İçeriğe Yönlendir

Akışmetre Arızası

Ali Ok

Recommended Posts

Merhabalar,

Bir süredir takip ediyorum bu forumu, 6 ay önce arabayı alırken de bilgilerinizden faydalanmıştım, teşekkür ediyorum.

Bir sorunum var onu paylaşmak istiyorum.

Cumartesi günü, arabanın çekişten düşmesi problemi ve genel bakım için daha önce de gittiğim özel servise gittim.

Bakımı yaptıktan sonra (filtreler vs), arabayla biraz gezdik ve ustaya çekişin düşük olduğunu gösterdim.

Daha sonra pek bir inceleme yapmadan akışmetre denilen cihazın soketini çıkardı, ve araba çok güzel gitmeye başladı. Tabi daha sonra tekrar taktık, vites geçişlerinde bağırıyordu araba bu durumda.

Bu parça arıza veriyormuş beyine, o da arıza moduna giriyormuş falan.

Bu parçanın bozuk olduğunu söylediler ama, çok pahalı(350-400 tl fiyat verdiler) olduğu için bir bilene danışıp sonra değiştireyim dedim.

Size sorum, bu alet çok komplike bişey mi? Bozuksa tamir edilebilir mi? Temizlikle ilgili bişeyler okudum ama, bu anlattığım problemi düşünürsek, temizleyerek bişey elde edebilir miyim?

Bir de usta direk bu parçaya problem çıkardı, ama, başka bişeyin bozuk olmasından dolayı bu cihaz arıza veriyor olabilir mi sizce?

Teşekkürler,

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

Bozuksa tamir edilemez. Ama fişini söküncede normalde arabanızın stop etmesi lazımdı.

Eğer yetkili servisten alırsanız o fiyatlara çıkabilir. Ancak dışarıda daha ucuza bulabilirsiniz. 1.6 ise arabanız sıfırını 150 lira civarında temin edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı

Sökünce fişi, araba çok atak gitmeye başladı, nasıl iş anlamadım. Şeytan diyor hiç takma :)

Araç 1.4 Dizel Triptronik Fiesta. Bu durumda yine benzer midir fiyatlar?

Bir de bu fiyat yan sanayi için mi?

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

Yan sanayi falan değil orjinal. Bir arkadaşım komple hava filitresi kutuları satın aldı. Filitre kutuları ile beraber MAF sensörleride gelmiş. O nedenle ucuz bunlar. Ama 1.4 ile 1.6 ların MAF sensörleri aynımı bilmiyorum açıkcası.

MAF sensörünün yan sanayisi olmaz kolay kolay. Zaten ford üretmiyor. Dışarıda ürettiriyor. Çinliler kopyalıyor ama Tr de hiç görmedim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Köse

Konuyu modifiye bölümüne açmışsınız.Fiesta sorunlar çözümler bölümünde benim açtığım 'maf sensörünün teli koptu' adlı konuya bir bakın.Size yardımcı olacaktır.Bende baya uğraştım bu sensörle.Sonunda arızayı giderdim

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Merhabalar,

Bir süredir takip ediyorum bu forumu, 6 ay önce arabayı alırken de bilgilerinizden faydalanmıştım, teşekkür ediyorum.

Bir sorunum var onu paylaşmak istiyorum.

Cumartesi günü, arabanın çekişten düşmesi problemi ve genel bakım için daha önce de gittiğim özel servise gittim.

Bakımı yaptıktan sonra (filtreler vs), arabayla biraz gezdik ve ustaya çekişin düşük olduğunu gösterdim.

Daha sonra pek bir inceleme yapmadan akışmetre denilen cihazın soketini çıkardı, ve araba çok güzel gitmeye başladı. Tabi daha sonra tekrar taktık, vites geçişlerinde bağırıyordu araba bu durumda.

Bu parça arıza veriyormuş beyine, o da arıza moduna giriyormuş falan.

Bu parçanın bozuk olduğunu söylediler ama, çok pahalı(350-400 tl fiyat verdiler) olduğu için bir bilene danışıp sonra değiştireyim dedim.

Size sorum, bu alet çok komplike bişey mi? Bozuksa tamir edilebilir mi? Temizlikle ilgili bişeyler okudum ama, bu anlattığım problemi düşünürsek, temizleyerek bişey elde edebilir miyim?

Bir de usta direk bu parçaya problem çıkardı, ama, başka bişeyin bozuk olmasından dolayı bu cihaz arıza veriyor olabilir mi sizce?

Teşekkürler,

sorun orda degil başka yerdedir. test için ya parçayı deneyin yada test cihazı ile sinyalini kontrol edin

Yorum bağlantısı
Tolga Canvar
(düzenlendi)

1.4 tdci akışmetreyi peugeot parçacısında 180-190 tl civarı bir paraya orjinal olarak temin edebilirsiniz zannedersem yan sanayisi de vardı 95tl ye ama bence orjinalini alın.Parçacıya gidip 206 hdi akışmetresi diye isterseniz size vereceği parça sizinkiyle aynıdır. Bence parçayı söküp giderseniz daha iyi olur kıyaslayarak hem orjinal olduğunu hemde aynı parça olduğunu anlarsınınz.

Yalnız eğer bozuksa arıza ışığını yakması lazım.Parçanın bozuk olup olmadığı gözle kontrol ederek te anlaşılabilir.Belki sadece pislenmiştir.

tarihinde Tolga Canvar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...

2006 focus dizel 1.6 aracım var. Akışmetre sorunu bende oldu arabayla yokuş yukarı 1. viteste bile zorlanıyordu

hele klima açıksa devir falan kalmıyordu. Usta akışmetreden kaynaklandığını söyledi, akışmetrenin fişini çekince

araba canavar gibi oldu, piyasayı biraz araştırdım Aksaraydaki parçacılardan 150 liraya yan sanayisini, 280 lirayada

orjinalini bulabilirsiniz.

ama ben sıfır yerine çıkma almayı tercih ettim İkitelli atatürk sanayi sitesindeki bir çok ford çıkmacısında fazlasıyla var ama

ordakilerinde çoğu arızalı.

Malesef Çıkmacılar sadece hasarlı araçlardan parça temin etmiyormuş, ford servislerinin bozuk hurda ve parçalarını alarakta

değerlendirmeye çalışıyorlarmış.

Gitiğim bir çıkmacıda iki tane denedim birini çıkma diye(90 tl) diğerinide orjinal diye (150tl) denedim. Klimayı çalıştırıp orda yukuş yukarı

araba boğuldu kaldı, geri verdim.

ordaki parçacı aracın beyninde hasar olduğunu akışmetrelerde problem olmadığını idda etti.

Neyse hemen bi altta Atatürk sanayi sitesi 10. sokak BİLEN OTO da başka bi akışmetre denemeye karar verdik,

dükkan sahibi Mustafa bey kendinden gayet emin hiç tereddütsüz problemi gidereceğini ve arızanın akışmeterden kaynaklı olduğunu söledi

Yeni akışmetre problemsiz çalışıyo yokuş yukarı klimalı ÇEKİŞ süper. Fiyat 150 Tl dendi küçük bi pazarlıkpayı verdi saaolsun

bu arada yanan arıza ışığı bozuk akışmere kullanırken kendi kendine sönmüştü. Sağlamı taktığımda da yanmadı şimdilik bi problem yok.

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Haldun Yaşar

P0102 mass air flow circuit low input hata kodunu aldım dün araçtan. anladığım kadarıyla benim aracın da (2006 fiesta 1.4 comfort) hava akışmetresinde sıkıntı var. ancak cumartesi günü baktırabilirim bu problemi halletmek için acaba bu süre içerisinde motora çok zararı olur mu onu öğrenmek istiyorum. 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ahmet Gürcan

Benim aracımda çekiş sorunları vardı, temizlettikten sonra hissedilir derecede performansı arttı, balata spreyi ile temizlettirip deneyebilirsiniz, maliyetsiz yöntem olur. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...