İçeriğe Yönlendir

Aracımın Motoru Seyir Halinde Iken Stop Ediyor.

Oğuzhan Han

Recommended Posts

Oğuzhan Han

Arkadaşlar bende 2001 Ford focus var. Aracımda Lovato marka tüp takılı. aracım haraket halinde iken ikaz lambası,yağ lambası gibi ilk kontak açıldığında yanan lambalar yanıyor. Geçen seferde Adana otobanda giderken aracı boşa attığımda (hızım 120 km/h) aracımda biraz önce söylediğim lambalar yanmaya başladı. Fren tutmaz oldu. Yineki otobanda bayır çıkıyordum ve kendişliğinden durmasını bekledim. Servisi aradığımda görmemiz lazım dediler. Ancak daha gidemedim ustaya ben servise 150 km uzaklıkta olduğıum için. Aslında o anda aklıma aracı vitese atmakta gelmedi Arkadaşlar sebeb ne olabilir. Bu olay aldım alalı 2-3 defa oldu. Bu yüzden uzun yola gidemiyorum. Bizim buradaki ustalar tüp dendir dediler(Aygaz Euro Lpg kullanıyorum) ancak bu durum yaa duramayağm bir yerde olursa yada sadece boşa atınca meydana gelmiyorsa arkadaşlar tavsiyeniz nedir???

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Benzinde denediniz mi... ?

+1

ayrıca yüksek hızda boşa almak zaten riskli bir durum.

Lpg nin rolanti de sorunu olabilir yada aracı direk rolantide sorunu vardır. Sorun araç boşta iken mi oldu hep. Çünkü yanan lambalar eğer tahmin ettiklerim yani kontak açıkken yanalar ise sebebi boşta iken araç stop edince anahtarın II konumunda olmasından dolayı yanan lambalardır.

Yorum bağlantısı
Guest Fehmi Bi
(düzenlendi)

hocam fren skıtıgınızda oluyormu frendede oluyorsa karter walfi ve rölanti walfi degişecek .benzinde de deneyin lpg soketini sökün ve vanayı kapatın deneme yapın yolun boş olmasına dikkat edin ne olur ne olmaz motor stop ettig zaman fren sistemi dahil kitleniyor. tekrar çalışmama ihtimalini de düşünmek lazım biran önce kurtulmaya bakın bence bu sorundan araba stopdan sonra tekrar vurudrma yoluyla çalışyor Allah muhafaza kayışıda koparır .dikkat edin ben burda Tansel'in önerilerine uydum serviste usta iyiydi kurtulduk çok şükür.

tarihinde Fehmi Bi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han

Zaten sık takrarlayan bir durum değil. Örneğin o günden sonra yaklaşık 1 aydır şehir içinde kullanıyorum tabi boşa atmadan sorun olmadı. Genelde uzun yolda bu durum oluyıo bundan önceki olanlarda dikkat etmedim kenara çektim. Tekrara çalıştırınca düzeldi ancak bu sefer firen vs şişti. Anahtar çalıştırmadan önceki hepsi yanıp daha sonra 3 tanesi yanık kalan lambalar yanık kaldı. Sorun 3 defa tekrarladı ilk ikisinde olur tüpdendir dedim ancak sonuncusunda gerçekten korktum sorun boşa atmaktansa zaten o olaydan sonra atmam birdaha ama değilde başka sebebdense işte bende bundan korkuyorum...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Zaten sık takrarlayan bir durum değil. Örneğin o günden sonra yaklaşık 1 aydır şehir içinde kullanıyorum tabi boşa atmadan sorun olmadı. Genelde uzun yolda bu durum oluyıo bundan önceki olanlarda dikkat etmedim kenara çektim. Tekrara çalıştırınca düzeldi ancak bu sefer firen vs şişti. Anahtar çalıştırmadan önceki hepsi yanıp daha sonra 3 tanesi yanık kalan lambalar yanık kaldı. Sorun 3 defa tekrarladı ilk ikisinde olur tüpdendir dedim ancak sonuncusunda gerçekten korktum sorun boşa atmaktansa zaten o olaydan sonra atmam birdaha ama değilde başka sebebdense işte bende bundan korkuyorum...

Rolantinizde sorun vardır boşa atınca araç stop eder. Işıklarda dediğim gibi kontak II konumundaki lambalardır.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Hocamızın anlatımıyla araba konusunda zayıf olduğu anlaşılıyor. Aracın stop ettiğinde frenin şişeceğinden, direksiyonun dönmeyeceğinden haberi yok gibi, ayrıca neden boşa alıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tam boşa da alamış galiba, çünkü rampa çıkmaktan bahsediyor...

Yorum bağlantısı
Guest Arma?an Topalo?lu

hafif inişli yollarda yapıorsa arkadaşım benim başıma geldi beyin arızası ama nissan marka pick up ta oldu boşa atınca direk söner ayağını gazdan çekince rolantiye kadar iner sonra stop eder araç gaz yemez böyle bir durumsa beyinden dolayı olabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şehir içinde benzin ve lpg de bence boşa atarak bir deneyin.Tabii trafiğin fazla olmadığı yollarda.Hep söylüyorum ama yine söyleyim benim araçta yüksek devirleri gördüğünde boşa attığımda stop ediyordu.Sorun Sente kaynaklı çıktı.Benzin-lpg fark etmeksizin stop ediyordu.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han
Şehir içinde benzin ve lpg de bence boşa atarak bir deneyin.Tabii trafiğin fazla olmadığı yollarda.Hep söylüyorum ama yine söyleyim benim araçta yüksek devirleri gördüğünde boşa attığımda stop ediyordu.Sorun Sente kaynaklı çıktı.Benzin-lpg fark etmeksizin stop ediyordu.

Arkadaşın dediği gibi ilkinde olduğunda araç boşta değildi ancak son olduğunda yüksek devirdeydi ve boşa atmıştım. Diğer taraftan arkadaşlar bu benim ilk aracım ancak stop edince frenin tutmaması gibi olayları biliyorum sadece sorunu ayrıntılı anlatmak için yazdım.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal
valla hiç şaşırma :) ikisini degiştirince kafada arabada rahatladı

Motor meslek mezunuyum ayrıca sanayidede çalıştım.Karter valfini ilk defa sizden duydum.

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Bence siz boşa atmayın arabayı, hele de yüksek hızlarda :) zaten arac viteste iken gazı keserseniz yakıt da harcamaz daha tasarruflu olur :p

Ama soruna baktırın tabii, önemli olabilir.

Eğer yine başınıza gelirse, hızınıza uygun vitese atın arabayı ve debriyajdan ayagınızı cekin, çalışır...

Yorum bağlantısı
Yusuf Esin

Focus'larda Cut-off var zaten. Tasarruf için boşa alınıyorsa hiç gerek yok. Araç Cut-off da iken hiç benzin harcamaz. Ancak Boşa attınızda rölanti de motor çevirdiği için bir saatle 0,7-1.1 lt. gibi bir yakıt tüketir. Yokuş aşağı inerken 4 veya 5. viteste ayağınızı gazdan çektiğinizde devir 1800 'ün (yanlış hatırlamıyorsam) üzerindeyse yakıt akışı kesilir. yol bilgisayarı varsa zaten yakıt 0.0 gözükecektir. Devir 1500 'e düştüğünde ise araç Cut-off dan çıkar. mesela motor 3000 devirde ve km saati yaklaşık 120 km/h 'ı gösteriyor ve yokuş aşağı gidiyorsuz. ayağınızı gazdan çekin ve motor eğimin derecesine göre devir düşürerek gitsin. arada gaz vererek devri yükseltip tekrar çekebilirsiniz. Böylesi çok daha güvenli. :)

Yorum bağlantısı
Servet Korgan
Motor meslek mezunuyum ayrıca sanayidede çalıştım.Karter valfini ilk defa sizden duydum.

Arkadaşın bahsettiği karter havalandırma subapı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Ayd?n Korkmaz

Kardeş geçmş olsun. Aydı arıza bendede vardı çok uraştım ama sorunu çok basitmiş. Bu genelikle tüpte olur. arabanın rolanti valf borusunu değiştirirsen porblem hemen düzelir(25-30 tl civarı). hiç bilmiyorsan Adanada yaşıyormusun ben de adanadayım ERGÜN OTO ya git.ben orada yaptırmıştım.Salih ustayı bul.O yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Oğuzhan Han
(düzenlendi)
Kardeş geçmş olsun. Aydı arıza bendede vardı çok uraştım ama sorunu çok basitmiş. Bu genelikle tüpte olur. arabanın rolanti valf borusunu değiştirirsen porblem hemen düzelir(25-30 tl civarı). hiç bilmiyorsan Adanada yaşıyormusun ben de adanadayım ERGÜN OTO ya git.ben orada yaptırmıştım.Salih ustayı bul.O yardımcı olur.

Hocam bu salı 03.08.2010 tarihinde mersine gideceğim. Tekrar dönüşte adanaya uğrayacağm. Sana zahmet telefon numrası vs. varsa verirsen memnun olurum.

Diğer taraftan memleketimdeki ustalara gösterdim bilgisayara bağladılar sorun yok dediler. Olsa olsa endüssiyon bobininden dediler. Bana endüksiyon bobini+kabloları değişecek dediler. Endüksiyon bobini 95 tl ve kabloları 60 tl dediler. El eleği hariç. Kesin düzelecekse getirdin dedim ama kesin diyemediler bende almadım. Siz ne dersiniz??????

tarihinde O?uzhan Han tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kaan Aydın
(düzenlendi)

Sadece boşa attığınızda oluyorsa motor bir yerden hava alıyor olabilir . Karter havalandırma borusunu veya havaalabilecek diğer yerleri kontrol ettiriniz...

Viteste iken de gaz kesiyorsa beyne kadar varan problemlerden olabilir. Serviste bilgisayara bağlatın.. Her zaman olmayan durumlar genelde deneme yanılma yolu ile ancak tespit edilebiliyor. Umarım en kısa sürede sorunu tespit edersiniz. Benim de aynı sorunum vardı sorunlu kısım beyin çıktı....

tarihinde Kaan Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mesut Tarhan
Arkadaşlar bende 2001 Ford focus var. Aracımda Lovato marka tüp takılı. aracım haraket halinde iken ikaz lambası,yağ lambası gibi ilk kontak açıldığında yanan lambalar yanıyor. Geçen seferde Adana otobanda giderken aracı boşa attığımda (hızım 120 km/h) aracımda biraz önce söylediğim lambalar yanmaya başladı. Fren tutmaz oldu. Yineki otobanda bayır çıkıyordum ve kendişliğinden durmasını bekledim. Servisi aradığımda görmemiz lazım dediler. Ancak daha gidemedim ustaya ben servise 150 km uzaklıkta olduğıum için. Aslında o anda aklıma aracı vitese atmakta gelmedi Arkadaşlar sebeb ne olabilir. Bu olay aldım alalı 2-3 defa oldu. Bu yüzden uzun yola gidemiyorum. Bizim buradaki ustalar tüp dendir dediler(Aygaz Euro Lpg kullanıyorum) ancak bu durum yaa duramayağm bir yerde olursa yada sadece boşa atınca meydana gelmiyorsa arkadaşlar tavsiyeniz nedir???

bayır yukarı çıkarken asla aracı boşa almayın,araba stop ediyosa bujileri mutlaka kontrol ettirin

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

bir ihtimal daha var

krank yatağı boşluk yaptıysa da olabilir ama o zaman boşta değil vitesteyken de olur , viraj alırken durma olasılığı yüksektir , sizinki bundan değil gibi ama diğer olasılıkları kontrol ettirdikten sonra düzelmezse buna da bi baktırın .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...