İçeriğe Yönlendir

Arka geri vites lambasının kırmızı yapılması

Serhat Çekmez

Recommended Posts

Hilmi Eser
Bende bu arkadaşın istediğinin tam tersini istiyom arkadaki iki lambanında geri vites lambası olmasını istiyorum.Mümkünatı yok mu üstadlar ;)
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ben kesinlikle böyle bi uygulamayı etik bulmuyorum her yönden hem kullanıcaya hemde arkadan gelen sürücüye zor anlar yaşatır hiçbir mantığı yok hee güzel gözüksün dieden başkalarının hayatını tehlikeye atamam çünkü çok göz alıyor

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent
hiçbir mantığı yok

katılıyorum.

fren balatalarından birini çıkarsam nasıl olur gibi bir soru bu.

Yorum bağlantısı
Alper İleri

en çok küfür yiyenler listesi :

1. iz yeşil ışıkta geçmeye hazırlanırken karşı tarafta kırmızı ışıkta geçenler

2. normal havada ön sis lambalarını yakıp gözlerinizi kör edenler

3. normal havada arka sis lambasını yakıp yola odaklanmanızı engelleyenler

4. ayarsız olarak xenon taktırıp gözünüze sokanlar

5. sinyal vermeden yavaşlayıp sağa sola dönüp fıtık edenler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Karacaer
Bende bu arkadaşın istediğinin tam tersini istiyom arkadaki iki lambanında geri vites lambası olmasını istiyorum.Mümkünatı yok mu üstadlar :)

Kibrista bir parcacidan sol geri vites lambasi buldurup getirteceksiniz( sagdan direksiyonlu araclarda solda geri sagda sislambasi var) sonrada takip elektrikcide baglatacaksiniz.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Yeni Civic'lerde Merceksiz Xenon var, otomatik yükseklik ayarı olduğu için göz almıyor sanırım...Birde 4300K'dan bile daha düşük bir rengi var, bunu sadece ampül değişimi ile 4300K veya 6000K yapabilirmiyiz ?

Civiclerdeki xenonlar orjinal değil,bayilerin işgüzarlığı. Göz almadığı da yok. Çok fena göz alıyor. 6000k bu arada.

Yorum bağlantısı
Kadir Yavuz
.Estetikten başka işe yaramaz

Zannımca bu benim için yeterli ama çok haklısınız 8000 yağmurda yok oluyo sanki :)

Yorum bağlantısı
Alper İleri

ben junyan takmıştım ama sonra orjinal fara H7 xenon uyguladım. çunku denildigi gibi junyanın mercekli xenonu tam bir rezalet.

orjinal far hem harika aydınlatıyor hem de mis gibi içeriden yükseklik ayarı yapılabliiyor :)

Yorum bağlantısı
Alper İleri
(düzenlendi)

Valla benim yukarıyı aydınlatma gibi bir problemim yok. Aracın orjinal hali nasılsa o şekilde gayet güzel yolu aydınlatıyor. Yüksekliği ayarlamak zor degil gayet kolay ayarlanıyor orjinal düğmesiyle. Asıl olay, bu işe para harcamak da istemedigimden biraz ugrastım ve önceki Kia aracımdan çıkan xenonları uyguladım. Kimsenin de gözünü almıyorum zaten, ayar düğmesi en altta ve yeterli. Zaten bana yapılmasını istemedigim şeyi başkasına da yapmam. Ha, çok mu iyi, tartışılır. Süper mi, değil. Ama Müthiş aydınlatmaya pek ihtiyacım yok çünkü zaten şu anki aydınlatmam tatminkar. Özellikle de junyandan sonra muhteşem. isteyenlere junyanları 150 tl'ye verebilirim :)

Farınız merceklidir umarım.Merceksiz fara xenon taktıysanız anca yolun üst tarfındaki tabelaları ve üst geçitleri iyi aydınlatırsınız.Odaklanma yok gibidir.Çok aşırı göz alır.Kulağınız çınlamıştır heralde.

Bence en sağlıksı mercekli oem far+4300k xenon : Müthiş aydınlatma..

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Focus-II-O...on-t170174.html

tarihinde Alper ?leri tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Olmasına imkan yok gibi bir şey.

Biliyorsunuz ki ülkemizde merceksiz ve far yıkamasız xenon kusurlu olarka geçiyor tüv'den.Fabrik çıkış bir aracı türkiye'ye bu şekilde gelme ihtimali çok çok çok düşük.Kabul olunması ise imkansız.Sonradan servis takılır o tür kitler(yada tunıngcilerde) yada mugen parçasıdır diye satarlar (bayide).

Yani tr'ye gelen hiç bir cıvıc'te (mereceksiz) xenon yoktur.

Sizce bu arabada mercek var mı?

Bu mercek konusunda benim aklımı karştıran araçtır Laguna.

tarihinde Evren iskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Bazı araçların farı merceksiz olduğu halde özel bir ampül kullanıyor. D2R miydi neydi adı, merceği ampülden gibi bişey..

Bir aracın orijinalinde xenon varsaİ

1. Far yıkama

2. Otomatik far yükseklik ayarı

3. sis farı

mecburen olmak zorunda. Dünya standardı bu, tabii biz muz cumhuriyeti olduğumuz için hiçbiri gerekmeyebilir de...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
Ayarlı-ayarsız hiç farketmez.Merceksiz xenon her türlü göz alır.

Mercekli olması lazım.Ayrıca mercekli olmasıda yetmez.Mercek ayrınında yapılmış olması lazım.

yolda rahatlıkla anlıyabileceğiniz ve çok görebileceğiniz bir araba megane ın full versiyonlarında orjinalinde xenon lar war bakın bakalım hiç göz alıyormu kesinlikle göz almıyor bide uydurma xenon takanlara bakın özellikle hyundai eralara aradaki büyük farkı göreceksiniz

Yorum bağlantısı
Alper İleri

ben bu kontrolü dün özellikle yaptım. "uyduruk" xenon var benim aracımda. far yükseklik ayarı normal ayarlandıgında göz filan almıyor. karşılaştırma mesela ne ön ne de arka sis farları gibi göz almıyor. tabi benim araç böyle, başkalarının nasıl kullandıgını pek bilmiyorum. mercekli olsa daha mı kötü olur tabi daha iyi olur, fakat yurtdışında bile çok pahalı bu farlar.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mehmet Tüysüz

+1299

ben bu şekilde yakanlara bildiklerimi okuyorum tabiki kötü niyetli olarak :)

aynen ne kadar gereksiz bir uygulama zaten zenon farlı olupta kör

etme noktasına getirenlerden kına geldi birde bunu cıkarmayın lütfen orjinal orjinal kalsın

Yorum bağlantısı
Murat Dere

aynen ne kadar gereksiz bir uygulama zaten zenon farlı olupta kör

etme noktasına getirenlerden kına geldi birde bunu cıkarmayın lütfen orjinal orjinal kalsın

Bana da gına geldi. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Yarın

arka sis her aracta olmayan güzel bir uygulama ancak normal sartlarda yakmak pek uygun degil geri yanasırken hem geri vites hem arka sis süper aydınlatıyor orjinali en iyisi

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...