Emre Özen 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 (düzenlendi) Öncelikle herkese merhaba uzun süredir foruma giremedim özlemişim geçenlerde navigasyonun içindeki dosyaları kurcalarken birkaç klasör dikkatimi çekti bileniniz mutlaka vardır.. evet başlayabiliriz ; öncelikle navigasyonun arka plan klasörüne erişip kendi fotoğraflarımızı yerleştirelim 1. Adım..taşınabilir olarak çıkan navigasyonumuzun sistem dosyalarının olduğu kısıma girelim 2.adım..Mobile navigator isimli klasöre girilir 3.adım..2 adet zip dosyası görünür DATA yazan zip arşivine girilir 4.adım..ui_igo8 yazan klasöre tıklanır => http://img193.imageshack.us/img193/5084/48834324.jpg 5.adım..480_272 isimli klasöre girilir => http://img33.imageshack.us/img33/8235/46938368.jpg 6.adım..backgrounds adlı klasöre girilir ve karşımıza o arkaplan seçeneklerindeki resimlerin isimleri çıkar.. karbon, alev.. gibi gibi buraya istediğimiz resim dosyasını 480*272 ebatlarına küçülterek .bmp formatında 24 bit olarak kaydediyoruz ve arşive ekliyoruz (resim boyutu 500*350 gibi ebatlarda da oluyor) Benim navigasyon: Bir diğer kişiselleştirme ise navigasyona girerken bekleme ekranındaki işte piranha,next...gibi reklamsı yazıları değiştirmek.. bunun için mobile navigator klasöründeki branding arşivine girelim buradan ui_igo8 yazan klasöre girelim 480_272 yazan klasöre girelim hemen orada loading.bmp isimli bir resim dosyası var istediğimiz bir resim dosyasını 480*272 ebatlarında küçülterek loading.bmp yadam bmp koymadan 24-bit bmp dosyası olarak kaydedip buradaki dosya ile değiştirdiğimizde işlem tamamlanmış oluyor.. acaba ilk bulan benmiyim diye baktım internette sadece bu loading ekranını değiştirmekle ilgili bir yazı buldum oda kısa süren olayı uzatmışta uzatmış hatta olmuyor bile kendi yorumumla aktarmak istedim o siteden bulduğum güzel bi loading resmi var sizlerde paylaşırsanız faydalanan çok olur güle güle kullanın yalnız bu resim png formatındaymış bmp olarak da değiştirebilirsiniz. Unutmadan bu sadece İ-go kullanan navigasyonlarda oluyor diğerlerinde klasör isimleri ve yerleri farklı olabilir bunlarda benim arka planlarımdan birkaç tanesi: http://img195.imageshack.us/img195/7655/smithvesson.png http://img685.imageshack.us/img685/540/pontiacgto.png http://img690.imageshack.us/img690/513/stasyon.png http://img709.imageshack.us/img709/2607/fmodenagauge.png http://img402.imageshack.us/img402/1847/connect1.png 31 Ocak 2010 tarihinde Emre tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emre Özen 31 Ocak 2010 Yazar Paylaş 31 Ocak 2010 (düzenlendi) fatoşçu abilerimiz forumumuzun amblemini kullanarak birşeyler yaparlarsa ? deneyeceğim şimdi ama pek güvenemiyorum kendime açıkcası Denedim güzel de oldu sanki Freehand Mx de yapamadım ama paintte başardım 31 Ocak 2010 tarihinde Emre tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Ben de navigasyon girişinde o ford resmini koymuştum. Asıl ana menüyü nasıl değişiyoruz ben onu merka ediyorum. Hani şu navigasyon. handsfree, multimedya ve ayarlar bölümünü Yorum bağlantısı
Emre Özen 31 Ocak 2010 Yazar Paylaş 31 Ocak 2010 Ben de navigasyon girişinde o ford resmini koymuştum. Asıl ana menüyü nasıl değişiyoruz ben onu merka ediyorum. Hani şu navigasyon. handsfree, multimedya ve ayarlar bölümünü Onun için bütün zip dosyasındaki falan resim dosyalarına tek tek bakmak lazım bulamadım ama bir daha kurcalayayım mutlaka ki vardır Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Bir türlü yapamadım bu işi aşağıdaki uyarı çıkıyor nedenini bulamadım Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 3 Şubat 2010 Paylaş 3 Şubat 2010 ben biraz uğraştım. zaten navigasyonlar Windows CE kullanıyor altyapı olarak. Windows'a nasıl geçileceğini düşünürken "toosten_ShowTaskBarV1.1.exe" isimli bir programcık buldum. Navigasyona "ActiveSync" ile bağlanıp Windows klasöründe Startup'ın içerisine bunu atıp cihazı restart ettim. en alta ince bir gri çizgi çıktı. çizgiye tıklayınca da Taskbar.. oradan zaten CE'ye geçiş yapabildim. daha sonra CE'ye göre programları aramaya başladım. Daha önce kullandığım PDA'ya (HP 6815rw) ye kurduğum film oynatıcı programı kurdum. Programı hiç CE'ye bulaşmadan storage Card'a kurdum. CAB uzantılı, TCMCP programı.. şimdi video izlemeye başladım. Eylemlerim Sürecek 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Şubat 2010 Paylaş 3 Şubat 2010 Ben bir media player birde bir iki oyun istiyorum. Bu ce ye geçince olur mu ve igo mu sizin yazılımınız. (bir igo muhabbeti vardı ama ) Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 3 Şubat 2010 Paylaş 3 Şubat 2010 yazılım navtürk. Sabahtan beri araştırıyorum ama Media player işi karışık. Tabii ki bunun sebebi CE. WinCE kurulurken işletim sisteminde bulunması gerekenler, cihazların üzerinde bulunan donanıma ait dirverlar, ve çalıştırılmak istenen programlar harmanlanıp bir imaj oluşturuluyor. Cihazınıza da bu imaj yazılıyor. Dolayısı ile WinCE kullanan 2 farklı cihaz için kurulması gereken imaj da farklı oluyor. ben bu sebeple PDA'larda kullanılan bir media oynatıcısı kullanmaya başladım. Oyun için ise Cep telefonu ve PDA programları sunan forumları gez Mustafa. CAB uzantılı oyunları ActiveSync ile Storage kartına at ve WinCE üzerinden CAB'ı aç. :lol: Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 yazılım navtürk. Sabahtan beri araştırıyorum ama Media player işi karışık. Tabii ki bunun sebebi CE. WinCE kurulurken işletim sisteminde bulunması gerekenler, cihazların üzerinde bulunan donanıma ait dirverlar, ve çalıştırılmak istenen programlar harmanlanıp bir imaj oluşturuluyor. Cihazınıza da bu imaj yazılıyor. Dolayısı ile WinCE kullanan 2 farklı cihaz için kurulması gereken imaj da farklı oluyor. ben bu sebeple PDA'larda kullanılan bir media oynatıcısı kullanmaya başladım.Oyun için ise Cep telefonu ve PDA programları sunan forumları gez Mustafa. CAB uzantılı oyunları ActiveSync ile Storage kartına at ve WinCE üzerinden CAB'ı aç. ActiveSync işi olmuyor abi. Benim alet yan çiziyor ama ufak ufak girdim bu gece hırs yapmışım Yüklü dosyaları kopyalayarak açtım bir iki şey. Bu arada microsoft wince için media player yapmış ama kurulusunu bulamadım. Kurulum var kuracak alet yok Yorum bağlantısı
Murat Onat 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 Arkadaşlar bu tür değişiklikleri yaparken mümkün mertebe branding.zip veyahut data.zip klasörlerinizle oynamayınız.Bir resim bile değiştirirken klasörleriniz zarar görebilir.Bu konuda anlatıldığı gibi açılış resmini aşağı da ki gibi değiştirirseniz hem daha kolay olur hemde sorun yaşama ihtimalini minimize etmiş olursunuz. 1- iGO8 klasöründe "ui_igo8/480_272" isminde alt alta klasörler açınız.480x272 çözünürlüğü yerine kendi Çihazınızın çözünürlüğünü yazınız. 2-Çihazınızın çözünürlüğüne göre resim ayarlayıp ismini de loading.bmp olarak değiştiriniz.Ve açmış olduğunuz "iGO8/ui_igo8/480_272" klasörünün içine kopyalayınız.Cihaz ilk bu klasörden loading resmini okuyacak.İstediğiniz zaman bu resmi değiştirirsiniz. 3-Arka plan resmini de yine aynı klasörün içinde "iGO8/ui_igo8/480_272/backgrounds" klasörüne kopyalayınız.Resimler cihazınızın çözünürlüğüne uygun olmalıdır. Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 (düzenlendi) bunlar da benden. 480x272 çözünürlükte 6 Nisan 2011 tarihinde Taner Ulusoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 kardeş emeğine sağlık, bu fiesta st olanını yapamak mı benim cihaza? Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy 7 Nisan 2011 Paylaş 7 Nisan 2011 yaparız sen iste yeterki senden alayım bi gün cihazı hallederim ben Yorum bağlantısı
İnan Çınar 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Nette ve forumda aradım ama primo 2.4 açılış resmi değiştirme hakkında bilgi bulamadım. igo-8 yada igo-9 gibi bir klasör yok. NNG klasörü var. Defalarca çökerttim navigasyonu. deneme yanılma yoluyla da çözemedim. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 Nette ve forumda aradım ama primo 2.4 açılış resmi değiştirme hakkında bilgi bulamadım. igo-8 yada igo-9 gibi bir klasör yok. NNG klasörü var. Defalarca çökerttim navigasyonu. deneme yanılma yoluyla da çözemedim. burayı inceleyin. http://www.igo8navigation.com/loadings-b336.0/ Yorum bağlantısı
İnan Çınar 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 burayı inceleyin. http://www.igo8navigation.com/loadings-b336.0/ Burası ve bunun gibi bir sürü site inceledim. bendeki igo 9. İçinde Primo klasörü yok, branding.zip yok.forumlara baktım da kimi data.zip içinden yapın diyor kimi dataya dokunma diyor. primo 2.4 üzerinden nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi bulamadım. her defasında çökerttim cihazı... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 2010 yılında ne güzel bir paylaşımda bulunulmuş. Gözden kaçırmışım. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 2010 yılında ne güzel bir paylaşımda bulunulmuş. Gözden kaçırmışım. Sani...be kurcalamayım demi... Gördüğüm kadarıyla son sürüm ama ...yeni sürüm olmadığını anlamak için ne yapmalı... Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 Hocam arada pc. ye bağlayıp kontrol et. gerçi yeni güncelleme olduğu zaman buradan haberleşiyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 Sani...be kurcalamayım demi... Gördüğüm kadarıyla son sürüm ama ...yeni sürüm olmadığını anlamak için ne yapmalı... Neyin versiyonu abi? Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 17 Mayıs 2014 Paylaş 17 Mayıs 2014 benim araçtada navitech var. elimdeki igo sürümlerinin tamamına hakimim. ama bmp dosyalarını bilgisayarımda açamıyorum. Ya da çözünürlüğüne ve bmp olarak düzenlediğim başka bir resmi navide çalıştıramıyorum. Dosya adı herşeyi tam.Anlamadım gitti abi Yorum bağlantısı
Recommended Posts