İçeriğe Yönlendir

Debriyaj yukarıda kavrıyor

Yakup Başaran

Recommended Posts

Yakup Başaran
(düzenlendi)

Geçenlerde farklı bir focusa bindim. Debriyaj çok kısa mesafede kavramayı yapıyordu. Benim araçta ise neredeyse uca doğru kavramayı bırakıyor veya yapıyor. Ustaya sordum senin şanzımanın inmesi lazım dedi. Elinden geldiğince arabayı geri viteste kullanma en kısa sürede de şanzımanı indirelim dedi. Aslı astarı varmıdır. Debriyajın ayarı yokmudur. Ne yapmak gerekir. Nasıl anlarım?

tarihinde Yakup Ba?aran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Koçyiğit

benim bildiğim otomatik ayar olmuyor.bende sormuştum.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Doğru demişte usta geri viteste kullanmama olayını anlamadım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Elden gelse, zevkine süre uzatmalı; nasıl kullanılırmış geri viteste :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ahmet Özay

Baskı balatanız bitmek üzere olabilir.Benim aracımda da yukarıdan kavramaya başladı ve bir müddet sonra ara hızlanmalarda baskı balata kaçırmaya başladı.Bu cumartesi günü baskı balatamı değiştirdim ve eskisi gibi tekrar alttan kavramaya başladı.Fikir olarak düşünüyorum hidrolik debriyaj olduğu için telli debriyaj gibi ayar yapılamadığını biliyorum, demekki eski balata inceldiği için yukarıdan kavrıyordu.Yenisi ile değiştirince aradaki boşluk kalkınca tekrar aşağıdan kavramaya başladı.Bilginize.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Baskı balatanız bitmek üzere olabilir.Benim aracımda da yukarıdan kavramaya başladı ve bir müddet sonra ara hızlanmalarda baskı balata kaçırmaya başladı.Bu cumartesi günü baskı balatamı değiştirdim ve eskisi gibi tekrar alttan kavramaya başladı.Fikir olarak düşünüyorum hidrolik debriyaj olduğu için telli debriyaj gibi ayar yapılamadığını biliyorum, demekki eski balata inceldiği için yukarıdan kavrıyordu.Yenisi ile değiştirince aradaki boşluk kalkınca tekrar aşağıdan kavramaya başladı.Bilginize.

Bir süre sonra tekrar yukarıdan kavramaya başlayacak.Focuslarda genel olarak yukarıdan kavrıyor.

Yorum bağlantısı
Barış Güler

C-max debriyajının yukardan kavraması normal mi arkadaşlar.Araç dizel 45000'de

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
C-max debriyajının yukardan kavraması normal mi arkadaşlar.Araç dizel 45000'de

B enzer konular olduğu için birleştirdim. Genel kabul gören durum şöyledir. Ford araçların debriyajları biraz yukarıdan kavrar, zaten kaçıran veya bitmiş debriyaj sizi, zıplama ile titreme ile tamirci veya servise gitme konusunda uyarır. Ben balatayı sıyırıpta yola kalan bir kşi gördüm, kara saplanmış arabayı çıkarmaya çalışıyordu garibim olan balataya oldu... :)

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Üste kavramaktan çok kendisini belli edince değiştirmek gerek.

Yorum bağlantısı
Barış Güler

baskı balatası bitmek üzere olan araba da kullandım.Zaten ilk kullandığınızda alışamıyorsunuz balata bitmek üzere olunca.arabayı kaldıramıyorsunuz.Geçen linea 1.3 kullandım hem debriyaj yumuşaktı hem de daha aşağıdan kavrama yapıyordu.

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran
Üste kavramaktan çok kendisini belli edince değiştirmek gerek.

Kendisini nasıl belli eder balatanın bitmesi. Mesela, vitese geçişlerde mi sorun yaşarız? Yoksa eğimli bir yerde yarım debriyajlamı anlarız. Nasıl anlayabiliriz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tahir İlter

bildiğim kadarıyla baskı balatanın değişme vakti yaklaştıkça üstten kavrıyor.bunun yanında fordlar genelde yapı olarak diğer araçlara nazaran daha üstte kavrıyo bununda sebebini uzun yol araçlarında şoförün rahatı için olduğunu duymuştum debriyaja sonuna kadar basmak zorunda kalmıyorsunuz bacağınız yorulmuyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Debriyaj üstte de kavrasa alttada kavrasa pedala tam basmak gerekir.

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
bildiğim kadarıyla baskı balatanın değişme vakti yaklaştıkça üstten kavrıyor.bunun yanında fordlar genelde yapı olarak diğer araçlara nazaran daha üstte kavrıyo bununda sebebini uzun yol araçlarında şoförün rahatı için olduğunu duymuştum debriyaja sonuna kadar basmak zorunda kalmıyorsunuz bacağınız yorulmuyor.

Alakası yok..

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

Forumun bir başka yerinde debriyaj testi; 4. vitese atın, el frenini çekin ve gaza basmaya başlayın diyor, eğer araç stop etmezse balata bitmiş-değiştirin. Stop ederse balataların henüz değiştirme vakti gelmemiştir. Bu testi bugün 2 kez yaptım 1. de normal gaz vererek aracı denedim, stop etti, 2. de aracı stop ettirmemek için gaza iyice yüklendim. Yine stop etti. Sanırım baskı balatayı değiştirmek için zamanım var? Dimi?

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

foruma göre aynen öyle.ben de aynı testi yaptım sonuç aynı.ben de beklemeye karar verdim

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Alakası yok..

ben sadece duyduğumu paylaştım hakikaten alakası olmayabilir belki benim aracımında yukarda kavrıyor bi şikayetim yok şuanda hem bugüne kadar bindim araçlara nazaran en yumuşak debriyaj focuslarda sohbet esnasında buda geçmişti kastedilen buda olabilir

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Focusun debriyaji nasil yumusatilir, bugun sehir icin 100km yakin yol yaptim suan sol ayagimi hissetmiyorum. :unknw: Debriyaj gercekten cok sert cozumu varmi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Baskı balata değişeceksin... Hidrolik değişmeyle falan yumuşamıyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Viteste ayagim gazdan cekili halde giderken cikir cikir gelen seste baskidanmi? Ayni ses araba duruyorken ve vites bostaykende var cikir cikir ses geliyor debriyaja basinca ses gidiyor. Arabanin gidisinde kalkisinda hic bir problem yok gibi ama 1 seneden fazladir duz vites kullanmiyorum banada oyle geliyor olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...