İçeriğe Yönlendir

Hava Filtresi Kutusu

Sedat Can

Recommended Posts

Sedat Can
(düzenlendi)

Bugün aracın hava ve polen filtresini kendim değiştirdim. Yalnız birşey gözüme çarptı; hava filtresini çıkarttıktan sonra, filtre kutusunun altında bulunan delikten filtre içine hava girişi sağlayan ve aracın önünden itibaren başlayan plastik borunun yerinde olmadığını gördüm. Alttan gelen bu havalandırma borusunun filtreye veya herhangi bir yere bağlantısı yok, yani kutunun altında ucu boşta duruyor, kutudaki delik ile arasında yaklaşık 10 cm. boşluk var. Her araçta durum böyle mi, yoksa havalandırma borusu direk hava filtresi kutusuna giriyor mu?

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O boruyu o deliğe tak... Takki çevre kirlenmesin, atık gazları yeniden yakabilesin...

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

Kaputun önünden itibaren hava filtre kutusuna kadar uzayan bir hortum olmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Mehmet bey anladım ama durumu bir de resimli göstereyim dedim :p , web'de en uygun bu resmi buldum. 1 Nolu kutu ile 2 nolu parça altta birleşiyor diye tahmin ediyorum. Ama ben herhangi bir bağlantı vidası vs. birşey bulamadım :crazy: Sanırım yerinden bir şekilde çıkmış ve bugüne kadar böyle binmişiz.

27393096.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

O boru filitre kutusunun altına doğru sabit olması lazım. Kutuyu takarken o borunun ucundaki çıkıntı kutuya giriyor.

Yorum bağlantısı
Yunus Göl
Mehmet bey anladım ama durumu bir de resimli göstereyim dedim :p , web'de en uygun bu resmi buldum. 1 Nolu kutu ile 2 nolu parça altta birleşiyor diye tahmin ediyorum. Ama ben herhangi bir bağlantı vidası vs. birşey bulamadım :crazy: Sanırım yerinden bir şekilde çıkmış ve bugüne kadar böyle binmişiz.

27393096.jpg

anladığım kadarıyla focusun ön ızgaradan soğuk havayı hava filtresine ileten boru bu,onarılırsa performansda iyileşme olur.ama hava filtresi değiştirilirken daha önce hiç gözünüze takılmadı mı?

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)
anladığım kadarıyla focusun ön ızgaradan soğuk havayı hava filtresine ileten boru bu,onarılırsa performansda iyileşme olur.ama hava filtresi değiştirilirken daha önce hiç gözünüze takılmadı mı?

"Bu arada resimdeki FI 1.6 nın parçası değil sanki"

Derdimi anlatabileceğim resim bunu bulabildim. :crazy:

Daha önce filtreyi değiştiren usta, usta olsaydı görürdü. Bugün ilk defa hava filtresini ben değiştirdim, gözüme çarptı dikkatimi çekti. Ama borunun kutuya giriş bağlantısını bir türlü anlamadım, herhangi bir civata veya bağlantı yok. Alttan da baktım ama bulamadım :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kutu direk boruya oturuyor. Tabi boru olması gereken yerde sabit ise. Diğer türlü kutu yerine tam oturmuyor hatta gaza basınca felan lokurtu şeklinde ses yapıyor.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)
Kutu direk boruya oturuyor. Tabi boru olması gereken yerde sabit ise. Diğer türlü kutu yerine tam oturmuyor hatta gaza basınca felan lokurtu şeklinde ses yapıyor.

Hafif bir lokurtu oluyor, ama kutu yerinde sabit. Anlaşılan yarın yine bir pazar günümü focusun altında-üstünde geçiricem :p :p Eminim bunu halledince performansta da bir düzelme olur. Bağlantı şeklini bir görsem gerisi kolay :crazy:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben yanlış yorumlamışım... Manifolt havalandırma hortumu sanmıştım... Emiş borusu yok galiba :crazy:

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Ben yanlış yorumlamışım... Manifolt havalandırma hortumu sanmıştım... Emiş borusu yok galiba :crazy:

İki parçayı birleştiren üçüncü bir parça mı var acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Benim bidliğim eklediğiniz resimdeki gibi 2 parça ama o boru şeklinde olanın kutuya giren kısmı yoksa o sorun. Gündüzden olsayı resim eklerdim :crazy:

Filitre kutusunu tamamen sökünce alttından bir boru kafası çıkması lazım. Eklediğiniz resimdeki 2 nolu parçanın kutuya bakn kısmı. O Bir yere geçmeli şekilde araca sabit olması lazım. Kutuyu takarken o borunun kafası kutunun altındaki girişe oturuyor. O boru aslında 3 bölümden oluşuyor. İlki aracın ön tarafındaki giriş parçası 2. parça delikli boru 3. parça delikli boru ile kutuyu birleştiren plasttik boru kısmı.

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın
(düzenlendi)

Soğuk hava emişi için takılmış olsada Hortumun çıkık olmasının bir zararı olmaz Çekişede aman aman bir faydası olmaz.

Tek zararı ani gaza yüklenmelerde böğürtüye benzer bir ses yapar.

2 numaralı parça başka parçaya ihtiyaç olmaksızın direk olarak filtre kutusunun altına giriyor.

tarihinde Yetkin Ak?n tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)
Benim bidliğim eklediğiniz resimdeki gibi 2 parça ama o boru şeklinde olanın kutuya giren kısmı yoksa o sorun. Gündüzden olsayı resim eklerdim :p

Filitre kutusunu tamamen sökünce alttından bir boru kafası çıkması lazım. Eklediğiniz resimdeki 2 nolu parçanın kutuya bakn kısmı. O Bir yere geçmeli şekilde araca sabit olması lazım. Kutuyu takarken o borunun kafası kutunun altındaki girişe oturuyor. O boru aslında 3 bölümden oluşuyor. İlki aracın ön tarafındaki giriş parçası 2. parça delikli boru 3. parça delikli boru ile kutuyu birleştiren plasttik boru kısmı.

Nette biraz araştırdım, 1 nolu parça bilindik hava filtre kutusu, 2 nolu parça şnorkel olarak geçiyor. Tabi sizde resim eklerseniz işime çok yarayacaktır. Burdaki ustalara göstersem şimdi "onun orjinali öyle" deyip geçecekler. :p İyisi mi kendim halledeyim istiyorum.

Soğuk hava emişi için takılmış olsada Hortumun çıkık olmasının bir zararı olmaz Çekişede aman aman bir faydası olmaz.

Tek zararı ani gaza yüklenmelerde böğürtüye benzer bir ses yapar.

2 numaralı parça başka parçaya ihtiyaç olmaksızın direk olarak filtre kutusunun altına giriyor.

Evet, o böğürtü sesini yapıyor, iki parçanın birbirine bağlantı şeklini çözemedim. :crazy: Ne şnorkelde ne de filtrede bir bağlayıcı yok.

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

Filtre kutusunu söktüğünüzde montajının çok kolay olduğunu göreceksiniz.

2 numaralı dirsek biçimli kısımın ucu filtre kutusunun altna direk giriyor bu kadar basit.Kolay gelsin :fotocek:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Can
Filtre kutusunu söktüğünüzde montajının çok kolay olduğunu göreceksiniz.

2 numaralı dirsek biçimli kısımın ucu filtre kutusunun altna direk giriyor bu kadar basit.Kolay gelsin :fotocek:

Filtrenin sadece üst kapağını sökmüştüm, filtre kutusunu tamamen sökmem lazım anlaşılan. Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ekte biraz anlaşılıyor :fotocek:

Filtrenin sadece üst kapağını sökmüştüm, filtre kutusunu tamamen sökmem lazım anlaşılan. Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler...

:p ben de sanıyorum ki kazanı komple söktünüz. Filitre kazanını komple söküp altına bakınca her şeyi çözersiniz. SÖkerken biraz güç uyguluyorsunuz tamamen çıkması için. Takarkende o ekteki resmde 3 halka var lastik. onları düzletip kazanı iyice oturutn yoksa ses geliyor oradan. Ben o sesin sebebini 2 ay aradım ustaalrda çözememişti :)

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)
Ekte biraz anlaşılıyor :fotocek:

Mustafa bey öncelikle emeğinize teşekkürler, mavi çizgili bölüm şnorkel üzerinde mevcut, sanırım o yerinden çıkmış. Filtre kutusunu tamamen sökünce sorun giderilecek gibi. Söylediğiniz o sesi ben de sıkça duyuyorum, lokurtu şeklinde özellikle rolantide bariz belli, elimi atmışken onu da hallederim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:p

O lokurtu kutunun sarsıntısından oluyor. Arada tırlama lokurtu felan. :fotocek: İyice sabitleyin sesi kesilir gıgı çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Ford TIS' dan ilgili bölümü buldum, sanırım olayı çözdüm :fotocek: Filtre kazanı şaseye vida ile mi tutturulmuş, yoksa plastik tutturucularla mı?

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik
Sorumun cevabı sanırım bu resimde;

balksz1s.jpg

Bende bu hava filitresi kutusunun kenarındaki küçük kutuyu merak ediyorum bir çok focusta görüyorum ama benim arabada yok.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sizin araçta map mı var maf mı? O kutuda genelde büyük parçalar oluyor :rolleyes: küçük taş gibi.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik
Sizin araçta map mı var maf mı? O kutuda genelde büyük parçalar oluyor :rolleyes: küçük taş gibi.

O küçük kutu ne işe yarıyor onu merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...