İçeriğe Yönlendir

Sunroof Açma Kapama Problemi

Murat Türkkan

Recommended Posts

Murat Türkkan

Merhaba arkadaşlar forc c-max trend 1,6 lpg li aracım geçenlerde aracın aküsü boşalmış ve ben o sıra arabaya 2 gün akü takmadım 3. gün yeni bir akü bağladım araca ancak bir problemim oluştu Sunroof açma kapa tuşlarım çalışmıyor yani sadece biri çalışıyor ve o tuş devamlı basıldığında açıyo kapıyo :lol2: ama bu çok sinir bozucu oldu bu ayarların sıfırlanabildiğni formda okumuştum bu işlem Sunroof içinde geçerlimi acaba (not Sunroof açan kapayan düğmeyi sağ kapıdaki cam düğmesiyle değiştirdim kapıya takınca camlar normal çalıştı ama Sunroof ta gene aynı sorun var ) Teşekkürler şimdiden.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Programlama yaptınız mı orayı anlayamadım. Basılı tutmak gerekiyor camlardaki gibi...

Yorum bağlantısı
Misafir

kullanma kılavuzunda sunroofun programlanması anlatılıyor.büyük ihtimalle camlarınızdada programlama gerekecektir(sıkışmama özelliği için)

Yorum bağlantısı
Murat Türkkan

Bilgiler için teşekkür ederim programlama yapmadım araç şuanda evimde ben ise iş yerindeyim akşam gider gitmez yapıcam. Ben buzulduğunu düşünmüş ve moralim çok bozulmuştu umarım bu şekilde düzelir. Ayrıca kullanma kılavuzunda acaba kaçıncı sayfalarda yada bölümde geçiyo bu programlama . Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Murat bey sunroofun programlanması kullanım kılavuzunun 106. sayfasında anlatılıyor.camların sıkışmama fonksiyonuda devre dışı kalmış olabilir onuda kontrol etmenizde fayda var

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aynı cam kaldırma gibi programlanır. Komple açın, sonra kapanana kkadar düğmeye basılı tutun, tam kapandıktan 5 saniye sonra parmağı kaldırıp sonra hemen yine kapama konumuna göre basılı tutun. İşlem tamam.

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

Benim sunroofta da aynı programlama sorunu oluştu. Eskiden bir kez bastığımda tamamen açılıyordu,şimdi olmuyor.Hoş Ankara'dayken sağolsun CUB yapmıştı ama yine devre dışı kalmış. Nasıl bir şey bu,yani niye devreden çıkıyor? Bir kez yaptığımızda sürekli aktif kalması gibi bir durum yok mu?

Yorum bağlantısı
Murat Türkkan

Arkadaşlar duyarlılığınız için teşekkür ederim denicem birazdan işten çıkıyorum ve eve gider gitmez denicem ama şimdi aklıma bir soru geldi ve bu girişimin başarısız olabileceğini düşündürdü. Benim sunroof açma/kapama tuşlarımdan sadece açma çalışıyor aynı tuş üzerinde kapama oluyor tuşta bir problem yok çünkü kapıdaki tuşla kendim değiştirdim. Neyse karamsarlığa düşmeden en iyisi denemek olucak herkese tekrar teşekkürler iyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sıkışma olarak da algılıyor olabilir ama sunroof un kapanmaması lazım bu durumda. Programlama akünün sökülüp takılması sonucu bozuluyor.

Yorum bağlantısı
Murat Türkkan
(düzenlendi)
Aynı cam kaldırma gibi programlanır. Komple açın, sonra kapanana kkadar düğmeye basılı tutun, tam kapandıktan 5 saniye sonra parmağı kaldırıp sonra hemen yine kapama konumuna göre basılı tutun. İşlem tamam.

Çok teşekkür ederim sorun çözüldü arkadaşlar çok rahatladım nete biraz geç girdm kusra bakmayın. iyi geceler.

tarihinde Murat T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Murat Cankurt
Merhaba arkadaşlar forc c-max trend 1,6 lpg li aracım geçenlerde aracın aküsü boşalmış ve ben o sıra arabaya 2 gün akü takmadım 3. gün yeni bir akü bağladım araca ancak bir problemim oluştu Sunroof açma kapa tuşlarım çalışmıyor yani sadece biri çalışıyor ve o tuş devamlı basıldığında açıyo kapıyo :unsure2: ama bu çok sinir bozucu oldu bu ayarların sıfırlanabildiğni formda okumuştum bu işlem Sunroof içinde geçerlimi acaba (not Sunroof açan kapayan düğmeyi sağ kapıdaki cam düğmesiyle değiştirdim kapıya takınca camlar normal çalıştı ama Sunroof ta gene aynı sorun var ) Teşekkürler şimdiden.

Murat Bey aynı sorun bende de oluştu. Siz çözüm buldunuz mu? nasıl? yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Cevdet Karadeniz

Merhaba arkadaşlar forc c-max trend 1,6 lpg li aracım geçenlerde aracın aküsü boşalmış ve ben o sıra arabaya 2 gün akü takmadım 3. gün yeni bir akü bağladım araca ancak bir problemim oluştu Sunroof açma kapa tuşlarım çalışmıyor yani sadece biri çalışıyor ve o tuş devamlı basıldığında açıyo kapıyo http://www.otoclubturkiye.com/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/biggrin.png ama bu çok sinir bozucu oldu bu ayarların sıfırlanabildiğni formda okumuştum bu işlem Sunroof içinde geçerlimi acaba (not Sunroof açan kapayan düğmeyi sağ kapıdaki cam düğmesiyle değiştirdim kapıya takınca camlar normal çalıştı ama Sunroof ta gene aynı sorun var ) Teşekkürler şimdiden.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...