Ali Şendur 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 aracım Ford fusion 1.6 tdci 2007-aralık. su an ek garantide. servis iş emirleri ve sorunlardan http://www.otoclubturkiye.com/forum/Alrsn-Ford...un-t189576.html de bahsetmiştim. Aracta tekrarlayan bir arıza var. Otosan-Otokoc-dugles aracın arızasını, neden kaynaklandıgını bu gune kadar bulamadı.ustune Ford euroservis ve otosanın ilgisizliği eklenince dayanamayıp aracı aldıgım yere ihtarname cektim. fatura iadesi ya da arac temini için. Otosan bir hafta dusundu.Otosandan Serap Hanım ile gorustuk son kararı: Takdir edermişim ki , bu aracı 2 yıl kullanmısım ve ikinci el olmus artık. orta yolu bulmak adına benim aracı ikinci el sayıp (19.000 TL) ustune 6000TL verirsem Ford Fusion 1.4 tdci Comfort alabilecegimi soyluyorlar. bu arada benim arac ford fusion 1.6 tdci lux. bunu kabul etmediğimi soyledim. aracı aldıktan 4-5 ay sonra arızalar baslamıstı.(motor sistem immo,...). bakımlarını zamanında yaptırmıstım buna ragmen urettikleri arabanın arkasında durmaktan aciz olan Otosan, tekrar dusunup beni arayacagını soyluyor. bir tuketici hakları derneginin ana sayfasında benim durum ile ilgili haber yayınlanacak,,iş davaya dogru gidiyor. belki 2 yıl surer bu dava ama sonunda kazanacagımı dusunuyorum, tazminat davası da acmayı dusunuyorum. davayı kazanayım ya da kazanmayayım, bu durumu duyurmak için her seyi yapıcam. gazete-araba degilerine ilan vermeyi dusunuyorum. yurt dısındaki ford yetkililerine mail atıyordum, atmaya devam edecegim. cevaplar da geliyor zaten. yurt dısında katıldıgım seminerlede 2 dakika bu konudan bahsedip fordun bu guzelliğini anlatmayı dusunuyorum zaten benzinlik-dinlenme tesislerinde gordugum her fusiona yanasıp arac sahipleriyle bu konudan konusuyoruz. bu Ford yordu beni.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 yorulmadan devam edilecek. Bu arada Duğles hala faaliyette mi? Yorum bağlantısı
Ali Şendur 4 Nisan 2010 Yazar Paylaş 4 Nisan 2010 yorulmadan devam edilecek. Bu arada Duğles hala faaliyette mi? hic bir işlem yapmıyor , gelen musterileri yonlendiriyor, cetas,arkas , vs Geçmiş olsun.Başka bir konuda aynı yazıyı okuduk mu?Bana mı öyle geliyor? o sayfada konuyu kapattım ama beceremedim. kusura bakmayın Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 yorulmadan devam edilecek. Bu arada Duğles hala faaliyette mi? Şu an faaliyeti durdu Duğles'in.Bildiğim kadarıyla Enriko Aliberti aldı orayı... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Geçmiş olsun, hakkınızı bencede arayın uzunda sürse, kazanıcağınızı tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 (düzenlendi) Arkadaşım sıfır ford fiesta almıştı 3 sene kadar önce. araç daha 5bin km deyken tiptronik viteste sorun çıkmaya başladı. araç seyir halinde iken bir sorun yok ancak bazen kırmızı ışıkta durunca araç tekrar hareket etmiyor. gaz alıyor ancak sanki boş viteste gibi gitmiyordu.15-20dk bekleyince normale dönüyordu. defalarca kez servise götürdü ancak servisin dediği " bu araç tiptronik vites, vites çok ısındığı zaman kendini korumak için kapatıyormuş". itiraz etmesine rağmen sorunu gidermediler. arkadaşımın eşi de avukat, ford a karşı dava açtılar, bilirkişi aracı inceledi ve sorunlu olduğuna karar verdi. yaklaşık 1,5 sene sonra dava kazanıldı. ancak ford temyize gitti orada da kaybettiler ve arkadaşımın aracı alırken ödediği parayı 2 yıllık yasal faizi ile birlikte geri aldı. o paraya da jetta aldı. şimdi çok mutlu burada bilirkişinin raporu çok önemli, elinizde sorunun giderilemediğini kanıtlayan belgeler ve sorunlu olduğunu ispatlayacak deliller varsa düşünmeden dava açın , toplam süreç ortalama 2 yıl ama başarı hemen hemen garanti. dava sürecinde ford size aracı değiştirmeyi önerecek, kabul etmeyip paranızı isteyin. 5 Nisan 2010 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Şendur 5 Nisan 2010 Yazar Paylaş 5 Nisan 2010 burada bilirkişinin raporu çok önemli, elinizde sorunun giderilemediğini kanıtlayan belgeler ve sorunlu olduğunu ispatlayacak deliller varsa düşünmeden dava açın , toplam süreç ortalama 2 yıl ama başarı hemen hemen garanti. dava sürecinde ford size aracı değiştirmeyi önerecek, kabul etmeyip paranızı isteyin. servis iş emirleri var elimde, arac defalarca servise girip cıktı. program yukleyip gonderdiler. su an arabam otokoc-izmir de. araca hiçbir işlem yapılmıyor. once pazarlık yapılacak, olmazsa dava yoluna gidecegim. bu gune kadar niye bekledim bilmiyorum. aracım motor sistem arızası yaptıgında , parca yurt dısından gelecek, parca gelene kadar al arabanı kullan diyebildiler, en son immo arızalarında da, aynı sorun olursa bir saat bekle arac calısır dediler. ya acil bir durum olursa: hastahane yetisme gibi? o zaman ne diyecekler? ölmezsin ya bkle biraz mı diyecekler? ford sandıgım kadar kurumsal bir yapıya sahip degilmiş. su arabayı arkadasımdan 2. el alsaydım, anahtarlıgı coktan kafasına fırlatmıstım ya . sagolun desteginiz için. Yorum bağlantısı
Ali Şendur 5 Nisan 2010 Yazar Paylaş 5 Nisan 2010 sonunda manset de oldum. http://www.ttkd.org.tr/ford_ali_sendur.html Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Vesile bey yineler: Otokoç bir bayidir, Otosan distribütördür. Otokoç gibi onlarca bayii vardır. Otokoç Gariban kurumsal bir timsahtır o kadar. Bu arada işlerin buraya kadar gelmesinde, bence büyük payı olan Duğles in de artık yetkisi elinden alındı. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Sorunsuz dediğimiz toyotanın dağıtımını sabancı grubu yaparken de bu tarz problemler yaşandı. Daha sonrasında Toyota, sabancıdan arabalarını alıverdi. Ford'un, aradan otokoçu çıkaracağı günü heyecanla bekliyorum.Geçmiş olsun. Bunu bari sen deme Sefa.... Yorum bağlantısı
Ali Şendur 5 Nisan 2010 Yazar Paylaş 5 Nisan 2010 Bunu bari sen deme Sefa.... niye? sizde mi ford calısanısınız . dostumuzu dusmanımızı bilelim Yorum bağlantısı
Engin Özarı 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Tüketici kanununa göre haklı konumdasınız . Yorum bağlantısı
Ali Şendur 5 Nisan 2010 Yazar Paylaş 5 Nisan 2010 Tüketici kanununa göre haklı konumdasınız . abi, bunu bi de otosan anlasa da ugrastırmasa beni bu kadar . son 1 aydır işi gucu bıraktım bunlarla ugrasıyorum. 2.5 haftadır kıralık aracımın parasını oduyorlar. sırf zarar. yaklasık 1.5 haftadır benim durumumu degerlendiriyorlar. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Geçmiş olsun. Opelde ben bir sorun yaşamıştım Almanya dahil her tarafa mail atmıştım adamlar servislerini haklı gördüler fakat araçtaki arızayı başka bir yetkili servis buldu bunuda yazdım Almanya dahil her tarafa hani servisiniz haklıydı diye adamlar cevap vermediler. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Ödesinlerr beter olsunlarrrr. Nasıl olsa aracın iade işlemi gerçekleşecek Hiççç canınızı sıkmayınız. Çatır çatır bininiz kiralık aracınıza. Yorum bağlantısı
Ali Şendur 5 Nisan 2010 Yazar Paylaş 5 Nisan 2010 Ödesinlerr beter olsunlarrrr. Nasıl olsa aracın iade işlemi gerçekleşecek Hiççç canınızı sıkmayınız. Çatır çatır bininiz kiralık aracınıza. abi ben sık sık arac degistiren biri de degilim. tek istedigim servise sadece yıllık bakımlarda gitmek. 2008 den beri 5. kiralık aracım bu galiba. artık duzenli bir iliski istiyorum Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 (düzenlendi) abi ben sık sık arac degistiren biri de degilim. tek istedigim servise sadece yıllık bakımlarda gitmek. 2008 den beri 5. kiralık aracım bu galiba. artık duzenli bir iliski istiyorum Ahaha hay Allah iyiliğini versin emi Gençlik yıllarını böyle kısa ilişkilerle geçir canım bir zararı olmaz Ehtiyarlayınca alırsın benim gibi bir moruk, sonra uğraşır durursun 5 Nisan 2010 tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Şendur 6 Nisan 2010 Yazar Paylaş 6 Nisan 2010 sonunda dava dilekcemi veriyorum. bu izmir tuketici mahkemelesi adalet sarayının içinde mi oluyor? yoksa ayrı yerlerde mi? bileniniz var mı? Yorum bağlantısı
Necat Ertan 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 sonunda dava dilekcemi veriyorum. bu izmir tuketici mahkemelesi adalet sarayının içinde mi oluyor? yoksa ayrı yerlerde mi? bileniniz var mı? Tüketici Mahkemeleri, İzmir Adalet Sarayı (Bayraklı) içerisinde D3 blok 2. ve 3. katlarda yer alıyor. Davayı açmak için mahkemeye hitaben yazacağınız dilekçe ile birlikte, zemin katta bulunan tevzii bürosuna ilk olarak başvurmalısınız. Kolay gelsin Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 niye? sizde mi ford calısanısınız . dostumuzu dusmanımızı bilelim Ford çalışanı değilim... Yorum bağlantısı
Ali Şendur 6 Nisan 2010 Yazar Paylaş 6 Nisan 2010 Tüketici Mahkemeleri, İzmir Adalet Sarayı (Bayraklı) içerisinde D3 blok 2. ve 3. katlarda yer alıyor. Davayı açmak için mahkemeye hitaben yazacağınız dilekçe ile birlikte, zemin katta bulunan tevzii bürosuna ilk olarak başvurmalısınız. Kolay gelsin tesekkur ederim Yorum bağlantısı
Ali Şendur 7 Nisan 2010 Yazar Paylaş 7 Nisan 2010 Fordun en problemsiz (ses sorunlarını tabiki bir kenara bırakıyorum) , memura uygun , yormayan arabası var mı? Yeni Fiesta bunlardan biri midir? Hala Fusion diyen var mı? Ben araba alırken "bu araba kotudur" diyen olmadı. aldıktan sonra Ford yetkili servis-ozel servis calısanları arabayı kotuledi bana. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 Bence artık fusion defterini kapatın. Memur jipi deniyor ancak, yakında üretimi de tamamen duracak olan bir model. Memurlar arasında Vw polo çok revaçtadır 30 bin lira civarı benzinli modelleri alınabiliyor. Yorum bağlantısı
Ali Şendur 7 Nisan 2010 Yazar Paylaş 7 Nisan 2010 Bence artık fusion defterini kapatın. Memur jipi deniyor ancak, yakında üretimi de tamamen duracak olan bir model. Memurlar arasında Vw polo çok revaçtadır 30 bin lira civarı benzinli modelleri alınabiliyor. fusion un kasasını degistirip piyasaya sureceklermiş. Yorum bağlantısı
Ali Şendur 7 Nisan 2010 Yazar Paylaş 7 Nisan 2010 yeni fiesta-titanyum 1.6 dizeller nasıldır? Yorum bağlantısı
Recommended Posts