Rahmi Çalışkan 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 şoför koltuğundaki kolçağım arızalandı..ucundaki plastik dişli şeklindeki aparatta kırıldı...sanayide sökebilen yok...servise gittim 600 milyon dedi...yan sanayisinede 100 milyon dedi..yanlız yan sanayiyi takmak için eskisini kıracaz dedi.yan sanayisinde cırcır olayı olmayacakmış.manuel bir şekilde sen indirip kaldrıcaksın dedi..ama çok dandik birşeye benziyordu..bn kendim sökmek istiyorum ama nasıl hangi malzemeyle sökerim..yardımcı olursanız sevinirim...yada ANTAKYA DA sökebilecek usta varmı bildiğiniz... Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 Hocam anladığım kadarıyla ortadaki yuvarlak bel desteğini ayarlama yerinin ucundaki dandik yapılmış plastik kıtıldı, kolçak çalışıyor fakat bel desteği ayarlama yeri emanet duruyo gibi? Sorununuz bu yazdıklarım gibi mi? Yorum bağlantısı
Rahmi Çalışkan 3 Nisan 2010 Yazar Paylaş 3 Nisan 2010 Hocam anladığım kadarıyla ortadaki yuvarlak bel desteğini ayarlama yerinin ucundaki dandik yapılmış plastik kıtıldı, kolçak çalışıyor fakat bel desteği ayarlama yeri emanet duruyo gibi? Sorununuz bu yazdıklarım gibi mi? şuan kolçak aşşağıya doğruda inmiyor..yukarıda sanki kilitlenmiş gibi kaldı..bnm istediğim kolçağı aşşağıda dursa yeter...birdaha kaldırmam..sökemek istiyorum..belki yaparım diye Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 şoför koltuğundaki kolçağım arızalandı..ucundaki plastik dişli şeklindeki aparatta kırıldı...sanayide sökebilen yok...servise gittim 600 milyon dedi...yan sanayisinede 100 milyon dedi..yanlız yan sanayiyi takmak için eskisini kıracaz dedi.yan sanayisinde cırcır olayı olmayacakmış.manuel bir şekilde sen indirip kaldrıcaksın dedi..ama çok dandik birşeye benziyordu..bn kendim sökmek istiyorum ama nasıl hangi malzemeyle sökerim..yardımcı olursanız sevinirim...yada ANTAKYA DA sökebilecek usta varmı bildiğiniz... 600 milyon mu zam mı geldi Kolçak 400 küsürdü. Beldestek için olan makaranın zamzingosu 75 tl idi. Kolcağın bilyası dağıldıysa tamiri 50 lira fealn tutyordu. Yan sanayisi nasıl oluyormuş ve neyin yan sanayisi . Ben taktırmak için çok baktım ama koltukta yuva olmadığı için takamadım. Yorum bağlantısı
Rahmi Çalışkan 3 Nisan 2010 Yazar Paylaş 3 Nisan 2010 mustafa bey kolçağın indirmek kaldırmak için çevirdiğimiz plastik cırcırı nerden bulabiliriz?servis tamiratıda olmuyor diyoo ne halt yediklerinede bilmiyorlar bunlar Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 Sorunu tam anlayamadığımiçin ne desem yalan. Sorun kolçakta mı beldestekte mi? Yani elinizle çevirerek bel desteği şişirip indirdiğiniz plastik kısım mı yoksa kolçak kilitlenmiyor istedğiniz yer de durmuyor o mu? Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 Hocam ben tamamen sökememiştim ama tam sökmeden de tamir edilebiliyor bu sorun. Önce dikkatli bir şekilde ortadaki bel desteği ayarlama yuvarlağını çıkarın, sonra kolçağın altındaki fermuarı açarak üzerindeki kumaşı çıkarın, kumaş çıktıktan sonra kolçağın dış tarafa (yolcu tarafına) bakan süngerini maket bıçağıyla dikkatlice çıkarın, ortaya çıkan plastikteki vidaları sökün, ortada (el desteği ayarlama yuvarlağının geldiği yer) metal dişli bir şey göreceksiniz, bu metali düz tornavida yardımıyla dikkatli bir şekilde hafif hafif zorlayarak (çok da kibar davranmayın zor sökülüyo bu metal) çıkarın, dış tarafta bir önceki aşamada vidalarını söktüğümüz plastiği çıkarın, bu işlemler esnasında içerde bulunan yay ve kolçağın yükseklik ayarını yapan metal dışarı fırlayabilir, fırlarsa edişelenmeyin, tüm parçaları bulun, fırlamazsa bu iki parçayı (yay ve metal) nasıl monte edilmiş diye baktıktan sonra çıkarın, ortadaki bel desteği ayarlama yuvarlağının içeri doğru giren kısımda plastik kırıkları kalmışsa çıkarın, şimdiki aşamada ise kolçağı olması gereken konumuna getirin ve yay ile metal parçayı uygun biçimde takın, kolçağınızın çalışmaya başladığı göreceksiniz. Şimdi de plastiği, çıkardığınız metal yuvarlak parçayı, süngerini ve kumaşını takın, son olarak içerden çıkardığınız kırık plastikleri düzgün bir şekilde güçlü bir yapıştırıcıyla yapıştırın ve bu yuvarlağı karşıya bir ışık yardımıyla bakıp düzgün bir şekilde takın ve bir daha ne o bel ayarlama zımbırtısını ne de kolçağı ellemeyin, aksi takdirde bu başlığı öok okursunuz Bunları yaparken karşılaşabileceğiniz sorunlar: 1. Ortadaki bel desteği ayarlama yuvarlağının içeri giren plastiklerine daha da zarar verebilirsiniz, 2. Fermuarı bozma olasılığınız çok yüksek, özellikle tekrar kumaşı giydirirken dikkat edin gerekirse yardım alın, 3. Süngeri sökerken ufalanabilir, parçalanabilir. Kolay gelsin. Yapım aşamalarının resimlerini isteriz. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 merhaba bende aynı problemi yaşadım oncelikli olarak bel ayarı yapılan zavazingoyu çıkarın, kolçak uzerindeki döşeme sökülür (fermuarlı zaten)daha donra kolçakla koltuğun birleştiği yerde bir adet pim var çıkarılır (pim tel şeklinde yarım daire hatta U ya benziyor)daha sonra sökülmesi çok basit vidaları söküp içeride yarım daire şeklinde dişli var orası kırılmıştır orası sanayide kaynatılır (5tl) geri söktüğünüz şekilde toplanır.5tl ve 1 saate işiniz biter.kesinlikle servise veya ustalara o kadar vermeyiniz.sizi zorlayan tek şey o pimi görebilmek olacaktır.forumda kolçak tamir eden fotoğraflayan arkadaş olacaktı.kolay gelsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım fakat yarin akşam burada olabilirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts