettirmiştim.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Fiesta-diz...477#entry610477 (5. Madde)

enjektör değil bu hocam onu değiştim ben zaten 6 7 bin km öncede bu başka bir ses zaten usta ilk baktı rulman dedi dedim nanyı yedik ondan sonra işte V kayışını değişti demin açtım dinledim motor u sanki o V kayışının döndüğü yerlerden bilyamı artık ne oluyorsa onlardan ses yapıyor

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

eklemek istiyorum bu ses tam olarak aracı çalıştırınca bir 3 4 sn geliyor cik cik cik diye sonra kesiyor sonra yola çıkıyorum ses geliyor araç viteste olunca geliyor 1 2 3 4 5 farketmedi alayında geldi motor bu soğukta tam ısınmadığı içinde acaba ısınınca geçer mi diye bilemiyorum enjektör temizlik i ve pulların değişimini 6 7 bin km önce yaptırmıştım motor kaputunu açınca mazot kokusuda gelmiyor heralde orayla ilgili bir sıkıntı yok

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sizin ses V kayışının bilyasından geliyor büyük ihtimalle.Avare deniliyor.Araç soğukken cik cik diye öter sonra motor ısınınca ses kesilir.Eğer kesilmiyorsa artık değiştirilmesi şarttır.

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever
Sizin ses V kayışının bilyasından geliyor büyük ihtimalle.Avare deniliyor.Araç soğukken cik cik diye öter sonra motor ısınınca ses kesilir.Eğer kesilmiyorsa artık değiştirilmesi şarttır.

ayhan hocam banada öyle geliyorda eğer o değilse boşu boşuna değişim yapmak ta istemiyorum bilyaların fiyatı ne kadardır acaba değişmesi gereken parçalar bunlar mı birde ?

http://www.otoservet.com.tr/FIESTA-2002-EK...ETI-DIZEL-DAYCO

Yorum bağlantısı
Yasin Balım
ayhan hocam banada öyle geliyorda eğer o değilse boşu boşuna değişim yapmak ta istemiyorum bilyaların fiyatı ne kadardır acaba değişmesi gereken parçalar bunlar mı birde ?

http://www.otoservet.com.tr/FIESTA-2002-EK...ETI-DIZEL-DAYCO

verdiğin linkteki ürün triger kayışı seti bildiğim kadarıyla. bahsettiğiniz bilya pahalı bir parça değil.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Linkteki kayış triger seti..sizin ihtiyacınız olan v kayışı seti zaten 60-70 TL civarlarında bişey.Bilyada 25-30 TL civarı olmalı.Sadece bilya değişebilir V kayışını yeni değişmişseniz.

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

anladım pahalı değilse onunda değişimini yapayım izmir de önerebileceğiniz iyi ve ucuz bir ford utası varmı acaba

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yunus Zorlu

Fiestalardaki genel sorun diye biliyorum çünkü aynı sorunlar herkezde oluyor.

Bu sorunun aynısıda benim aracımda var. Aracı soğuk havalarda çalıştırdığımda cikcikcik sesler geliyor özellikle geri geri gelirken yada direksiyonu çevirince. Alıştım artık diyebilirim. Tanıdık bir ustayada gösterdim sorun yok dedi bende biniyorum öle.

Arka sağ kapıda, seyir halindeyken sanki bilyeler oynuyormuş gibi bir ses geliyor taktuktaktuk. Buda sanırsam genel bi sorun çoğu arkadaşımızda var, bunada zamanla alışıyoruz. Servisede götüremiyorum aracı malum öğrenci adamız çok para istiyor servis. Daha geçen silecek sordum sileceklerim çok kötü siliyordu 50 TL dediler, komple silecek istemiyorum sadece lastiklerini dedim :) 50TL çok bence. Ön tampondaki çekme halatının olduğu kapağı sordum, şu küçük kapak olan, yine herkezde düşen, 20TL+boya dediler. Abartıyorlar bence. bizde alışa alışa binecez artık böle.

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

valla şu soğuk günlerde fazla yakıyor diye binmiyorum da artık araca tabanvay a tabi olduk desem yeridir öğrenci bütçesi her zaman kullnışlı olmuyor. yok kardeşim bu ford valla araba yapmasını bilmiyor her aracında mı sorun olur bir firmanın yav araba dandini gidiyo. silecekleri toptancısından aldım geçen gün her boyut için 5 tl banana tip.

en yakında zamanda satıp kaliteli bir araç almak nasip olur inşallah amin :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Allah Allaah bu seler bizde neden olmuyor peki, arka kapı sesi kapı kilidinden oluyor ufak bir ayarla geçer, cik cik sesi kayış bilya değişin biter, başka çıtırtı pıtırdı çoğu araçta var, ses gelmesin istiyorsanız sıfır km fiyatı en azından 50 milyarın üstünde araç bakacaksınız, oda fransız italyan olmayacak, örneğin mondeo gibi ve üstü, onun haricinde 30000 tl lik araçların hepsi böyle, fiesta yine çok iyi sadece sert biraz.

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever
(düzenlendi)

bu sesi az önce yolda gördüğüm 2 tane yeni focus tada duydum hatta biri çok rahatsız olmuştu ki habire boşta gaz verip gidermeye çalışıyodu aynı benim gibi ama o sesin araç ısınmadan gitmeyeceğini bilmiyor işte. bence bu ses sadece bana özel birşey değil yada sizde şans olmamış. aslında ben böyle şeyleri çok takmazdım ses filan. sanki soğudum araçtan artık batıyo her şeyi yoksa satma zamanımı geldi bilmiyorum.

tarihinde Nuri Atasever tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yunus Zorlu

Arka kapı ayarı ufak bir ayarla geçer, cikcik sesi kayış değiştir geçer, sileceği yan sanayi tak geçer, o geçer bu geçer. Bir araç böyle olmamalı bence. Serviside aynı şekilde.

Şöyle örnek vereyim. Bir önceki aracım 2006 mode VW Caddy idi. Araçta tek bir sorunla karşılaşmadım. 3 sene boyunca sorunsuz tıkır tıkır bindim. Arada çok ufak sorunlar oldu. Doğus otoya gittiğimde çok sıcak bir şekilde karşılanıyordum ve sorunsuz bir şekilde geri veriyorlardı aracımı. Caddy'mde sileceklerinde tıkanma olmuştu, motor antiviriz suyu bitmişti, ve yağ ekleme olacaktı, inanın hepsini herhangi bir ücret ve rendevu almadan hemen gerçekleştirmişlerdi. Öğrenci adamız dedik malum ilerde işe girince bende değiştirmeyi düşünenlerdenim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakkı Öz

Bu cik cik sesini bu sabah benim arabamda da geldi. kayıstan geliyo gibiydi biraz gaz verince ses de hızlandı. sonra 100 metre ilerledikten sonra kesildi ve gelmedi. bu sese çözüm bulan varmı değiştiren oldu mu bilya v kayısı bilyasını ve geçtimi? bende de aynı sesi tekrar duyarsam Yaşar Ustamın yanıana gelicem .

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

kayış değişimi çözüm değil. bilya makara vs. si de değil başka bir arkadaş denemişti. yanlız silikon sprey işe yarıyor muş daha kendim denemediğim için böyle yazdım yanlız onu sıktıktan sonra da kayış ın başına iş gelebilir gibi geliyor bana

Yorum bağlantısı
Onur Demirer
(düzenlendi)

Hocam biz de yaklasik 15 yildir Ford mudavimi oldugumuzdan derdinizi anliyorum, ama konuya pek bir katkim olmayacak malesef.

Sadece basligi gordugum anda icimden gecenleri soylemek istiyorum: "aracinizin icine kus kacmis" :wub:

tarihinde Onur Demirer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Yakup Gönül

Aynı cik cik sesi bende de var. Ancak bu ses devamlı var. Bir yerde arkadaşın biri aynı konuya baya eğilmiş. Denemediği şey kalmamış. Kayış bilya vs hep değişmiş ama ses oradaymış. Sonunda problemin şarj dinamosunun kömürlerinde olduğunu keşfetmişler ve buraya müdahale edince sorun ortadan kalkmış.

Ben henüz baktıramadım. İlk fırsatta baktracağım.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İyi de arkadaşlar öncelikle bu cik cik sesi için kaputu açıp bakacaksınız etrafta kuş yuvası falan yoksa öncelikle V kayışı ve bilyalarını değiştireceksiniz.Sorun büyük ihtimalle çözülür.Eğer devam ediyorsa şarj dinamosuna yönelmek lazım.Doğrudan şarj dinamosunu dağıtmak mantıklı değil.Bazı ustalar V kayışı değişiminde kayış değişip bilyalara dokunmuyorlar.O anlık iyi durumda olan bilyalar 3-5 bin km sonra ses yapmaya başlıyor.Değişmişken set olarak değişmek en mantıklısı.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Fatih ÖZTÜRK

Bende uzun yola çıkarken aracı ustama baktırdım. Usta bunları değiştirmemiz lazım dedi. Bende değiştirdim.  

Şimdi o ustadan çok uzaklardayım. İstanbulda idi tamircim ben ise denizlideyim. Aynı ses gene hortladı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...