İçeriğe Yönlendir

Güncellenme &#246zürlü Vista

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Lisanslı , daimi güncel (şimdiye kadar) windows vista home kullanıcısı olan bendeniz, 1-1,5 aydır güncelleştirmede başarısız olarak Kod737D ile karşılaşıyorum.

Windows-google-boogle-juugle vs. de arattım, bazı çözümlere ulaştım, tabii hiçbiri işe yaramadı, her ne türlü yaparsam yapayım 18.8 Mb lık bu güncelleştirme yüklenemiyor.

Security Update for SQL Server 2005 Service Pack 3 (KB970892)

Yükleme tarihi: ?08.?02.?2010 20:51

Yükleme durumu: Başarısız

Hata ayrıntıları: Kod 737D

Güncelleştirme türü: Önemli

A security issue has been identified in the SQL Server 2005 Service Pack 3 that could allow an attacker to compromise your system and gain control over it. You can help protect your computer by installing this update from Microsoft. After you install this item, you may have to restart your computer.

Ek bilgi:

http://support.microsoft.com/kb/970892

Yardım ve Destek:

http://support.microsoft.com

İlgisi -bilgisi - fikri olan var mı?

Yoksa bilgisayarı tamponuma bağlayıp 50 km yol mu yapayım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yoksa bilgisayarı tamponuma bağlayıp 50 km yol mu yapayım.

Benzin dök yak... :( Moda bu günlerde bu iş :D

Win7 kur geç... uğraşma ...

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Aslan

valla abi bende geçen haftaya kadar güncelleştirmeleri yükleyemiyodum üstüne üstlük bilgisayar ve internet bağlantım çok

yavaşlamıştı.bende kızıp format attım bilgisayara ama atmaz olaydım..ne var ne yok silindi sistemim daha kötü oldu

çaresiz bilgisayarcıya götürüp tertemiz format attırdım şimdi sorunsuz kullanıyorum..bu iş için 30 lira aldılar...

sana tavsiyem format atma işini kendiniz yapmamanızdır 30 liraya tertemiz yaptılar birde farkında olmadığımız virüsler

bilghisyarı adeta donatmış onlarıda silip attılar..kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
sana tavsiyem format atma işini kendiniz yapmamanızdır 30 liraya tertemiz yaptılar birde farkında olmadığımız virüsler

Bu işi kendimiz yapabiliyorsak, niye 30 lira verelim ki.. ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Ne işin var SQL ile? Bırak kalsın güncelleme.

Bir ara bişey denemek için yüklediysen programs bölümünden kaldır.

Ayrıca aero özelliğini kapat, theme i de windows klasik yap.

Böylece tüm görünüm ve davranış windows 2000 gibi olur ve sistem acaip hızlanır..

şöyle şeyler var: Sanırım Kontak yöneticisi kullanıyorsun ondan yüklemiş.

In short, all you need to do is:

Make sure all the SQL Server 2005 instances are running able to start

…or uninstall unnecessary instances, including hidden ones

Download and run the manual update

This fixed it for me.

Update #1:

Make sure that you don’t have NTFS folder compression on for the folders where the database files (*.mdf, *.ldf) are located. This may prevent the instances from starting.

Update #2:

I just installed the patch through Windows Update on my home computer (Vista Ultimate, SQL Server Developer Edition) and it went fine (with services already stopped).

I’m now certain that my first problem was caused by the disabled service and starting the services has nothing to do with it (as commenters has pointed out).

One solution that I found was disabling the firewall (the error code was also different, though).

There are probably many causes for this issue, so if you succeed to fix it, please comment here what you did, thanks

Update #3:

Updated SQL Server 2005 Standard Edition and Windows Server 2008 that hosts it. Through the Microsoft Update with no problems. Still recommend to proceed with caution on production servers before these symptoms are explained/fixed.

Update #4:

Found some good related discussions and solutions:

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Pc yi hazır almıştım yani yüklü geldi, istediğim zaman ilk günki konumuna döndürmek için programı da var ama formatı severim :dance2::p:tirs::D

yazılanlar biraz ışık tuttu, biraz uğraşayım bakayım, olmadı lpg de kavururum bu Pc yiii heyyytt.

Yorum bağlantısı
Alpaslan Göktaş
Kendi işin hariç her işi yaparsın dimi :D

Kurt'a sormuşlar, neden boynun kalın? O da, kendi işimi kendim yaparımda ondan demiş...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
valla abi bende geçen haftaya kadar güncelleştirmeleri yükleyemiyodum üstüne üstlük bilgisayar ve internet bağlantım çok

yavaşlamıştı.bende kızıp format attım bilgisayara ama atmaz olaydım..ne var ne yok silindi sistemim daha kötü oldu

çaresiz bilgisayarcıya götürüp tertemiz format attırdım şimdi sorunsuz kullanıyorum..bu iş için 30 lira aldılar...

bilghisyarı adeta donatmış onlarıda silip attılar..kolay gelsin.

Tabii bizde ekmek yiyelim ara sıra :unsure2:

Bu işi kendimiz yapabiliyorsak, niye 30 lira verelim ki.. ?

Aha da yine aç kaldık :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar

Valla insanların format atmak için bilgisayarı yüklenip bir yerlere götürdüğünü gördükçe cama yazı asasım geliyor "Format atılır" şeklinde. Sağda solda virüs kalıyormuş da, tam temizlenemiyormuş evde de.

Yıllar önce bir teknik servis elemanı tanımıştım. Bilgisayarları formatladıktan sonra network kablolarını söküp geri takıyordu. Ne iş dedim.

"Abi kablolarda virüs kalıyor ondan çıkarıp takıyorum" demişti. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Aha da yine aç kaldık :(

Pardon Ayhan :)

Valla insanların format atmak için bilgisayarı yüklenip bir yerlere götürdüğünü gördükçe cama yazı asasım geliyor "Format atılır" şeklinde. Sağda solda virüs kalıyormuş da, tam temizlenemiyormuş evde de.

Yıllar önce bir teknik servis elemanı tanımıştım. Bilgisayarları formatladıktan sonra network kablolarını söküp geri takıyordu. Ne iş dedim.

"Abi kablolarda virüs kalıyor ondan çıkarıp takıyorum" demişti. :)

Bu çok komikti... Kabloya elektrik verseydi bir de.. :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Bilgisayarları formatladıktan sonra network kablolarını söküp geri takıyordu. Ne iş dedim.

"Abi kablolarda virüs kalıyor ondan çıkarıp takıyorum" demişti. :good1:

Bana bir tanesi elektrik hattından gelebiliyor demişti. Ciddiyim.. :angry: Sağlam virüsmüş dedim bende, 220 ile ölmesi lazım normalde ama.. :unknw:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Saygıdeğer hocam. Format dediğiniz olay zaten diskin silinmesi yeniden biçimlendirilmesidir.

Ayrıca şahsen ben kimseye güvenip de bilgisayarımı bırakmam. Servise bırakmam gerektiğinde de harddiskimi söküp alıyorum.

Yavuz Hocam,

Bırak adam ekonomiye meslekdaşlara katkıda bulunsun. Tabi sen şahsen bilgisayarını servise bırakmasan iyi olur :angry:

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Aslan
Saygıdeğer hocam. Format dediğiniz olay zaten diskin silinmesi yeniden biçimlendirilmesidir.

Ayrıca şahsen ben kimseye güvenip de bilgisayarımı bırakmam. Servise bırakmam gerektiğinde de harddiskimi söküp alıyorum.

valla laptopun harddiskini sökmeyi bilemiyorum

"Abi kablolarda virüs kalıyor ondan çıkarıp takıyorum" demişti. :angry:

bu güzeldi işte :good1::unknw::)

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar
valla laptopun harddiskini sökmeyi bilemiyorum

Laptopun altında vidalı kısımlar var. Onlardan bir tanesi harddisk, genelde üzerinde W harfi olur.

Muhtemelen 2 tane vardır vidalı kısım, birisi ram diğeri de hdd dir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hardisksiz bilgisayara bilgisayarcı ne yapacakki...

Yorum bağlantısı
Bana bir tanesi elektrik hattından gelebiliyor demişti. Ciddiyim.. :) Sağlam virüsmüş dedim bende, 220 ile ölmesi lazım normalde ama.. :)

Koptum. hahaha

Serkan abi, demeki tam 220 geçmiyo üzerinden, hey allahım gülermisin ağlarmısın. :)

Yorum bağlantısı
İsa Köse

Yeni konu açmayayım... Müsadenizle burada dile getireyim...

Zaman içerisinde bazı parçaların miadını doldurması gibi sebeplerle bilgisayar yavaşlayabilir mi?

Tümüyle format atılmış, yeni XP yüklenmiş bir bilgisayarın açılış hızının öncesine nazaran yavaşlaması, programların başlamasının yavaşlaması, "bilgisayarım"a tıklandığında uzun süre simgelerin gelmesini beklemeler, vb. vb. Belki çoğu birbiriyle alakasızdır. Başlangıçta bulunan programların çokluğu, antivirüs programları kaynaklı bir yavaşlık değil bahsettiğim.

Ürün incelemesi yapan bir yazıda okumuştum. Katı transistör gibi birşeyden bahsediyordu. Bunlar daha uzun ömürlü oluyormuş, diğerleri XX yıl sonra miadını dolduruyormuş gibi ifadeler vardı. Doğru mudur?

Yavuz Bey ve Ayhan Bey, alanınız olduğundan özellikle size soruyorum, cevaplarsanız sevinirim. Bilgisi olan diğer arkadaşların da katkılarını beklerim.

Sistem şu:

Intel P4 2.4 Ghz İşlemci,

Gigabyte GA-8-SIMLH-P-C Anakart,

SIS 651 Chipset, (ki sanırım bu meret nedeniyle açılış zaten aldığım günden beri diğer PClerden yavaş, Intel chipset'li almadığıma o gün bugün pişmanım)

128 MB ASUS 9550 Ekran kartı,

1,5 GB DDR RAM,

40 GB 7200 Rpm Sabit Disk.

Bilgisayarı sıfır topladığımda da XP yüklemiştim. Şimdi de XP yüklü ama şimdi yeni formatlı olmasına rağmen bariz yavaş...

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
Ben de yazıcıya virüs girmiş onu da formatladım diye para alanı gördüm :p

Aslında gülmeye gerek yok, onun da içinde bir yazılım var. Ve içine çok güzel enjekte edilir :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Sistem şu:

Intel P4 2.4 Ghz İşlemci,

Gigabyte GA-8-SIMLH-P-C Anakart,

SIS 651 Chipset, (ki sanırım bu meret nedeniyle açılış zaten aldığım günden beri diğer PClerden yavaş, Intel chipset'li almadığıma o gün bugün pişmanım)

128 MB ASUS 9550 Ekran kartı,

1,5 GB DDR RAM,

40 GB 7200 Rpm Sabit Disk.

Bilgisayarı sıfır topladığımda da XP yüklemiştim. Şimdi de XP yüklü ama şimdi yeni formatlı olmasına rağmen bariz yavaş...

İsa bey, pek anlamam ama aklıma şöyle birşey geliyor. Bilgisayarı aldığınız yüklediğiniz Xp ile bugünkü arasında güncellemeler dolayısı ile daha fazla işlem olabilir çalışma sırasında. Yoksa elektronik parçalarda ben böyle bir yavaşlama duymadım. Elektrik motorları yavaşlar ama işlemci biraz zor. İşlemcinin üzerinde bir macun var, soğutma problemi çıkarabiliyor. Bir serviste yeniletmeniz belki fayda sağlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1.5 ram bana garip geldi. Bu arada ram mlerde sorun olabilir, 1x2 olsa daha iyi olabilirdi?

Yorum bağlantısı
İsa Köse

Serkan Bey, geçen hafta işlemcinin fanı çok gürültü yapıyor diye yeni bir soğutucu fan almıştım. Onun altında bant şeklinde hazır macun varmış. Eskisinin altında da vardı. Onu sökünce işlemcinin üstündeki macunu dikkatlice sildim. Sanırım ondan kaynaklanan bir sorun yok. Zira fanı değişmeden önce de anormal yavaşlık vardı.

Yavuz Bey, dediğiniz gibi sabitdiskte sorun olabilir. (Saegate Barracuda 40 GB 7200 rpm) Çünkü işlem yaparken epey gürültü yapıyor. Sabit diskte fiziksel hasar var mı diye bakmak için Scandisk miydi bir şey yapıyorduk, hatırlıyor musunuz? Onunla baksak, düzeltir/işe yarar mı?

Çağlar Bey, 1 GB + 512 MB RAM var. Orjinalinde 512 MB vardı. Yenisini alırken ikisinin de aynı marka ve model olmasına dikkat ettim. İkisi de aynı değerlere sahip (Kingston CL2.5 DDR333 PC 2700) ama sadece kapasite farklı. Hafıza da nasıl bir problem olabilir? Varsa eski 512 MB olanını çıkarsam bir şey değişecek mi bakayım.

Cevaplar için hepinize teşekkür ederim. :)

Bu PC son nefesini verene kadar kullanacağım... Sonra bakarız çaresine :s

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...