İçeriğe Yönlendir

Michelin Primacy Hp Ve Toyo Lastik

Erdemhan Günuğur

Recommended Posts

Erdemhan Günuğur
(düzenlendi)

Arkadaşlar gelecek olan aracıma 205/50/17 yaz lastiği arıyorum. öncelik olarak sadece bu 2 marka geldi aklıma Michelin Prımacy HP hakkında ufak bir bilgi aldım telefondan ve beni pek tatmin etmedi fiyat olarakta 1.240 dediler.

Toyo'ya gelicek olursak CF1 (CFH) 'ı önerdiler 800 tl dediler. Toyo hakkında en ufak bir bilgim dahil yok ses yaparmı yolu kavrayabilirmi vs ancak arkadaşımın arabasında vardı ve gayet memnundu yoluda iyi kavrıyordu ( malesef hangi seri olduğunu hatırlamıyorum) sizlerden bu lastikler hakkında ki görüşlerinizi almayı isterim.Aklınızda varsa başka alternatif lastikler onlarıda söyleminizi isterim.

Şimdiden yardımlarınız için teşşekürler :jedi:

tarihinde Erdemhan G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdemhan Günuğur
(düzenlendi)

en fazla alacağım lastik fiyatı 1800 lastiğie gelince hem sportif hem yolu iyi kavraması hemde ses yapmaması lazım

tarihinde Erdemhan G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
(düzenlendi)

- Continental ses yapar ve konforu azaltır. Yol tutuşu gayet iyidir.

- Toyo bu bütçede alınabilecek lastiklerin altında kalan daha düşük bir sınıfta olduğundan konuşmaya gerek yok.

- Michelin bence istediğiniz özelliklere bakınca en ideal seçim gibi duruyor. sunduğu mükemmel yol tutuşun yanısıra konfor ve ses olarakta oldukça iddialı.

Bu alanda açtığım başlıkta bir çok arkadaş görüşlerini belirtti. yakın ebatlar olduğundan onu d aincelemenizi öneririm. ayrıca bir kaç benzer konu başlığı daha var. mutlaka inceleyin.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Şirket aracı olarak kullandığım Marea'yı Michelin'siz çok merak ediyorum. İbrenin %70'i gibi hızlarla Elmadağ virajlarına giriyorum, banamısın demiyor namıssız :p

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Michelin için kısa ömürlü çabuk sertleşiyor deniliyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kısa ömürlü çabuk yıpranıyor. Bozuk yollara dökülme, yıpranma fazlaca oluyor. Balon yapma riski de epey fazla.Ama yine de en iyisi. :wub:

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Michelin, conti kadar sportif değildir. Frende, yol tutuşta biraz daha (çok değil) zayıftır. Ama konforludur. Hatta en konforlularındandır. Ömrü erken biter. İkisinin ortasında ideal olarak Goodyear optigripi tercih edebilirsiniz.

yanal tutuş contide daha iyi yeniyken. optigrip bu ebat için bence biraz sıradan kaçar. bu arada kullanıcı testlerinde en iyi yol tutuş ve frenaj michelin PS2- PS3 ve 3. sırada conti SC3'te. orta sınıf kalan optigrip yapı olarak yüksek kilometrede düşmeyen performans iddiasında ama bu iddia onu ne kuruda ne de ıslakta en iyiler arasına sokmuyor malesef. bu sınıftaki gooedyear temsilcisi sanıyorum f1 asymettric modeliydi.

Michelin için kısa ömürlü çabuk sertleşiyor deniliyor.

2006 yapımı contilerim 6-7 mm dişlerine rağmen inanın sabun gibi kayıyordu sertlikten. CUB kullandı ve pek bir şey farketmedi ama şu an michelin'i denesin hemen farkeder. daha bindiğim ilk 100 metrede hissetttim. inanın conti de sertleşiyor bu hesapla. sözlerim SC serisi için geçerli. premium lar daha iyi, ecocontact ler ise tek kelimeyle berbat.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Metin Güven

Merhaba Arkadaşlar,

Malum kış nerdeyse geldi kapıya...

Fuison' um için 195/60/15 TOYO TIRES VARIO V2 Kış Lastiği alıyorum..

Ekonomik olarak da desen olarak da beğendim. Yumuşak lastikmiş ses az olacak, Yol tutuşu da iyiymiş, kış iyi geçecek inşallah..

Fiyat 125*4=500 TL.

Yorumlarınızı bekliyorum.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Çok ekonomik değil bence. O fiyata daha üst sınıf lastikler alınabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

goodyear da kampanya başlaması muhtemelen,kar lasitiği ug7; 4 adet 205/55/16 lastik = 550TL olacak. Araştırmalı derim.

Yorum bağlantısı
Metin Güven
Çok ekonomik değil bence. O fiyata daha üst sınıf lastikler alınabilir.

Mesela O fiyata hangi Üst sınıf lastikleri alabilirim..

Benim araştırmalarımda ;

PETLAS : 95.- TL

TOYO : 125.-

GOODYEAR: 160.- TL

MİCHELİN : 160.-

Gibi fiyatlar aldım..

Madem böyle bir forumumuz var, Kış Lastiği alacak dostlarımıza yardımcı olalım ..

Yorum bağlantısı
Metin Güven
goodyear da kampanya başlaması muhtemelen,kar lasitiği ug7; 4 adet 205/55/16 lastik = 550TL olacak. Araştırmalı derim.

Çağlar bey,

Eğer (195/60/15) 4 adet UG7 yi 550 TL ye (137,5 TL/AD)

alabileceksek çok güzel fiyat derim.

Benim Kütahya da konuştuğum lastikçide aynı lastik

Bonus kampanyası ile 157,5*4= 630 TL ye geliyor.

4 Adet Toyo 5 taksit 500.-TL , Bu durumda fark 1 lastik parası oluyor..

130 TL

TOYO VARIO V2

toyo_vario_v2_plus.jpg

ULTRAGRIP7.jpg

GOODYEAR UltraGrip 7

Yorum bağlantısı

biraz önce telden konuşdum, goodtear ug7 195 60 15 tek çekim yada nakit 135 lira, taksitli 140 lira, kışlık, bu fiyatlar varken başka lastik alınmaz bence, Ankara, emek.

Yorum bağlantısı
Metin Güven
biraz önce telden konuşdum, goodtear ug7 195 60 15 tek çekim yada nakit 135 lira, taksitli 140 lira, kışlık, bu fiyatlar varken başka lastik alınmaz bence, Ankara, emek.

Süleyman bey,

Sanırım büyük şehirlerde yaşamanın getirdiği avantaj ve rakabet koşulları bu olsa gerek..

Herkes yaşadığı şehirdeki şartlara razı olmak durumunda..

Peki,

Sessiz, Yoltutuşu iyi, ekonomik fiyatlı lastik hangi marka ve model desek, Forumdaki vakti olan dostlar nasıl bir sıralama yapar acaba..

ÖRNEK :

MARKA.........................PEŞİN.............TAKSİTLİ

Goodyear UG 7.............135.- ............... 140.-......(Ankara)

Goodyear UG 7.............150.- ............... 157,5.-..(Kütahya)

Toyo Vario V2 ............. 120.- ................125.-

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Toyo alacağınıza petlas alın daha iyidir,toyonun yazlık proxes t1 serisinden gerisini çöpe atın gitsin.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaca
Sessiz, Yoltutuşu iyi, ekonomik fiyatlı lastik hangi marka ve model desek

Metin Bey,

195/60/15 ebatlı lastik, bulunduğunuz ilde çok bulunmuyor olabilir. Şayet bu ebadın arzı kısıtlıysa, daha çok bulunan ve satılan 195/65/15 ebatlı lastiklere de bakmanızı öneririm.

Daha önceki aracım Honda Civicti ve lastik ölçüsü de 195/60/15 idi. Kış lastiği almak istediğimde, 195/65/15 ölçüsünde lastik (Michelin Alpin) daha hesaplı gelmişti. Aracın yerden yüksekliğini de çok farkettirmediğinden iki kış gayet rahat kullandım.

Yorum bağlantısı
Metin Güven
Metin Bey,

195/60/15 ebatlı lastik, bulunduğunuz ilde çok bulunmuyor olabilir. Şayet bu ebadın arzı kısıtlıysa, daha çok bulunan ve satılan 195/65/15 ebatlı lastiklere de bakmanızı öneririm.

Daha önceki aracım Honda Civicti ve lastik ölçüsü de 195/60/15 idi. Kış lastiği almak istediğimde, 195/65/15 ölçüsünde lastik (Michelin Alpin) daha hesaplı gelmişti. Aracın yerden yüksekliğini de çok farkettirmediğinden iki kış gayet rahat kullandım.

Fatih bey,

Bir firma ile görüştüm, aldığım fiyatları Eskişehir de Ralliye da katılan arkadaşıma söyledim..

En düşük fiyat olarak 95 TL ye Petlas vardı, Ona hiç bakma dedi

Michelin, Goodyear UG7 160 TL ama bana pahalı dedim.

120 TL ye "TOYO Vario2" var dedim, o sorun çıkarmaz, Orjinal Japon en azından, Rahatlıkla al, Fiyatı da iyiymiş dedi..

O düşünce ile TOYO Vario2 dedim bende..

Bazı arkadaşlar Proxes serisinden gerisi yaramaz demiş ama, bakalım orjinal Japon deneyelim bu defalık da diyorum, ne diyelim:)

Yorum bağlantısı
Metin Güven
Güzel bilgiler, yalnız türkçe site biraz eski belirteyim.

Çağlar bey,

Evet farkındayım ama Fiyattan çok lastikler hakkında verdikleri bilgiler için verdim adresi.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eski derken, artık üreitlmeyen modeller var demek istemiştim, fiyatları zaten Bölge müdürü bile bilmiyor, herkes kafasına göre satıyor, en sevmediğim şeydir.

Yorum bağlantısı
Eski derken, artık üreitlmeyen modeller var demek istemiştim, fiyatları zaten Bölge müdürü bile bilmiyor, herkes kafasına göre satıyor, en sevmediğim şeydir.

benimde kafam karışdı herkes bişey diyor, bu gün bir bayii aradım UG7 için, peşin 115 , üç taksit 120 lira fiyat verdi, özellikle sordum yeni tarihliymiş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...