İçeriğe Yönlendir

Hava Filtresi Kutusu

Sedat Can

Recommended Posts

Sedat Can
O küçük kutu ne işe yarıyor onu merak ediyorum.

Aşağıdaki fotoğrafta 7 nolu kutu "Resonator (silencer)" olarak gösteriliyor, yani susturucu.

cai.gif

Yorum bağlantısı
Tufan Yıldız

Resimde 8 numara olarak görülen küçük kare içinde filtre var. Fakat benim araçta o filtreye aşağıdan herhangi bir boru filan bağlı değil.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Resimde 8 numara olarak görülen küçük kare içinde filtre var. Fakat benim araçta o filtreye aşağıdan herhangi bir boru filan bağlı değil.

Oraya karter havalandırma hortumunun takılması gerekiyor,yerinden çıkmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Tufan Yıldız

Karter havalandırma hotrumunun olmaması nasıl bir sıkıntı yaratır.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Karter havalandırma hotrumunun olmaması nasıl bir sıkıntı yaratır.

Hortum yoksa havalandırma deliğinden kartere toz-pislik v.s girebilir.

Yorum bağlantısı
Sertan Zengin
Hortum yoksa havalandırma deliğinden kartere toz-pislik v.s girebilir.

selam arkadaşlar dün bu kutuyu komple söktüm temizledim.Resimdeki 8 numaralı yerde filtre var demişsiniz benimkinde filtre yok orada bir sorun olurmu.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Teknik incelemeler sonucunda sorunu hallettim. :D Ön kaput tarafından gelen havalandırma borusunun (şnorkelin) ucunda bir çıkıntı var, kutuyu tamamen yerinden sökünce zaten kendiliğinden yerine oturuyor. İşlem sonucunu aşağıdaki gibi fotoğrafladım. 1 ile gösterilen yer şnorkelin takılmış hali, şimdi sorun yok. Kendimce yürüttüğüm fikrim;

1-Şnorkel buraya takılı olmazsa araç hareket halinde iken soğuk hava direk havalandırma-filtre kutusuna girmez.

2-Yine şnorkel takılı olmazsa, Filtreye bu açık delikten, alttan toz-toprak hatta su girişi olacaktır.

Sertan bey, yukardaki resimde 8 numaralı yerde sünger filtre olması gerek. Filtre ile beraber satılıyor zaten, bence en kısa zamanda temin edin.

grnt013n.jpg

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...