İçeriğe Yönlendir

2009 Focus Arka Davlumbaz

Hakan Aydin

Recommended Posts

Hakan Aydin

Arkadaşlar her araç yıkama sonrası civata topluyorum, onları tamamlatıyorum. Keçe gibi dayanıklı olmadığını düşündüğüm bir malzeme ve onu tutan plastik vidalar olunca haliyle darbelere, suya taşa çamura dayanamıyor. Bu konuda bir çözüm arayan bulan var mı?

Ne yapabiliriz kalıcı çözüm olarak. Yenisine serviste tanesine 250 tl. civarı fiyat verdiler. Eğer düşer, teker tarafından parçalanırsa baya masraflı olacak yani. Bu nasıl iştir. Ford böyle bir malzeme kullansın, hayret doğrusu.

Bu konuda şikayet edince arabayı kaça aldın diyorlar 32000 TL. eeee verdiğin paraya ancak böyle malzeme alabilirsin. O paraya kurtarmıyorsa satmasınlar, yani 30000 Tl ye alsak karton mu kullanacaklar. (Bunu söyleyen Ford Otosan değil yanlış anlaşılmasın, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren başka firmalar)

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Arkadaşlar her araç yıkama sonrası civata topluyorum, onları tamamlatıyorum. Keçe gibi dayanıklı olmadığını düşündüğüm bir malzeme ve onu tutan plastik vidalar olunca haliyle darbelere, suya taşa çamura dayanamıyor. Bu konuda bir çözüm arayan bulan var mı?

Ne yapabiliriz kalıcı çözüm olarak. Yenisine serviste tanesine 250 tl. civarı fiyat verdiler. Eğer düşer, teker tarafından parçalanırsa baya masraflı olacak yani. Bu nasıl iştir. Ford böyle bir malzeme kullansın, hayret doğrusu.

Bu konuda şikayet edince arabayı kaça aldın diyorlar 32000 TL. eeee verdiğin paraya ancak böyle malzeme alabilirsin. O paraya kurtarmıyorsa satmasınlar, yani 30000 Tl ye alsak karton mu kullanacaklar. (Bunu söyleyen Ford Otosan değil yanlış anlaşılmasın, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren başka firmalar)

Yüksek basınç fıskiyeyi mesela cildinize tutun bıçak gibi keser, yıkamacılar o aletleri bazen çok yakın tutuyorlar, o zaman da yumuşak malzemeler harap oluyor. O aletler açıkçası tehlikeli, güvenlikle ilgili birTV programında seyretmiştim, aleti karpuza tutuyorlar, karpuz paramparça oluyordu.

O malzemenin keçe gibi olma sebebi ise ses yalıtımı.

Yıkamacınızı tembihleyin ya da değiştirin.

Yorum bağlantısı
Görkem Yagtu

Benim aracımda çıktığına henüz şahit olmadım. Muhtemelen yıkamacının sebep olduğu bir durum olabilir.

Yorum bağlantısı
Hakan Aydin

Tamam basıncı fazla bir de çok yakın tutuyorlar ama suç sadece tabancanın mı ya da yıkamacının mı? Sunuçta tabanca tutturmasak su birikintisinden geçince yada mıcır-çamur atınca da hasar görüyor. Özellikle ıslanıp ağırlaşınca plstik vidalar tutamıyor.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Tamam basıncı fazla bir de çok yakın tutuyorlar ama suç sadece tabancanın mı ya da yıkamacının mı? Sunuçta tabanca tutturmasak su birikintisinden geçince yada mıcır-çamur atınca da hasar görüyor. Özellikle ıslanıp ağırlaşınca plstik vidalar tutamıyor.

Emin olun yıkamacıların basınçlı su tabancalarından, o tabancaları çok yakın tutunca dediğiniz hasarlar oluşabilir.

O aletler 250-300 bar basınçla su püskürtüyorlar...

Ben de aracımı yıkatıyorum, karlı çamurlu yollardan geçiyorum, bir sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya

bende yıkatıyorum bi sıkıntı yok dikkat de etmedim pek ama

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İlk defa duydum :) , yıkama makinası ayarsız, artık yapacak da fazla birşey yok, montaj yerleri yırtıldı ise, ileride değişecek, hatta kendiliğinden lastiğe sarılmadan değişin.

Yorum bağlantısı
Hakan Aydin
(düzenlendi)

Yok şu an yırtık fakat dediğim gibi malzeme sıkıntılı biraz. Yenisinin tanesine 250 civarı fiyat çekmişlerdi serviste. Bakalım artık sanaide başka bir çözüm bulmaya çalışacağız. Herkese teşekkürler.

tarihinde Hakan Aydin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Murat Kavuk

Benim araçta da sol arka davlumbazda açılma olmuş. Davlumbaz orjinalinde kesik bir dizaynı var. Tampon birleşimine denk gelen kısmı kesip koymuşlar. Bağlantı yerlerinde sorun yok. Ama o kesik kısımdan itibaren kendini bırakmış, dışa doğru açılmış.

Garantiden değişim talep ettik. Otosan kabul etmiyormuş. Servisin söylediğine göre bu açılma çoğu focusda varmış. Benim araçda sol tarafda var, sağ tarafda yok. Rastgele 2007-2008 bir focusa baktım, onun davlumbazlarda da sıkıntı görünmüyordu. Biraz canım sıkıldı. 50-60 lira bir şey olsaydı değiştirin diyecektim ama 230 + kdv deyince vazgeçtim. Bir iki haftaya 30 bin bakıma gideceğim. Servisdekiler siyah silikon çözümünü deneyecekler.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Murat Kavuk

lakin sonuçta yıkamacılar oralara gene tazyikli su basacak,. sizce çözüm olarak siyah silikon gerçekten de işe yarar mı?

Gene aynısı olur dendi, havalar yağışlı vs dendi, sonuçta silikondan vazgeçmiştik. Ben de bauhausta iki tüplü bir yapıştırıcı bulmuştum (üzerinde araba resmi vardı, bu tür montajlar için öneriliyordu). Aldım onu uyguladım (sadece açılan kısma, fazla yayılmadan). Bu mesaj iki sene öncesine ait olduğuna göre, iki sene olmuş olmalı, ondan sonra bir sorun yaşamadım. Hatta unuttuydum, yazıyı görünce hatırladım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...